Keresés

Részletes keresés

Blobov Creative Commons License 2015.08.24 0 0 7585

Adblock plus, hufilter és az életed (meg a neted) szebbé válik...

Facebookon meg az egyes megosztott tartalmakat, ha ismeretlen oldalakról származnak, ne nyisd meg. Ennyi.

Előzmény: Carina_S (7584)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.24 0 0 7584

"Más: Facebook, Index Fórum, NlCafe, Gyakorikérdések.hu: ezekből én még soha nem kaptam reklámszemetet, pedig naponta használom őket."

Példa rá az ellenkezőjére (hogy lehet benne káros-tartalom!):>> Facebook: ismerősöktől kapott megosztandó tartalmak (legtöbbnyire rendszerint közmondások, árváknak gyűjtések, hírkacsák, triviális baromságok vannak bennük, és néha mások is) ---> "Megosztás" vagy "Megosztom" gomb, és az ilyenre véletlenül rákattintva és megosztva már kaptam is az AVG Internet Security-tól felhívást azonnali irtásra. Egyszer láttam is, hogy az egyik leggyanúsabb reklámokkal teletűzdelt ismeretlen oldalra juttatott fel: ekkor szólt közbe az AVG-m!!!! Kiirtottam, előzményekből kiszedtem, azóta tudom, hogy a Facebook-megosztás káros tartalommal (is) bír(hat).

Adverticum naponta jelen van az Index Fórumon, hogy miért, az kérdés. Mindenesetre, de csak ha nem kattintok rá, akkor magától egyedül nem képes bajt csinálni.

Előzmény: pimre (7581)
pimre Creative Commons License 2015.08.24 0 0 7583

Mint említettem, használd a cCleanert. Ott beállíthatod, hogy többek közt az átmeneti (Temp, Temporary stb.) könyvtárakat is ürítse. Nem neked kell foglalkozni vele.

Mellesleg megnyugtatlak:-), hogy az igazán komoly kártevők nem fájlokhoz kapcsolódnak. Különösen nem olyanokhoz, amiktől ilyen egyszerű módszerrel megszabadulhatsz.

Ugye nem gondolod, hogy az a pár százezer ember, aki víruskészítéssel foglalkozik, és az a másik pár százezer, aki ezek kiirtásával, azok nem jutottak volna túl ezeken a gyermeteg megoldásokon. Nekik nem kellenek fájlok egy-egy saját készítésű program elhelyezéséhez és működtetéséhez.

Szóval jobban jársz, ha egy jó vírusirtót szerzel be (megvásárolva, vagy torrentről letöltve, vagy akár ingyenes verziót), és annak a munkájára hagyatkozol. Nem a felhasználó dolga a vírusirtás részleteinek ismerete!!! És persze esélytelen is.

Előzmény: Carina_S (7582)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.24 0 0 7582

Mert a legtöbb  böngésző a Temporary Internet Files-be szedi össze az összes szemetet, és néha láttam olyat is, amit csak a manuális törlés szedett le, Mini PE XT alatt törölgetve, hogy a rendszer véletlenül sem legyen elindítva, mert akkor a memóriában elbújkált vírusok felélednének!!!

Előzmény: pimre (7581)
pimre Creative Commons License 2015.08.23 0 0 7581

Nem akarlak bántani, de biztos vagy benne, hogy a te ismereteiddel neked helyeken kell piszkálnod a gépeden? Olyan helyekről beszélsz szinte minden hozzászólásodban, amelyeket a legtapasztaltabb rendszergazdák is egy évben ha egy-két alkalommal kell, hogy megnézzenek és módosítsanak.  Miért kell neked a temporary fájlok közt vírust keresni, meg gyanúsakat törölgetni? Tölts le hozzá egy jó vírusirtót. Több is van, ami előfizetés nélkül megfelelő szolgáltatást nyújt. Aztán keress egy jó adware eltávolítót. Programok törlésére használd a cCleanert (az pontosan tudja, hogy milyen bejegyzéseket kell a rendszermappákból eltávolítani). Végül tölts le egy reklámblokkolót (AdBlock, illetve AdBlock Plus).

