Keresés

Részletes keresés

BIGdaddy Creative Commons License 2000.11.10 0 0 8
Jójó, úgyis hétfőn olvasom leghamarabb. Véletlenül se levélben küld, mert már rég nem él.
Te orvos(féle) vagy, vagy csak szorgalmas amatőr?
Ha lehet, legyen minél kimerítőbb...

Ja, és kösz :)

Előzmény: Daryll Van Horne (7)
BIGdaddy Creative Commons License 2000.11.10 0 0 6
SATURNEMBRYO
Na éppen ez az amit szeretnék elkerülni!
- a cigi meg a kávé nekem nem jön be, azokkal nincs gond. Azzal sincs gond, hogy szóját egyek hús helyett, de persze nem minidg... Viszont almát, citromot, paradicsomot, egyéb savfokozó ételeket soha életembe ne? Sőt én ezt már a tejről is hallottam!
- a másik dolog, hogy nekem a keksz nem igazán jött be sav ellen, és megkockáztatom, hogy gyakran történt olyan is, hogy kifli után, vagy bármi más nem sav-keltő után is ilyen tüneteim voltak. Még a tabletták (Tums, Nilacid, stb.) sem mindig segítettek, na jó sokszor azért igen.
- a stresszt kerülni? Van ember, aki kerülni tudja? Ha jön egyhatáridő a melóban vagy egy vizsga az egyetemen, hogy tudod elintézi, hogy ne izgulj? Ez adottság, ezen nem sokat tudok javítani.
- éjszaka pedig nehéz felülni vagy elalvás közben hárompercenként felülni :)
- azért kösz :)

justinianus
Azért kösz neked is...

Dokikám
Sajnálom a fiadat, emlékszem nagyon rossz érzés volt akkoriban... (Nekem kb. 12 éves korom körül kezdődött, ma 25 körül vagyok, 3 hónapja vizsgáltattam meg először magam, igaz, akkoriban ez még nem volt ennyire "felkapott" betegség).
És a fiaddal mit fognak csinálni? A doki nekem is megemlítette, hogy amennyiben nem javul (ő 2-5 évet mondott, hogy annyit várni vele és egyéb dolgokkal próbálkozni), akkor lehet beültetni egy záróizom jellegű szerkezetet, amely megakadályozza a sav nyelőcsőbe jutását. Ilyen jellegű a fiadé is? Ez nagyon érdekel, bár én kicsit félek tőle, hiszen ha pl. ez a szerkezet "beragad", akkor a gyomorba se ki, se be...

Daryll Van Horne
Táplálkozásbeli változtatásokkal meg lehet szüntetni a záródási elégtelenséget is? És ennek milyen okai lehetnek (erre nagyon kiváncsi vagyok, nem is tudom, miért nem kérdeztem meg az orvostól...)?
A steak és a sör mértékével eddig sem volt gond (steak évente egyszer :), persze pörkölt gyakrabban), a sör sem gyakori az egyetem óta, de akkor sem volt heti 3 üvegnél több, sőt.
Ha nem feledem el örökre, akkor mit kell tennem, hogy amikor iszom-eszem, utána ne legyenek tünetek?

Vagy pl. az erre való gyógyszerek mellett lehet alkoholt fogyasztani (tudom, hogy azért kicsit ellentmondásos, hogy aki beteg minek akar inni, de javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki, hogy néhány hónapig abszolút semmi, aztán még egy hozzám hasonló kocapiásnak (pedig én sem ittam azelőtt gyakran!) is elcsöppen a nyála egy korty hideg sörért :))

És valóban a mérték sokat számít? Nem nagyon szoktam degeszre enni magam, ezért csodálkozom kicsit, mert ettől még voltak gondjaim.

Az is elképzelhető, hogy ha teljesen megszabadulnék a plusz kilóktól (cirka 10), akkor _teljesen_ elmúlnának a tünetek?

Egyébként a gyógyszer szedésének első napjától semmilyen(!) problémám nincs, holnap veszem be az utolsó Controloc-ot, már előre félek azonban, hogy ismét jönnek a tünetek... pedig drasztikusan csökkentettem a zsíros és fűszeres ételeket, alkoholt nem ittam, egyedül a csokit bírtam sokszor nehezen megállni, de azért azt sem ettem annyit, mint előtte...
ja és elkezdtem mozogni :)

Dokikám Creative Commons License 2000.11.10 0 0 5
Mea culpa...
Előzmény: Daryll Van Horne (4)
Dokikám Creative Commons License 2000.11.10 0 0 3
Az én 8 éves fiamnak is ez a problémája. Úgy tűnik, műteni kell.

De szerintem a sör nem árthat, hiszen lúgos kémhatású. Vagy nagy hülyeséget mondtam?

justinianus Creative Commons License 2000.11.10 0 0 2
Én sajnos segíteni nem tudok.
Mindössze jobbulást szeretnék kívánni.

Justinianus

SATURNEMBRYO Creative Commons License 2000.11.10 0 0 1
Igyál sok tejet!
Az alkoholt helyettesítsd fűvel!
A steak-et szójával!
Kávé nem kell, én is leszoktam róla egy nap alatt sav miatt!
Rendszeresen táplálkozzál keveset, rágcsáljál kekszet, ha mar a sav!
Ne fogyassz semmi savtartalmú, savképző ételt: citromot, almát, ecetet, koffeint, nikotint, kokaint...
Kerüld a stresszt!
Ha fekvő helyzetben jön rád a savmarás, akkor azzonnal ülj fel, hogy visszacsússzon, meg közömbösítsd sok tejjel!

Ilyenek.

Előzmény: BIGdaddy (-)
retur Creative Commons License 2000.11.10 0 0 0
az ijesmit nem szokták műtétileg nullázni, csak a szűkületet?
Előzmény: BIGdaddy (-)
BIGdaddy Creative Commons License 2000.11.10 0 0 topiknyitó
A következők miatt kezdeményezen ezen topikot:

kb. 2,5 hónapja derült ki, hogy nekem nyelőcsőfekélyem van, abból kifolyólag, hogy a gyomor és nyelőcső közötti izom nem jól zár, ezért a gyomorsav felkerül a nyelőcsőbe, ez kevésbé viseli el a gyomorsav jelenlétét, ezért a gyomorsav kimarja és apró pici lyuk keletkezik a nyelőcső falán. Mindegy, akinek hasonló problémája van, az úgyis tudja miről van szó.

Szedtem gyógyszert 2 hónapig, amely a gyomorsav felkerülését is megakdályozza és a fekélyt is gyógyítja (ja és közben no alkohol, no cigi, no kávé, no zsíros és fűszeres kaja). Hamarosan leállok vele, elvileg a fekély elmúlt, azonban - és itt kezdődik a gond - ez a probléma (gyomorsav problémák, fekély) kiújulhat, és nem feltétlenül szűnik meg.
Az orvos sem bíztatott semmi jóval, az általam szedett gyógyszer elvileg az egyik legjobb, de TB támogatás nélkül 7e HUF egy havi adag és ami "gondabb", hogy hosszú távú hatásai nem ismertek.

Azügyben várok véleményeket, tapasztalatokat, miegyebet, hogy én azért szeretnék még egy nagy steak mellett sörözni, szóval valami megoldás érdekelne, amivel ezt a problémát valami módon orvosolni lehet. Saját tapasztalatok, orvosi tanácsok, bármi jöhet. Még egy jópofa nullázás is...

Egyébként még az orvoshoz vissza kell mennem, de mivel nem sok jóal bíztatott, ezért teszem közzé ilyen irányú kérdéseimet.

Mindenkinek kösz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!