Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24097

Megint a közhelyek. Nem adtam semmire felmentést, csak közöltem veled, hogy a napi realitás az, hogy ezek a szervezetek így működnek.

 És az is az, hogy ha elkezdenének nem így működni, akkor meg TGM és társai megfúrnák az egészet, színtiszta rasszizmusnak minősítve a tevékenységüket. Ezt ők is tudják, így szabályszerű deadlock alakult ki.

 Amit tenni lehet, az nem ér semmit, amit tenni kell, azt meg nem lehet - a jogvédők és lázadó naplopók miatt.

 No akkor hogyan tovább?

 

Előzmény: PuPu (24093)
PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24096

Nem mindenki naplopó, aki munkanélküli.

Jumurdzsák is megmondta: Ma nekem, holnap neked...

Fülig Jimmy meg azt mondta, hogy mindenkit érhet baleset.

Szóval csak mértéktartóan, - láttam én már elkeseredett többdiplomást is , - nem egyet...

 

Előzmény: Törölt nick (24074)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24095

PuPu: A szöveged első fele színtiszta demagógia, miközben nagyon jól tudod, hogy irrealitásokról beszélsz. Emlegeted mi a rendőr feladata, meg hogy nem kell mindenkinek rendőrnek állnia - csak éppen van egy kialakult helyzet, amit láthatóan nem is nagyon ismersz, el sem ismered, és persze ötleted sincs a kiutat illetően.

 Nagyjából a "bűnözőt meg kell büntetni" közhelyig sikerült eljutnod.

 

 

 A második feléről meg azt tudom mondani, hogy az igazságszolgáltatás valóban nem színvak, viszont pont fordított előjellel nem az, mint Te gondolod. Valóban vannak előítéletek az ott dolgozókban is, elő is fordulhatnak (általában nagy visszhanggal járó) anomáliák, de sokkal inkább jellemző, hogy azokért a bűncselekményekért (kiskorú megrontása, megélhetési bűnözés, fémlopás, uzsoratevékenység, orgazdaság stb..), amelyekért a "fehér" lakosságot általában elkerülhetetlenül elmeszelik, a romákat futni hagyják. Olyan tömeges ugyanis a jelenség, hogy egyes térségekben egyszerűen nem lehet velük mit kezdeni. Ha egy egész falu tolvaj és liliomtipró, akkor az egész falut kellene lecsukni - de ezt nem tudják és nem is akarják vállalni.

 És vedd tudomásul, hogy dúskálnak az állásajánlatokban, de legalábbis a munkalehetőségekben. Annyi alkalmi és segédmunka akad, hogy szó szerint importálják a szlovák-ukrán-román munkaerőt - éppen a cigányok által legsűrűbben lakott térségekbe.

 De akinek minden munka büdös, annak nem lehet a kedvére tenni.

Előzmény: PuPu (24089)
iq45 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24094

"Szvsz rengeteget lehetne tenni, de ehhez elsősorban a többségi társadalom határozott szándékára van szükség..."

 

Ebben talán akkor lenne igazad, ha a többségi társadalom ragaszkodna körömszakadtáig ahhoz, hogy beolvassza a romákat.

 

Az ő részükről is szükség lenne arra, hogy valami hajlandóságot mutassanak a beolvadásra (beilleszkedésre, integrálódásra, önmaguk elfogadtatására, nevezd, ahogy akarod) békés egymás mellett élésre...

 

Köszi, hogy elolvastad!

PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24093

Ezerszer leírtam: aki bűncselekményt/szabálysértést követ el: meg kell büntetni.

Te meg ezerszer adtál itt felmentést a kötelességmulasztó rendőrnek/köztisztviselőnek.

Akkor most melyikünk is a következetlen?

:O)))

Előzmény: advocatusdiaboli (24071)
PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24092

Hát nem elég szankció az, ha valaki nem kap pénzt, ha nem a szabályok szerint viselkedik?

Vagy verni is akarod őket?

:O)))

Előzmény: Mbazsika (24067)
PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24091

Ez meg hüjeség, - olvasd el, hogy mire mennyi pénz jár.

Aztán próbálj meg egy hónapig megélni a segélyből, - 18000 Ft/hó, mondjuk másodmagaddal, vagy akár még három négy gyerek családi pótlékával.

Érdekes élményeid lesznek...

