Szoval Gretsch ayegz nagyon regi, nagyon komoly marka,jaccott rajta Beatles is(tenyleg regi)es Chet Atkins is(o inkabb countrys arc volt),de a lenyeg, hogy nagyon komoly nagytestu gitarjaik a mai napig ay etalon korbe tartoznak.
Volt syerencsem nehany Gibson, fender gitarhoz(66-os SG custom,Black Beautz, custom shopos Gibson,stb.) es a cimbim akie voltak ezek akomoly gityok par ev utan szet tett egy Gretsch Chet Atkins modellre, amitol nagyon nem akart megvallni, mert mindent lealazott
Bizony
hmmm. ezt csak most vettem éxre. :/
Egyébként a hard rock series-ből volt valamelyik WR-es modell. Azt már nemtom, melyik számú, de a 150-est tartom valóxínűnek... az néz ki úgy, mint egy ibanez, amire fordítva tették fel a Fender Strato fejet, és a gömbölyített véget lecsapták egy baltával, legalábbis lefűréxelték...
egyébként axem Blindmouse az, aki arról híresült el, hogy az elmúlt tíz évben nem volt a kezében hagyományos formájú gitár, csak a találkozón az én Washburnöm. Ezt persze Pyramyd elszólásából következtetem, amit akkor mondott, amikor Blind a gitáromon jáccott:
"Ez is elég ritka alkalom, hogy a te kezedben normális gitárt látni"
Xal sajna ismét megkésve (de törve nem) kapcsolódok az egyes témához. A Fibenare cuccost azért kérdeztem, merthogy ujra bundoztatom a Washburnt, bár most egy kicsit emeltem a nyakon, így nem zörög még Standard Eb-re hangolva sem. De ezt már zakk elvtárs (jó elvtárs) leírta.
Amúgy kedves AORBandi, neked is ajánlom őket, minthogy nevetsgesen olcsón, két napos határidővel bundoznak (19,000HUF-ért, ugyanez a Medgyesiéknél egy hónapos határidőre megy 40,000HuF-ért.), és új tudom a te gitárodra is ráfér (az ámerikaira) egy kis kozmetika ott Fis- G magasságában a magas E- húron. Azóta dűlőre jutottál vele.
ersekdora:
hát ha szepen kérsz, telleg kölcsönadom, bár nem tudom hogy adom effektíve át, tekintettel korodra, nemtudom le lehet e addig kötni az infúzióról. Amugy viccet félretéve nincsen ám harag...
És még valami:
A SF által belinkelt gitárokat (csak annak kapcsán, hogy itt ment a -10 évvel ezelőtti kínálat) Magyarországon még mindig pult alól kell kérn, mintahogyan az általa korábban belinkelt Gibson Les Paul Gary Moore modelt is, bár azt elsősorban extrém magas árai miatt...
A hurtávolsághoz meg annyit, erre nincs nemzetözi szabvány. A klasszikus gitároknál általában sokkal vastagabb, ugyanakkor az elektromos gitároknál is vannak különbségek, pölö a Music Mad Steve Morse Model nyakának vastagsága kábé 80%-a az én Washburnmnek, és kb75%- a a JimHArley-mnak.
Napáá:
haha, de most komolyan, +10 évvel ezelott hangszerboltokban jarkalva bp-en hol lattatok vagy hallottatok egyatalan gretschrol? vagy ujsagokban? mert en akkoriban tudtam, hogy van gibson, fender, ibanez, peavey, yamaha, kramer, jackson, sot, meg a samick es a washburn is ismert volt, de ez nem. nem hinnem, hogy ez olyan nagy szam. ((vagy teljesen mas stilus, jazzistakat nem ismerek..))
...gyönyörü ez a merész müvészetileg a kubista hagyományokat felidézö márkás hanxer, az ergonomiája fenomenális, biztos nagyon kézreálló és kényelmes rajta játszani (föleg oktáv felett :) arról nem is beszélve, hogy 0% hulladék képzödik a gyártás folyamán, és csak egy pontos derékszögelö szükséges a test kivágásánál a geometria pontos kivitelezéséhez, tároláskor a cipösdobozok között a szekrény aljában pontosan illeszkedik, könnyü vele a kiskertet felásni, szal zseniálisan sokoldalu és remélem azért jogosan megkérik érte a maximális árat :))))
z@kk (c)
Nem a helytől függ, hanem az eladótól. Az e-bay-en annak idején megkérdeztem mindenkit hogy szállít-e ide (mert alapból kiírják hogy csak USA, de ez nem igaz, csak írni kell nekik), meg hogy megcsinálja-e az 50$-os trükköt, és aki megcsinálta attól rendeltem liciten kívül vadi újat.
hat, azt hiszem azert maradt ez a zur a fejembe gretsch temaban, mert remlettek a kepek, remesek, egyszeruen mind kurvaronda.. fujj. ilyet perverzek vesznek.. :))
amugy meg egy átlagembernek a gibson meg fender se mond semmit.. en tudom mittomen tucatnyi markat, szerintem a legismertebbek kozt nem ez van.
off /nevelni meg nincs ertelme :), de ha megis, hat gyorsan, mer viharos es rovid eletet tervezek../