Keresés

Részletes keresés

amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58836

Mi sohase vesszük igénybe hr szolgáltatókat.

Egyszerűen tudjuk, hogy melyik feladathoz melyik szakembert vonjuk be.

Mert tisztába vagyunk a kompetenciáival. 

Nem azon morfondírozunk, hogy szépen mutasson fényképe vagy ilyesmi.

Meg hogy cigizik, iszik e eleget. Nem az a lényeg, hogy mekkora színész.

Mit tett le az asztalra. Ennyi a titok. Nos meg kell mondanom, hogy a természetes fogyás ezen a területen úgy érzékelteti hatását, hogy az én korosztályomról semmit se tudunk.

Amit tapasztaltunk az gyász. 

Például az Iterhez a fizikusok által meghatározott feltételek , funkcionális követelményeket kielégítő

kisérleti berendezések tervezéséhez kapásból tudok egy olyan csapatot összehozni, ami a teljes folyamatot lefedi. Náluk nem is kérdés hogy tudja e kezelni a catia v -öt, vagy hogy volt e már tapasztalata 3d tervezésben vagy cam. gyártásban.

Ezek csupán mind olyan szakemberek, akiket pont erre a feladatra képeztek ki pont 30 évvel ezelőtt

es pontosan a Kfki-ban. Egyszerűen annyi a feladata a tisztelt Mészáros Botondnak, hogy összegyűjtse

a Kfki Mérés és számítástechnikai kutató intézet cad-osztályain dolgozott okl gépészmérnökökből

Villamosmérnökökből álló csapatot és hívja meg őket egy beszélgetésre. Minden kötelezettség nélkül:-) 

 

Előzmény: amplitudinis2 (58835)
amplitudinis2 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 58835

Nem a munkavállaló és a munkaadó közötti utat rövidíti le a keresőrobotod, hanem a bootot a munkavállaló és a fejvadász között. A folyamatra semmi hatása. Eredménye az, hogy több cv megy

a szemétbe.

Előzmény: padisah (58834)
padisah Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58834

valószínűleg a lejjebb látható pár hozzászólásomból az jött le, hogy én egy fejvadász vagy hr-es vagy ilyesmi vagyok

 

de nem, hanem egy programozó, aki csinált egy olyan weboldalt, amire a foglalkoztatók saját karrier oldalain található állások kerülnek kigyűjtésre (keresőrobot által)

 

most nem akarom bespammelni ide az oldal címét, megtalálható a nicknevem alatt, meg a fentiek alapján pár perc googli kidobja

 

leginkább pont az motivált az oldal létrehozásakor, hogy lerövidítsem az utat a munkáltató és a munkavállaló között, ne tudjon közvetítők akár komplett láncolata beékelődni

 

Előzmény: amplitudinis2 (58828)
padisah Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58833

érdekes, olyan példákról még nem hallottam, hogy a fejvadász kiszűrt valakit, akiről később kiderült hogy szakmailag alkalmas lett volna, gondolom azért nem, mert ezekkel az emberekkel az állást kiíró sosem fog találkozni, így nem is tudja róluk megállapítani hogy alkalmasak lettek volna-e vagy sem

 

ami hozzám interjúztatótól eljutott, az az volt hogy akit a fejvadásztól kapott az szakmailag alkalmatlan volt (egyszerűen nem ahhoz értett), soft skill tekintetében meg ugyan jó vagy megfelelő, de akkor se tud vele mit kezdeni

 

mondjuk a saját elhelyezkedésem anno pont azért nehezült meg, mert a fejvadászok engem rendre kiszűrtek, akkor tudtam elhelyezkedni, miután tudatosan elkezdtem kikerülni őket

 

utólag néha az az érzésem hogy azért, mert a szakmai interjúztató, vagy a cég saját hr-ese vagy kevésbé ment rá a soft skillekre, vagy nekem sikerült őket "átverni", én mondjuk lehet hogy tényleg kicsit gázos alkalmazott vagyok, mert bennem nem teng túl a csapatszellem, nem szeretek irodába bejárni dolgozni, alternatíva meg gyakorlatilag nincs (vagy fele pénzért van)

Előzmény: chempelophe (58831)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58832

csak mert épp ráérek egy percre... megmagyaráznád mi a bánatért kattintanék akármilyen kicsit sem bizalomgerjesztő linkre egy vadidegen kedvéért akinek még a szándéka sem világos ezzel kapcsolatban?!

