Keresés

Részletes keresés

ptolgyes Creative Commons License 2004.07.23 0 0 491

Udv a topicban!

Annyit tudok kb. biztosan, hogy a szombati nap az 19:00-kor kezdodik Kaszab Tibivel.

Pentek szerintem elobb, mert sokkal tobb zenekar van arra a napra.

Előzmény: kistsibe (490)
kistsibe Creative Commons License 2004.07.23 0 0 490
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy hány órakor kezdődnek a koncertek Gárdonyban?
countryboy Creative Commons License 2004.07.22 0 0 489

Hali!

Gárdonyba én is elmegyek, de csak az Oklahoma miatt.

Ők legalább azt játszák amit szeretek!

Hajrá!!!

countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 488

mondjuk sorold a crossover jazz kategóriába, ami magába foglalja a blues, a country, a rock, a klasszikus és a spanyol zenéket is.

Amúgy én is unom már ezt a vitát, miért ne lehetnének Tommynak is country nótái?

Én arra írtam, hogy amit most csinál az smooth jazz.

Hajrá Tommy!

Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 487
Hová soroljam a Mel Bay-t, vagy az AC/DC medley-t, vagy a Tall Fiddler-t?

:~D

Na jó, nekem mára elég volt ennyi. :))))))))
Előzmény: countryboy (485)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 486
Ne, mert akkor nem mer elmenni Winnfield-be, a bluegrass fest-re. :))))))))))))))

Amúgy került fel Tommy bácsi Billboardra ilyen műfajban.
Előzmény: ptolgyes (484)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 485

Olvassatok szaklapokat, mint pl a www.allmusic.com

Ha megnézed Tommy Emmanuel oldalát, meg fogják neked erősíteni, hogy amit ő játszik, az bizony smooth jazz.

Még akkor is ha néha Chet Atkins-t próbálja utánozni.

ptolgyes Creative Commons License 2004.07.19 0 0 484

Szerintem kerdezd meg tole legkozelebb ha talalkoztok (pontosabban talalkozunk)...

Lehet, hogy el fog kergetni ha kozlod vele, hogy o tulajdonkeppen Jazzt jatszik... :)

Előzmény: Stms (482)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 483

Igen, az Only egy tipikus contemporary jazz, azaz smooth jazz album.

A jazz másik műfajom, és ezzel dolgozom már évek óta, talán értek hozzá valamelyest :)

Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 482
És az Only az kifejezetten smoothjazz lemez...

;o)
Előzmény: countryboy (481)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 481
Tényleg, be is teszem a lejátszóba az Only című lemezét. Szeretem Tommy Emmanuelt :)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 480
Nem kell temetni senkit, de nem tudom hogy jön ide Tommy Emmanuel, hiszen ő a new age és a smooth jazz keverékét játsza és abban kétségkívül profi. Doc Watson és Willie Nelson na meg Chet Atkins...hallgassa aki szereti, se sokat :) Én nem rajtuk nőttem fel, hanem Garth Brooks-on és Randy Travis-en.
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 479
Egy világ dőlt össze.
Nem hallgatok ezentúl Tommy Emmanuel-t, mert a "világa csak egy akusztikus gitárra" korlátozódik.

Hüpp hüpp...

Ég veletek Don Ross, Muriel Anderson, Doc Watson, Chet Atkins, Willie Nelson!

;o)
Előzmény: countryboy (478)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 478

Jerry Douglas-t és Pete Rowan-t mellesleg láttam 96-ban élőben Szlovákiában a dobrofesztiválon (a dobro szlovák származású hangszer). A bluegrass a monotonsága miatt idegesít de a kortárs country-ban szivesen hallgatom pl a banjo-t is, pl BIG & RICH vagy Shannon Lawson zenéjében.

Johnny Cash-t azért nem szerettem soha, mert a zenei világa egyetlen akusztikus gitárra volt korlátozva. Nem a hangszerek száma határozza meg hogy jó-e a zene, de ha már countryzene, akkor szóljon benne minél több.

Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 477
Tim McGraw, Diamond Rio, Travis Tritt... Meg szegény Jerry Douglas... most akkor nem játszhat bluegrass-t a dobrójával? ;)
Ja, és Belasi-ék gitárosa kacsóból megoldotta a steel-hangzást, amit (hogy ptolgyes-t idézzem) egy tisztességes country-gitárosnak tudnia kell.
Előzmény: countryboy (476)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 476

Az igazi honky tonk stílus, ami a country alapja bizony használja ezeket a hangszereket. Nem a bluegrass-ról beszéltem, azt nem igazán szeretem és nem is az alternatív vonalról. A kortárs illetve neo és új tradicionalista vonalról beszélek, ez az igazi country. Alan Jackson vagy George Jones, George Strait meghalnának steel guitar nélkül. Persze hogy van country zene steel, hegedű és dobro nélkül, de az a hangzásvilágában nagyon szegényes. Persze kinek a steel, kinek a papné.

ptolgyes Creative Commons License 2004.07.19 0 0 475

A hangszeres kikoteseddel nem tudok egyeterteni. Szamtalan jo country eloado van, akik nem hasznaltak ezeket, es megis teljesen jok. Sot, komplett countryn beluli iranyzatok nem hasznaljak ezeket.

