Rendesen működik a relé. Ha kapcsol az ssr, a relé nyitja az áramkört. Csak amikor nem kapcsol az ssr, akkor berreg a relé. Gondolom ez árt a relének is, meg zavaró a hangja.
Ez a vezérlés egy katasztrófa. Raktam be az ssr után egy relét, ami jó lett. Most már akkor indul a szivattyú, amikor kell. De sajnos berreg a relé. A rex amikor nem kapcsolja az ssr-t, az ssr 230-as oldala valamennyi áramot mégis átad, annak ellenére hogy nyitott áramkörnek kellene lennie. Pont eleget ahoz, hogy a relét zizegtesse. Pedig jó ötlet volt. :(
kivettem a Halm szivattyúból a kapcsolót és annak a helyére kötöttem be a váltórelét
a R1 zárt kimenet megy a 2-es relé bemenetre annak a zártja az 1fokozat ha a hőmérséklet eléri a beállítottat a 2relé vált és kapcsolja a 2fokozatot, alarm elérésekor az 1-es relé vált így a 2relének nincs bemenete az 1relé pedig kapcsolja a 3fokozatot
Ha tul forró akkor a huzatszabályzó működik mert az alarm nem ad áramot, hogy a lánc leessen. A lánc csak akkor esne le, ha a riasztás áramot ad. Pl. 70 foknál
Én egy olyanban gondolkodom, mint pl. egy pénztárgép kasszanyitó, vagy a személygépkocsi elektromos csomagtartó nyitója. Ezeknek egy 1 mp-re kell áram. Ez van egybeépitve a huzatszabályzó láncával. A relé alarmja 230 V egy konnektorban lévó 12 V-os (akár telefontöltő) trafóra adja az áramot és ahogy pl a csomagtartó egy gombnyomásra kinyilik, ugy ez elengedi a huzatszabályzó láncát. De nekem itt nem folyamatos feszültség kell, hanem csak 1 másodperc.
Értem, hogy mit akarsz. Jó is ha nem hűl ki a kazán miután leég a tűz. De hogy oldod meg, hogy akkor is lezárjon, ha túl forró, meg akkor is ha leég a tűz?
Vagy nem értettél meg vagy nem fejeztem ki magam helyesen. Ha leég a tűz, nincs rajta fa akkor a huzatszabályzó nyit. Az nem érzékeli, hogy a fa elfogyott. Ebben az esetben lelhűl a füstgáz, és visszahűti a kazánonban lévő 200 l vizet. Ha viszont a riasztóra be lenne kötve a kütyüm akkor az a levegőt lezárná és nem hül ki a kazánviz. A gondom az, hogy nekem csak kb 1 másodpercre kellene a riasztó áramellátása
Sziasztok! Tudtok esetleg olyan megoldásròl, hogy ablaknyitásra letilt a szobatermosztát? A szellőztetés alatt a felesleges fűtés elkerülése a cél. Tudom... Vegyük lejjebb a beállìtott értéket az ablaknyitás idejére. De ha az üzenet nem megy át valaki fejébe? Na arra kéne megoldás. :-)
Ezt sajnos a rex magában nem fogja tudni szerintem. De mégha tudná is, az elméleti része is kicsit sántit. A huzatszabájzó egy biztonsági berendezés, ami a kazán túlfűtését próbálja megakadájozni. Ha a láncot kifeszíted a kütyüvel hogy lezárjon, ha kihül a füstgáz, akkor nem fog tudni lezárni a huzatszabájzó, ha eléri a kazán a beállított hőfokot.
Van egy 12 V-os autó csomagtartó nyitó szerkezetem. Ezt szeretném a huzatszabályzó láncára rákötni. Ha a füstgáz hőmérséklete lecsokken, - mert leégett a tűz - akkor a riasztó áramot ad a nyitónak (mint amikor a csomagtartót kinyitjuk a kocsin) és a lánc leesik elzáródik a levegő. Ehhez viszont csak egy pillanatra kell áram.