Igen, kanyarban tényleg rosszabb a motor, a fékútja is hosszabb, aminek fö oka, hogy fele annyi kereke van, ami természetesen kevésbé tapad.
Írták lentebb, hogy egy átlag sportmotor 2:30-as idöket megy a ringen. Megnéztem, és az Astra kupa teljesen alap 100 lovas gépei mennek 2:23-as köröket, szóval ebböl is látszik, hogy nem csak rossz minöségü, szük kanyarokban van hátrányban. Arról már nem is beszélek, hogy a jobb összkerekes autók 2:10-2:15-ös idöket mennek, és még mindig nem versenygépekröl van szó.
A minap versenyt anyáztunk egy gyárilag 103, egy 133 és egy 231 lovas gépet hajtva (közös kirándulás) Hollókő és a somoskői vár környékén/között/ról/ban...
Az első kettő típusa kísértetiesen emlékeztet amúgy a topicban többszörösen inkriminált autóéra, míg az utóbbi egy RWD "sportos" kocsi volt. Bizonyos szakaszokon egyszerűen nem volt különbség az autók között, mert csak a "legkisebb még nem ciki sebesség" megválasztása volt kérdéses... Na, ott motorral pl. az út mellett lett volna értelme(sebb) menni. :)
Kár, hogy elég sok szakaszon az "Erdély" szó rebegett a többet látott arcok száján... :| Itt nem lehet valami nagy élmény egy motor, szóval riszpekt, aki ilyen helyekre merészkedik 2 keréken.
Mellékesen neha autoval megyek a motoros cimbik utan (autos kontra motoros topik), és még mindig nekem tunt lassunak a tempo, leszamitva a varosi dugot. ha már ritkul a forgalom, akkor nem sokkal tudnak elmenni.... Azert a motort nagyon jol kell tudni vezetni, mig egy jo autoval meg Danika is gyors lenne. Egy M3-assal bevallalom, h a legtobb motorost megeszem, akar autopalya, akar orszagut, akar versenypalya a terep. Varosban ne versenyezzunk:)) de ott sincs sok eselye a LEGTOBBnek: csopepristak, turazok, robogosokturandurosok eleve kienek, nakedek nagy tobbsege is. a sportmotorok tulajdonsoainak kb 30%-a az aki ert is a motorjahoz. Szoval jo motoros: barmi elol lelep, atlag motoros meg jobb ha vigyaz:) nekem mar volt, h egesz varoson keresztul nem birtam lerazni a Z1000-el egy parasztot (valami szirena is volt rajta:))) ejszaka, mert nem volt forgalom, ai feltartsa, es 200 felé meg nemigen szeretek menni. Azert lemaradt:) orszaguton forgalomfuggo, de egy paraszt autos egy szelesebb uton ugyanugy kimegy elozni, ha jonnek szembe... autopalyan elvileg jobb a motor, gyakorlatilag meg a tobbseg elfarad par perc 250+-ozas utan...
A 850 CSi az szerintem 6-os manuális, és 6,0 alatt van 100-on.
Egyébként én a 3,x-es gyorsulást el tudom hinni. Egy 5-600 LE-re felhúzott, összkerekes, slick gumis S2-es Audi - ami kb. 1,3 tonna - jó soförrel könnyen 4 másodperc alá mehet, ez Ave méréseiböl is látszik. Ez csak egy 4-500 lovasra tuningolt Evo, de már ez is kevesebb mint 4 alatt van 100-on:
Persze, ez egy viszonlyag durva utvonal, de gyakran jarunk arra:) keves az egyenes, kanyar -kanyart kovet. A masik ilyen ut az Esztergom - Dobogókő hegyi szakasz: az egyenesben mar kocsival is para a 180, ugy pattog, motorral meg nem normalis dolgo:)))
Egyébként merre lax? mindenhol vannak ilyen utak:)) Mondjuk lepenecen is eleg egy-ket lassu auto, h a motoros meglépjen:)))
Oké,valoszinü nem ismerem az adott utat.Ha nagyon kanyargós és pocsék az út,akkor tényleg az autó van előnyben.De pár lassabb kanyar mit sem számít,ha egyébként a kanyarból kiérve 0,5 sec alatt behozza azt a minimális lemaradást amit ott összeszed.De ez extrém eset,gondolom ebben egyetértünk.
Milyen 3,x ?:)) Mivan? 3sec alatt tudod mi van 100on? a rakéta...vagy még az sem..:)
Ujabb nagyotmondás:))
Az automata meg azért jó mert kényelmes.Az a kéziváltós auto,amit lehagy,minden,csak nem sportos.Lehet kényelmes,vagy gazdaságos,vagy olcsón fenttartható,vagy nagy családnak ideális,bármi.De sportos semmiképp.
750i automata:7,4 alatt száz. 850CSi 6,6 alatt 100.