És onnan kezdve próbáld meg átlagos felhasználóként élvezni a számítógépet, és nem kínlódni vele. Hidd el, sok élményben lesz részed.

Más: Facebook, Index Fórum, NlCafe, Gyakorikérdések.hu: ezekből én még soha nem kaptam reklámszemetet, pedig naponta használom őket.

Abban viszont igazad van, hogy az adverticum és hasonlóktól (isearch.babylon.com, trovi.com stb.) a lehető legsürgősebben meg kell szabadulni. Sajnos néha valóban nem könnyű, ha már egyáltalán rákerültek a gépre. Ilyenkor (szerencsére nagyon ritkán) a google a barátom. A kártevő nevére rákeresve (pl.: trovi.com törlése keresőszavakkal) előbb-utóbb találok egy használható leírást.

Előzmény: Carina_S (7578)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.22 0 0 7580

Ilyen linkkel kaptam el fél éve Police vírust is, szerencsére negyedóra alatt sikerült kivégeznem az előzmények kitakarításával, víruskereséssel, alaphelyzetbe állítással, és ezek után a Windows újraindításával. Ha meg véletlenül rákattintok egy ilyenre, mert megcsúszott az egerem, akkor rögtön kiszedem az előzmények közül, meg lefuttatom a vírusirtót, és akkor így már nem lesz belőle baj.

Előzmény: Carina_S (7579)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.22 0 0 7579

Nekem egyébként elsőre az a gyanúm, hogy maga a parancsfájl a fertőzött. Eredendően Facebook-os forrású, tehát Facebook-os reklámszemét gyanúját veti fel már első ránézésre, magán a Facebook-on pedig nem egy olyan jellegű dologba botlottam már bele (különös tekintettel a Megosztás gombra, amikkel az egymásnak küldözgetett "bombahíreket", azazhogy inkább hírkacsákat lehet megosztani, amely tartalmak 80-90%-a fertőzött a virusirtóm szerint); magával a Facebook-kal egyébként nincsen semmi baj mindaddig, amíg észnél vagy és nem kattintgatsz puszta kedvtelésből és időtöltésből a Megosztás gombra, és csak az egymással való chat-elésre való "Facebook-Chat", az "Ismerősnek jelölöm", meg az ehhez hasonló belső funkciókat használod. A baj ui. mindig akkor jön, ha megosztási lehetőségekre klikkelsz rá, vagy kifejezetten reklámhirdetésekre kattintgatsz rá, amikből viszont nem csak ott, hanem itt az Index Fórum területén is jóval több van a biztonságos mennyiség szempontjából megengedhetőnél (ad.adverticum.net, etarget.net, és még sorolhatnám a biztonsági kockázatokat valóban rejtő linkeket vég nélkül), de sajnos lassan már-már egyfajta negatív "trenddé" vált, hogy az összes komolyabb vagy kevésbé komolyabb fórum,- vagy bolg-felület tele van az ilyen reklámszemetekkel (Facebook, Index Fórum, NlCafe, Gyakorikérdések.hu, stb.-stb.-stb. ... ...) ---->Sajnos!!! És mindennek a tetejében az ilyen biztonsági kockázatokat rejtő reklámszemét több mint fele olyan, amivel az embereknek tele van a hócipőjük a 8-10 éves előzményeik miatt (hitelreklám, biztosításreklám, stb... ..).

Előzmény: Carina_S (7578)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.22 0 0 7578

Nem is azt kértem, hogy bárki bogarássza ki. Azért másoltam be a parancsfájllal kapcsolatos részleteket, hogy egy szakembernek vajon első látásra mit mond: azt, hogy maga a parancsfájl a hibás vagy fertőzött, vagy pedig azt, hogy a parancsfájlok kezelésére való Firefox-modullal van a baj.