:O))))

Előzmény: advocatusdiaboli (24065)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24090

"De őszintén: hol tud ma elhelyezkedni egy putrilakó, iskolázatlan, fél vagy teljesen analfabéta, magát kifejezni sem tudó hetvennek kinéző negyvenéves ember?"

 

Sehol.

De ez az ő hibája. Mi ennek ellenére próbálunk segíteni rajta, a társadalmi szolidaritás alapján. Nem a leghatékonyabban, de igenis kurva sok pénz megy beléjük. Ha ez nem elég ahhoz, hogy megpróbáljanak normálisan viselkedni, akkor ne csodálkozzanak, ha mindenkinek tele van már a töke velük.

Előzmény: PuPu (24089)
PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24089

Honnan vannak az információid arról, hogy a szinesfémkereskedők közül ki a becsületes, ki meg nem?

Találgatsz?

A rendőröknek meg az államigazgatás egyéb dolgozóinak nem dolguk az ügyfél/gyanusítottbőrszínét vagy származását vizsgálgatni, - nekik az ekövetett cselekményt vagy egy helyzetet kell összevetniük a joxabályokkal, oszt ha egybevágnak, akkor a törvények előírásai szerint eljárni.

Egyátalán nem tudsz meghatni azokkal a dumákkal, hogy a rendőr már el sem jár, mert nem lehet a büntetést végrehajtani, meg hogy a köztisztviselő fél, és azért nem intézkedik, - nem kötelező sem rendőrnek, sem köztisztviselőnek lenni, viszont ezeknek kötelező eljárni a törvények előírásai szerint.

TGM nem érdekel engem, viszont semmi nem jogosít fel senkit arra, hogy egy karddal hasbaszúrjon valakit, - még akkor sem, ha az áldozat priusza innen Celldömölkig ér...

Értsd meg: a törvényeknek és a törvények alkalmazóinak színvaknak kell lenni.

Természetesen előfordul, hogy a bűnelkövetők, vagy a segélyezendők közül néhányan vissza akarnak élni a rasszizmus elleni fellépéssel, de ez jogukban áll, - az arra illetékeseknek viszont kötelességük elhárítani az ilyen próbálkozásokat.

Abban egyetértünk, hogy a probléma komplex és e szerint is kell kezelni, de jó lenne, ha abban is egyetértenénk, hogy sem a szociális problémák, sem a bűnüzés alakulása nem kizárólag romakérdés, és nem is bőrszín szerint kell kezelni ezeket.

Ami romakérdés, az a zárt és szegregált közösségekben élő romák helyzete, - itt ugyanis valóban érvényesülnek speciális sajátosságok, amelyeket speciális eszközökkel kellene kezelni.

Nem szeretem egyébként az ilyen "here rétegek" és társaik használatát, - ezt akkor tartanám indokoltnak, ha duskálnának az állásajánlatokban és mégsem vállalnának munkát.

De őszintén: hol tud ma elhelyezkedni egy putrilakó, iskolázatlan, fél vagy teljesen analfabéta, magát kifejezni sem tudó hetvennek kinéző negyvenéves ember?

Szvsz rengeteget lehetne tenni, de ehhez elsősorban a többségi társadalom határozott szándékára van szükség...

:O)))

Előzmény: advocatusdiaboli (24064)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24088
Ilynekor elgondolkozom azon, hogy tudod-e, mit írsz ide. A felelősséget ugyanis te hárítottad a fémtolvajokról az orgazdákra, meg egyebekre. Méghozzá a bőrszín szerinti pozitív diszkrimináció szent berkein belül.
Előzmény: PuPu (24084)
Andree601 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24087
"A tolvaj az tolvaj, - meg kell fogni és meg kell büntetni, és nem pofázni, meg a felelősséget hárítgatni, meg magyarázkodni."

