Aha! Az évi 60e ft nem tűnik soknak ha nem havonta van egy óra! Ennyiért hány órát adnak összesen? És ebből mennyi a gyakorlat? A gyakorlatokon lehet kérni hogy konkrétan ezt vagy azt tanuljuk meg? Vagy van kötött tematika amitől nem lehet eltérni? Mondjuk kár hogy jazz, de 60e ft-ért egy 80 órás fotótanfolyamot végzek éppen, és azzal sem fogok sokra menni, akkor már inkább beiratkoztam volna ide jazzelni.
Tudtommal nincs felvételi,de a tandij kb 60 000 ft egy évre.Van klasszikus meg jazz szak, de érdemes elotte már kicsit elméjednia skálák, akkordok világában, hogy ne a kéztartással teljen el az elso év.
Hangszeres órák a tudásszintednek megfelelo szinten mennek általában hires jazz standardeket tanulok meg, amit eloször kisérned kell aztán ha okos és ügyes vagy akkor szólózhatsz is,erölköko általában van.De más tananyagokból is tanulhatsz illetve van olyan tanár aki Jazz-rockban van inkább otthon és lazán leszedi neked a malmsteent is ha kell(kottát ir neked stb),ha ez az igényed.
Szerinterm nagyon jó suli. Én mindig úgy jöttem el az órákról, hogy még maradnék ha lehetne.
Felvételi van? Akkor meg se próbálom :))))
Mikor van a vizsgakoncert? És ha tudod, leírnád hogyan folynak a hangszeres órák? Akusztikusan erősítve, mit játszanak ilyesmi?
Mivel osztol indul a tanév ezért most inkább a félévi vizsgakoncertjüket próbáld megnézni.
Amúgy nehéz bekerülni.Az elméleti okítás csoportosan megy, de a hangszeres órákon egy-egy ellen játszanak.
:-))))
Üdv az uraknak!
Lecseréltem a Digitech RP7-esemet egy GT3-ra. Segítséget kérek a következő témában: mi módon tudok netről letöltött syx kiterjesztésü fájlokat a Boss agyába benyomni egy KORG i30-as segítségével (vagy pc-vel)? Külső midi átalakítóm nincs sajnos. Ha tud valaki, segitsen. Köszi.
Patkó
Komolyan? Át szoktunk járni fotókiállításokra, de még soha egyetlen programjukban vagy plakátjukon nem láttam hogy zenét tanítanak. Utána fogok nézni. Mondjuk a jazz nekem sem jön be. Csoportos?
Ja, méd valami?
Melyik könyveket/weboldalakat tudjátok ajánlani? Könyv mennyi, és van-e hozzá hanganyag; weboldal lehetőleg magyar, esetleg német, talán angol lehetne.
Egy normális elektromos gitárnak mennyi a húrtávolsága?
Ezt azért kérdezem, mert én egy kölcsönkapott ezeréves feles (!!) méretű fémhúros akusztikuson ismerkedem a gitározás alapjaival, amelyen kb. 5 mm van két húr között, úgyhogy akkordokat szinte egyáltalán nem tudok rajta fogni, mert mindig hozzáérek a szomszédos húrhoz.
Hát, jól értettél, fogalmazzunk úgy hogy Petrucci közelebb áll hozzám, egyébként a jazzes kitétel azért került bele az előző hozzászólásomba, mert volt egy kő Maidenes/Metallica-s osztálytársam, elkezdett egy jazzgitárostól magánban tanulni rockgitározást, és másfél év alatt oda jutott a gyerek hogy jazzgitáros akar lenni:))
Mi az hogy!
Szégyeld magad. :-))))))))
Amúgy a főiskola előtt talán itt folyik az egyik legmagasabb szintű jazz(zenész)képzés.
Én is jártam oda és nagyon jó tanáraik vannak!
Múltkor emlegettem a Satch/Vai tribute lemezt, az eheti update-be végre belecsúszott, sok más instrumentálkodással együtt. Ja, és az ősibb arcoknak van egy Tony Martin interjúnk is, meg egy Bryan Adams koncert is. És ha már a gitárosoknál tartunk, jövő héten Reb Beach interjú lesz, utána meg Paul Gilbert. Vagy fordítva, kissé összecsúsztak most a dolgok.
www.aor-europe.com
Csatlakoznék a kérdéshez,ill. kicsit specifikusabban: tud vki vmi magántanárt ajánlani, aki megbízható, tud, normális, blablabla, és nem akar belőlem jazzgitárost csinálni?:)
Köszönöm a gitárról szóló ötleteket. Újabb kérdések:
Elektromos gitárt hol érdemes tanulni? Gondolom zenesuliban nem lehet. Könyv? Internet? Magántanár? Mi miért jó? Mi mennyi?
...a honlapjukat megtaláltam, itten vannak az elérhetőségeik:
FIBENARE Gitárkészítő Manufaktúra
Tel: +36-70-220 2527
Benedek Árpád
+36-70-310 3339
Benedek Csaba
+36-70-310 3343
Benedek Attila
Fax: +36-1-260 5825
Internet: www.fibenare.hu
e-mail: fibenare@hotmail.com