Keresés

Részletes keresés

Tabarez Creative Commons License 2003.05.30 0 0 89
Jól mondja BaSa. :) Aki engem csúnyán megvert a saját pályámon, az bizony opportunistic-cal nyomult.
Előzmény: Zotymák (87)
BaSa Creative Commons License 2003.05.30 0 0 88
Az árak szerintem is fognak még alakulni. :-)
A meccsek kezdséi időpontját sajnos nem tudom, nekem legalábbis eddig még sosem sikerült elkapnom az élő közvetítést, egy egész estét meg nincs kedvem rááldozni.

Ami a taktikát illeti, szerintem a kontrához leginkább az opportunistic stratégia hasonlít legjobban, olyankor elvileg a csapat várja hogy mit csinál az ellenfél, és csak akkor támadnak, ha megkapják a labdát. A felfutásos pedig talán a long ball, annál beívelgetik a labdát, aztán gondolom akinek passzolják, az megpróbálja utolérni.

Előzmény: Zotymák (87)
Zotymák Creative Commons License 2003.05.29 0 0 87
Szerintem még normális ember nem rúg ki játékost, de ki tudja...
Gondolom a jelenlegi árak is csak bevezető jellegűek :)

Van konkrét ideje a meccseknek szerintetek? Mondjuk 21.00-kor futtatják?
Melyik játék a kontra? És a felfutásos ?

Előzmény: BaSa (86)
BaSa Creative Commons License 2003.05.29 0 0 86
Na úgy látszik csak átmeneti probléma volt, és már megy a játék. Jut eszembe, szerintetek a transferen a free agentű játékosok a korábbi csapatukból kirúgot focisták?
Tabarez Creative Commons License 2003.05.29 0 0 85
Ez a "felhozás" egy kicsit szimbolikus kifejezés. Korábban nem volt még olyan, hogy egy fiatal (15 éves) játékossal bővült volna a keret. Na ezt vezették be többek között. Figyeld a kereted!

Én konzervatívan passzolós 4-4-2-őt játszom két felfutó wb-vel és egy támadó középpályással. Ez - legalábbis elvileg - viszonylag robusztus támadást eredményez, mert ha felfejlődik a csapat, a nyomasztó 2-5-3-as felállásom miatt az ellenfél a kapuja előtt szinte lélegzethez sem jut. Hátránya, hogy aki kontrákra játszik - és meg is vannak hozzá a megfelelő játékosai, sok gólt rúg nekem. Az egyik ilyen ellen hiába voltam jobb, otthon kaptam ki 1-4-re. De összességében eddig elég jó a mérlegem!

Na jó, csak vicceltem. Még egyáltalán nem biztos, hogy mindezt valóban valahogy így szimulálja a Freekick. :)

Előzmény: Zotymák (84)
Zotymák Creative Commons License 2003.05.29 0 0 84
Úgy látom, hogy a transferen van egy csomó free agent-ű játékos is: azaz a fejlesztők csempészik be a "ronin"-okat... :)

Ifi-t honnan / hogy hoztál fel?

Egyébként milyen felállással játszotok?

BaSa Creative Commons License 2003.05.28 0 0 83
Sajnos kezdem úgy érezni, hogy az ígéretesnek indult játék tényleg csak ígéret marad. Amióta beindult a transfer list, kezd kísértetiesen hasonlítani a játék a Hattrickre, legalábbis abból a szempontból, hogy több a leállás, mint amikor működik a játék.
Előzmény: Tabarez (82)
Tabarez Creative Commons License 2003.05.27 0 0 82
Nekem is jött fel ifim! Magas srác, aki jól fejelő csatár szeretne lenni, de adottságai alapján akár kapus is lehetne :)

A srácok a Freekick-nél amúgy elég szerények, nem reklámozzák agyon magukat, meg az újításaikat. Pedig kezd egyre ígéretesebb lenni a játék. Hát még ha beindulna végre a bajnokság! :)

Előzmény: BaSa (81)
BaSa Creative Commons License 2003.05.27 0 0 81
Újdonságok a játékban:

-Elindult az economy rész, bár egyelőre nem igazán részletezték túl, mindössze annyi van benne, hogy ha van beállítva csapat, akkor a szponzorok adnak némi lét, kiadásként pedig a játékosok fizetése van feltüntetve, úgy láttam minél jobb egy játékos, annál többet keres.

-Elindult a transfer list rész, lehet keresgélni mindenféle szempont alapján játékosokat, lehet venni, eladni, játékost kirúgni, és ami talán a legfeltűnőbb: nekem ma már jött fel ifi! 15 éves, egyelőre elég gyenge, de szinte mindenben elég jól edzhető.

-A gör... izé... svédek fölénye már nem olyan nagy, az első 15-ben még van vagy 6 svéd csapat, de egyre jobban jönnek fel más nemzuetiségű csapatok is. A legjobb magyar csapat még mindig 130. hely körül tanyázik, utána a többiek kb. a 3-400. hely körül állnak. Ja és mostanában rohamosan nő a lengyel csapatok száma, úgy tűnik ők most fedezték fel a játékot.

