...a honlapjukat megtaláltam, itten vannak az elérhetőségeik:
FIBENARE Gitárkészítő Manufaktúra
Tel: +36-70-220 2527
Benedek Árpád
+36-70-310 3339
Benedek Csaba
+36-70-310 3343
Benedek Attila
Fax: +36-1-260 5825
Internet: www.fibenare.hu
e-mail: fibenare@hotmail.com
GG! :)))
Öreg vagyok én már ezekhez a szójátékokhoz! Még az én időmben a Varez-t és W-vel írták így: Warez, és nemrégiben a Rulez jelentését is csak úgy tudtam megmagyarázni, hogy azt mondtam, "minden rulez ami cool" :)))).
Visszatérve: egy csepeli hangszerszervízre gondolsz? Nem emlékszem hogy olvastam volna ilyesmiről. Hol van? Melyik számban? Meg miről szól? Vagy ez csak egy szójáték?
Ja, a Berkenyei telelésem alkalmával mintha belebotlottam volna abba amit keresel Andársik Remo Gitár kézikönyvének 136. oldalán (az arxtifixcal harxmonixex maxpja :))))). Kukkold meg. És írj érthetően :))))).
Strato:
Nem gépelnéd be a csepeli hanxerxervízről azt az infót, amit írnak a ZM-ben? Én azért nem akarom megvenni a ZM-et, és azokon a helyeken, ahol bele lehetne olvasni nem találtam még azóta sem, újságárus bódéból meg nem akarom kikérni, hogy "Csók'om kiadna egy Zenészt? Nem akarom megvenni, csak elolvasnám így nagy hirtelenjébe'..."
THX FWD
Jatelleg. Mesélte is ZW. csak elfelejtettem. Bocs a késői reakcióért. de eléggé pörög itt az élet, xal csak egy oldal után tudok válaxolni (hmmm. ez a mondat még tetszeni fog fmsah2-nek is:)))
amúgy meg azért írtam millió és egy szmájlit, hogy értsd, csak ironizálok. Az volt benne a poén, hogy azt mondom, hogy nincsenek előítéleteim, és mégis egy előítéletekkel teli mondatban írom le kinézetedet. Xal nem komcsiból mondtam, de hamár megkérdezted, hadd válaxoljak:
Varezolás= cd írás, quake-ezés, és mindenfajta őrült számítógépes játékkal való időeltöltés, illetve a számítógép hardwareösszetevőinek legapróbb mélységekig történő megismerése. Ez az, amivel a mai tizenéves korosztály tölti xabadidejét, ahelyett, hogy eljárnának kocsmázni:))
14mínuszos= tizennégy év alatti, gyerekes kinézetű.
Nahátennyi.
Azt viszont akkor nem érted, miért írtad azt, hogy mondanivaló nélül xart sem ér az egész. Axittem te ilyen tekerőspárti vagy (vagypedig különböző értelemben használjuk a szavakat. Én Úgy mondanám, "érzelmi öltése van a zenének", sogenannte "feelingje".Ha te ezt mondanivalónak hívod, akkor ugyanarról beszélünk, ha nem akkor nem. Remélem érthetően fogalmazok...)
Másfelől ha előbb bemutatkozol, rengeteg atrocitástól megkímélhetted volna magadat, legalábbis részemről :))
GG
Az enyémnek pontosan ez van a lapján. Valószínűleg azt jelentheti, hogy az USA-ban történt az összeszerelés (az NJ talán New Jersey, de nem biztos; ezt egy ismerősöm mondta).
Én is a Kramermaniax-ról informálódtam anno és ze alapján gondolom, hogy az enyém japán.
Bár a mostani USA gitároknál már az a szabály, hogy ha a hangszer 51%-ban az USA-ban készült, már ráírhatják hogy "made in USA".
A Van Halen-ének azt hiszem, hogy banán feje volt.
nem, a másmilyen fejű az egy teljesen standard hangszer, focus 3000 az is, és a faszi, akinek a honlapjáról leszedtem a képet, szépen leírta, hogy mit festegetett át rajta, végén talán fekete lett a gitár...
van halen barettát is használt, olyat, mint az enyém, csak ő az egyes szériát, aminek nem jackson-szerű feje van.
egyébként az én barettám amerikai, a focusok, stb-k már japánban készültek. a kramermaniaxe.com-on részletesen le van írva, hogy mely kramerek készültek az usában, és melyek nem, és eléggé furmányos, ugyanis, ha a nyak-test csavarozásánál a kis fémlapon a neptune nj usa szerepel, még nem biztos hogy amerikai a hangszer, mert a japán, stb. gitárokra is ilyen fémlapocskát tettek.
A Yamaha-m teste 5 részből van összerakva, ami csak azért látszik mert natúrfa, és látszik az erezeten az illesztés. Nem hallani semmi hátrányát, de azért fura.
Egyszer a barátaim szülinapomra megleptek egy rétegelt testű gitárral: egy réteg kakaós tészta, egy réteg csokikrém, egy réteg vaníliás tészta, egy réteg tejszínhab, a tetején pedig marcipánból a szerelvények. Hát az TÉNYLEG királyság volt!!
Ja! És képzeld hozzá, hogy amit én próbáltam, a metálvörös/pikkelyes volt, nagyon szép hangszer, hardverileg ha jól emlékszem olyasmi volt mint amit leírtál a tiédről (+1 kapcsoló volt rajta, de annyira nem merültem bele hogy mit csinál) és ha jól emlékszem made in Japan volt. Budán láttam a Gitár Odú-ban, és úgy tűnt a tulaj nagyon szereti a made in Japam gitárokat, nem véletlenül.
Kérdésem és óriási dilemmám:
Van a Digitech RP300, ennek soundját a userek 8.7-re értékelik, ára 180-200$
Van a GNX1, 8.6 sound (10-es skála), 280-300$
Van a Digitech GNX2, ennek soundja 8.5, ára 380-400$
És végül van a GNX3 (800$), amiről itt nincs értékelés, de máshol ahol van mindről ahol a következő jött ki:
RP300: 4.2 (5-ös skála)
GNX1: 3.9
GNX2 3.33
GNX3: 4.2
Most ilyenkor mi a helyzet???
Hát igen, valóban ez a hátránya a J-Station-nek (meg a POD-nak, meg a többi ilyen digitális erősítőszimulátornak), hogy ha megveszed hozzá a lábvezérlő pedált, kétszer annyiba került a cucc! A másik hátránya szerintem (és ez tényleg csak az én véleményem!), hogy nincs benne olyan dinamika, mint egy analóg csöves erősítőben ...
Hú! Megdobogtatta a szívem a fotó! Szerintem ez egy Kramer Striker. Ezek a szériák (amikről eddig beszéltünk) egyébként - tudomásom szerint - kivétel nékül made in Japan.
Az enyém lényegében ugyanígy néz ki, csak fekete a feje és a szerelvények. A koptatólap pedig 3 rétegű, fekete-fehér-fekete. És van rajta egy kis 3 állású kapcsoló, amivel a három pick-upot pluszban kiválaszthatom a nagy, 5 állásúval kiválasztott pick-up mellé. Ilyen elektronikát még nem nagyon láttam más gitárokon, pedig ez gyárilag így van az enyémben.