Elvileg emlékezhetnék régebbi müncheni villamosokra is, de akárhogy erőltetem, ennél a "széles arcú" típusnál öregebb nem rémlik utasforgalomban:
Ráadásul valószínűleg ez - a P típus - is csak azért tűnt fel annak idején, mert erősen emlékeztetett a gyerekkoromban[...] Bővebben!Tovább »
Nagyvasutasok szerint az spanyol AVE fékútja jó kétszerese német ICE vonatokénak, (részemről még egyiket sem vezettem :-) szóval mást nem tehetek: hiszek nekik. Ha a debreceni CAFok is tudják a hosszú fékutat, lehet, hogy generális a probléma, és érdemes erre külön is figyelni.
De gondolom, hogy nekünk semmi ok az izgalomra, és minden rendben lesz, mert a bolt biztos nem így köttetett:
"- Hispán! Ide skubizz, ez az ICs. Bírsz valamit összerakni, ami alacsonypadlós (ez fontos!) és műszakilag ezt azért mégis kicsit legalább.... de minden csavar a legoccób helyről legyen ám. Mer' jó az úgy is.
- Karramba, két fieszta között összedobunk valamit."
Tudod, van egy ilyen érintőképernyős bizbasz ott elől. Néha csipog, meg villog, meg veri a vezér váltóvassal. Na, azt azért rendszeresítették, hogy mutassa a menetrendet. Ha negatív előjelű ott a legnagyobb szám, ne adj' Isten piros hátteret is kap, akkor a vezér nem fog kihaladni a szabad jelzés ellenére sem. Másokat nem feltétlenül fog érdekelni, hogy mögötte hány busz és villamos volt. Már azok közül, akik a sietést jogosultak honorálni.
Amúgy pedig múlt héten egyetlen egyszer sem írtál a 62-esről és Erzsébet királynénkről, azt hittem, hogy hirtelen kihasznált és folyamatos lett a közlekedése. Jövő hétre lesz téma, mert Mexikó helyett Bosnyákra jár az egész.
Az 5-6 perces követést kissé (nagyon) eltúlzottnak tartom.
Az oda-vissza úton egy alkalommal - visszafelé - a Nagy Lajos-Rákospatak szakaszon úgy 24-n is lettünk a hannoveriben.
Ennek az a magyarázata, hogy mögöttünk 1=egy percre jött a 69-es, amögött meg 30 másodpercre az 5-ös busz, s így akinek mindhárom jó lett volna, azokat mi vittük el.
Befelé, MÁV telep - Mexikói símán tartottuk az 5 fő - 10 fő utasmennyiséget.
Azért a villamos vezéreket nem irigylem ezen a 8 megállós betét járaton.
Mondjuk nem sietnek.
Igazuk van.
Hová?
Minek?
Pár perc és végig érnek.
Minden sarkon, ahol van lámpa, megvártuk a következő fázist, akkor mentünk tovább.