És még elrontani sem lehet.Ha nagymamát beültetem,becsukja a szemét és padló,az autó magától csinálja,ideálisan,ha jók a gumik.Századra-ezredre mindig ugyanannyit.Ezeken a tunning is jol mérhető,ha sikerült valahol húzni rajta,akkor jobb lesz a 400m-es idő,ahhoz meg csak egy stopper kell.
Miért, a Syntech S2 vagy a KIS Audi az 3.x alatt van 100on, 7.x alatt 160-170 körül és közbe kapcsolgat 1000rel. Azért még nem az automatáké a világ...
BUnker!
6os váltója? hogy jobban menjen, rövidebb fokozatokat lehessen csinálni.
A lepenceihez hasonlo szuk uton nagyon lassuak a sportmotorok: alul nulla nyomatek, nem tudsz eleg melyre donteni, mert szar az ut, és kicsi a sebesseg. Voltam mar kinn versenyzokkel is, ok viszpnylag jol mentek, de egy subaru, utcai gumikkal oda meg vissz amegelozi oket:))) Az atlag sportmotoros a ringen megy 2:30-at, a gyorsak 2:10 korul. Es a ring NAGYON szeles, NAGYON jo minosegu, és sokkal gyorsabbak a kanyar, mint emit egy hegyi szerpentinen talalsz... Nagy sebessegu kanyarban gyorsabbak a mocik, ha az aszfalt is.. Én elsosorban motorosnak tartom magam, nem beszelnek magam ellen:))) Probalj meg 40-el befordulni egy szuk keresztezodesbe motorral: nem fog menni. autoval 50-el beteszem, kezifekkel:)))
"Félgázon is kipörög? Akkor csodásan tapadhat. :))"
Tudod vannak olyan autók, aminek a nyomatékuk háromszor vagy négyszer akkora, mint az űrsztílónak, és bármilyen hihetetlen de indulásnál kikapar még félgáz alatt is, sőt még a kettest is végigforgatja, úgy, hogy elég jó gumi van rajta.
De, hogy elcsodálkozz, nekem a gyári méretet vizes úton ötösben is eltekerte. Igaz ez elsőkerekes, de a 4x4-es autóm is elkapar a kettes váltásnál szárazon.
És hidd el nemcsak nektek lehet überfasza gumi a "kocsitokon", de azt se hidd, hogy 225/45 R17 olyan nagyon ritka méret lenne, hogy csak döncike családnak van belőle. Persze fóliával...
A félgázas indulás arra volt válasz, hogy te azt állítottad, nem láttál, még olyan autót a ringen ami 4500 alatt indult volna.
Erre válaszoltunk páran, hogy pedig van ilyen.
Erre felhozod CCH kocsiját, hogy milyen király időket megy (ami így is van), és mégis magas fordulatról indul.
Értsd meg döncike, van olyan autó, amivel ha magas fordulaton leugrasz a kuplungról (tudásod csak eddig terjed) egy helyben állsz.
Hmm...valahogy sántít ez nekem,hogy a szimpla utcai autók kanyarsebessége nagyobb,mint egy komoly sportmocinak,versenykerekekkel.Nem salakmotorokrol beszéltem..
A lepencein a legtobb motor elol meglepek a focussal, de egy Subaruval minden motoros elol!!! a motorok csak egyenesben jo, kanyarban, foleg kicsit rosszabb utminosegben sehol nincsenek: a sportmotork szukkanyarokban és rossz uton maradnak le, az SM-ek pedig az egyenesekben. Tavaly egy A-Merci vegig tolt minket, pedig a labtartó többször is lenn volt, és a fektavok és "bazmeg, bazmeg, BAZMEG" alapon mentek:))) MOndjuk varosban, sima orszagton eselye nincs az autonak, mar egy 400-as ellen sem, autopalyan pedig az ezres gepek raknak helyre barkit. 8 sec alatt 200-ig, 300-as vegsebesseg, es elfer az autok kozott:))
Ird hozzá a maximális fordulatot is,akkor már lehet becsülni:)
Azt szemre megmondom,hogy azonos menetteljesítmények (azonosan hajtva rendszeresen a 2-t) mellett,a focus kb 3x tartósabb.Fizikai csodák nincsenek,egy 1,2es motornak a lelkét ki kell tekerni ehhez a teljesítményhez.
=lehetetlenség,inkább. Talán egy ferrarival egy széria kis gsxr elől egyenes úton meg lehet.Vipera meg a többi erős amcsi gép semmit sem érnek,mert nincs végsebességük.A játék sportkocsik (Mes bömös) meg majdnem azt tudja ugy 120ig mint egy kisebb motor,de afelett olyan mint a csigabiga,akárhova forgatja is.És ez még az üres végtelen hosszú nyilegyenes ut esete...
1. Most arról volt szó, te lángész, hogy abban a kanyarban gyengén mentél.
2. Nem vagyok hülye padlóról rajtolni, mikor félgázon is kipörög a kerék. Egyébként nem hiszem, hogy elrajtolnál. Még ha igaz is lenne a 9.4, az is kevéske.