Egész pontosan a mágneses rezgés elektromos jelet indukál a ferritrúd körüli tekercsben. (fordított elektromágnes) Lehet, hogy a nylonhúrok közül az alsó 3-at, ami fémmel van betekerve kihangosítaná valamennyire.
Először írok ide, de a topikot két kemény hét alatt végigolvastam :). Elég érdekes volt, sok minden újat tudtam meg.
Szóval.. Kb 1.5 éve gitározom, és most úgy döntöttem hogy szeretném eladni az eddigi gitárom, mert valami másra vágyom. Azt szeretném kérdezni, hogy kb hogy megy az ilyen bizományiban való értékesítés... Gondolom jó pénzt húznak belőle ők is tehát ha minden fillérre szükségem van nem igazán éri meg. De ha kiteszem valamelyik boltba, és közben találok egy privát vevőt, és el akarom hozni onnan, akkor ők felszámolnak valami "tárolási díj"-at vagy hasonlót?
Hogy érné meg legjobban?
Ja, és nem kell valakinek egy Strato-forma keménytok olyan 15 körül?
volt ugyan egy F lyukas modelljük.. de azon 2 humbucker volt.. és nem hiszem hogy nylonhúrral megszólalt... tudod a pickup nem igazán a test rezgéseit.. inkább a húrok által megváltoztatott mágneses teret érzékeli ha jól tudom :)
tesztkérdés.. milyen húrláb volt a '72-'80 közti F lyukas Telecasteren?
Azt jól tudom egyébként, hogy a telecastereket a fender cég igazi proligitárnak (tömeggitárnak) szánta és hogy ezért baromi olcsó is volt valamikor (mondjuk most se ez a legdrágább termékük)?
Szétnéztem a használt FENDER telecasterek terén és azt látom, hogy nagyon jónak tűnő 70-es, 80-as évekből származó darabok vannak 200-250 körüli árakon. Mondjuk lehet, hogy majd a fogólap dönti el a kérdést. A két kedvencem két teljesen hasonló fekete-fehér darab, amerikaiak és csak a fogólapban van különbség, érdekes módon a jobbik az olcsóbb (200), viszont a másik jóval öregebb, patinásabb darab.
Újakat eddig csak a westend eldorádóban néztem, ott botrányosak az árak (300 és fölött).
Egyetértek Exile. Lordom, összefoglalnám a német/osztrák megoldás előnyeit.
Olcsóbb (bár ha igazi klasszikus Tele az álmod, az komoly öszzeg is lehet; láttam egy rettentő állapotban lévő 57-est, 4000 DM volt, szeritnem most 5000 DM. )
Van választék, és ki is lehet próbálni.
Értenek hozzá.
Nem néznek ki a boltból.
A csempészés már külön ügy, arról már tárgyaltunk.
A Luk cég egy alternatíva lehet, ha van pénzed rá, de valami egyedit akarsz.
Ugye a nylon húros Telecaster az olyan, mint amikor a dobra bőr helyett Levi's farmert húznak?
Vagy azért Tele, mert TE LEhet, hogy nem is tudom mi a különbség egy akusztikus és egy elektromos gitár között?
Ez a Telecaster-es téma ez így igaz mint ahogy Exile leírta.
Én is hoztam Berlinből ez telét igaz, hogy nylon húros de azért Tele...
Nagyon isten gitár már aki szereti az ilyet
pááá
Szóval Telecaster, jó téma :)
Szerintem Magyarországon nem érdemes Telecaster-t venni. Egyrészt mert nem is lehet kapni, meg ha lehet is akkor nagyon drága. De erre biztos rá fogsz jönni, egy kezemen meg tudom számolni hány Telecaster-t láttam az elmúlt 2-3 évben Pesten... Legalábbis Fender Telecaster-t, de csak Fenderben érdemes szerintem gondolkodni, vagy ha nem akkor az még egy amerikai Telénél is drágább (és pláne nem lehet itthon kapni). Rendelni persze bármelyik bolt tud, de igen valószínű, hogy ők is Németországból hozzák (asszem egész Európába onnan szállítják) erre rájön a szállítás, vám meg áfa, meg haszon, és máris 200 körül jár az ár egy mexikói Fender esetében... Ezalatt nem nagyon fogsz itthon új Fendert kapni. Szóval megéri Németországban venni, (esetleg Ausztriában, bár ott drágább valamivel) még akkor is ha csak ezért mész ki, és persze ha nem fizetsz vámot :) Én is ott vettem, és simán behoztam a vonaton csomagként. Jött a vámos (senkihez nem ment oda a kocsiban csak hozzám), kérdezte van-e vmi elvámolnivalóm, mondom nincs, erre ő: mi az ott fent, mondom gitár. Újabb kérdés, kint vetted? Nem, itthon, kivittem, és most hozom be. Aztán vámos ment tovább :))) Pedig eredeti gyári csomagolásban volt, Fender kartondoboz, rajta hangszerbolt címe, minden :) De még ha észre is veszi, nem tudja eldönteni hogy 30 ezerbe vagy 300 ezerbe kerül ;) De egy 50 márkás számla, vagy ajándékozási papír azért jól tud jönni, ha kint veszel majd hangszert, egy ilyet azért szerezz be mindenképpen...
A másik ok amiért jobb Németország: ha itthon rendeled meg, hoznak egy Telecaster-t és kész. Kint meg akármelyik nagyobb városban van 4-5 hangszerbolt, ahol sorakoznak a Tele-k, és ki is próbálhatod akármelyiket. Én akkor nagyon Telecaster-t kipróbáltam, újat is használtat is (a James Burton Telecaster nagyon állat!), és egy mexikóit vettem (átszámítva asszem 120 körül), ár/teljesítmény szempontból messze ez a legjobb szvsz. De használtan lehet jókat kapni, amerikait is nagyon olcsón, aztán elvinni esetleg hangszerészhez... Ja és még vmi: Fender-t ma már csak USA-ban meg Mexikóban gyártanak, Japánban már nem, Koreában meg csak Squier-t.
Lordom! Nem tudok pesti címet, én Némethonban vettem a hangszereimet. Úgy vettem észre, a mostani Telecasterek nem olyan jók mint a régiek, azok viszont b...tt drágák. Egy lehetséges alternaíva (alternatíva): www.lukguitars.de
Persze csak akkor, ha van a topicban valaki, aki sokat tud a telecasterekről és ez érdekes téma lehetne. Ha volt már erről komolyan szó, akkor kb. mennyi idővel (hozzászólással) ezelőtt vajon?