Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Az üvegszál durvább mint a smirgli, pillanatok alatt lekap bármit. Kifolyt elemek után megtiszítani a kontaktokat pl. pár mozdulat, pedig az elég utálatos cucc.
Hogy jó lessz e,csakis próbák döntik el. Megérzésem szerint a hollander alatti sik,és a külső sik,ahol jólenne,ha teljes felület érintkezne,nos ez igy soványka,vagyis kb ha a gyártó erre képtelen volt,hogy is lehet jó.......? Műanyag hollander nem áramvezető........húúú ez megint gagyi,mert ez továbbrontja,rontotta az amperok áttadását. A műanyag nyúlik,tehát,ha a kábel fesziti ezt,közéhullhat a borbdles huzal pora,itt a vég kezdete,vagyis újból befog égni.
Mint ahogy irtam már,mindenképp esztergáltasd az alkatrészt,és ha már ennyire széttszedted,tegyél bele réz hollandert.De egy új kábelvég oldaná meg a gondot,ez kb 5e körül kapható.
Üdvözlöm a MOCSKOLÓDÓ társaim,jobb lenne,ha segitenék a társakat,akik problémákkal jönnek ide.......és nem offolnák szétt a topikot. Sajnálom,hogy maseratisti erre nem tesz célzásokat,vagyis nem irányitja a topikját........!?
Köszi, ha már hagytam magam átverni, gondoltam büntiből megpróbálom megcsinálni.
Még nem biztos, hogy jó lesz, majd megpadlózom a gépet valami vastag anyagon, aztán gyorsan szétkapom, hogy melegszik-e.
Több pontra kentem fel fogpiszkálóval miniatűr fogkrém pöttyöket, aztán többször le- és felszerelve (aljzatot mindig letörölve) figyeltem őket. Talán jó lesz. Igazából üveglapra tett polírpapíron lett volna a legjobb besíkolni, de passz, hogy ki lehet-e szerelni belőle mindent. A neten nézegetve a képeket valószínűleg nem.
Mindig el tudok azon ámulni, hogy mennyire fordítva ülsz a lovon. Először azt hittem, hogy egy igazi hétpróbás troll vagy, de sajnos csalódnom kellett, egyszerűen csak társadalmunk azon rétegébe tartozol mint pl. Uhrin Benedek, vagy Elek Zoltán (rajta amúgy komolyan elgondolkodtam, hogy nem te-vagy-e: https://www.youtube.com/@VideoInfo1-1/videos).
Tehát azok közé akik nem veszik észre, hogy az emberek nem velük nevetnek hanem rajtuk. És ez nagyon szomorú.
Elnézést kérek, amiért korábban személyedre is tettem megjegyzéseket, nem fog többet előfordulni. A bődületes hülyeségeidet persze javítom, és nem fogom hagyni, hogy újdonsült topiktársakat akik kérdeznek teljesen félrevezess, de nem fogom az emberi kvalitásaidat kommentálni. Becsiletes ember nem rúg bele abba aki már amúgyis a földön fekszik.
Sokszor kértelek,hogy a negativ gondolataid fojtsd magadba,mert igaz ez engem nem zavar,de off- ra csakis off a válasz,csak sejtem,hogy ezt te is tudod.
Ha dicsérni akarnál,annak megvan az emberhez méltó formája.
Ha netán masetatisti vagy.........nos neked mindent lehet. Bár kétlem a saccolásom valódiságát........
Valamelyik hírdetés kapcsán olyan következtetést vontam le, hogy Fehérvári vagy, nem tudom jól gondoltam e? A Cooptimba meg is lehet nézni. Szerintem is nagyon hasznos, hogy fémes menetes rész legyen, de az általunk használt 5 méteresnek is már csak műanyag, pedig szerintem ezen nem lenne érdemes spórolni.
2 óra b.szakodás után sniccer pengével síkot csináltam belőle. Még jó, hogy van türelmem. 1+ mm-t kiállt a csati, most már beül a helyére. A huzalátvezető meg a gáz tüske tövét is le kellett vakarnom, kb. ott érintkezett eddig szerintem. ..ssza meg, hogy nem fémből van a szorítógyűrű mentes része, akkor nem sült volna meg.
Szerintem a fogyós gépek 65- 130A közt dolgoznak,és ezek időigénye,salakmentessége,nagyob hézagok behegesztése,szóval ezt mind tudta a trafó is. Nekem megvan a huszonéves trafós migem,sosem adom el. Sőt,lehet,hogy az inverter,ha beszarik,nem veszek többet,visszaállok trafós fogyósra.......
