a legrosszabb, hogy nekem is csak most jutott eszembe, pedig már vagy két hónapja nála van! :-))
azt mondta megveszi egy rekesz sörér' :-)
egyébként pavelka gyuszitól vettem!!!
Diesel! Szeritnem Tajtinál van. A múltkor amikor gitárokat próbálgattam Epiphone Explorer volt nála kb 175.000-ért. Ha szarsz a márkanévre szeritnem nagyon jó kis hangszer az epiphone. Ragasztott nyak, natűrfa teste volt, jól szólt, szép volt. Szerintem van flying-ja is, láttam a katalógusában lakokzott és natúrfa verzióban. A rendes felnőtt méretű flying nagyon király hangszer! :)
Ja! Ma is volt valami online interjú! Nem lobbyztál a metálért! :))))) Ki fog halni a műfajunk! :)))))
SF
Nekem egy Carlsbro GLX-85-ös combóm van 2 éve (akkor 100 rugóért vettem). Totál amatőrként, gitárt soha nem tanulva nyúzom egy Hohner koreai Stratocaster-kópiával a hobbizenekarban, ahol nagyon eccerü rokkot nyomatunk bénán. Erre tökéletesen megfelel.
Ugyanakkor hallottam már igazi Fender Stratot szólni rajta. Na főleg ez alapján: meleg, nagyon szép tiszta hang (Celestion hangszóróval szerelik). 2 csatorna: a tisztán 3 poti, a torzítotton 5 (elég harapós beépített torzítója van) + crunch kapcsoló (megdögösíti egy kicsit a tiszta soundot, amúgy blues-osan), lábkapcsoló, rugós reverb (szintén nagyon szépen szól). Van mindettől függetlenül két, pedállal váltható volume csatorna is + effekthurok. Mindez 80 watt, kis klub 40-50 fős helyiségében 3/4-ig tekerve (1/3 gain mellett) külső hangosítás nélkül elég jól és tisztán szól.
Valóban van benne valami áramkör, amire azt mondják, hogy csöveket szimulál, amit így azér nem kell elhinni, de tény, hogy szép, meleg tónusa van.
És Made in England, ami azért nem mindegy.
Van honlapjuk is: www.carslbro.com vagy www.carlsbro.co.uk asszem.
Egyébként ha visszaolvasod a topikot, valaki mintha három-négy hónappal ezelőtt (topikügyben teljesen szar az emlékezőkém) ilyet kínált volna eladásra egészen jó áron.
Fijug, én meg mint állítom nem ez a helyzet. Egyébként a gyakorlat valóban azt mutatja, hogy sokadik gitár lesz csak egyedi készítésü , legalábbis az lesz az igazi.
Pont a Szerekeres Tamás mondta ( és szerintem is igaza van ), hogy ha profi vagy, akkor min. 5-8, de inkább 10 gitár kell. Ebbe belefér az egyedi is.
Nekem kettő van otthon, egy epiphone LP ( ezt már lentebb kitárgyaltuk :-)) ) és egy 25 éve strato ( lövedékes fejü ). A kettő gitár nagyszerűen Kiegészíti egymást.
Erősítőböl egy 100 w Marshall MK-2 ( super plexi top ) kb. 20-25 éves, és egy 60 W -os Laney ( 25-30 éves, nem a clip model !!! ). A láda a Laney eredeti ládája, de a Grooman hangszórók ki lettek cserélve Celectionra )
Ezért most nem tervezek további bővítést. Ill. lehet, hogy azért egy 30W laney , VC-30 -as modell ( aszem a dupla 12 colos verzió ) .
Hé! Én nem anyáztam. Humorizáltam. És ugyebár minden viccnek van valami valóságalapja, sajnálatos módon ennek a viccnek elég sok volt. Hogy konkrétumokról beszéljünk, ersekdora, aki állítása szerint egy ütött-kopott Ibanez kópia(?) gitáron játszik, és saját bevallása szerint elég keveset gyakorol, nagy valószínűséggel nem fog magának millió közeli áron LP utánzatot női testmérettel gyártatni, nem?
Tényleg: Dóra, a Tamás (Szekeres) King Street Blues című lemezén van egy olyan kis asszonytestű (kisasszony testű?) gitár, amiről a múltkorában itt álmodoztál. Nincs itt a lemez nálam, így bővebb info-t most nem tudok, nézd meg valahol!