De ha az nem segít, amit mondasz, akkor csinálok egy alaphelyzetbe állítást, meg plusz még a bővítmények közül megpróbálom kiszedni a gyanúsakat, hátha arra rendbe jön a böngésző viselkedése. Ha az sem használ, akkor Firefox uninstallálása, víruskeresés a "C:\Users\Felhasználónév\AppData\Local\Temp", ill. a "Temporary Internet Files" mappákban, aztán ezen két mappa kiürítése, a Windows újraindítása, a Firefox újratelepítése, aztán legvégül a Firefox kipróbálása, hogy miképpen működik ezután. Ezután már nem lenne szabad vele bajnak lennie, de majd meglátjuk... !

Előzmény: srf (7574)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.22 0 0 7577

Ok, rendben.

Előzmény: ítélőszék (7576)
ítélőszék Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7576

Kollága! Megkérnélek, hogy azt a túlzottan elszínezett, agyon formázott stílust felejtsed el. Az, hogy lehet, nem azt jelenti, hogy kell is! Lásd, én is ki tudnálak tiltani, de nem tiltalak mégsem. (addigí, amíg azt látom, hogy ezt a figyelmeztetést komolyan veszed)     

Előzmény: Carina_S (7569)
srf Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7575

Célzottan keresek és olvasok egy-egy probléma kapcsán, és megjegyzem, ha valami alapvető, vagy érdekes dologra bukkanok. :)

Egyébként meg pl. az index számítógépes fórumait követem. Akkor is sokat lehet tanulni, ha csak olvassa az ember és nem írja tele. ;)

Előzmény: Carina_S (7572)
srf Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7574

Nagyon szívesen használom helyetted a Google-t!

1. Cache kiürítése (így kerestem rá)

2. Profilok kezelése (erre meg így)

Egyébként hiába írod ide azt a rohadt parancsfile-t n-edszer, senki nem fog nekiállni kibogarászni, főleg, hogy egyáltalán nem biztos, hogy abban van a hiba!

Csináld meg a többi lépést, aztán meglátjuk.

Carina_S Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7573

Aztán ha leállítom a parancsfájlt, akkor egy ideig normálisan fut, de úgy kb. 20-30 perc múlva megint jelentkezik ugyanez a parancsfájl, megint meg kell állítani, egy ideig megint jónak mutatja magát, aztán újra jön a parancsfájl, és így tovább... .. Ez a hibatünetem!

((Tekintve, hogy facebook-os rész is van benne, vajon valami facebook-os reklámra(?!) véletlenül ráklikkelve szedhettem össze???))

Előzmény: Carina_S (7571)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7572

És ha már a Google-t említetted, akkor te melyik PC-s fórumo(ko)n fejleszted a tudásodat, ahol tanulni is lehet??

Előzmény: srf (7568)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7571

"Ilyenkor, azaz ha megvan a parancsfájl, létezik erre valamiféle segédprogram (a malware-szűrő-irtókhoz hasonló diagnosztikai és javító segédprogramfélére gondolnék, ha volna), amibe beillesztem a parancsfájl nevét (kék sor), és a segédprogram meg szépen lekezeli, és kijavítja a hibát?"

Mindegy, ide az előbb nem kék sorral illesztődött be a parancsfájl neve és hivatkozása, de ez az:>>

Parancsfájl: http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js:37

[ ] Ne kérdezze meg többet.
[Folytatás] [Hibakeresés] [Leállítás]

Vagy pedig ha már úgyis elfogtam a hivatkozását, szépen rakjam be a letiltott weboldalak közé? (Ha van ilyen lehetőség, akkor melyik menüből nyílik meg?)

Carina_S Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7570

Firedox! = Firefox!

Carina_S Creative Commons License 2015.08.21 0 0 7569

Köszönöm a tanácsodat!

