Illetve ismer valaki egy fender bassmam fej-láda kombinéciót? az a fajta láda, ahol nem egy sikban vannak a hangszórók, hanem befelé fordulva.
1972 es gyártmány volt, és egy rakkabili zenekar vette meg 100 k ért.
Érdeklődnék, hogy mit tudtok a Carlsbro kombókról.
Annyit hallottam róla, hogy nem rossz, a hangjával a csöveseket próbálják utánozni. Tudom, hallgassam meg, de mégis...
engem az érdekelne, miféle leckében kell gitáros feedbackerről írni. Hacsak nem vmi zenei suliba jársz, ahhol elektronikát is oktatnak. Egy dolog, hogy én a gimiben a led zeppelin történetét írtam évfolyamdoga gyanánt, de az angol nyelven volt. (jaés ersekdorának üzenem, hogy ez már évekkel ezelőtt volt...:)
Ha meg valaki öxekeveri a telecastert, meg az akusztikus gitárt, nem kell védekezésül mindenkit elküldeni a sunyiba, mi is tévedtünk már...be lehet ismerni nyugodtan.
Jaés Pat Metheny jön a groupjával március végén, akit érdekel. (csakhogy közszolgálati is legyek)
GG
Szeritnem ez nem jolana, de jövő héten megkérdezem. Ez kezdőknek annak idején amikor még kapni lehetett túl drága volt, a profiknak meg "gagyi". Sajna nem találok róla fotót az interneten, az egyértelművé tehetné. Egy fekete majdnem stratoforma de szeritnem szebb gitár, akármilyen tremolóval, ami nem hasonlít a maiakra. A végén "Galaxy" felrattal, két fekete műanyaggal fedett humbuckerrel.
Egyébként olyannyira strapabíró, hogy Mex-es Kovács Barna mesélte, hogy amikor klippet forgattak egy uszodában, végig egy Jolnával vergődött egésznap a vízben. Utána szépen kirakta száradni, majd mikor megszáradt az egész ugyanúgy szólt mint előtte.
Már megijedtem hogy csak nosztalgiából gondolom azt hogy 15 évvel ezelőtt jobban össze volt rakva a csehszlovák jolanám mint amit tavaly nyáron vettem stratocopy. Mondjuk a felvételek is magukért beszéltek, de azért tartottam tőle hogy benne van ez is. De akkor nincs. A visszafeléfejlődés itt is töretlen :-). Egy zeneiskolai osztálytársam egy 12 éves Galaxy gitárral jár tanulni. Ismeritek? Akkoriban az volt a csúcs az amatőr szocpol kategóriában :). Szeritnem ennyi idő után is egy szuper hangszer. Ez valami Bolgár csoda volt nem? Vagy NDK? Csehszlovák? Na mindegy, a lényeg hogy írigykedve néztem amíg nem vettem meg az újat :))).
Egyszer beszélgettem egy hanxerész emberrel és azt mondta, hogy nem feltétlenül szarok ezek a "kelet európai csodagitárok" csak leginkább a benne lévő technika nem minőségi. Mindenestre szidta a csilli-villi mindenféle utánzatgitárokat, mert egyszerűen egy idő után szétestek. "plébekkelni yo másra nem"
Na ezeknél többre tartotta Jolana és társait.
Nekem meg egy Jolana Rubin volt az első gitárom, kb 10X jobban meg voltam vele elégedve mint azzal a stratocopy-val amit tavaly vettem több mint 10X drágábban. Mondjuk a Yamaha-nál nem volt jobb, viszont itt már 3.800/85.000 az árkülönbség. + kb 15 év differencia. A Rubinnak is volt basszus verziója, csak azt kékre festették nem pirosra. :)
Gondolom angolul érted: feedback. Van számos jelentése a különböző effekteknél, de általában a gerjedést jelenti, szándékosan vagy véletlenül előidézve.
Sziasztok!Ne haragudjatok,de kéne a segítségetek...teljesen lamer vagyok gitárügyben,de felvilágosítana valaki minél előbb,hogy van-e olyan gitáros kifejezés,hogy 'visszacsatolás' v. vmi ilyesmi?Kéne a leckémbe...
Csá!!
Yogi egy fernder telecaster nylonhúros gityóról beszél.
Azért mert ti nem ismeritek ezt a gitárt, attól még nem kéne hülyének nézni a másikat...
egy ugyanolyan hangszer mint amin a Szűcs@Tártai páros játszik csak azok kanadai Godin, ez pedig mint már említett egy Tele csak nejlon húrokkal Nincsen rajta Pick-up mivel ez Piezos.
Ennyi..
Nos azt a giart nem Telecasternek hivjak nylon hurral, hanem Telecoustic -nak!!!
Szoval egy elektor-akusztikus gitar, aminek a kivagasai (szarvai) hasonlitanak a telecaster-era.
DE!
Semmi koze a telecasterhez!
Mondjuk ettől még nem lesz Fender Telecaster, meg hathúros verziója is lehet, meg miért lenne nejlonhúros :). De ha csak a vékony húrok fóliázgatása a probléma akkor jó :))))
Egész pontosan a mágneses rezgés elektromos jelet indukál a ferritrúd körüli tekercsben. (fordított elektromágnes) Lehet, hogy a nylonhúrok közül az alsó 3-at, ami fémmel van betekerve kihangosítaná valamennyire.
Először írok ide, de a topikot két kemény hét alatt végigolvastam :). Elég érdekes volt, sok minden újat tudtam meg.
Szóval.. Kb 1.5 éve gitározom, és most úgy döntöttem hogy szeretném eladni az eddigi gitárom, mert valami másra vágyom. Azt szeretném kérdezni, hogy kb hogy megy az ilyen bizományiban való értékesítés... Gondolom jó pénzt húznak belőle ők is tehát ha minden fillérre szükségem van nem igazán éri meg. De ha kiteszem valamelyik boltba, és közben találok egy privát vevőt, és el akarom hozni onnan, akkor ők felszámolnak valami "tárolási díj"-at vagy hasonlót?
Hogy érné meg legjobban?
Ja, és nem kell valakinek egy Strato-forma keménytok olyan 15 körül?
volt ugyan egy F lyukas modelljük.. de azon 2 humbucker volt.. és nem hiszem hogy nylonhúrral megszólalt... tudod a pickup nem igazán a test rezgéseit.. inkább a húrok által megváltoztatott mágneses teret érzékeli ha jól tudom :)
tesztkérdés.. milyen húrláb volt a '72-'80 közti F lyukas Telecasteren?