Pest megyében a váci oldalban megpusztult az összes trésystems OBU. Se gépi jegykiadás, se vármegyebérlet/országbérlet-beolvasás. Amelyik buszokon az OBU vezérli a kijelzőket, ott azok is elszálltak.
És alapvetően a forda "lényege" nem változott, azaz Szegedre jár be az arra a fordára vezényelt kocsi. Ugyanez a helyzet a kiskunhalasi, ex szegedi fordával is (KXW-371), hogy mivel annak is az eleje/vége kötött, a köztes részt ugyanígy Szegeden és környékén tölti a busz.
A DAKK óta ez nem újdonság, hogy a Bács-Kiskun megyei kocsik beforognak egy-egy domaszéki körre, vagy Algyő/Deszk/Tiszasziget kaliberű, rövidebb járatokra.
Mi ihlette ezt a képet? Retusáció ?gondolom photoshop.
CCV 520(FLU -956) mindig salgótarjani helyis busz volt, amúgy 2018 ig volt forgalomban.Csak pár hete láttam ezt a képet itt , és tetszett.De gondoltam hogy montázs kép lehet.
"A fürdő közelében korábban volt egy le- és felszállóhely, erre most ismét szükség lenne.
A Volánbusz Zrt. és a makói önkormányzat egyeztetést kezdett arról, hogy ismét megálljanak a távolsági járatok a Szép utcában, a Galamb iskolánál.
A buszmegálló visszaállításának ötlete Mágori András városüzemeltetési tanácsnoktól származik, aki a Rádió 7-nek elmondta: a hamarosan új részleggel bővülő Hagymatikumtól pár méterre lenne ez a megálló. A tanácsnok hozzátette: nagyon sokan érkeznek Makóra busszal, így turisztikai szempontból is fontos lenne a fürdő közeli le- és felszállóhely.
A megállóhely-bővítés abban az esetben lehetséges, ha a helyközi autóbusz-közlekedést megrendelő minisztérium azt jóváhagyja. Emellett az is kell hozzá, hogy a közút kezelője – jelen esetben a makói önkormányzat – olyan megállóhelyet alakítson ki, amely a forgalomtechnikai és a biztonsági előírásoknak egyaránt meg"felel.
Terv szerint igen, de láttam már olyat, amikor makói Inovell volt a Budapestre feljáró fordán... Szóval úgy mondanám, hogy a benti, "távolságis" autók valamelyike fog menni előreláthatólag.
Az új menetrendben vasárnaponként (hetek első munkanapját...) raktak be egy új pár Makó-Budapest buszt (Makó 15 40/Nepliget 18.55 visszafele Nepliget 20.00/Makó 23.15). Ezt a fordát az egyik makói NIJ merci kapta? (Jelenleg NIJ-371 van rajta, ami a balesetes NIJ-364-et pótolja).