Nos nem akarok a gitarkeszites ellen beszelni, de....
Mit jelent az, hogy olyat keszitenek amilyet szeretnel?
1.Ennyire ismersz es probaltal megfelelo ideig a hozzaszokashoz szujseges idovel, kello mennyisegu gitarfajtat es tipust, vagy az elso gitarod butasagait, allitolagos kenyelmet akarod jobb formaba onteni
2.Ha megis, akkor ennyire tisztaban vagy az egyes fa fajtak hangkepevel, azok modosulasaval a kombinacioknal es gitarformaknal.
3.Ugyanez igaz a pick-up okre es azok illeszkedesebe a tesbe.
4.A nyak tipusa plusz lasd az 1. pontot.
5.A gitarod osszhangja passzol e az erositoddel plane a stilushoz.
6. Tudod-e milyen extrara van szukseged, amik hianyoztak eddig vagy epp feleslege volt.
7. A elkeszitettek es elszuratak, vagy rosszul mondtad el. Estetleg minden stimmel csak az erzet nem, akkor vissza tudod e tenni a polca, hogy inkabb masikat kernek.
Tapasztalatom szerint fogd a kezedbe jatsz rajta. igyekezz minnek jobb korulmenyek kozott (erositok, hangero,stb. ... uj hurok) Ha frenetikus elmenyed van, O az.
Ha egesz jo vagy elfogadnam , akkor ne vedd meg.
Mint a szerelemben O az.
Az utolso nehany mondatot nem vennem komolyan a 2 honappal korabb olvastam volna mastol, de azota kiprovaltam a PRS Custom 22 -t.
Szoval csodalkoznek, ha valaki e kis orszagban ennire rendben lenne ezekkel a felsorolt korulmenyekkel es tudassal.
Szoval csinaltassatok gitart, mert jol hangzik, hogy szemelyre szabtak es csak neked.
Ui: Tud muszaki rajzot adni, vagy a megadni mm/ben az adatokat stb., vagy azt mondod, hogy legyen olyan az alakja mint egy LP, de a hangja mint a Satriani-e, a nyaka meg mint a fendere es es a pick -up meg Szejmun danken, mert az allitolag jo es legyel piros. Es igen megfelel, ha a keszito csinalja nekem a hurlabat....
Mindezt csupan 400-600 e forintig.
Ennyi dolog mellett, jobb ha rulettre teszed fel az egesz penzt, mert arra tobb eselyed van, mint, hogy egy idealis gitart kapj.
hat ez a nics kulonbseg dolog nekem nem okes..
en azt mondom, hogy meg a hangja meghallgatasa elott /nelkul/ tehat pickuptol fuggetlenul en bekotott szemmel barmikor megmondom melyik a gibson es melyik a nem. Es ez a nehezen reszletezheto kulonbseg /nemcsak a suly, hanem az ERZES, a fogas, kialakitas, igenyesseg/ az, ami miatt igenis van kulonbseg. MIkor a boltban kiprobaltam oket, az epiphone olyan kurvaigenytelen muanyag-hatasu bunko darab fanak tunt.. BOcs! persze a masikhoz kepest, mert a maga kategoriajaban jo, bar ahhoz talan draga is.
a csinaltatas meg jo dolog.. de tudod, a szerelemben is ugy van, hogy konkret, hibakkal teli balf#szokba esunk bele halalosan (fiuk nokbe..), es soha nem tudnank olyat csinaltatni, ami idealis lenne, vagy ha igen, hat az biztos, hogy nem izgatna egyatalan.. ;)
Én is voltam hasonló helyzetben mint. Nos én egy ephiphone mellett döntöttem. Szerencsére egy használtzat vettem, amiben valaki az egyik pick-upot kicserélte gibsonra és így hasonlíthattam össze egymással a két ( igazából egy ) márka gitárjait. NINCS KÜLÖNBSÉG, csak annyi, mint két gibson LP között. Ha nem vagy teljesen profi akkor nem hiszem hogy lenne értelme 400 - 500 e. kiadni egy gibsonra ( persze, ha feleslegben ez ott áll otthon ). Természetesen az már subjektiv, hogy nekem ez a nyakkialakítás sokkal jobban bejött mind gibson - ami egy kicsit vastagabb.