Az öt lépésből a középső három világos, tudom hol kell intézni.; Az elsőben és az utolsóban viszont nincs gyakorlati tapasztalatom, azaz:

1. Mit értesz a cache kiürítése alatt:

a./ a Windows cache kezeléséért felelős könyvtárát ürítsem ki?---> (ha igen, hogyan kell?);

b./ a Firefox cache könyvtárát ürítsem ki?---> (elérési útja alapértelmezésben hol van?)

c./ a hardver alaplapi cache-jére gondolsz (bár ezt nem hiszem... ..!)?---> (ha mégis erre gondolsz, akkor ezt a BIOS Features Setup-nak "melyik menüje/>> melyik almenüje" szabályozza, és mit, mire kell visszapipálnom benne?)

2. Firefox alatt miből áll a régi profil törlése, és miből az új profil létrehozása?---> (a Beállítások menü alól nyílik meg, vagy valahonnan máshonnan?)

"Ha ezek után sem menne az üres Firefox, akkor ott a Windows-oddal van valami orbitális probléma.

Ha pedig megy, akkor a bővítmények között kell keresned a bűnöst."

Én olyat egy szóval sem állítottam, hogy nem megy a Firedox! Megy az, csak adott körülmények hatására pár perc lefagyást imitáló várakozás után a már jelzett parancsfájlnál leakad (csak hogy a többiek is lássák, hogy melyik parancsfájl lett kiszűrve a hibapárbeszéd-panelen, idehozom!):>>

Az oldalon a parancsfájl dolgozik, illetve nem válaszol. Leállíthatja a parancsfájlt, megnyithatja a hibakeresőben, vagy hagyhatja folytatódni.

Parancsfájl: http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js:37
[ ] Ne kérdezze meg többet.
[Folytatás] [Hibakeresés] [Leállítás]

Ezek alapján már fülön lehet csípni, és meg lehet állapítani hogy hogyan állítható meg véglegesen???

__d('ES6DatePrototype',[],function a(b,c,d,e,f,g){if(c.__markCompiled)c.__markCompiled();function h(j){return (j<10?'0':'')+j;}var i={toISOString:function(){if(!isFinite(this))throw new Error('Invalid time value');var j=this.getUTCFullYear();j=(j<0?'-':j>9999?'+':'')+('00000'+Math.abs(j)).slice(0<=j&&j<=9999?-4:-6);return j+'-'+h(this.getUTCMonth()+1)+'-'+h(this.getUTCDate())+'T'+h(this.getUTCHours())+':'+h(this.getUTCMinutes())+':'+h(this.getUTCSeconds())+'.'+(this.getUTCMilliseconds()/1000).toFixed(3).slice(2,5)+'Z';}};f.exports=i;},null);
__d('ES6Number',[],function a(b,c,d,e,f,g){if(c.__markCompiled)c.__markCompiled();var h={isFinite:function(i){return typeof i=='number'&&isFinite(i);},isNaN:function(i){return typeof i=='number'&&isNaN(i);}};f.exports=h;},null);
__d('ES',['ES5ArrayPrototype','ES5FunctionPrototype','ES5StringPrototype','ES5Array','ES5Object','ES5Date','JSON3','ES6Object','ES6ArrayPrototype','ES6DatePrototype','ES6Number'],function a(b,c,d,e,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r){if(c.__markCompiled)c.__markCompiled();var s=({}).toString,t={'JSON.stringify':n.stringify,'JSON.parse':n.parse},u={'Array.prototype':h,'Function.prototype':i,'String.prototype':j,Object:l,Array:k,Date:m},v={Object:o,'Array.prototype':p,'Date.prototype':q,Number:r};function w(y){for(var z in y){if(!y.hasOwnProperty(z))continue;var aa=y[z],ba=z.split('.'),ca=ba.length==2?window[ba[0]][ba[1]]:window[z];for(var da in aa){if(!aa.hasOwnProperty(da))continue;var ea=ca[da];t[z+'.'+da]=ea&&/{s+[native code]s}/.test(ea)?ea:aa[da];}}}w(u);w(v);function x(y,z,aa){var ba=aa?s.call(y).slice(8,-1)+'.prototype':y,ca=t[ba+'.'+z]||y[z];if(typeof ca==='function'){for(var da=arguments.length,ea=Array(da>3?da-3:0),fa=3;fa<da;fa++)ea[fa-3]=arguments[fa];return ca.apply(y,ea);}}f.exports=x;},null);

___________________________________________________________________________________________________________

A hibás rész a hibakereső 37. sorában van benne! (A fenti sorok csak részletek a hibakeresőből, olyan hosszú ez a "kódsor", de a hibás rész az csak és kizárólag az, amit ide teljes egészében bemásoltam.)

