Ez a Telecaster-es téma ez így igaz mint ahogy Exile leírta.
Én is hoztam Berlinből ez telét igaz, hogy nylon húros de azért Tele...
Nagyon isten gitár már aki szereti az ilyet
pááá
Szóval Telecaster, jó téma :)
Szerintem Magyarországon nem érdemes Telecaster-t venni. Egyrészt mert nem is lehet kapni, meg ha lehet is akkor nagyon drága. De erre biztos rá fogsz jönni, egy kezemen meg tudom számolni hány Telecaster-t láttam az elmúlt 2-3 évben Pesten... Legalábbis Fender Telecaster-t, de csak Fenderben érdemes szerintem gondolkodni, vagy ha nem akkor az még egy amerikai Telénél is drágább (és pláne nem lehet itthon kapni). Rendelni persze bármelyik bolt tud, de igen valószínű, hogy ők is Németországból hozzák (asszem egész Európába onnan szállítják) erre rájön a szállítás, vám meg áfa, meg haszon, és máris 200 körül jár az ár egy mexikói Fender esetében... Ezalatt nem nagyon fogsz itthon új Fendert kapni. Szóval megéri Németországban venni, (esetleg Ausztriában, bár ott drágább valamivel) még akkor is ha csak ezért mész ki, és persze ha nem fizetsz vámot :) Én is ott vettem, és simán behoztam a vonaton csomagként. Jött a vámos (senkihez nem ment oda a kocsiban csak hozzám), kérdezte van-e vmi elvámolnivalóm, mondom nincs, erre ő: mi az ott fent, mondom gitár. Újabb kérdés, kint vetted? Nem, itthon, kivittem, és most hozom be. Aztán vámos ment tovább :))) Pedig eredeti gyári csomagolásban volt, Fender kartondoboz, rajta hangszerbolt címe, minden :) De még ha észre is veszi, nem tudja eldönteni hogy 30 ezerbe vagy 300 ezerbe kerül ;) De egy 50 márkás számla, vagy ajándékozási papír azért jól tud jönni, ha kint veszel majd hangszert, egy ilyet azért szerezz be mindenképpen...
A másik ok amiért jobb Németország: ha itthon rendeled meg, hoznak egy Telecaster-t és kész. Kint meg akármelyik nagyobb városban van 4-5 hangszerbolt, ahol sorakoznak a Tele-k, és ki is próbálhatod akármelyiket. Én akkor nagyon Telecaster-t kipróbáltam, újat is használtat is (a James Burton Telecaster nagyon állat!), és egy mexikóit vettem (átszámítva asszem 120 körül), ár/teljesítmény szempontból messze ez a legjobb szvsz. De használtan lehet jókat kapni, amerikait is nagyon olcsón, aztán elvinni esetleg hangszerészhez... Ja és még vmi: Fender-t ma már csak USA-ban meg Mexikóban gyártanak, Japánban már nem, Koreában meg csak Squier-t.
Lordom! Nem tudok pesti címet, én Némethonban vettem a hangszereimet. Úgy vettem észre, a mostani Telecasterek nem olyan jók mint a régiek, azok viszont b...tt drágák. Egy lehetséges alternaíva (alternatíva): www.lukguitars.de
Persze csak akkor, ha van a topicban valaki, aki sokat tud a telecasterekről és ez érdekes téma lehetne. Ha volt már erről komolyan szó, akkor kb. mennyi idővel (hozzászólással) ezelőtt vajon?
Akik éppen tanárt keresnek: a Benczur házban (volt Postás művház) valóban működik az Erkel Ferenc zeneiskola. Ma még elfogadták a jelentkezésemet a 2. félévre. Szerintem nagyon olcsó, és még saját tapasztalat nincs, itt sokan dícsérték. Árak: 22 év alatt 3.000 Ft/hó felette 5.000 Ft/hó. Ebben van heti 4 óra csoportos elmélet, és 1 óra egyéni gyakorlat. Az elmélet gyak nélkül: 1.500 Ft / hó. Én erre jelentkeztem, mert a gyakorlat ügyében nem alkuszom, a Benczurban ugyanis csak klasszikus és jazz tanszak van. Van simán ének is, ez 2.000 Ft/hó.
http://www.benczurhaz.hu
SF
7huros gitart nyuvok:
Ti milyen hurkeszeletet hasznaltok??
Most raktam fel egy 10es hurkeszletet + .56 os H hur...nagyon durvan szol.
Mondjuk meg szokatlan a mancsomnak a 10es hurkeszlet, de a hangja karpotol.
Szoval ajanlom mindenkinek, akinek 7hurosa van!
Valaki kerdezte a Fender 'uj' erositojet.
Teszteltem egy ERic ClapTon Stratocaster-rel.
Nos
Jopofa a motoros gombok fordulasa a programvaltaskor.
A hangja.
Van nehany hasznalhatatlan hangzas. Alapvetoen a erositotipusokra gondolok, de a tobbi
Fender kategoriaban kitunoooo!!!
(Az arat nem neztem meg... legkozelebb)
Speciel ha en fendermanias lennek biztos csak ebben gondolkodnek vasarlas ugyben.
A nem Fenderesek felejtsek el! :))))
HELP!!!
Milyen és mikori gyártású telecastert és (Budapesten) hol vegyek vajon (egyáltalán)?
(egyáltalán nem sürgős, de tudom, hogy előbb-utóbb egyszer úgyis megveszem...)