Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Találtam a fiók aljában egy Mcusta MC-0013D -t ha valakit érdekel kérem jelezzen.Szép újszerű állapotban.Doboza megvan. Magyarországi árát megtudjátok lesni .(73e.) Én 55000 Ft szeretnék érte kapni.
Az az ár meghökkentett engem is,fanatikusok talán adnak érte ennyit,de ,,Herr"prof.úrnak a meggyőző történelmi,és fémipari magyarázatáért már jó volt itt lenni.Megismertem egy másik fejezetet a tudástárából.Azt meg csak javasolnám,ha ez a ,,fém"olyan tökéletes,oda kellene adni Ronya úrnak ,,kipróbálásra"majd kiderül mennyire jó fegyverfém?Szerintem.
Jut eszembe. A legtöbb készítő pl magyar műköszörűs kész pengéket vett a külhoni cégektől és abba ütötte bele a saját nevét . Sokszor az eredeti gyártó is szerepel az eszközökön .Max lefiniselték a dolgokat.
Ez mind igaz étkészletre,késre ,ollóra ,borotvára akármire amivel foglalkoztak. Acélt ugyan úgy ahogy ma is csak pár helyen gyártottak. És ezen eszközök acélja azért nem mindig a minőség csúcsa volt. Bár kétségtelen,hogy megállják a helyüket akár a mai világban is ,de a mostani acélok azért fényévekkel jobbak .Ma már az acélgyártás inkább vegyészet ,a tudomány ,a technológia tett hozzá ehhez rendesen.
attol meg ez egy ollo, nagyanyamnak mindene gerlach volt, egyszeruen ezt arultak a boltban Csehszlovakiaban. vagy a lengyel, vagy a cseh mikov volt a pultokban.
nem is szabadna, a hal laza szerkezetu husanal percek alatt megindulna a feherjedenaturacio hutes nelkul. Elvezeti szempontbol is jobb, ha minel kevesebb ido telik el a bontas es a hőközlés között.
Figyu kollega:) Én nem degradáltam le az ollódat mint régiséget,pontosan tisztában vagyok ezen tárgyak értékével.Annó sok,sok száz darabos gyűjteményem volt régi ,nagyon régi borotvakésekből.Tudom mi mit ér,ha a célközönséget célozza meg az ember. De egyetlen ,késkészítő ,akár hobbista vagy profi nem fog eziránt érdeklődni .Nem az ára miatt.A szemükben ez nem érték.Egy olló gyűjtőnek bizonyára megéri. Mi több lehet az évszázad fogásának fogja tekinteni.De itt? Ki akar ollóból kést csinálni? Aztán a régi anyagokról ,acélokról azért lehetne egy komolyabb eszmecserét is lefolytatni. Főleg az agyonsztárolt Solingeni dolgokról. Azt tudod e,hogy ezen tárgyak készítésének már az ipari forradalom időszakából a bázisa Anglia volt? Sőt Solingenbe onnan hozatták az alapanyagot az elején. Aztán változott a helyzet és a németektől vitték később az angolok.Mondjuk mindkettő előszeretettel hozatta az acélt a Svédektől. Mi több a Japánok is imádták a Svéd acélokat. Pláne,hogy nekik korlátozott volt a minőségi alapanyag. De azt azért tudni kell,hogy ezen használati eszközök annó filléres dolgok voltak,ne gondoljunk túl sokat beléjük. Ha veszed a fáradságot és utána nézel rádöbbenhetsz pl,hogy 1920 körül egy üveg finom ital többe került mint pl egy komplett borotválkozó szett késsel,,szappannal ,tokkal vonóval. Én is meglepődtem amikor szembesültem evvel. Ezen eszközöknek pont a régiség jellege adja meg az értékét nem pedig az ,hogy milyen acélból készültek.
Én azt tanácsolom,hogy tedd az ebay ra. Biztosan lesz rá érdeklődés.
Add ide a legjobb késed, két másodperc is elég lenne...! ;-))
Ha a bajonett éle érintetlen (eredeti) maradna, ugyanúgy reagálna a 40-es szögre két darabban is...
Azér' a 30-as évek már nem a kőkor! :-)) 80 éve is javában ugyanúgy, meghatározott edzési eljárással készültek a vágószerszámok is, mint manapság...
Sőt, a régiek általában szigorúbban és lelkiismeretesebben álltak hozzá a termékeik előállításához, mint a ma működő, tömegtermelésre és profitmaximalizálásra beállított cégek többsége!...
Régente a minőség alap volt, ma már meg kell azt fizetni (és még így is érhetnek meglepetések! :)...
No de urak. Én nem vagyok egy damil áztató ,de most tényleg a ponty feldarabolása egy csónakban pl a problem? Hát nem hazaviszi a hoho a halat és otthon cafrangolja darabokra,én még olyan nem láttam,hogy a parton csinálják a halszeleteket,ey komplett késkészlettel felfegyverkezve. Bár ez lehet a témában levő jártasságom hiánya.
Egy grószinak általában még 10 centi sincs a pengéje. Nekem vannak ennél nagyobb bicskáim de eszembe se jutna ezekkel halat bontani ha van rendes késem.
De, van másik késem is, de ezt vittem magammal, mert nem akartam 2 kést vinni. Azért ez a "bicska" nem olyan kis bicska ám.....;-) Mondtam, hogy "emberes"!:-) Keress rá!