Előzmény: maffia198 (58830)
chempelophe Creative Commons License 2014.10.04 0 0 58831

Ezt csak megerősíteni tudom, napi szinten kapok ajánlatot a profilomra, ami közelébe sincs sem a képzettségemnek sem a tapasztalatomnak, csak arra tudok gondolni, hogy ész nélkül csinálják.

Mint szakmai vezető számtalan olyan jelöltet kaptam akinek esélye sem volt - közben kiszűrtek az idióta hozzáállásukkal egy csomó embert akit konfettiesővel és pezsgővel kellett volna fogadni, mert csak a kézenfekvő hülyeségeik alapján tudnak szűrni. Túl öreg: van vagy negyven éves. Túl fiatal: még csak öt éve csinálja pont ugyanezt. Szülőkorban levő nő. Túlképzett. Van az önéletrajzában egy 8 hónapos lyuk. Csak angolul beszél azt sem anyanyelvi szinten, igaz ide nem is kell más, de akkor is. Ééés a kedvencem: "nincs fókusza" WTF?

Előzmény: padisah (58824)
nyman Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58826

Engem is meg szoktak talalni olyannal, amiben csak felszines ismereteim vannak, periferikus teruletnek szamit, vagy adott esetben nem szivesen csinalnam, csak ha mar nem futna kenyerre es tejre sem, es eppen nincs mas.

 

Ilyenkor mindig udvariasan meg szoktam magyarazni, hogy "nem en vagyok a megfelelo jelolt".

 

A legtobbnel atmegy, de van aki meg tovabbra is ra akar beszelni, hogy menjek el bemutatkozni. Ilyenkor ha raerek neha azert legalabb a HR-eshez el szoktam menni egy pofavizitre, beszelgetni egyet, de tovabbi koroket mellozom.

 

A "gepeszmernok" sokakat megzavar, es azt hiszik, hogy egy sebvaltot is kisujjbol megtervezek.

 

Osztan biztos van olyan is, hogy mivel nem erti a suger, hogy mi micsoda, kihullok a rostan. 

 

A szakmai interjukat jobban szeretem, mert nincs a sok mellebeszeles, hulye kerdes, hanem a lenyeg. Ha veletlenul eljutok a szakmai reszre, a munka is erdekel, akkor onnan mar egesz jo az arany, mar ami konkret ajanlatokat illeti.

 

 

Előzmény: padisah (58824)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58825

Megkaptad a levelem?

Előzmény: europass24 (58819)
padisah Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58824

nekem egyik nap olyanról panaszkodtak (a másik oldalon, interjúztató), hogy a jelöltről a 3. kör után derül ki, hogy a lényegi témában, amihez igazából a +3 év tapasztalatot várták volna, "érintőlegesen foglalkozott", lényegében csak beleírta a cv-be mint bónuszt, de különösebben nem is ért hozzá, akik keresték az embert, nekik meg profi kellett volna

 

más forrásból is az jön le, hogy sokszor a hr/fejvadász egy kukkot nem ért a konkrét szakmai tudást leíró betűszavakból, keveri is őket, és olyanokat szállít akik pont a lényegi követelményeknek nem felelnek meg

 

a másik, potenciális állást váltó programozó, őt meg szintén fejvadász/hr olyan ajánlatokkal keresik meg, amihez nem ért, vagy nem érdekli, nem akar vele foglalkozni, távolról hasonlított arra, amit ő beleírt a saját cv/linkedin profiljába

 

szóval itt a pontatlanság a nagy probléma

emyl Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58823

nekem is jött ma ímél egy linkedinen keresztül megismert fejvadászós hölgyeménytől, amiben a linkedin profilomban is szereplő előző cégem által feldobott hirdetést tol az arcomba, persze cégnév nélkül...

