"Na, hirtelen ennyi, majd rakok föl képeket is ha van rá igény"
Én igénylem. :-))
Habár az utazáson túlvagyunk, jól jönne, ha a képekkel még visszahoznád a hangulatot.
Egyébként ahogy utaltál is rá, egy városról vagy helyről kialakított képet, emléket nagyban befolyásolhatja az, hogy az ember milyen időjárást fog ki. Ugyanígy persze az is, hogy kivel járt ott, mi történt vele, mit evett, mit ivott, ezer más, de az időjárás mindenképpen meghatározó.
Megérkeztünk Milánóból, én is azokhoz csatlakozom akik első látásra beleszerettek a városba!!! Először is szeretném megköszönni még1szer a segítő válaszokat, nagyon nagy hasznát vettük! Mindent megnéztünk amit szerettünk volna, kivéve az Utolsó vacsorát "nem kaptunk jegyet :-("
Voltunk a Dómban, megnéztük kívülről , belülről, oldalról, felülről... és egyszerűen nem tudtunk betelni a látvánnyal 4 nap alatt. Sétáltunk a Sempione (jól írtam?) parkban, elmentünk a Milan-Empoli meccsre a San Siro-ba, jártunk Comoban, amiről megoszlanak a vélemények itt a fórumon, de nekünk felejthetetlen élményt nyújtott a maga hangulatos kis kikötőjével, a páratlan kilátással a tóra miután a siklóval fölcsúsztunk több 100 méter magasságba, az ódon kastélyok és luxusvillák egyvelege amit a tavon ringatózó kis hajóról tekintettünk meg... Mindezek mellé olyan páratlanul kitűnő időjárást fogtunk ki, amitől az ember kívánni sem tudna jobbat, tipikus "rövidújas" kirándulóidő, 22-25 fokkal és végig kristálytiszta napsütéssel ami mégszebbé varázsolta Milánót és a közérzetünket :-)
Néhány szó a hotelről: A Hotel Ritter a Moscova megállótól kb. 100 m-re található, közel a kp.-hoz, egyszerű, tiszta, az ottani árakhoz mérten olcsó, 66 Eur/éj reggelivel ( 2 féle sonka, sajt, tojás, gyümölcskompótok, péksütemények, dzsemek, mogyorókrém, üdítők, víz, kávé... szal. bőséges!) Egyszóval csak ajánlani tudom a hozzánk hasonló nem túl nagy igényű túristáknak.
Na, hirtelen ennyi, majd rakok föl képeket is ha van rá igény, és megpróbálok segíteni ha van valakinek vmi. kérdése.
Szó esett itt a közlekedésről. Hajnalban azért csak lehet haladni, nem? Pesten legalábbis koncertek után simán átérünk az egyik sarokból a másikba negyed óra alatt.
Ezért abban bízom, hogy ha valahol találunk egy normális szállást ami mindenben megfelel akkor az utazás se fogja elvenni a fél napunkat.
Nehèz kèrdès....de egyetèrtek veled, viszont azt vegyuk figyelembe, hogy OLASZ PASI!!!! Ez ugye pàr dolgot megmagyaràz. :))) Lehet csak nagyon elfoglalt a melòval meg az aperitivozàssal...vagy szimplàn elhagyta a cimet/szàmot. Azèrt szerintem talàn van esèly.
Ha eddig nem keresett... ne haragudj, hogy ezt mondom... De én nem hiszem, hogy te is annyira érdekled őt, mint te téged. 3 (4?) nap alatt, ha valaki nagyon tetszik, azt 500-os megkeresem...
Bocs...tudom, hogy nem hangzik valami kedvesen, de sajnos, ez a véleményem...
segítséget szeretnék kérni. Megismertem egy olasz fiút Pesten a hétvégén, Nicola a neve és ő egy milánói utazási iroda vezetője, és pesti utazási irodákkal találkozott itt. Mondott neveket, de nem nagyon jegyeztem meg.Tudom, hogy furán hangzik,de nagyon egymásra találtunk, csak én nem annyira mutattam. Mindenesetre úgy alakult,hogy hamarosan Milánóba utazom, de csak ő tudja az e-mail címem és számom, és annyira nem sürgettem, hogy írjon, eddig még nem is tette. Tudom, hogy sok utazási iroda van, de még csak nemrég kezdtem az olaszt is tanulni, nekem eléggé nehezen megy a keresés, esetleg ha valaki segítene nagyon megköszönném. Ez az első alkalom, hogy valaki után egyáltalán érdeklődöm ilyen szinten, hogy még egy fórumba is bejelentkezem. Köszönöm mégegyszer a választ, jó éjszakát
Akàr a kozpontban is lehet a szàllàsotok, mert a San Babila-tòl (ami kozvetlen a Dòm mellett van) megy busz a(z) Idroscaloig. Az autos kozlekedèst nem ajànlom, mert az milànoban egy kàosz, kènyelmesebb busszal szerintem.
Tangenziale Est, Linate Gate. Take Viale Forlanini in direction of Linate Airport for 2,5 km. Before entering the airport area, turn left in direction of Novegro Idroscalo. Go straight on in Via Circonvallazione Idroscalo/Strada Provinciale 15B for 0,6 km. The gates you will find on the street will be Gate n.8 (Isola), Gate n.1 (Tribune), Gate n.2 (Sport) and finally Gate n.3 "Punta dell'Est"
Ezzel a témával párszor már szétkúrtuk a topicot, de sebaj :) Deriva kolléga tud bővebb felvilágosítást adni. A fesztivál terület a Linate repülőtér közelében van ami Milano egy külvárosi része. Szállodával sajnos nem tudok szolgálni. Mi jun. 30-án megyünk, a két napos rész nekem a vizsgák miatt nem működik sajnos, pedig szivesen elmennék arra is!
Egyenlőre az a gond, hogy nem nagyon tudom belőni a fesztivál helyszínét és a leendő szállások távolságát. Igaz kocsival megyünk de nem szeretnék naponta kocsikázni a dugóban órákat mire elérem a koncertet:(((
A haverokkal a nyáron egy fesztiválra utazunk Milánóba.
Olyan szállást keresek amit szívesen ajánlotok és igazából csak alvásra használnánk. Meg esetleg reggelire. Mivel a fesztivál dél körül kezdődik és hajnalban ér véget, tényleg csak alvásra használnánk a helyet.
Ha tudtok ilyen címet, linket, bármit azt szívesen venném (ha árat is tudtok az lenne a legjobb).