AORBandi! Szerintem kár anyázásba vinni a topicot. Én is játszottam Vermona erősítőn, szar kábellel, volt olyan Jolana gitárom, aminek csak szívlapáttal értem át a nyakát, csináltam házilag torzítót, tehát átestem minden korai stáción.
Éppen ezért szeretem a gitárjaimat, és piszok büszke vagyok rájuk. Nem azért mert annyiba kerültek, vagy mert fasza csávónak érzem magam, hanem mert meg tudom becsülni őket.
Attól, hogy nem tudsz játszani, hogy nincs jó cuccod, még vágyhatsz jobbra, álmodozhatsz róla. Ez nem érdem kérdése, pusztán az anyagiaké. Ezen az alapon le lehetne ugatni minden autóst, aki megvesz valamilyen magazint, mert abban is van Rolls Royce, de hát úgysem tudja megvenni. Nem lenne érdemes verseket olvasni mert nem tudsz szebbet írni.
békesség:fred
Nem ez a magyar valóság. A pl. fijug, akikről beszélgetünk baromira el vannak havazva munkával, ezek szerint igenis már kishazánkban is létezik erre fizetőképes kereslet.
Igen, szeretném. Visszonylag jóban vagyok velük, nagyon teccik, ahogy dolgoznak, ahogy a gitárkészítéshez mint mesterség/művészet viszonyulnak. Ha tudok akkor segítek.
Természetesen csak akkor érdemes gitárkészítésben gondolkozni, ha komoly elképzelésed van arról, hogy mit is szeertnél kapni. Mindez igaz a belbecsre és külcsinre. A g.készítésnek természetesen számtalan lépcsőfoka lehet, kezdődik ugye a pick-up cserétől, át a gitár nyak cserén át a teljesen egyedi gitár gyártáság. A pontokban felsorolt kérdésekre pedig a gitárkészítőnek kell megadni a válaszokat. Én pl. úgy látnék hozzá, hogy összegyűjtöm azokat a számokat, soundokat, amit szeretnék hallani, lerajzolom, hogy kb. milyen alakot szeretnék látni. Utána pedig leülnék beszélgetni, sokat, sokat, sokat... én nem akarom kiválasztani a fát, mert nem értek hozzá, még a pick-upokhoz sem. Én annyit tudok mondani, hogy ilyen hangot szeretnék hallani és kb ilyen nyak az, ami bejön nekem.
Komolyan: olyan nevetségesnek tűnik, hogy a nagy büdös magyar valóságban olyan emberek (tisztelet a kivételnek), akik életükben 2-3 gitáron játszottak, és nagy valószínűséggel bruttó 75 ezerből albérletben vagy anyuci szoknyája mellett éldegélnek, 600 ezer forintos kézre gyártott gitárokról beszélnek, amikor (ismét csak feltételezés) egy lehalkított Vermonán szólnak otthon, hogy ne zavarják a szomszédot, és a házilag (telefonkábelből) forrasztott, 102 forintos műanyag jackes kábeljük minden mozdulatnál recseg.
Persze, lehet, hogy tévedek, és 10 évvel ezelőtti reflexeim figyelnek be, és mostanra a magyar valóság már az, hogy a topic tagjai leadják a rendelést az Ibaneznél, és miután teljesítették a modellfejlesztésre vonatkozó kéréseiket, a gyár endorseri irodája végre hajlandó visszahívni Steve Vait, akinek, szegénykémnek, a ti megrendelésetek miatt csak az üzenetrögzítőre futott a hívása.
Nos nem akarok a gitarkeszites ellen beszelni, de....
Mit jelent az, hogy olyat keszitenek amilyet szeretnel?
1.Ennyire ismersz es probaltal megfelelo ideig a hozzaszokashoz szujseges idovel, kello mennyisegu gitarfajtat es tipust, vagy az elso gitarod butasagait, allitolagos kenyelmet akarod jobb formaba onteni
2.Ha megis, akkor ennyire tisztaban vagy az egyes fa fajtak hangkepevel, azok modosulasaval a kombinacioknal es gitarformaknal.
3.Ugyanez igaz a pick-up okre es azok illeszkedesebe a tesbe.
4.A nyak tipusa plusz lasd az 1. pontot.
5.A gitarod osszhangja passzol e az erositoddel plane a stilushoz.
