Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Köszi, de amit erre most mindenképp költeni kellett, az kb. 3100 Ft, ennyit szerintem még érdemes volt rálocsolni. Ebben benne van a közdarab is, ami mégis volt az üzletben kemény 300 Ft-ért.
A munkakábel/pisztoly többi része oké.
A spirált valószínűleg csak tartalékba vettem, be se raktam. Kifújtam levegővel azt is meg a kábel belső részét is, semmi látható nem jött ki.
Össze is raktam az egészet, a 2 vége csillog-villog. 😀
Azért sasolom majd a hirdetéseket, aztán ha nagyon jó áron lesz hosszabb, esetleg veszek.
tapasztalattal nem vitatkozom, tehát van ami oldja. (ipari körülmények között). de valószínűleg komoly pusztító körülmény ha az oldószerek mellett felületi koptató hatásnak is ki van téve, ami akár folyamatos keverés is lehet.
csak érdekesség képpen a légbuborékokat vákummal lehet eltávolítani, de a mértékét jelentősen lehet csökkenteni három módszerrel: az egyik pont a lassú keverés a másik a vibrálás (amit nagytömegú folyadékoknál használnak) illetve a harmadik (amit kifejezetten műgyanta padlóknál használnak) a tüskehenger.
Van olyan cucc ami oldja. /Aceton is pl/ Ha kis mértékbe is de oldja.
Csináltunk speckó festőmedencét betonból sok éve /majd 20/ Bicskén. Évente mentek vissza a műgyantás cégtől gariba megcsinálni mert lemarta a cucc. Jó esetbe fél évig bírta.
Mikor összekevered a két komponenst esetleg más adalékkal akaratlanul belekerül a levegő amit csak vákuummal tudsz eltávolítani.
Tisztának tűnik csak akkor lepődsz meg mikor vákuum alatt elkezd pezsegni.
ez a szösszenet nekem is felkavarta a lelkem nyugalmát. A műgyanta padló (epoxi) egyrészt nem lép reakcióba semmivel (oldhatatlan) másrészt tömör (én a légbuborékos dolgot nem ismerem, az epoxi padló tudtommal olyan tömör mint az üveg, de az 100% hogy a felszínén nincsenek üregek)
Azt tudom elképzeni, hogy vagy pvc volt (amit alkalmaztak üzemekben és tudtommal az olajok, hígitók és a freonok is oldják) (bár annyit feltételezek hogy meg tudod különböztetni a pvc-t a műgyantáttól) ezért ezt elvetném
viszont lehetett linoleum is (ami nem pvc) viszont hasonlít kinézetre a műgyantához, olaj alapú, mérsékelten gyúlékony, és oldják az oldószerek. Viszont azt pedig épeszű ember nem alkalmazza ipari padlónak.
Öngyújtó sem kell. Én önmagában használom a fészkek kitakarítására. Tetőszerkezet közelében amúgy sem szeretek a tűzzel játszani. Ha meg repül felém egy vadállat akkor két méterről a levegőben lefújom, és egy méternél leesik. :P
If it is a flammable (non-chlorinated) brake cleaner, it can get fire even after it dries. But the chance of getting fire depends on product quality and high heat. A normaltemperature cannot create any flame like sunlight.
3. A féktisztító száradás után tüzet kaphat? Ha gyúlékony (nem klórozott) féktisztítószerről van szó, akkor száradás után is tüzet kaphat. A tűzgyulladás esélye azonban a termék minőségétől és a nagy hőtől függ. Normálhőmérsékleten nem tud olyan lángot létrehozni, mint a napfény. (DeepL)
Ez érdekes, mert a féktisztítóknál alapkövetelmény, hogy "nyom nélkül" száradjon. Tehát nincs mi meggyulladjon. Jól is néznénk ki, ha pont a hőhatásoknak kitett fékpofákon (és itt nem csak a kocaautósok napi egy-két fékezésecskéjére kell gondolni, hanem vasúti kocsik fékezésére is) maradna gyúlékony anyag!