Akkor miért kiált mindenki rassszistát, ha történetesen cigány az elkövető?
Miért baj ha bemondják a hírekben?
Ha azt olvassák be, hogy két Baszk terrorista, az senkinek nem bassza a csőrét...
Azt pedig azért nem teszik hozzá, hogy "Fehérbőrű", mert MO-on a Többség "fehér" és így nagy általánosságban automatikusan rá gondol az ember.
Például mondok egy példát: Ha Te X-en lax (apró település) és valaki megkérdezi, hogy "ismered véletlenül Bélát?" akkor nagy valószínűséggel nem azt fogod visszakérdezni, hogyaszongya: "Béla cigány?", hanem lepörgeted a Béla nevű ismerőseidet, akik közt ESETLEG akad Roma arc is...
Szvsz.
Előzmény: PuPu (24084)
Andree601 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24086
Ha habzószájú Canis Familiarist látok, reflexből körbenézek és ha helyzet van, leoldom a pórázról :)
Ha pedig rám harxik, akkor arra biztos van oka...
Ha pedig nincs, akkor mekkérem a gazdit, hogy szóljon rá a harapógépre és nem azt üvöltöm, hogy: "azsí mee cigányvadzsok?"
Amúgy asszem ezt a "náci" (idézőjeles, hiszen már rég nem az eredti jelentése szerint használják a szót ugye...) dolgot már egyszer kivesézték talán pont itt, hiszen lehet valaki "náci", ha sztereotípia nélkül, empírikus úton alakul ki benne valami reflex?
Pavlov atyánk esetleg tunna egykét dógot monni ezügyben...
Előzmény: Törölt nick (24083)
rwetwetwert Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24085

"A bolti tolvajok miatt sem csukják be az üzleteket"

 

A Huszár lakótelepen és közvetlen környékén vajon van ABC? :-) Látatlanban le merem fogadni, hogy nincs. Vajon miért?

Előzmény: PuPu (24084)
PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24084

A fémgyüjtés hasznos tevékenység.

Gyüjtsd a vasat és a fémet,

Ezzel is a békét véded!

A bolti tolvajok miatt sem csukják be az üzleteket, és a gyárak sem csuknak be, mert hófehér magyar (sváb, stb...) véreink lopnak, mint a szarka.

A tolvaj az tolvaj, - meg kell fogni és meg kell büntetni, és nem pofázni, meg a felelősséget hárítgatni, meg magyarázkodni.

És legfőképpen nem a bőrszínt vizsgálgatni, mert a BTK ezt sem pro, sem kontra nem értékeli.

:O))))

 

 

Előzmény: mb3rgyulolo (24062)
szedmák bakter Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24082

Bocs:-)

 

Amúgy egyetértek.

Előzmény: Andree601 (24081)
Andree601 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24081
Félreértetted az iróniámat. ;)
De óhatatlanul az az eset jutott eszembe, mikor a Yard kiment valakiért, majd baltával az asztma ajtajában távoztak, ráadásul még hiszti is lett belőle, hogy a náci köcsögök könnygázt haszáltak a békés brigád ellen.
Eszem megáll, a hatóság elleni erőszakot kéne a legdurvábban büntetni.
Persze az is kell hozzá, hogy a POLÍSZ feliratú csókák profi szűrésen mejenek át, mielőtt szolgálatba kerülnek, hogy valóban ne lehessen köztük náci, hatalamittasult köcsög. (a militarista kimaradt, hiszen hogy menjen fegyveres testülethez valaki aki nem szereti a fegyvereket?:)
Előzmény: szedmák bakter (24080)
szedmák bakter Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24080

Pedig elhiheted, hogy ha kell, kényszerrel is elővezetik a bv. intézetbe az elzárás végrehajtására. Ha jogszerű a kényszerintézkedés, ordíthat kedvére rasszizmust a páciens, nem túlzottan hat meg senkit.

 

Nézzétek, kap a jelenlegi rendőri-igazságszolgáltatási rendszer épp elégszer jogosan a pofájára, de azért még nem kell kritikátlanul, mindenféle ismeret nélkül minden rémmesét és legendát elhinni...

Előzmény: Andree601 (24077)
botsinkai Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24078
Szerinted mennyit kellene adni 8 óra munkáért egy lapátvirtuóznak? Egyébként érdekes módon fizetséget még nem is említettem, amikor jöttek a válaszok, hogy "nincs ma kedvem". Hm...
Előzmény: PuPu (24061)
Andree601 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24077
Persze, elzárásra változtatják, oszt akkó' miva'?
Majd biztos bevonul magától az arc...
Nem nem, majd a határozat érvénybelépése (vagy méginkább a kőrözés kiadása után hetekkel-hónapokkal) után egy kocsmai bunyóhoz kiszálló szerv felismeri, megpróbálja bevinni.
Ekkor derül ki, hogy a köcsög rendőrök mekkora rasszista, náci, fasiszta, militarista, szociopata, hatalomittasult bunkók.
Ugyanis nem haboznak ketten, hárman (ne adj Isten!) NÉGYEN is rárontani szegíny Kárloszra, aki pedig éppen a tesója lakodalmát üli a szomszéd kertjében.
Na én is ledobnám a láncot és teljes joggal szabadítanám rá az ünneplő sokadalmat a zsarukra.
Persze...
Előzmény: szedmák bakter (24075)
mamicska Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24076
az "összeszedett" jövedelem nagyságában vitatkoznék veled - kb. a negyedét sikerül összekaparnia
ne felejtsd, per főre bontani és akkor nagyon dilettáns és gyors módon kiszámolva sem éri el a harminc ezret.

