Nem biztos, hogy feltétlenül kell a dologhoz "kedves" szomszéd...
Még a 90-es évek vége felé, amikor Csabán laktam, egyszercsak két, nagy mappával mászkáló emberkére lettünk figyelmesek (férfi+nő), akik minden udvarba alaposan bekukkantottak a keritéstől. Persze, hogy megkérdeztük, hogy mit nézelődnek annyira, hát mondták, hogy ellenőrzik az esetlegesen illegális kulipintyókat. Ha jól emlékszem, medencéket is néztek.
Aztán lehet, hogy Őket is annó valami kedves szomszéd küldte, de lehet, hogy pár évente van ilyen ellenőrzés.
Én igazából arra lennék kiváncsi ki az aki felhívta az önkormányzat figyelmét erre a "roppant erejű" szabálytalanságra. Mert azt nem hiszem hogy az önkorm.nak van kapacitása arra, hogy figyeltesse a lakóházakat, hogy hol van illegális felépítmény.
Mondom, gőzöm sincs nekem ilyenekről, kaptunk egy cetlit, h jött ajánlott levél. Szólt a szomszédasszonyunk, h nekünk is jött-e, mert mindenkinek jött. Ők átvették aznap (mi k lusták vagyunk, így persze mi nem :P), és mondták, hogy mi van benne, MINDENKIT a kocsibeálló miatt, ami SENKINÉL nincs a mi házunkba, a mellettünk lévő 4 lakásosban van, egyvalakinek, de ott is ha jól tudom MINDENKI kapott :D Fogalmam sincs, h szó szerint mi áll a levélben, mivel azóta se vettük át, nem is fogom, hagyjanak engem békén :D
És miért kaptad, mire hivatkoznak? Mert a telkeknek van beépíthetőségi százaléka, meg zöldterületi mutatója, és az itteni kihasználtásgok esetében ezekbe bele lehet kötni. Vagy azok megszűntek 2008-ban?
ah, és ez alapján meg ahhoz gondolom nem kellene még csak bejelentés sem...
3. az 50 m2 vagy annál kisebb bruttó alapterületű, 2,5 m vagy annál kisebb építménymagasságú, emberi tartózkodásra nem alkalmas vagy nem emberi tartózkodásra szolgáló építmények építése
Én át se vettem...nálunk az összes környező ház kapott...Jah, nincs is kocsibeállónk...főleg nem fedett...ami miatt kaptuk elvileg :DDD Kisház az van...de arra nem kaptunk...höhö
Ha más nem kapott, akkor lehet, hogy tartozol egy "köszönettel" valakinek. Bennünket annak idején a ház előtti füves területre kivezetett esővíz miatt jelentettek fel (holott minden második háznál ez a rutin), mégis valahogy megtaláltak.
Ámen... :) Én is felső lakó vagyok, és tény, hogy a földszinten lakók összejárnak, de én ezt így tartom normálisnak, inkább irigykedem. Az erkélyen más állni, mint a kertben, és más vsak kiszaladni, a ház elé, mint le-fel mászni a lépcsőn, mi egyedül ezért nem "kertelünk" :) Persze megtesszük, csak jóval ritkábban. Persze az átkiabálásoknak én sem vagyok híve, át lehet kopogni, közelebb menni. De emiatt sem leszek dühös.
hát túl közel vagyunk egymáshoz ez tény, engem is idegesít ez az "összeépítettség", azonban mea culpa: én költöztem ide, de hogy a szomszédok átjárkálnak egymáshoz (pl. egy család több lakásban) ahhoz nekem semmi közöm és joguk is van hozzá.Nem hiszem ,hogy tiszteletlenségből teszik. Lehet, hogy náluk nem rideg a lakóközösség és hát beszélgetnek..Nem azért vannak jóban, mert te kÍváncsi vagy rájuk vagy sem... persze nem tudom, hogy pontosan melyik házról van szó és hogy pontosan kikről. De te tudod és ha téged ez ennyire irritál, akkor szemtől szemben, egyenesen kell elmondani nekik azt amit itt leírtál.
Megnyugodhatsz nem ti rólatok van szó ezt teljes biztonsággal állíthatom az alapján amit írtál és ahogy olvastam a hozzászólásaidat is! Ze már régebbi lakó vagy, mint akiről szó volt:)
Ígérni régóta ígérgetik, arra már nem emlékszem mióta. A 2008. tavaszán összehívott lakossági gyűlésen mutatták meg a terveket, az akkori ígéret szerint 2008. június-július az átadás ideje. Tehát már egy éve. Kb. novemberben "szállták meg" a türelmetlenebb szülők a gyermekeikkel, de ezt sem tudom pontosan, mert a lakópark másik végében lakunk, és nekünk még nincs porontyunk (de útban van :D).
Hivatalos átadás a mai napig nem történt meg, ígértek a ÖK-tól padokat, a focipálya nem tudom, mikor készül el, parkoló...