Olyat el tudok képzelni, hogy az agresszívebb fajta oldja a műanyagpadlót (pláne többször ugyanoda fújkálva) és ez a fellágyult keverék - nehezen száradva - akár napok múlva is begyulladhat... de hogy maga a féktisztító legyen a bűnös, azt már nem.
Maga a féktisztító folyadék, vagy annak gőze már egy más kérdés - az ég, mint a rosseb. (Darázsirtásra egy öngyújtóval rásegítve fokozott hatékonysággal alkalmas, ezt a gyakorlatban is láttam.)
Látom......te is offolsz,és nem a segitőkészséged tanácsolod Akosnak.
Két sikot megforditott munkadarab esetén is nehézkes esztergálni,nemhogy ezt csiszolgatással létrehozni.......
Az már máslapra tartozik,hogy egy megégett sárgaréz,ami köztudott,hogy jó hővezető,nos a MŰANYAG hollander innét látatlanból elvesztette a szoritósikot,a menet hosszt csak saccolom,lehet ez is alkalmatlan.......!
Mocskolódást úgy értem,hogy nem fórumbaillő hangnemet használ,és ezt ország- világ látja,vagyis még önkritikája sincs,mert aki igy vélejedik önmagát MINŐSITI le........
Aki nem a témával kapcsolatban ir,az offol,vagyis pusztitó. Az már másodlagos dolog,hogy másokat is magával ránt......!A legfélelmeteseb pedig az,hogy akit magával ránt,elnevezitek topikrombolónak.......
A sikk szót igy értettem ; Nagy dolog mma után porbelessel hegeszteni,de mégnagyob dolog tömörhuzallal végőgáz segitségével salakmentesen hegeszteni. Ez utóbbiak tortájára rájön a munkaidő külömbség mma,és fogyós közt......
Már megint lemaradtál egy lépéssel ő most tömör huzallal foglalkozik...
A műanyag hollander meg könnyebb leszedni a gépről mint amikor rá gyógyul mert ívet húz a kibaszott fém hollander közt...
Az hogy a kedves felhasználó nem szereli fel rendesen a kábelt arról megint csak nem a gyártó tehet.
Mondtuk már hogy csinálj magadnak topikot azt igazgasd és ne itt okoskodjál hogy a többiek mit csináljanak.
Egyébként egy 3 méteres szaros kábelen megy itt a vita. 15 ért veszek jobban használható újat kész, esztergáltassa meg a faszomat. 5 e rért meg új csatlakozó..
Az üvegszál durvább mint a smirgli, pillanatok alatt lekap bármit. Kifolyt elemek után megtiszítani a kontaktokat pl. pár mozdulat, pedig az elég utálatos cucc.
Hogy jó lessz e,csakis próbák döntik el. Megérzésem szerint a hollander alatti sik,és a külső sik,ahol jólenne,ha teljes felület érintkezne,nos ez igy soványka,vagyis kb ha a gyártó erre képtelen volt,hogy is lehet jó.......? Műanyag hollander nem áramvezető........húúú ez megint gagyi,mert ez továbbrontja,rontotta az amperok áttadását. A műanyag nyúlik,tehát,ha a kábel fesziti ezt,közéhullhat a borbdles huzal pora,itt a vég kezdete,vagyis újból befog égni.
Mint ahogy irtam már,mindenképp esztergáltasd az alkatrészt,és ha már ennyire széttszedted,tegyél bele réz hollandert.De egy új kábelvég oldaná meg a gondot,ez kb 5e körül kapható.
Üdvözlöm a MOCSKOLÓDÓ társaim,jobb lenne,ha segitenék a társakat,akik problémákkal jönnek ide.......és nem offolnák szétt a topikot. Sajnálom,hogy maseratisti erre nem tesz célzásokat,vagyis nem irányitja a topikját........!?