(mely összegnek egy része csak "adható")
Előzmény: advocatusdiaboli (24065)
szedmák bakter Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24075

Juteszembe, általános probléma, hogy pl a rendőrség ki sem szabja a bírságokat, mert behajthatatlanok.

 

Hmm, ez azért így nem teljesen fedi a valóságot. Lehet, hogy a rendőr sokszor úgy van vele, hogy szenvedjen vele akinek két anyja van, inkább szemet húny - de pl. nálunk az évi 2500 darab körüli szabálysértési ügyből megközelítőleg a fele elzárásra történő átváltoztatásról szól, ezek között szép számmal vannak 1000-2000 Ft-os helyszíni bírságok...

Előzmény: botsinkai (24051)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24074

" a fizetésed felhasználásába sem szólhat bele..."

Kedves Pupu! Én azért kurvára megdolgozom! Nem kell a munka hősének gondolni engem, úgy gondolom ez (lenne) a természetes (mármint mindenki dogozzon), csak ne tévesszél már engem össze azzal aki naplopó!

Előzmény: PuPu (23993)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24071

PuPu: Te összekevered a társadalompolitikát a büntetőpolitikával, mégpedig következetesen.

 Senkit nem lehet erőszakkal boldoggá tenni, és senkit nem lehet erőszakkal a neki tetszőtől eltérő életmódra kényszeríteni.

 Kivéve, ha ezek a büntetőjoggal ütköznek. Akkor ugyanis lehet kényszeríteni! Diktatórikus eszközökkel, gumibottal, könnygázzal, börtönrácsokkal. Bizony lehet, egy halál toleráns, békés demokráciában is.

 Képzelt el, nem alanyi jog kultúrális autonómia keretében mondjuk azték emberáldozatokat bemutatni. És nem alanyi jog lopásból vagy élősködésből élni sem.

 

Vagy ezt tagadod?

 

Előzmény: PuPu (24069)
Mbazsika Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24070
Ezert tettem hozza zarojelben amit hozzatettem...
Előzmény: advocatusdiaboli (24068)
PuPu Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24069

Bogaram, gitanám, - nem lehet senkit az akarata ellenére boldoggá tenni, és egy demokráciában ha el akarsz érni valamit, akkor arról meg kell győzni a delikvenst.

Az nem megy, hogy imádom a demokráciát, de közben diktatorikus húrokat pengetek...

:O)))

Előzmény: gitana19 (24063)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24068

Eső után köpönyeg... Mit sem változtat azon, hogy ott meg teli torokból üvöltötték, hogy ez a nép rasszista, kirekesztő stb..

 Olyan mondatok hangzottak ott el, amelyek megalapozatlanság esetén tisztességes becsületsértési per alapját képezhetnék.

 De olyanról én még nem hallottam, hogy valakit elővettek volna azért, mert alaptalanul rasszizmussal vádolt másokat. Olyanról ellenben annál többet, hogy bűnözők ellen fellépőket rasszizmusért próbáltak felelősségre vonni.

 

Előzmény: Mbazsika (24066)
Mbazsika Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24067
Hanyszor kell meg leirni azt, hogy ez igy igaz, ahogy irod, de ha nem allitasz szembe szigoru szankciokat, akkor loszart sem lehetne vele elerni, csak egy feneketlen kutba ontenenek meg tobb penzt...?
Előzmény: PuPu (24036)
Mbazsika Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24066
Mondjuk TGM volt az egyetlen a hozongok kozul, aki utolag bocsanatot kert (nem mintha sokat szamitana, csak jelzem)
Előzmény: advocatusdiaboli (24064)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24065

PuPu: Ebben az országban van egy adott GDP. Ebből kijön egy átlagos egy főre jutó összeg, és nyilván jóval ez alatt az átlagos jövedelem.