6. Tudod-e milyen extrara van szukseged, amik hianyoztak eddig vagy epp feleslege volt.
7. A elkeszitettek es elszuratak, vagy rosszul mondtad el. Estetleg minden stimmel csak az erzet nem, akkor vissza tudod e tenni a polca, hogy inkabb masikat kernek.
Tapasztalatom szerint fogd a kezedbe jatsz rajta. igyekezz minnek jobb korulmenyek kozott (erositok, hangero,stb. ... uj hurok) Ha frenetikus elmenyed van, O az.
Ha egesz jo vagy elfogadnam , akkor ne vedd meg.
Mint a szerelemben O az.
Az utolso nehany mondatot nem vennem komolyan a 2 honappal korabb olvastam volna mastol, de azota kiprovaltam a PRS Custom 22 -t.
Szoval csodalkoznek, ha valaki e kis orszagban ennire rendben lenne ezekkel a felsorolt korulmenyekkel es tudassal.
Szoval csinaltassatok gitart, mert jol hangzik, hogy szemelyre szabtak es csak neked.
Ui: Tud muszaki rajzot adni, vagy a megadni mm/ben az adatokat stb., vagy azt mondod, hogy legyen olyan az alakja mint egy LP, de a hangja mint a Satriani-e, a nyaka meg mint a fendere es es a pick -up meg Szejmun danken, mert az allitolag jo es legyel piros. Es igen megfelel, ha a keszito csinalja nekem a hurlabat....
Mindezt csupan 400-600 e forintig.
Ennyi dolog mellett, jobb ha rulettre teszed fel az egesz penzt, mert arra tobb eselyed van, mint, hogy egy idealis gitart kapj.
hat ez a nics kulonbseg dolog nekem nem okes..
en azt mondom, hogy meg a hangja meghallgatasa elott /nelkul/ tehat pickuptol fuggetlenul en bekotott szemmel barmikor megmondom melyik a gibson es melyik a nem. Es ez a nehezen reszletezheto kulonbseg /nemcsak a suly, hanem az ERZES, a fogas, kialakitas, igenyesseg/ az, ami miatt igenis van kulonbseg. MIkor a boltban kiprobaltam oket, az epiphone olyan kurvaigenytelen muanyag-hatasu bunko darab fanak tunt.. BOcs! persze a masikhoz kepest, mert a maga kategoriajaban jo, bar ahhoz talan draga is.
a csinaltatas meg jo dolog.. de tudod, a szerelemben is ugy van, hogy konkret, hibakkal teli balf#szokba esunk bele halalosan (fiuk nokbe..), es soha nem tudnank olyat csinaltatni, ami idealis lenne, vagy ha igen, hat az biztos, hogy nem izgatna egyatalan.. ;)
Én is voltam hasonló helyzetben mint. Nos én egy ephiphone mellett döntöttem. Szerencsére egy használtzat vettem, amiben valaki az egyik pick-upot kicserélte gibsonra és így hasonlíthattam össze egymással a két ( igazából egy ) márka gitárjait. NINCS KÜLÖNBSÉG, csak annyi, mint két gibson LP között. Ha nem vagy teljesen profi akkor nem hiszem hogy lenne értelme 400 - 500 e. kiadni egy gibsonra ( persze, ha feleslegben ez ott áll otthon ). Természetesen az már subjektiv, hogy nekem ez a nyakkialakítás sokkal jobban bejött mind gibson - ami egy kicsit vastagabb.
Ha igazán minőségi gitárra vágysz ennyi pénzből inkább csináltass, ami pont olyan lesz amilyet TE szeretnél. Ismerek egy csapatot - félelmetes, hogy milyen minőségben dolgoznak - ők a Benedek testvérek - ők készítik a Fibenare gitárokat. Pl a csúcs modelljeik 400-600 e között vannak, de egy átlagos Gibson sehol nincsen hozzájuk képest. Ez tudom, hogy durván hangzik, de tényleg így van.
Nos, ennyit szerettem volna leírni. ja - www.fibenare.hu
Érteni úgy értem, ahogy kell, de igazából csak a pofám nagy. Ott leszek, most már legalább 90% eséllyel. De azért legközelebb szervezhetnétek egy kicsit közelebb is. Ne mindig az Isten Háta Mögé, az Ist'n sz'relmére!!! :*)
te lord!
ma láttam finkeynél squier telecastert valami ötven-akárhányért, meg mexikói james burton signature-t nemtommenyiért. meg yamaha pacifica telecastert ötvenért, utóbbi elég baráti ár.