___________________________________________________________________________________________________________

Ilyenkor, azaz ha megvan a parancsfájl, létezik erre valamiféle segédprogram (a malware-szűrő-irtókhoz hasonló diagnosztikai és javító segédprogramfélére gondolnék, ha volna), amibe beillesztem a parancsfájl nevét (kék sor), és a segédprogram meg szépen lekezeli, és kijavítja a hibát?

Előzmény: srf (7568)
srf Creative Commons License 2015.08.20 0 0 7568

Ezt kb. két éve írtam valakinek:

"Ezek:

• A cache kiürítése
  • Windows frissítése
  • Vírusirtás
  • Bővítmények letiltása
  • új profil létrehozása

Ha ezek után sem menne az üres Firefox, akkor ott a Windows-oddal van valami orbitális probléma.

Ha pedig megy, akkor a bővítmények között kell keresned a bűnöst."

Ez meg "járulékos" kérdésedre a válasz: Menü->Help (kis kérdőjel lent)->Trouleshooting information->Refresh Firefox (jobboldalt fenn)

Plusz ingyen jótanács: Használd a Google-t, jóbarátod!

Ezek az információk ugyanis kivétel nélkül megtalálhatóak a weben kis keresés után, szerintem magyarul is.

Előzmény: Carina_S (7567)
Carina_S Creative Commons License 2015.08.20 0 0 7567

Ha már beutaltál ebbe a topikba, srf, akkor a temérdek hasonló parancsfájl-hibával foglalkozó esettanulmány közül megadhatnád azt az 1-2 hsz.-számot is (itt, a Firefox-os topikon belül), amelyik pontosan ugyanolyan típusú hibára vonatkozik [Carina_S (11175), Carina_S (11176)], mint az enyém, mivel mindegyiknek más-és más lehet az oka; és mivel azt írtátok amott, hogy ne a látszat alapján ítéljük meg a hibák okát, te biztosan jobb hiba-diagnoszta vagy, mint én.

Egyébként találtam itt egy beírást és mástól is hallottam már hogy ez sok mindenféle bajokat megold a Firefoxban, amely szerint uninstalláljuk a Firefoxot, és utána gyökerestül töröljük le a "C:\Users\Felhasználónév\Local Settings\"--->

--->"\Temp"

--->"\Temporary Internet Files"

almappák belső tartalmát is, természetesen maguknak az érintett mappáknak a meghagyása mellett (mivel rendszermappák!!!!). <---((Ezeket a mappákat már a Lemezkarbantartó segítségével kitisztogattam, de az nem volt elég neki. Lehet, hogy ugyanezen mappák belső tartalmát -- a mappák meghagyása mellett! -- manuálisan is törölnöm kellene??? <<[*1] Persze még ugyanezen mappákon át fogok menni AVG Internet Security 2015-tel (nemcsak vírusirtó, de kémprogram-szűrő és Adware-Malware-irtó is van ám benne!) is menni, hátha MALWARE-kártevőprogram-féleségeket talál és kiirtja onnan, és akkor megszabadulok a parancsfájl-hibától végre!!

[*1]>> (?)Mindenféle fájltípust le szabad/kell törölni ezeken belül, vagy vannak törlési tilalom alá eső fájlok és/vagy fájltípusok is benne, mert mondjuk azok a Windows-rendszeréi???! ((Csak azért kérdem, hogy nehogy ész nélkül letöröljek olyat is, aminek feltétlenül(!) maradnia kellene!))