Előzmény: countryboy (473)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 474
Én láttam sztíl-t a Rivernél...
És Belasi-ék ragyogóan megoldották a dolgot dob-basszus-sikagitár-telecaster összeállítással.
Előzmény: countryboy (473)
countryboy Creative Commons License 2004.07.19 0 0 473

Na ezért nem megyek ilyen "country-nak" csúfolt magyar zenei összejövetelekre! Aki volt már igazi country fesztiválon akár csak Svájcban vagy Ausztriában az tudja, hogy ami itt nálunk folyik az kész röhej és az izzadságszag ehhez képes üdítő illat. Steel guitar, dobro és fiddle nélkül nincs countryzene, ezt már jó lenne tudomásul venni. Ha pedig nincs aki játszon ilyen hangszereken és igény sincs az ilyen zenékre, akkor meg nem kell erőltetni. Lássuk be, ez nálunk nem megy, totál nincs rá igény. Amikor pedig együttesek western ruházatban gyerekzenéket kezdenek játszani egyenesen rosszul vagyok. A kettőnek egymáshoz semmi de semmi köze.

Eh, feladom.

ptolgyes Creative Commons License 2004.07.19 0 0 472

Pillanatkep, hogy mi fogadta 3:10-kor a szegedi parton jarkalo embert...

Pillanatkep, hogy mi fogadta 3:10-kor a szegedi parton jarkalo embert...

ptolgyes Creative Commons License 2004.07.19 0 0 471
Tamas velemenyet kb. meg tudom erositeni, fokepp a Becherovkat tekintve... :-)
A Belasi (mert hogy igy hivjak a szlovak bandat) nekem is fenyevekkel jobbnak tunt. Rajottem, hogy elobb-utobb tenyleg ki kene menni valami jo kis fesztivalra. A bemutatas szerint ok a legjobb szlovak banda (ami nekem csak azert is santit, mert akkor legalabb tudjon mar angolul az enekes, meg legyen mar a gitarjanak gitar hangja). Ha az ajnarozast elosztom harommal, akkor ott nagyon jo dolgok tortenhetnek.
Előzmény: Stms (470)
Stms Creative Commons License 2004.07.19 0 0 470
Na, megvolt Szeged. :)

Azt rögtön láttuk, hogy hiba volt a fürdőgatyát otthon hagyni. :)

Zene: Timi meg fog kövezni, de a River elég gyatra volt. Az rendben van, hogy vigyorogtak, meg jópofiztak, de a nyújtott teljesítmény gyenge volt.
Amolyan "jóleszezideparasztoknak" hozzáállás jött le nekem, irgalmatlan hakniszaga volt a bulinak. Pláne az a viccnek szánt fülesmackó, amivel leereszkedtek rajongótáboruk legaljához...

DE! Az utánuk levő szlovák tehenészlegényeknek még azt is megbocsájtom, hogy végig tótul beszéltek, meg hóhányóztak. Volt jó hangulat, figyeltek a közönségre, a nótákat is jól prezentálták.

Szóval: Magyarország - Szlovákia: 0-1

Ui.: A szervezőknek kérem továbbítani, hogy nem találtunk becherovkát egyik italsátorban sem! :(
ptolgyes Creative Commons License 2004.07.17 0 0 469
No, akkor en most indultam Szeged fele! :)
ptolgyes Creative Commons License 2004.07.16 0 0 468

Na, beszeltem Butyokkel, valami ilyesmi lenne az idei Gardonyi Country Feszt. musora:

Péntek:

Göller Lóri Band

Happy End

Wild Horses

Kentucky Publix

P. Garázs Band

Új Bojtorján

Fair Play

Szombat:

Kaszab Tibor (Igenigenigen)

Rat Boys

Géczy Erika

Winnetou Jr.

Mustang Band

esetleg Oklahoma

A műsor szokás szerint baromira képlékeny, kb. utolso pillanatban fixálódik, de kb. ilyennek néz ki.

Stms Creative Commons License 2004.07.16 0 0 467
köszi, megkaptam, igyekszünk.
Előzmény: countrygirl (465)
ptolgyes Creative Commons License 2004.07.16 0 0 466

Közérdekű információ:

Megszületett Kaszab Ágoston Mátyás.

(remélem jól jegyeztem meg a nevet...)

countrygirl Creative Commons License 2004.07.15 0 0 465

válaszoltam e-mail-ben!

Timi

Előzmény: Stms (464)
Stms Creative Commons License 2004.07.15 0 0 464
Timi!

Egy kérdés. Mivel Matyi mégse tud jönni, hogy jutunk ki a helyszínre a városból?
Előzmény: countrygirl (462)
Stms Creative Commons License 2004.07.15 0 0 463
Faterom emlegetett valamit, 2méteres kaktuszokkal. :)

Rivert nem hallottam, majd most.
Előzmény: countrygirl (462)
countrygirl Creative Commons License 2004.07.15 0 0 462

Milyen arborétum érdekel?

A hastánc tökjó lesz, mert a River basszusgitárosának (Gábor) a barátnője (vagy felesége?) csinálja és ők a legjobbak a városban.

Azt akartam kérdezni úgy egyébként mindenkitől, hogy a Rivert ismeritek-e/hallottátok-e már őket?

Üdv. Timi

Előzmény: Stms (461)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!