BaSa Creative Commons License 2003.05.16 0 0 80
Akkor ez biztos újítás volt, és az én csapatomnál még nem javították át a szövegeket. :-))
Előzmény: Zotymák (79)
Zotymák Creative Commons License 2003.05.16 0 0 79
Nekem van egy játékosomnak egy 3-as értékű skillje, ez már szövegben disastrous... :)
Előzmény: BaSa (78)
BaSa Creative Commons License 2003.05.16 0 0 78
úgy emlékszem a kis X-el már másnak is voltak problémái, sőt a játék fórumában is többen írták, hogy nem működik. Erre azt írták, hogy valószínűleg a böngésző típusát/verzióját, esetleg az operációs rendszert nem szereti az oldal. (Szívás, de ez van. Nekem IE 6.02-vel Windows XP alatt működik.)

Ami a skilleket illeti, nálam a 10 alatti pontszámúak is terrible-ként vannak jelölve, és a disastrous hiányzik. (A helpben viszont összekutyultak valamit, mert ott a terrible-t írják legrosszabnak, és utána a disastrous-t.)
A barna elvileg az excellent. A Manualban efölött írnak még superb és unique skilleket is, de olyat még nem láttam. (Talán nagyon jó ifik fejlődhetnek majd odáig később.)

Előzmény: Zotymák (77)
Zotymák Creative Commons License 2003.05.16 0 0 77
No én is elkezdtem a jó öreg Legitim Parizer néven :)
És már szívok is, mivel nem tudom kivenni a kedves kollegát az edit offense-nél, hiába klikkelgetek a kis X-re, erre nem reagál :(

Van ötletetek mit lehetne csinálni?

Én a következő skilleket találtam:
disastrous: 0-10
terrible: 11-20
awful: 21-30
inadequate: 31-40
decent: 40-60
good:61-75(?)
????(barna) : 75- ?

hORK Creative Commons License 2003.05.15 0 0 76
Huh a tegnapit már csak 1-2-re nyertem. 3 meccs még nem túl mérvadó statisztikailag sajnos :) Nomeg nem is változtatok a csapaton, úgyhogy nem sokáig húzom a győztes sorozatot már szerintem.
Előzmény: BaSa (75)
BaSa Creative Commons License 2003.05.15 0 0 75
Jó kezdés. :-))
Mostanában én is sorban nyerem a meccseket.
Előzmény: hORK (73)
Tabarez Creative Commons License 2003.05.14 0 0 74
Ott is vagy a világranglista első 10 csapata között, ha a meccsenkénti átlag pontszám szerint rendezed a listát.
Előzmény: hORK (73)
hORK Creative Commons License 2003.05.14 0 0 73
Most látom, hogy egész jól össze sikerült rakni a csapatot, az első meccset 1-5-re nyertük idegenben, aztán 2-0 otthon. A csapatom a Köpködők :)
kosmoo Creative Commons License 2003.05.14 0 0 72
Kosmoo's All Stars első bemutatkozó meccsén sikeresen diadalmaskodott (igaz csak 1 szerényke góllal)
próbálgatjuk a csapatot és reménykedünk a még ennél is jobb folytatásban.
BaSa Creative Commons License 2003.05.12 0 0 71
Igazából fogalmam sincs, a formokat eddig nem nagyon figyeltem. Bár az elején mintha több inad formos játékosom lett volna, akik időközben léphettek decentre...
Előzmény: Tabarez (70)
Tabarez Creative Commons License 2003.05.12 0 0 70
Neked már csökkent valamelyik (pl. nem játszó) játékosodnak a formja? Nekem eddig szinte mindenkinek csak nőtt (vagy nem változott), pedig nem is játszottak :)
Előzmény: BaSa (66)
BaSa Creative Commons License 2003.05.12 0 0 69
A csapat összeállításánál, amikor beállítod hogy Edit offence/midfield/defence, ott ha az egyes posztoknál elkezded beállítani, hogy melyik poszton ki játsszon, akkor új ablakban fel szokott ugrani az egész csapat. Ott kell lennie egy olyan linknek, amivel átkapcsolhatsz arra, hogy a szöveges értékelés helyett számok legyenek a skillek helyén. Az úgy szokott megjelenni, hogy pl. 52/68, ami azt jelenti, hogy az adott skillből most 52-nél áll, és 68 a maximum.
Egyébként az edzés beállításánál is megjelennek ezek az adatok, de csak az éppen edzett skillre vonatkozóan, úgyhogy ott kicsit macerás átnézni, hogy ki miben lehet a legjobb.
Az MZ-ben ezt a hetet már lefixáltam, de a jövő héttől bármikor játszhatunk, kivéve a csütörtököt, mert azt Zotymáknak ígértem. :-))
Előzmény: kosmoo (67)
Tabarez Creative Commons License 2003.05.12 0 0 68
Amikor beállítod a kezdőcsapatot, akkor ott megjelenik egy játékosválasztó lista, olyan, mint a My Club alatt, csak itt van egy Numbers/Text feliratú gomb is. Ha arra kattintasz, akkor a skilleket egy dupla érték fogja kifejezni, amelyből az első a mostani, a második a maximális szintet jelenti (pl. 22/43), a színek pedig azt mutatják, hogy az érték milyen "szöveges" skillnek felel meg.
Előzmény: kosmoo (67)
kosmoo Creative Commons License 2003.05.12 0 0 67
re.
akkor hol is lehet pontosan meglesni hogy melyik skillnél mennyi a maximum?
ha nem gond akkor be is másolhatod :)
basa mikor játszom veled mzben? :)
BaSa Creative Commons License 2003.05.12 0 0 66
Eddig én se sokat váltogattam a csapatot, és nem nagyon láttam hogy változtak volna a formok. Igaz nem is nagyon figyeltem, ráadásul én úgy láttam, hogy ott csak 3 fokozat van, inad, decent, és good.
Előzmény: Tabarez (65)
Tabarez Creative Commons License 2003.05.12 0 0 65
A három meccsemből mindhármat megnyertem, kapott gól nélkül! Azt hiszem, kapásból megtaláltam az ideális csapatot :)

