Mondjuk a járdára parkoláshoz az is hozzátartozik, hogy a sok iq fighter - amikor még van sok hely - úgy áll meg, hogy két helyet foglal el egy ignisszel... Én meg jövök reggel és nincs hely, erre látom, hogy ott áll az ignác, előtte 3m, mögötte 3m. Eszem-faszom megáll... Ilyenkor persze, hogy felállnak a járdára, mert elvesztik a türelmüket. Én mondjuk mindig szabályosan parkolok, inkább megyek még pár kört és kihagyom az előadás első felét :))), minthogy kerékbilincset kapjak és/vagy perkáljak egy rakás pénzt.
Az undorító, hogy a járdára fölállnak... Egy 307-es egyszer felállt így sréhen, előtte meg felszabadult egy hely. Az előttem lévőnek hagytam helyet, hátha nő és nem érzi az autó seggét :))) A pugos garantáltan az anyósülésről mászott át :)))
A kerékbilincs miatt szép kis csoportosulás szokott állni és várni a "leszedő brigádra". Szerintem megvárnak 1-2 panaszost, és csak aztán jönnek ki, nem külön-külön. :)
Amúgy simán felállnak a K melletti járdát szegélyező gyepre is autósok. Az zöldterület, nem? A múltkor meg egy Pajero bejött a járdán. :|
Amúgy a zöldterület miatt parázok én is a Goldmann felett. De mondjuk az nem a főváros, hanem a kerület fennhatósága már, szóval nem ugyanaz a "szorgos brigád" terüelte, akik az R-rel szemközt 10re büntettek fél éve, meg most a K előtt tobzódnak. :( (Amúgy vicces, hogy egyből maxot szabtak ki. Ennyi erővel az úton is megállhattam volna a külső sávban, többre nem büntethetett volna: megállni/várakozni meg ott még nem tilos, csak feljebb 200 m-re. Sőt, miért is ne? Csak a járdán parkolni lett volna tilos.....)
Aham, akkor lehet... a GTS 60 mph-nál csap le 2-ben, de asszem az csak 7800-ig pörög. Lehet, hogy itt a különbség? Várjuk csak, ha 8400-ig forogna, akkor a 60 mph ×78/84= 64.51 mph, ami ~103,4 km/h, és asszem a Tiéd is odáig forog a videód alapján, ha 3-4 km/h óracsalást beleveszünk.
Én 8 előtt valamivel szoktam beérni, a K épület főbejárata előtt szinte mindig van hely :) Ha 10-re megyek, keringek egy picit, a környéken szoktam találni 2-3 kör után.
Az R-el szemben az alsórakparton lévö forgalomtól elzárt kis utacska nem fizetös és nem is büntetnek. Csak szólok, én mindig oda parkolok ha nincs hely. Persze a K-ig kicsit gyalogolni kell, de szerintem megéri.
Jóvan, Te már leírtad, tovább kellett volna olvasni :) Múlt héten rekordot döntöttem: 1 egész órát keringtem a K előtt, mire találtam helyet. Nem volt kellemes...
Hú wazze ott néha én is megáltam az utóbbi időben, tiszta offroad van ott :))) Utána hazafelé pisztollyal kitessékeltem a két tonna sarat a kerékjáratokból. A fél benzinkút barna lében úszott :)))
Amúgy ha ott kezdenek büntetgetni, tökön szúrom magam... Mi tiltja, hogy odaálljunk??? A K épület környékén a járdaszigetre parkolókra kerékbilincseket pakolnak, de így ömlesztve. Megyek a K felé, két szürkeruhás manusz épp rak föl egyet, végignézem a kocsisort, ez volt kb a 10. autó... Csak egyet nem értek: ha rossz helyen parkol, akkor mér kap kerékbilincset? Csak tovább marad ott... :))) A környéken mindenhol perkálni kell, a Műegyetem rakpart meg a Goldmann ingyenes, azok mindig betelnek hamar (Goldmann most nem annyira, mert nem mindenki akar terepezni :)), persze, hogy mindenki egymás hegyén-hátán parkol.
Egyébként vigyázni kell, mert a K elött a járdára parkolókra múltkor tömegesen vetettek ki kerékbilincseket. Amikor jöttem ki, legaláb 20-30 felháborodott autós tanakodott az autók mellett tehetetlenül.
Ja, én már legtöbbször nem is oda, hanem az alsó rakpartról megközelíthetö kis "szervízúton" szoktam parkolni. Ott nem büntetnek, és általában elég sokáig van hely, még dél tájékán is.
Amúgy elég durva, ahogy mostanában nem lehet helyet találni az R előtt f9 után, nem? :| Abban reménykedem sűrűn, hogy nem kezdenek el büntetni a Goldmann és az ERSTE feletti nagy kanyarban bent parkoló autókat, mert az csúnya történet lenne...
Tényleg hangos, de csak 130-140-nél, tehát az autópálya utazótempónál (valószínüleg a kasztni sajátfrekvenciája és a motor rezgése itt felerösíti egymást). Éppen ezért muszáj 160-nal mennem (5000 rpm), mert ott már elhalkul :) Én úgytudom, hogy csak a 6. fokozatban van eltérés az áttételek között, de elhiszem, ha nem. Egyébként elképzelhetö, hogy a GT-S ami amerikai piacra készült más áttételekkel jön mint az európai piacra szánt TS Celica.