Ha igazán minőségi gitárra vágysz ennyi pénzből inkább csináltass, ami pont olyan lesz amilyet TE szeretnél. Ismerek egy csapatot - félelmetes, hogy milyen minőségben dolgoznak - ők a Benedek testvérek - ők készítik a Fibenare gitárokat. Pl a csúcs modelljeik 400-600 e között vannak, de egy átlagos Gibson sehol nincsen hozzájuk képest. Ez tudom, hogy durván hangzik, de tényleg így van.
Nos, ennyit szerettem volna leírni. ja - www.fibenare.hu
Érteni úgy értem, ahogy kell, de igazából csak a pofám nagy. Ott leszek, most már legalább 90% eséllyel. De azért legközelebb szervezhetnétek egy kicsit közelebb is. Ne mindig az Isten Háta Mögé, az Ist'n sz'relmére!!! :*)
te lord!
ma láttam finkeynél squier telecastert valami ötven-akárhányért, meg mexikói james burton signature-t nemtommenyiért. meg yamaha pacifica telecastert ötvenért, utóbbi elég baráti ár.
Igen. Két tulaja van a cégnek, csinálnak klasszikus, akusztikus és elektro-akusztikus gitárokat is. A Snétberger Ferenc is náluk csináltatta a gitárját. Nagyon segítőkészek, amikor kint voltam Wetzlar-ban, a tulaj kijött értem az állomásra, utána vissza is vitt. Németországban eléggé ismert a márka, több boltban is láttam. Az újságokban tesztek is szerepeltek, elég jó értékelést kapott a gityó.
fred
utolsó mondat helyesen: "Nem, hiába vagytok elsők a rock kateriában" :-))))
de ha tényleg tetszik a demo, örülök!! és ez még egy ariapro-val volt felnyomva! ibanez ezerszer jobban szól, még eredeti pu-val is, el sem hittem.
na, remélem, tudod majd csekkolni
hát, az oktogonnál, a deák felé az andrássyn jobbra esik a jókai tér(szemben a liszt f. tér), oda bemész, és a végén a kisutcában balra, és ott lesz a 2-3. kapu kb.
csekk pestiest!!!!
tuggyad mosmá'! :-))
Apropó! Épp Vénusz szól most az irodámban. Kíváncsi vagyok a véleményetekre a zenekarról. Pontosabban Varga Zsuzsáról. Istennő hangja van szerintem. El tudnám képzelni egy zenei duettben David Readmannel, egyéb duettben velem:-)
rég voltam erre.
szal lesz koncink, és ha valakit érdekelne, akkor szívesen látnánk
03.13. Rocktogon
with open arms (oldschool hc)
blood is fire (emometálhc)
isten háta mögött (lépmetál)
ez az utóbbi a bandám, és a fenti helyen meg lehet hallgatni az új demónkkat, stbstb
ja, stratofan, ha eljössz, láthatod a gittyómat :-)))
tehát ez ON volt!!!
Helló! Mint gitár (és gondolom gitáros kedvelő emberek) nincs valami tippetek, hol a bánatban lehet Mo.-on esetleg Greg Howe lemezeket kapni? Nekem seholse sikerül. :-(((
Kösz előre is.
Áááh, én csak egy szaladós glamour boy (Living Colour) vagyok. Egy igazi metálhős, mint mondjuk DeMaio (Manowar) büszkén megvetette volna a lábát és műanyag kardjával széthasította volna a tömeget. Halford meg elvegyült volna, mint egy igazi tökös titkosügynök. :)