Szerintem - bár nekem szimpatikus az itteni PM - ezzel az ÖK a szegénységi bizonyítványát írta alá. A bokrok, a rendezgetés mind az itt lakók érdeme, hétvégenként közösen dolgoztak rajta. Persze nem akarok ítélkezni, "biztos megvannak az okok". Csak szerintem vicces, hogy a helyi újságban azóta már olvastunk néhány átadást játszóterekről.
Itt az eddigiek fényében egyszerűen félbehagyták a dolgokat.
KocsisA! Jól tippelek, hogy a képeken a Helikopter út látható? :-O
Jajj, valaki véletlenül nem tudná nekem megirni a játszótér rövid történetét? Hogy mikor is kezdték el igérni, aztán mikorra igérték először, másodszor, harmadszor stb..., hogy most már tényleg megépül? Végülis csak ennyi lenne a kérdésem. Ja, és hogy mikor vették igénybe a lakók a még át nebm adott játszót, és hogy azóta hivatalosan át van-e adva. Előre is köszi!
Na, egy ideig pánikoltam, mert kicsit magunkra ismertem a hsz-edben, de aztán megnyugodtam, nem mi vagyunk az általad utál szomszédság. Ugyanis mi is van, hogy előre megyünk cigizni, nem hátra. Mondjuk télen szinte mindig, nyáron néha, főleg esténként. Esküszöm, nem azért, hogy a szomszédot bámuljam!!! :))) Ja, és a házon belüli szomszédainkkal is jóban vagyunk, és szoktunk jóóóóóó sokat beszélgetni Velük, és megesik, hogy néha elől, nem pedig hátul. Ez is bűn??? (van kertünk hátul) Ja, és a gyerekeink is szoktak ide-oda mászkálni, és már volt rá példa, hogy vizes hajjal mentem át hozzájuk, mert elromlott a hajszáritónk, hát kölcsön kértem egyet.
Gondolom, mielőtt idejöttetek, tudtátok, hogy itt (sajnos) közel vannak egymáshoz a házak, igyhát gondolhattátok, hogy lesz olyan, hogy rátok lát (nem feltétlen bámul) a szomszéd. Mi éppen ezért (is) "barikádoztuk" el magunkat, bár csak egy oldalról. Épp az emlitett rész felől.
Tulképp én el sem akarom hinni, hogy ezeket komolyan irod, vagyis ha tényleg iszonyat gázosak a szomszédék, megértem. Nem kötekedni akarok, csak én ezt nálunk annyira nem érzem. MOndjuk mi szerencsére jó szomszédokkal vagyunk megáldva, pedig nem kevesen vannak. (csupa 6-os). Szóval lehet, hogy mi kifogtuk.
Én is hozzászólnék 1-2 dolgohoz, azt hiszem már van némi rálátásom mivel fél éve a lakóparkban élem a családommal a mindennapi életem. A ricsajos bandát mi is szoktuk hallani bár nem zavar, mert távol van. A gépek szintén nem zavarnak, imádok repülni és ezzel együtt érdekel is maga repülés. Mindezzekel ellenben zavarnak azok az emberek, akik ha a kertebe kimegyek szemben a közös kert lépcsőjén ülve a képembe bámulnak, dohányoznak és a többi lakótársukal meeting-et tartanak, ne adj isten a lakógyűlés is ott folytatják, néha még veszekednek is. Zavar, mert az említet személyeknek van kertjük, teraszuk és nem értem/értjük miért kell ezt így csinálni. Arról nem is beszélve, hogy úgy járkálnak egymáshoz át mintha haza menne mindegyik földszinti lakásba, kutyástól, gyerkestől akár még köntösbe vízes hajjal mindegy hogy fúj a szél, esik az eső stb.
Nem tartják tiszteletben azt, hogy van aki nem kiváncsi másra, hogy pizzát rendel rise fm-et hallgat és nyal a szomszédjának. Mi is 6 lakásosba lakunk nekünkis van előkertünk, de mi tiszteletben tartjuk a másik szomszédos társasház lakóit és max a kocsikkal történő beállás, valamint a gazolás, kertrendezés ideje erejéig nézzük egymást, nem percenként!!!
Ez az új életérzéshez úgy látszik nem párosul kultúra és ilyennek miatt vagyunk kénytelennek elbarikádozni magunkat, nem pedig azért mert köcsögök vagyunk.
Biztos kérdeznétek páran miért nem szólunk nekik stb. A válasz egyszerű küldtek már el melegebb éghajlatra, semmi kedvem/kedvünk ahhoz, hogy káromkodások sorozatát hallgassuk...
És még ez egy kis izelítő volt, lehetne még mirről írni...
Sziasztok, a vihart követően a csatolt fotón látható felfújható medencét találtuk az udvarunkban (Wéber K.). Ha valaki felismeri lszi dobjon egy emilt elérhetőséggel (pl. telszám.) a subvoice@freemail.hu-ra.