 

vajon mit fog gondolni, ha a válaszlevélben szépen megírom neki, hogy melyik állásleírásról (cégnévvel együtt) mi a véleményem? :)

Előzmény: xtl (58822)
xtl Creative Commons License 2014.10.02 0 0 58822

Az emlegetett szamár :D Megkeresett a Human Priority-től valaki egy állással, amiről az első három mondat után tudtam, hogy pont arról a cégről van szó, ahol egyébként is dolgozom, és ez látható a LinkedIn profilomban is. Ennyit a háttérmunkájuk minőségéről.

Előzmény: xtl (58794)
nyman Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58821

Nalam a kriteriumok kozott munkaugyben (es nyaralasnal) ket dolog van. Beszeljenek angolul es a csapviz ihato legyen :)

 

Szerintem is, ha angolul tudsz, van meg egy rakas orszag osszejohet. Persze, ha beszeled a helyi nyelvet az jo, de ha a szandek meg van a tanulasra, mar tobb helyen toleraljak.

 

A luxemburgi melonal pl. kellet volna a francia, ami nalam kb. egy tucat szoban ki is merul, de azt mondta a ceg, hogy az elso harom honapban fizet egy intenziv nyelvtanfolyamot. Erre az idoszakra fizette volna a szallast is, es a 4. honaptol varta volna el, hogy akkor alljak sajat labra tobb szempontbol is. Ez a probaidovel is korrelalt. Szerintem ez korrekt volt.

 

Anno az angol miatt nalam is Irorszag es Anglia jott szoba Europan belul, es konnyebb is volt, de a Benelux allamokban, Skandinaviaban is jo eselyekkel tudtam volna labdaba rugni.

Előzmény: europass24 (58814)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58820

Mindjárt küldök levelet.

Előzmény: europass24 (58819)
europass24 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58819

nagyon köszi a tanácsokat egyáltalán nem ragaszkodik Londonhoz, csak ez tűnt nyelv szempontjából reálisnak.

Fred írnék elektronikus levelet neked, de ha a nevedre kattintok azt látom az e-mailcímed nem publikus.

elvileg az enyém publikus írsz nekem, vagy hogy vegyük fel a kapcsolatot?

 

köszi,

 

Előzmény: Törölt nick (58817)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58818

Gyakorlatilag mindharom nemet nyelvu orszagban lehet talalni angol nyelvu allast is. A legneccesebb ebbol a szempontbol talan Nemetorszag, ott eleg szigoruan veszik a nemetet, Ausztria mar sokkal lazabb, Svajc meg aztan plane - itt marha sok angol nyelvu pozi van..

 

Csak egy pelda: A mi teamunkben cirka 30 emberbol ketto olyan van akinek a nemet az anyanyelve (ebbol az egyik svajci a masik nemet)

Előzmény: europass24 (58814)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58817

Ha nem ragaszkodsz Angliához, esetleg segíthetek. A többit magánban.

Előzmény: europass24 (58814)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58816

Más országokat sem kell kizárni, én is csak angolul beszélek, és nem angol anyanyelvű országban dolgozom.

Előzmény: Fradista Utazó (58815)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58815

Érdemes amúgy Hollandia felé is nézelődni, ha valaki nem zárja ki alapvetően ezt az országot. Informatikai szakterületen ott simán elfogadják a jó angoltudást holland nyelvtudás nélkül is.

Előzmény: europass24 (58814)
europass24 Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58814

xtl, nyman,fred, jones0 köszi mindenkinek akkor mégse olyan elvetemült ötlet
és az it vonal is megvan nálam mert gazdinfo-s a végzettségem és ezen e a területen dolgozok most is
elemzés, sql, adatbányászat  spss, modellezés matlab,
persze nem vagyok született programozó, de most ez az irány áll a  legközelebb az érdeklődési körömhöz.

és az a baj hogy csak angolul beszélek ezér London az úti cél, mennék én bécsbe is, de a németem konkrétan nulla.

Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58813

Szerintem ez országonként és cégenként változhat. Nekem jól jött az egyetlen telefonos interjú, mert nem volt pénzem utazásra.

Előzmény: Order of Hermes (58812)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58812

Hat azert szerintem szemelyes interjuval tovabbra is szamolni kell. Amikor Ausztriaba mentem ki, akkor is volt szemelyes interju, meg amikor Svajcba, akkor is.

 

Az osztrakok nagyon spurok voltak, ott teljesen onkoltseges volt a dolog, a svajciak fizettek repulojegyet, meg hotelt is ajanlgattak, de mondtam, hogy inkabb hazamennek meg aznap.

Előzmény: xtl (58804)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.30 0 0 58811

Szerintem érdemes lehet az esélyeket növelni egy SIM kártya megvásárlásával.

Én egy nagy informatikai multinál vagyok, és csak egy telefonos interjú volt. Azzal mélységesen egyetértek, hogy előbb munkát találni, azután költözni. Ma már ez nem nehéz, persze nyelvtudás sem árt, ez a másik fontos tényező szerintem.

Előzmény: jones0 (58810)
jones0 Creative Commons License 2014.09.29 -4 0 58810

sok helyen javasoljak, hogy vallald be a roaming koltsegeket es legyen abbol az orszagbol egy sim kartyad ahova interjuzol.  kulonosen a mai csokkentett roaming dijas vilagban ez nem hulyeseg, de nem is szukseges.  nem mosogatonak jelentkezik az ember, igy aztan teljesen alkalmas egy magyar telefonszam is, azt is fel fogjak hivni.

 

nagyobb cegek tobb koros eloszurest is tartanak, az enyemek telefonon voltak, konkretan az amazon negy darab, egyenkent egy oras interjut tartott.  ezekbol harom volt muszaki-mernoki es egy volt a pofavizit.  Az interjuk utan a nagyobb cegek kerik, hogy foglalj magadnak jegyet es szallast, egyeztetve veluk, a vegen pedig teritik a koltsegeidet.

 

kisebb cegeknel ha egyatalan van telefonos interju, akkor is csak pofavizit.  Kisebb mernoki ceg konkretan megmondta, ok nem vacakolnak telefonos interjukkal.  oda lehet menni ahogy az ember akar, nem teritenek semmit.  egyetlen dolgot segitenek: rugalmasak lesznek, illetve osszeszerveznek mindent egy delutanra, delelottre, ahogy neked jobb, hogy csak egyszer kelljen odamenni.  ha kell, elternek a szokasos interjuztatasi gyakorlattol is.  Nalunk peldaul heti ket nap van interjuzni, csak delutan.  Kiveve ha valaki csak ezert utazik az orszagba, akkor az interju akkor van amikor neki jo.  Kisebb cegeknel ezert gyakorlatilag csak egy kor van, bar az allhat ket interjubol is.

 

en nem is tudtam volna elkepzelni maskepp, mint elobb munkat talalni es utana koltozni.  valaki szerint ez luxus/lehetetlen munkat csak helyben lehet talalni.  valoszinuleg ok mosogatni erkeznek...

 

 

Előzmény: europass24 (58801)
nyman Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58809

tenyleg erdekes. 

Előzmény: padisah (58807)
nyman Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58808

En epitoipar teruleten vagyok, ott 2005-2006-2007 magassagaban a csucs letorese elotti evekekben volt az, hogy napok kerdese volt, ha nyitott volt az ember, hogy valtson, a fizetesek egeszen magasan, es egyes cegek meg akar az egesz csalad utazasi es koltozesi koltsegeit is atvallaltak Europabol, Kozel-Keletre, Ausztraliaba, vagy Kanadaba. Most is van ilyen, de nem annyira mindennapos egy atlagos mernoki pozicio eseteben.