 Ez az összeg nem nagy, de aki csak úgy követeli, hogy legyen sokkal több - a nélkül, hogy az ország mögé tudná tenni a fedezetet jelentő megtermelt javakat - az félrebeszél. A nincsből kér többet.

 No már most három-négy gyerek utáni családi pótlékból, jövedelempótló támogatásból, Gyes-gyed-felvételéből, + az összes összekuncsorogható segélyből, a maga idején szociálpolitikai támogatás igénybe vételéből minden munka és teljesítmény nélkül össze lehet szedni legalább annyit, mint az átlagjövedelem. És jelentősen többet, mint amit egy képzetlen és használhatatlan ember valami segédmunkára bérként megkaphatna.

 Ergo ebben az országban a segélyezési rendszer egyszerűen nem ösztönöz munkavállalásra, és egy, a munkától amúgy is irtózó, jövőképpel nem bíró szubkultúra úgy érzi magát benne, mint kólibaci a Petri-csészében.

 Külhoni elemzők is egyetértenek abban, hogy túlságosan kiterjedt, bőkezű és engedékeny a szociális rendszerünk. A segélyek drasztikus csökkentése a rendfenntartó erők megerősítése mellett lehet egyedül alkalmas arra, hogy munkavállalásra rábírja a mihasznákat.

 Munka pedig van, annyi, mint a rosseb. Ha nem látod, vak vagy. Lehet, hogy nem fizet túl fényesen, de ha majd a semmi lesz az ellenalternatíva, akkor el fogják végezni. Aki pedig inkább éhen hal, semmint dolgozzon, azt majd mély fájdalommal telt szívvel elköztemetjük.

 

Előzmény: PuPu (24061)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 24064

PuPu: Nem írtam le olyat, hogy csak a cigány színesfémkereskedőknek van börtönben a helyük. Én azt írtam, hogy nekik mind ott van. A többinek nem mind - bár a jelenlegi formájában a színesfémkereskedelem jórészt lopott holmi orgazdaságát jelenti.

 Pillanatnyilag a hatóságok cél, eszköz és szándék hiányában általában csak látszatmunkát végeznek. A szándék hiányáról ők tehetnek, az eszközök hiányáról az ország vezetői, a célok hiányáról mindketten.

 Viszont a konkrét, topicbavágó kérdésben elképesztő módon megköti a kezüket a jogvédelem, a rasszizmus nevű varázsszó állandó emlegetése. Mivel minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy a putrilakó, stabil munkahely nélküli romák szinte mindegyike bűnöző is - ellentétben a nagyon szegény nem roma lakossággal, amelyre ez egyáltalán nem jellemző, a megélhetési bűnözés kimondottan roma specialitás, a bűnöző "fehér" rétegek már nem a legszegényebbek közül kerülnek ki - így a megélhetési bűnözés elleni határozott rendőri fellépés elkerülhetetlenül elakadna a rasszizmust ordító jogvédők sorfalában. Hiszen hiába hatályos törvények jogszerű betartatására irányul, ha jogalanyai 90%-ban romák lennének.

 És innentől a kígyó a farkába harap.

 

 És ne mondd, hogy ez nem így van, emlékezz az ominózus Mortimer ügyre, ahol a TGM féle gőzagyúak egy amúgy himpellér börtöntöltelék roma ifjú (valószínűleg korántsem ok nélküli...) megszurkálása okán óriási tömegdemonstrációt rendeztek, úgy, hogy érdemi információjuk nem is volt a valóságról. Nem nekünk, rasszistának kikiáltott oldalnak van merev prekoncepciónk a kérdésben - nekünk valós tapasztalataink és tényadataink vannak - hanem a másik, mindenáron romavédő oldal kezeli azt dogmatikus merevséggel. Észre sem véve, hogy a mögéjük bújó romák röhögve az ő zsebeiket is kiforgatják.

 

 Ez szerintem már elemeiben nem kezelhető, a szociális segélyezési, oktatási és bűnüldözési szisztémák egyidejű igazításával terelhető valamerre.

 Viszont kezdetben - mint Szlovákiában - elkerülhetetlen a here rétegek lázadása, amit esetleg szó szerint le kell verni. Ezt pedig egy politikailag ennyire megosztott országban nem meri a hatalom felvállalni.

 Így meg semmire nem megyünk, süllyedezünk lassan tovább.

 

Előzmény: PuPu (24058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!