https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Egy félévet- évet mindegyik kibírna, ha nem tetszik neki akkor hagyja arra aki ebben él, és a bőrén tapasztalja.
Egyébként érik a tömeges kiemelés is bentlakásos iskolában, na azokat a csoportokat el lehet Budapesten helyezni aztán a sok okos Tóni libsi bizonyíthat.
Szerintem ennek semmi értelme. Iskola nélkül is dolgozhat, a kettõ nem zárja ki egymást, és ott van a lehetõség: az ingyenes iskola.De ha nem akar jarni és a szulok sem akarjâk hogy járjon akkor ne jár jön.
" Aki nem akar iskolába járni , azt nem kell kényszeríteni. "
Gondold csak végig ! A gyereket terelgetni kell ... még maga sem tudja/érti , mi lenne neki jó majd felnőttként . Enni/öltözni/melegben lenni biztosan akar majd . Ha semmihez sem ért , miből ? Lopkovics lesz . Aztán dutyi ... amit építeni /fenntartani kell . Sok pénz a közösből .
Ha tanul , valamit tud dolgozni , eltartja magát , családja lesz .... és talán tovább adja a tanulás szükségszerűségét az utódjainak .
Melyik a jobb/olcsóbb megoldás a társadalomnak ? Az egyénről nem is beszélve .
Csak törődni kellene a lemaradottakkal , hogy csökkenjen az a réteg ! Na erre nem sok mindent látni .
Na csapjunk a lovak közé. Ezzel a kommentelõvel egyetértek:
" A lényeget nem látjátok: valójában megint az adófizetők szívnak egy teljesen hülye törvény miatt, mivel a börtönben töltött idő nekünk kerül pénzbe. Értelmetlen a purdék iskolába kényszerítése is, senkinek nem jó, nekik sem és annak sem aki tanulni szeretne."
Aki nem akar iskolába járni , azt nem kell kényszeríteni.
Nyilván emberileg megértem és elfogadom a traumáját, és szíve jogának tartom, hogy így döntött. Nem is írtam sehova, hogy ne lenne jó edző, pláne a versenyeredményét nem kicsinyeltem le. Sőt, én egyáltalán nem írtam semmit se konkrétan róla, és pláne nem olyanokat, amiket te képzelsz a megjegyzésem mögé. Pusztán annyit mertem megjegyezni, hogy a mi edzőnk ezt anno hogy oldotta meg...
Másrészről itt jegyezném meg, hogy szerintem káros az a nézet, hogy valakit ne lehessen kritizálni, mert bármilyen kisebbség tagja... Ha én valamit valahogyan csinálok, amit mások meg másképp és elmondják, nem kapok tőle agyfaszt és kurvára nem esne jól, ha úgy "védenének" meg, hogy "nő létére", "bevándorló létére" stb. csak gratulálni lehet nekem, de semmi kritika se érhet...
Nyilván minden liberális azonnal sutba dobja az életét-egzisztenciáját és átköltözik Borsodba. Még akkor is, ha egyébként az oktatáshoz/gyerekekhez annyi köze van, hogy látott már iskolát belülről és maga is volt gyerek.
Majd szerveznek egy szinjatszokort vagy filmes tanfolyamot , ahol a gyerekek kitorhetnek ahonnan ki akarnak törni. De iskolába semmiféleképpen nem mehetnek....mert ott kirekesztik(egymást?)
A VÉN CIGÁNY Húzd rá cigány, megittad az árát, Ne lógasd a lábadat hiába; Mit ér a gond kenyéren és vizen, Tölts hozzá bort a rideg kupába. Mindig igy volt e világi élet, Egyszer fázott, másszor lánggal égett; Húzd, ki tudja meddig húzhatod, Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot, Sziv és pohár tele búval, borral, Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal.
Például a cigányokért oly hangosan aggódó liberálisok önkéntesen elfáradhatnának ezekbe a falvakba és személyesen mutathatnák meg az ottani pedagógusoknak, hogy hogyan is kell ezt a felzárkóztatást jól csinálni...
Esetleg gyermekvédők/szoc.munkások ki is járkálhatnának ilyen szegény telepekre (egyszerre többen) és terelgethetnék a szülőket/gyerekeket az iskola felé . A félisten csináltathatna kifejezetten ilyen célra egy alapot ....(pl.-ul az istenverte plakátjaik helyett jobb helye lenne ott a pénznek) . Segíteni kellene valahogy azokon , akik önmagukon nem tudnak !
A telekszes, tasszos, helszinkis elmebetegek közül eszébe jutott már egyáltalán legalább egy ilyen romkocsmásnak, hogy esetleg a gyerek járhat is iskolába egy olyan helyen, ahol még csak mást csinálni sem tud a zsákfaluban?
Vagy esetleg ugyanezen jogvédők a gyerekek jogait is képviselnék az őket elhanyagoló szüleikkel szemben és beterelnék őket az iskolába, a foteljogászkodás helyett?