 

Mostanaban nem keresek kulfoldon, de az allas hirlevelek alapjan, az abban levo allasok osszetetele es szama alapjan en most ugy 2-3 honapra becsulnem, hogy ezen a teruleten valami olyat talaljak, amit szivesen is csinalnek, es a masik oldalon is meg van a fogadokeszseg, persze interjuzni valoszinuleg gyakrabban lehetne, de most a minden nap helyet, csak a minden masodik hetre mernek fogadasokat kotni :)

 

Munka van, de meg a fizeteseken erzodik a kilabalas utani szint. A lakber nagysaga pedig annyira nem esett vissza, ugyhogy egyelore tobb tenyezot figyelembe veve, most eppen nem akarok elmenni. De ez valtozhat barmikor, de a korral mar egyre lustabb vagyok, es igazabol itthon is megvan az, ami a napi normalis megelheteshez kell.

 

Mint irtam, kaptam en is ajanlatot telefonos interjun keresztul, de a korabbi tapasztalatom az volt, hogy azert jellemzoen a vegso dontes elott szeretnek latni az ember kepet is.

 

Ami meg a keresesi technikak reszehez tartozott, hogy jo nehany kulfoldi allaskereso oldalon regisztraltam magam, feltoltottem az eletrajzomat. A csucs idoben tenyleg az volt, hogy tobb helyen inaktivva kellett tennem az eletrajzom, mert naponta tobbszor csorgott a telefonom.

Előzmény: xtl (58804)
padisah Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58807

az egyik legérdekesebb állás amit eddig láttam:

http://www.fuziotech.hu/career.htm

 

az ITER-en kell dolgozni - autoCAD

Fradista Utazó Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58806

Két ével ezelőtt Németországban négyszer volt személyes interjún, az egyik helyre fel is vettek. A négyből háromszor valamilyen formában a cég fizette a költségeimet, a negyediket meg a fejvadász úgy szervezte meg, hogy ugyanabban a városban volt, mint a másik három egyike, és másnap, én meg tök szívesen ottmaradtam így, és bevállaltam a szálloda költségét.

Előzmény: xtl (58804)
xtl Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58805

Bocs, ez europass24-nek ment. Te nyilván érted a dörgést :)

Előzmény: xtl (58804)
xtl Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58804

Minden nap interjúzhatnék skype-on úgy, hogy akár egy héten belül kezdhetnék az új helyen. A legdurvább esetem az volt, amikor pár éve a fejvadász szombat este, suliból hazafelé, vezetés közben talált felhívni, én meg gyanútlanul felvettem, és kiderült, hogy ott ül vele a megbízó cég szakmai menedzsere, így nem küldhettem el a bánatba. Hulla fáradtan, sötétben, ismeretlen helyen vezetve is interjúztatni akartak. Bevállaltam, de végül nem egyeztünk meg.

 

Az utóbbi időben nem is hallottam már olyat, hogy valaki kiment volna személyesen interjúzni. Az első munkanapon szoktak először személyesen találkozni a felek. Nem tudom ugyan, hogy gazdasági téren hogy megy, de az IT-sokért gyakorlatilag sorban állnak a britek.

Előzmény: nyman (58803)
nyman Creative Commons License 2014.09.29 0 0 58803

Na most nezem, hogy pl. a britt vodafonnal 4 penny percenket a fogadott hivas, feltoltokartyas mobilnal.

 

http://www.vodafone.co.uk/shop/pay-as-you-go/travelling-abroad/index.htm

 

Olyat is lehet, hogy neten regisztralsz egy +44-es szamot, amit atiranyitasz a mobilodra, de nem biztos, hogy olcsobb.

 

Meg az jutott eszembe, , hogy korabban, mielott terveztem volna, hogy megyek vhova mentegettem a profilomba vago allashirdeteseket, es mikor megerett az elhatarozas, vagy jott, hogy pl. megyek Kanadaba,  akkor elotte nehany hettel felvettem a cegekkel a kapcsolatot.

Ezeknek kivetel nelkul proba cseresznye alapon fogtam nekik. Ha nem jott valasz, vagy nem sikerult semmi, leszartam. Egy-egy telefont neha meg megeresztettem, de ha lepattantam, akkor leptem tovabb. Azert  az esetek jelentos reszebe mindig bejott 2-3-4 allasajanlat, hogy eldonthettem, hogy melyik iranyba tovabb.

Előzmény: nyman (58802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!