Keresés

Részletes keresés

SumQuiSum Creative Commons License 2000.10.05 0 0 2
Kedves Andi!

Volna egy nagy kérdésem egy (azt hiszem családjogi) törvénnyel kapcsolatban. A kérdést és az azt kiváltó előzményeketmár leírtam a Kiborít a családom! című topicban. A link egyenesen a hozzászólásra mutat.
Előre is köszönöm

SQS

Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1
Bocs, de azt hittem, hogy ez a topic megszűnt, mert az SOS.index lapon már nem szerepel.
Szóval ha van egy jogerős ítélet arról, hogy fizetni kell, akkor nem fizetés esetén mehet a végrehajtó, de csak az állandó bejelentett lakcímre, illetve az ismert tartózodási helyre. Csak a pervesztes vagyontárgyaiból foglalhat.
Ha nem engedik be, akkor rendőri segítséget hívhat, és a rendőr már erőszakkal is bemehet. De akkor is csak a pervesztes dolgait lehet lefoglalni.

A fentinél részletesebb felvilágosítással nem tudok sajnos segíteni, mert a büntetőjog a szakterületem. Le javaslom, hogy keressen fel egy bírósági végrehajtót, és a részletekről tőle érdeklődjön.

üdv:pellea

Előzmény: buksy (0)
buksy Creative Commons License 2000.09.08 0 0 0
Szóval az a nagy helyzet, hogy sajnos elvesztettem egy pert, aminek a végeredménye az lett, hogy ha nem fizetek, akkor a követelést végrehaják rajtam.
Bár nem tartom igazságosnak az ítéletet, (de nekem nem tellett ügyvédre) kértem a pernyertestől írásban is részletfizetési haladékot.
- Nem kaptam meg.
Tehát bármikor jöhet a végrehajtó.
És itt van egy kis kurfli a dologban.
Nekem nincsen semmim.
Egy valóban tönkrement, volt vállakozó vagyok.
Most a gyerkeimnél lakom, (felváltva, mert hálistennek van 3 felnőtt gyrekem) ideiglenes lakcímbejelentővel.
A kérdésem az, hogy innen, mármint abból a lakásából, ahová ideiglenes lakcímmel be vagyok jelentkezve, mit foglalhat le a végrehajtó?
Illetve, van e neki egyáltalán joga ide bejönni?
Ha van, akkor az, hogyan törvényes? .... meg ilyesmi.

Ha valakinek van tanácsa, hogy mit csináljak, hogy nehogy a lúrkómon verjék el a port? (pld. jelentkezzek ki innen is? legyek hajléktalan?)

Előre is köszi minden tippet!
buksi

Előzmény: Pelle_Andrea (-)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.09.03 0 0 topiknyitó

Sokszor találkoztam már olyan kérdezővel, aki egy bajba került barátjáról
mesélt, az ő ügyében kért tanácsot. Voltak közöttük olyanok is, akik maguk
voltak bajban, de még az ügyvédnek sem merték nyíltan elmondani a
problémájukat. Válaszolok akkor is, ha a barátodnak kell segítség, de persze
akkor is, ha neked.

Ha a témában olyan problémád, dilemmád, kérdésed van, amelyet nem akarsz
nyilvánossá tenni, írjon nekem
magán-emilt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!