(?)Járulékos kérdés: írtátok, hogy sokszor a Firefox Reset-elése is megoldhatja a problémát, mivel mindenben az alapbeállításokat hozza vissza. De hogyan, melyik menüből kell kezdeni a Firefox Reset-elését a M.-Firefox 40.0.2 verzión belül (?menü, ?lapfül, ?pipa, ?gomb, ?stb. ... )???

Ati73 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 7566

Sajna végigpróbáltam már mindent és mégsem javul a helyzet. Látszólag egyetlen fájl sincs a gépen, letakarítottam mindent, mégsem jó.

Előzmény: pimre (7564)
papa 946 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 7565

Szia!

Alább én írtam, hogy a routert kellett resetelnem. Három napig szenvedtem, a gép rendbe lett szedve és mégis baj volt. De ez megoldotta. Nem akartam elhinni.

Üdv. papa946 Pibácsi

Előzmény: pimre (7564)
pimre Creative Commons License 2015.07.24 0 0 7564

Nézd meg ezt, hátha segít: http://www.techsupportall.com/how-to-remove-snap-do-search-from-chrome-firefox-ie/ Egy próbát talán megér.

Ha nem sikerül, javaslom, hogy ne a FF eltávolításával próbálkozz, hanem a snap-do kipucolásával. Például a google keresőben a snap-do eltávolítása és hasonló keresőszavakkal hátha találsz valami használható ötletet.

Előzmény: Ati73 (7562)
Ati73 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7562

Természetesen semmi változás...

De ezt tudtam is, a routeren OpenWrt - vargalex build van.

Előzmény: BözsiBözsi (7561)
BözsiBözsi Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7561

és ha olyan cuccos ami a routeren csücsül, és csak a tűzrókát basztatja?

Próbát csak meg ér a dolog.

Előzmény: Ati73 (7560)
Ati73 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7560

Nem hinném hogy a routernek köze lenne ehhez. Opera és IE nem hozza a hibát!

Előzmény: BözsiBözsi (7559)
BözsiBözsi Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7559

Nézz rá a router-edre is.

Egy másik topicon egy olvtárs szenvedett a napokban hasonlókkal mint te, és ott a router volt a fertőzött.

Gyári visszaállítás a routeren, majd újra belövöd a szokásosokat.

Előzmény: Ati73 (7558)
Ati73 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7558

Probaltam mindkettot. Meg meg RogueKillert is.

Előzmény: lufi77 (7557)
lufi77 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7557

Próbáld ki az AdwCleaner-t és a Malwarebytes Anti-Malware-t, hátha talál valamit.

Előzmény: Ati73 (7556)
Ati73 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 7556

Nem úsztam meg ilyen könnyen...

Benyeltem tegnap előtt a snap.do-t...

Kismillió adware írtót kipróbáltam, semelyik nem jelez semmit. A kezdőoldalamat már visszakaptam, de a keresőt még mindig átírja.

De csak a FF-ban. Operaban és IE-ben minden jó! (vagy legalábbis úgy néz ki...)

Gondoltam beépült FF-ba, ha törlöm mindennel együtt, akkor megszabadulok tőle. Töröltem. Láma létemre még a regedit-be is bemerészkedtem és töröltem mindent ami mozilla volt.

Elvileg nincs a gépen nyoma és mégis.  Újra telepítettem FF-ot, kitöröltem az összes keresőt csak google-t hagytam, de még mindig nem az a kereső, igaz, a "snapdo" helyett most már "safe finder" látszik.

Mondhatnám azt, hogy hagyom a FF-ot és használom az Operát, de ez csak tüneti kezelés lenne. Attól még hogy nem látszik, még a gépen van.

Hogyan tudnék tőle megszabadulni?

Bocs, hosszú voltam..

Előzmény: Ati73 (7555)
Ati73 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 7555

Sziasztok!

Sync nincs és nem is volt használatban!

Többit próbálom, köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!