Nem tudom másnak mi a tapasztalata, de nálam fél év után megvakulnak sorban vagy talán egyszerre a Ritek lemezeim. Illetve lejátszani le tudom őket, de másolhatatlanok lettek.
Amíg Toshiba néven futott, addig szerettem az optikai eszközeiket, volt Samsung íróm is, teljesen problémamentes. (Továbbajándékoztam, a jelenlegi gazdája is csak jót mond róla.) Viszont sokan panaszkodtak már Samsungra, kicsit lutrinak tűnik. (Lásd még LG: egyesek istenitik, de jóval többen szidják.) Az NEC/Pio stabilabb választás.
kezdő(nagyon kezdő)vagyok.Jézuska hozott egy LG 4167b DVD írót.A probléma az hogy nemtudok vele irni,lejátsza az audió-videó-adat cd-t.Sőt a gyári DVD-t is de a másolt DVD-t nem,ha beteszek egyet azt irja no disk az üres dvd- cd-re ugyan ez a válasz, ha irni akarok vele.De konkrét hiba üzenet nincs.Már kicseréltem a kábelt 40-ről 80-as ra, Mastere van állítva a gép felismeri az eszköz megfelelően müködik visszajelzésel.Abit vh6-os alaplap 633-asproci 320ram-os a gépem.Nem egy erőmű de szerintem működni kéne az íróval.Ha valakinek volt ilyen tapasztalata vagy ötlete,hogy miért nem ismeri fel az üres lemezt előre is köszönöm....
Amit én itt a fórumon olvastam, az alapján nagyongyorsan vidd vissza. Az itt kapott kapott tanácsok alapján én NEC 4550-est vettem, de a Pio is ajánlott kategória volt.
Igazságszerint úgy gondolkodtam lemez vásárlásban, hogy az írómat szinte még ki sem bontottam. Ezt így utólag nem is bánom:
Két hete vettem egy Samsung SH-W162C DVD-írót, viszont azóta több fórumon itt is, csak rosszat olvastam róla (és minden Samsung íróról).
Nekem általános célokra kéne író, kevés (évente kb 10-20 lemez, a 3 éves cd-írómmal kb összesen 50 lemez készült...) minőségi lemezre írnék, nem valószínű, hogy kihasználom mostanában a DL vagy a RAM lehetőségeket. A fontos, hogy megbízható legyen, ne kelljen vele szívni.
Szval a kérdésem az lenne: szerintetek vigyem vissza (mondom, még bontatlan), és vegyek inkább egy NEC 4550-est vagy egy Pio 110D-t? Melyiket érdemes inkább?
Az a baj, hogy az a típusú ellenőrzés, amit én is végzek, az hardware és nem software függő, csak bizonyos írókkal végezhető el. Nekem NEC 4550-em van, bár nem emiatt, hanem a RAM képessége miatt vettem. Ha igazán fontos számodra, akkor Te is vegyél valami hasonlót (Pio110D ha jól tudom, bizonyos Plextor írók, stb).
Idén kezdtem el foglalkozni DVD írással, és ez a fórum sokat segített ebben, konkrét kérdéseimre is általában választ kaptam, köszönöm mindenkinek és B.Ú.É.K.
Lenne most is egy kérdésem: elég elkeserítő, amit akár ebben a fórumban is olvas néha az ember, hiába a digitáliis technika, lehet hogy 1/2 vagy 1 év múlva a féltett film már nincs is a lemezen.
Legfőképp Fuji és Verbatim lemezeken vannak az anyagaim, de van egy pár rózsaszín Arita-8x (RitekG05) lemezem is.
Próbálnám valahogy ellenőrizni ezeket, de a CDSpeed-del csak a felszíni ellenőrzést tudtam megcsinálni, a minőségi tesztnél "Inicializálási " problémát jelez (LG íróm van)
A CDcheck nem talált CRC hibát, de ennyi, amit megtudtam állapítani.