Most már arra volnék kíváncsi, mikorra készül ki erőnlétileg a folyamatosan játszó 11 játékosom, mert egyelőre még mindig mindenki excellent :).

BaSa Creative Commons License 2003.05.12 0 0 64
Na akkor megpróbálok válaszolni.
Meccsek minden hétköznap este vannak, az aktuális meccsed után már kiírják, hogy ki a következő ellenfél.
Ha most regisztráltál, akkor gondolom pár nap múlva lesz az első meccsed, de nem tudom pontosan mikor. (Mindenesetre érdemes egy kezdő csapatot beállítani, mert ameddig az nincs, addig nem kapsz ellenfelet, ha jól sejtem itt nincs walkover. :-))
Ami az edzést illeti, én az elején megnéztem, hogy melyik játékosnál mi az a maximum, ameddig fejlődni tud az egyes skillekben (asszem azt is a csapatbeállításnál lehet megnézni), és mindegyiket olyan edzésre raktam, amiben a legmagasabb szintre tudnak fejlődni. Ez gondolom rövid távon nem annyira eredményes, de mivel naponta 3-4 játékosnál is van fejlődés (nem feltétlenül szintlépés, de a fejlődést írják a meccsriportban), így szerintem viszonylag hamar fel lehet edzeni a játékosokat, főleg az ifiket. Náluk ráadásul még az a maximum szint is nőhet, ameddig fel lehet őket edzeni. Az idősebb (30 körüli) játékosok viszont az öregedés miatt időnként veszítenek a képességeikből, és ahogy néztem, ez is jóval gyorsabban megy mint a Hattricknél. :-))
Előzmény: kosmoo (63)
kosmoo Creative Commons License 2003.05.12 0 0 63
hi.
megvan a csapatom nekem is.
eléggé nehézkes a csapatösszeállitás, de majd rotate rendszervben fogjuk felállitani a kezdő11et hogy megtaláljuk az ideális felállást.
Milyen gyakran vannak meccsek?
Ma regisztráltam magam, mikor lesz meccsem?
Szerintetek mivel érdemes kezdeni az edzést?
Ami elég jó skill azt nyomassam vagy a kevésbé jókat fejlesszem feljebb?
Első nekifutásra ennyi :)
Várom a válaszokat.

thx

kosmoo

BaSa Creative Commons License 2003.05.10 0 0 62
Szerintem is jó lesz ez, kicsit ugyan lassan haladnak a fejlesztéssel, de ez talán azért van, mert mindent nagyon részletesen dolgoznak ki.
Ha jól sejtem, legközelebb a transfereket fogják bevezetni, legalábbis most erről van szavazás.

Egyébként nem tudom ti hogy tapasztaltátok, de nálam az ifik skilljei elég gyorsan nőnek, egy 30 éves játékosom viszont a héten 2 skilljében is esett az öregedés miatt.

Előzmény: Attisss (61)
Attisss Creative Commons License 2003.05.10 0 0 61
Igazság az az, hogy szerintem jó kis játék lesz ez a freekick, csak időt kell adni neki.

Eddig egy meccsem volt, 3-3 lett, kétgólos hátrányból áltunk fel!

Hétfőn lesz majd a következő meccs. Eddig azonban a Hattrick az igazi, de ez is kialakulhat4

Előzmény: BaSa (60)
BaSa Creative Commons License 2003.05.08 0 0 60
Veszítettél? :-)
Hát néha megesik az ilyesmi, nálam is volt az elején 4-5 vesztes meccs zsinórban, viszont legalább elég gyorsan fejlődnek a játékosok.
Előzmény: Attisss (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!