A haya egy kis pilotaval eléri a 320-at, legalabbis, ami nem fojtott - turboval meg sokkal tobbet is. :)))
250 felett mar sokkal egyszerubb huzni neki, nem ugrik meg a gep teligazra sem. Ez 200 alatt jelent inkabb problémat:)) Olyan sebeseggel meg nem mentem, ami felelmetes lett volna. Bar az XX-el nem volt orom 250 korul kanyarodni, de pl. Mille Factoryval csak a forgalom miatt kellett 220 korul menni a godolloi kanyarokban (M3), egyedul ment volna tobbet is, es nem volt rossz érzéééés!:)))
Na pont ezek miatt vettem idom nelkuli motort, azzal marha kenyelmetlen 160 folott menni:)))
Figyu, mester, ez a hely úgyis offtopic ezerrel. :) A minap írták az a5-ön vagy a vezess.hu-n, hogy a TS motorja hangos autópályán. Igaz ez? :) Mennyire?
(Amúgy asszem a Celivel mégsem egyezik az áttételezése, legalábbis a GT-S-ével biztosan nem - megtaláltam a neten.)
Elég durva lehet. Én sosem mernék motorokat ilyen sebességgel vezetni. Viszont az M5 végsebessége leszabályzás nélkül 320 fölött van, szóval elöbbutóbb behozná a motorost, mert annyival szerintem még a Hayabusa sem tud menni. Persze valóságban nagyon kevés motoros van, aki tövig meri húzni egy 1000-es gépnek 250 fölött.
7.2 alatt van 200-on, és még 3-asban megy egész 220-ig:)) Szerintem az M5 kb 250 felett kezdhetne nem lemaradni:)) 180le, és kevesebb kilo, pilotaval mondjuk 250-260kg. Nem olyan rossz suly/le arany az, és a legellenallas csak igen nagy sebessegnel győzi le ezt a kulonbseget:))) Persze kell pilota is hozza, mert 3-asbol negyesbe rugasnal meg elemeli az elejet:)))
Sokat szamit a motor kora: par éve még ujdonsag volt (1996) az XX 280 koruli tempoja, hasonlot csak a ZZr1200 tudott. ma mindenkettot sportTURAmotornak szamoljuk:))) Amugy 200 felett motoron azert mas a sebessegerzes: egy pottyet fuj a szel:)))
Nemtudom hány köbcentis lehetett, szerintem valami kevésbé durva 1000-es, mert azért nem minden motor megy 270-et. De az érdekes volt, hogy hajszálra ugyanúgy gyorsultunk 200 fölött. Persze az is lehet, hogy csak az ember nem bírta tovább, nem a motor, mindenesetre biztos húzta a gázt amíg merte, az olaszok nem azok a halvérü emberek :)
Ja, és h mennyivel megy el nagy temponal, az cc fuggo. az R1-et 200-nál még 3-asba tettem vissza, amikor az erdi lejton egy bombi FELFELÉ erőskodott.. Hát, nagyon hamar eltunt a tukorben:))) egy 600-as 220-nal mar alig mocorog...
Motortol és motorostól fugg: amikor az XX-el voltam, akkor senki nem tudott letolni, és bele-bele szaladt a 290-be. A 600-asok eleve nem mennek 250-nél tobbet, a kethengeresek (Mille Factory) 268-275 kozott mennek (betonstabilan:)), az ezres sportmotorok viszont embert igenyelnek 250 felett is (ami még 4-5-6:))
Ha eleg bator a motoros, akkor igen..:)) Meg atmegy a pirosokon!!! ha nem, akkor nem tud biztosan meglogni, csak ha nagy a forgalom. Mondom, én rendszeresen megyek a sracokkal kocsival (mert pl influenzas vagyok:)), és nem ram kell altalaban varni.. Persze motorral azért nem nagyon szoktam odafigyelni a parkolo pléhdobozokra, de okoztak mar meleg perceket meghujult autosok. Annyira azert nem volt ecceru meglepni, at kellett menni egy csomo piroson..(megáll, benéz, nem jon senki, gyí át) és ezres streetfighter, meg en sem arrol vagyok hires, h felnek az autok kozott elmenni..
Egyszer Olaszországban M3-assal menve "bekóstolt" egy motoros. 3-an ültünk az autóban, de végülis ez lényegtelen. 200-ig rendszeresen el tudott lépni, de 200 fölött már nem tudta növelni a távolságot. Többször is voltak kb 220-ig tartó kigyorsítások, míg végül egy forgalommentes, hosszú egyenes szakaszhoz érkeztünk, tehát mehetett ami a csövön kifér. A motoros 250 fölött már láthatóan eléggé imbolygott, teljesen le kellett hasalnia, hogy a gépen tudjon maradni. Kb. 270-nél kihúzódott és intett, hogy ennyi, nem bírja tovább. Le is lassított normál autópálya tempóra. Ez egyébként többször is elöfordult, mármint hogy motorosok provokáltak, egy ideig nagyon elléptek, aztán 280 környékén már mindegyik ott remeg és megadóan lehúzódik. Mondjuk én el sem tudom képzelni, hogy két keréken, minden védelem nélkül hogy lehet ennyivel menni, minden tiszteletem azoké, akik ezt be merik vállalni.
a hidrodinamikus automata kb semennyire se sportos. de mondjuk egy SMG II az egytized masodperces valtasidokkel, az mar igen:) Danikank meg csak a kuplung benyomasanal tart amikor az SMG mar be is fejezte a valtast:)
Azert a ringen az igazan jo motorosok kivagjak a 2:00-at is utcai motorral:)) de a tobbseg nem nagyon megy 2:30 alá, és sokan 3:00 felett mennek. Még tobben meg még lassabban, de ok el sem jonnek a ringre. Aki tud motorozni (sokkal nehezebb, mint autozni), az gyorsabb, de a 2:10 mar egy amator verseny elmezonyebe eleg, meg a 200 legjobb magyar motoros koze majnem...