Igazat irtam a jelenlegi barkácsolós mivoltomat illetően.......nincs munka. Ennyi,és nem több.......!
Igen.......én is hobbi célra,itthoni kiseb barkács munkára használom a fogyós technikát.
Én több évtizedig hegesztettem mma- val,cégeknél. Akkor ez volt a sikk.
A mai világ egészen másról szól,precizen állitható egyenáramú gépekről,szép varratokról........
Régen csak nagyob cégeknél volt egyenáram,vagyis dinamó,otthoni használatra volt a zúgó hetra,a tehetősebbek maszek tekercselésű trafókkal dolgoztak a háztájiban.........
Én is tudom, hogy jobb a corgon, saját szememmel is láttam.
Csak egyszerűen nem éri meg, hogy foglalkozzak vele. Na jó, egy 4 köböst 150 barra lefogyasztva majdnem szereztem 50-ért, de utólag az se kéne. Telit ebből a méretben tudnék 80-ért. Nem az a baj, hogy nem tudnám kifizetni, csak hobbizáshoz minek. Rögtön építhetnék kocsit, mert azt már nem cipelgetném a kertbe. 2 köböst meg nem veszek, aránytalanul drága. Aztán, még ez is változhat, nem vetettem el teljesen. 😀
+ Tűzoltó palack ügyben érdeklődj olyan helyen, ahol azok karbantartásával foglalkoznak. Én is olyan embertől vettem. Tipikusan cégektől gyűjtik be, vagy mert megszűnt a vállalkozás, vagy mert lejárt a palack, és kicserélték újra. Mondanom se kell, csak a CO2-s jó. 😃
Kb. kezet foghatunk, nálam annyi plusz, hogy van garázs, de csak tárolni.
4 vödörben vannak a cuccaim + gép + hosszabbító, stb. 4-5 körrel vonulok ki, vagy odatolom a talicskát a garázsajtóhoz, és azzal.
Ötletek képeken. A palack a reduktorral és a gyorscsatis tömlővel egy fej fölötti polcon pihen + gyorscsatis tömlő van a gépen (ezt így vettem, de a kicsire már korábban csináltam hasonlót). Csak össze kell dugni. A palackot meg kábelkötegelővel rögzítettem az asztal lábához.
Nem akarnék okoskodni,mert én csak próbaideig hegesztettem porbelest. Tagadhatatlan,hogy szélviharban ez a jobb. Ha már ennyire fúj a szél,én kapásból napolom a melót. Kisseb szélben a co2 is jól működik,csak kell kesztyűs kézzel szélárnyékot adni. A porbeles jóval drágáb a tömörhuzaltól.
A porbeles varrat környezetét jóval töb időbe telik esztétikussá tenni,másrészt vannak helyek,ahová a drótkorong be sem fér.
Tagadhatatlan,hogy mindenki más idegrendszerrel rendelkezik,nekem nem jött be a porbeles,sőt megha picivdl a corgon drábább is a co2- től,én corgont használok.
Hogy ezek után melyik eljárás az olcsób.......nem tudni.
Van olyan ember,akit ez nem is érdekel,majd az ügyfél kifizeti.........
Láttam az eurócsatlakozód. Vidd el esztergályoshoz,ő tudni fogja,hogy mit kell vele tenni.......
Figyu, ha valaki nekem szól előre, hogy vegyek egy reduktort 10-ért, meg kérdezősködjek ismerősi körben, aztán több tűzoltó palackot is hozzám vágnak ajándékba... akkor az életben nem kezdek porbelezni valószínűleg.
Egyet egyébként vettem is marketen, 12500 volt és 5 kilós. Ez kb. egy 10 kilós normál palack töltési ára, úgyhogy kb. dupla áras a gáz, ha azt nézzük. De nem kell beruházni a normál palackba, meg felárat fizetni, ha lejárt a nyomáspróba. El is kezdtek gcizni a szolgáltatók, lassan venni meg töltetni se lehet semmit, csak bérelni aranyárban. Én most el is adtam a 10 kilós törpét, amit télen szereztem. 4 kiló gázzal 20-ba került, 55-ért elvitték. 😀 Próbálj lejárt nyomáspróbás tűzoltó készüléket szerezni, ezeket itt nálunk sokszor nem éri meg "életben tartani", ezért eladják. A palackok elvileg eldobósak, ha kifogytak, bár amit vettem egy tűzvédelmis fickótól, azt szóbeli ígéret alapján megoldja 10-ért.