Tudtok ajánlani valami jó teszt programot, hogy ellenőrizni tudjam ezt a pár lemezt, ne kelljen végignéznem a filmet ahhoz, hogy tudjam rajta van-e.
Keress vissza egy bizonyos Akácfa utcai boltra (piros rács), többen is írtunk róla. Maffia, de megbízható (ha valamit TY-ként hirdetnek, akkor az az, az árak is többnyire egyeznek a neten találhatóval).
Van egy Pio 110D-s íróm és Verbatim DVD-RW 6X -os lemezzel próbálkozom.
A jelenség: ha véletlenül sikerül kiírnom valamit rá, akkor a köv. törléskor újraindítja a sz.gépet (s persze nem törli), de gyakran előfordul, hogy a megírt (vele vagy asztali íróval-szintén Pio) lemez beolvasásakor szintén újraindítja a sz.gépet.
A lemez borítóján A "SERL" ill. "RW2" feliratok vannak.
Ez most valami kisérleti dolog és egyes írók nem komálják vagy nálam nem kóser valami.
A Nero-t már újrapakoltam a sz.gépen.
Próbáltam Ulead-al is törölni, na akkor nem indítja újra a sz.gépet, de kiírja, hogy írásvédett a lemez.
Ezt (womble mpeg-vcr, lejjebb kell görgetni) nézd meg, én ezzel szoktam az es10-el fölvett vro-kat szerkeszteni, ez bármelyik képkockától enged kivágni, lehet vele vro-ból szabályos mpeg2-őt csinálni (illetve ennek részlépéseit, azaz demultiplexelni, majd multiplexelni). Kivágás esetén biztosan nem kódolja újra a videót, hanem fájl szinten kivágja a megfelelő részeket.
Ráadásul ezzel sikerült felismertetni olyan videót is, amit a total commanderrel "fájlegyesesítés" során vob fájlokból (video_01_1.vob, video_01_2.vob stb.) hoztam létre (az így egyesített videót más program csak néhány percesnek látta, ez meg teljes másfél órásnak).
Szerintem ennyire bonyolult sajnos, legalábbis, ha minőséget akartam, akkor mindig itt lyukadtam ki. A ProCoderrel pl. 1-az-1-ben át lehet konvertálni az AVI-t hanggal együtt DVD formátumba, a gyakorlati tapasztalat viszont az, hogy az átméretezést "nearest neighbour" algoritmussal csinálja (és nem találtam, hol lehetne átállítani), az eredmény: undorítóan pixeles kép, és a hang is gyakran elcsúszkálhat, ha frame rate konverziót kell csinálnod.
De biztos létezik olyan all-in-one szoftver, ami normálisan megcsinálja bizonyos peremfeltételek mellett (pl.: nem kell fps-konverziót csinálni), de én még nem találtam ilyet.
Azt hittem, manapság már egészen egyszerű AVIból DVDt csinálni! Mindegy, majd ha lesz időm, nekiállok tesztelgetni, mert ha jól látom, ez nem rövid folyamat :(
Részletesen leírni a lépéseket (minden eshetőségre felkészülve) egy tanfolyami anyag lehetne, és az csak egy módszer...
Tömören összefoglalva én VirtualDub-bal esnék neki az AVI-nak, átméretezném benne "resize" filterrel és precise bicubic vagy lanczos algoritmussal a DVD-szabványnak megfelelőre, és elmenteném HuffyUV vagy Lagarith codec-kel. Ezután Canopus ProCoder-rel kódolnám el MPEG2-vé (VBR, 2 pass). A videó ezzel kész.
A hangsávot szintén VirtualDub-ban kimenteném külön, és úgy kódolnám el Sony Vegas 5-ben vagy Soft Encode 1.0-val AC3-má. Ha eredetileg is AC3, és 25 fps-es a videó, akkor maradhat úgy, ahogy van, nem kell újrakódolni.
Ezután következne a DVD autorizáló, mondjuk az egyszerűség jegyében az IfoEdit.