Keresés

Részletes keresés

Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51046

Így igaz. Spec. én pont nem hazamentem, hanem a szállásra, ott meg ugye biliacél reggeliző kések vannak, jobb esetben.:-)

Halpucoló "állás" volt, de kést nem adnak. Nem is értem.....:-))

Előzmény: HerrLaca (51022)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51045

Nekem meg eszembe jutott, mert csak az volt nálam.:-) Te viszel magaddal minden kést? Úgy nézhetsz ki, mint 1 samurai.:-)

Előzmény: xlsxls. (51020)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51044

...hát ja. ;-)

Előzmény: emcett79 (51019)
késeladó Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51043

Sziasztok!

Mcusta Mc0013D képek:

késeladó Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51042

Sziasztok!

Találtam a fiók aljában egy Mcusta MC-0013D -t ha valakit érdekel kérem jelezzen.Szép újszerű állapotban.Doboza megvan. Magyarországi  árát megtudjátok lesni .(73e.) Én 55000 Ft szeretnék érte kapni.

Penge VG-10

Liner-lock

Pengevastagság:3,2 mm

Pengehossz: 8,5 cm

Pengekeménység: 60-62 HRC

Üdv.30/4712458

 

SZSVADKANKA Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51041

Szerintem nem fogja kipróbálni,de most lemegyek a pincébe,mert úgy emlékszem nekem is van,megdörzsölöm,hátha...

Előzmény: ronya1 (51040)
ronya1 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51040

bárki elvégezheti otthon, fel kell szabdalni 4-5 ív 80as csiszolópapírt 5x5ös kockákra és kiderül viszi-e a cérnát

hozzátenném hogy a hoki 80as évekbeli eü dobozos olló tudja ezt a megterhelést, igaz a mértéket nem tudom de vágtam vele smirglit is nem keveset

Előzmény: SZSVADKANKA (51039)
SZSVADKANKA Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51039

Az az ár meghökkentett engem is,fanatikusok talán adnak érte ennyit,de ,,Herr"prof.úrnak a meggyőző történelmi,és fémipari magyarázatáért már jó volt itt lenni.Megismertem egy másik fejezetet a tudástárából.Azt meg csak javasolnám,ha ez a ,,fém"olyan tökéletes,oda kellene adni Ronya úrnak ,,kipróbálásra"majd kiderül mennyire jó fegyverfém?Szerintem.

Előzmény: baowah_ (51036)
HerrLaca Creative Commons License 2018.01.03 0 1 51038

Itten egy jó példa. 

Ez egy sheffield  i márka.

Előzmény: HerrLaca (51037)
HerrLaca Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51037

Jut eszembe. A legtöbb készítő pl magyar műköszörűs kész pengéket vett a külhoni cégektől és abba ütötte bele a saját nevét . Sokszor az eredeti gyártó is szerepel az eszközökön .Max lefiniselték a dolgokat.

Ez mind igaz étkészletre,késre ,ollóra ,borotvára akármire amivel foglalkoztak. Acélt ugyan úgy ahogy ma is csak pár helyen gyártottak. És ezen eszközök acélja azért nem mindig  a minőség csúcsa volt. Bár kétségtelen,hogy megállják a helyüket akár a mai világban is ,de a mostani acélok azért fényévekkel jobbak .Ma már az acélgyártás inkább vegyészet ,a tudomány ,a technológia tett hozzá ehhez rendesen.

Előzmény: HerrLaca (51034)
baowah_ Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51036

attol meg ez egy ollo, nagyanyamnak mindene gerlach volt, egyszeruen ezt arultak a boltban Csehszlovakiaban. vagy a lengyel, vagy a cseh mikov volt a pultokban.

Előzmény: SZSVADKANKA (51025)
baowah_ Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51035

nem is szabadna, a hal laza szerkezetu husanal percek alatt megindulna a feherjedenaturacio hutes nelkul. Elvezeti szempontbol is jobb, ha minel kevesebb ido telik el a bontas es a hőközlés között.

Előzmény: HerrLaca (51022)
HerrLaca Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51034

Figyu kollega:) Én nem degradáltam le az ollódat mint régiséget,pontosan tisztában vagyok ezen tárgyak értékével.Annó sok,sok száz darabos gyűjteményem volt régi  ,nagyon régi borotvakésekből.Tudom mi mit ér,ha a célközönséget célozza meg az ember. De egyetlen ,késkészítő ,akár hobbista vagy profi nem fog eziránt érdeklődni .Nem az ára miatt.A szemükben ez nem érték.Egy olló gyűjtőnek bizonyára megéri. Mi több lehet az évszázad fogásának fogja tekinteni.De itt? Ki akar ollóból kést csinálni? Aztán a régi anyagokról ,acélokról azért lehetne egy komolyabb eszmecserét is lefolytatni. Főleg az agyonsztárolt Solingeni dolgokról. Azt tudod e,hogy ezen tárgyak készítésének már az ipari forradalom időszakából a bázisa Anglia volt? Sőt Solingenbe onnan hozatták az alapanyagot az elején. Aztán változott a helyzet és a németektől vitték később az angolok.Mondjuk mindkettő előszeretettel hozatta az acélt a Svédektől. Mi több a Japánok is imádták a Svéd acélokat. Pláne,hogy nekik korlátozott volt a minőségi alapanyag. De azt azért tudni kell,hogy ezen használati eszközök annó filléres dolgok voltak,ne gondoljunk túl sokat beléjük. Ha veszed a fáradságot és utána nézel rádöbbenhetsz pl,hogy 1920 körül egy üveg finom ital többe került mint pl egy komplett borotválkozó szett késsel,,szappannal ,tokkal vonóval. Én is meglepődtem amikor szembesültem evvel. Ezen eszközöknek pont a régiség jellege adja meg az értékét nem pedig az ,hogy milyen acélból készültek.

Én azt tanácsolom,hogy tedd az ebay ra. Biztosan lesz rá érdeklődés.  

Béke:)

Előzmény: Anvil Bypass (51032)
A.B.W. Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51033

Szigorú vagy...

Előzmény: bku (51026)
Anvil Bypass Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51032

Igen, egy 1760-ban alapított cégtől származó, "isten tudja", milyen cári minőségjellel ellátott, retkes vasdarab... ;-)

Előzmény: HerrLaca (51010)
Anvil Bypass Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51031

Kb. '43-ig egálban volt a Wilkinson Sworddal és a solingeni műhelyekkel...

Előzmény: baowah_ (51013)
Anvil Bypass Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51030

"Véletlenül" az én első hozzászólásom is tartalmazza azt a linket... ;-)

 

Az a bolgár pasas nem épp egy szélhámos, nagyon is tisztában van vele, hogy mi mennyit ér...

 

Én arányát tekintve is bőven alatta vagyok a reális (régiség)piaci árnak...

Előzmény: SZSVADKANKA (51025)
Anvil Bypass Creative Commons License 2018.01.03 0 0 51029

Add ide a legjobb késed, két másodperc is elég lenne...! ;-))

 

Ha a bajonett éle érintetlen (eredeti) maradna, ugyanúgy reagálna a 40-es szögre két darabban is...

 

Azér' a 30-as évek már nem a kőkor! :-)) 80 éve is javában ugyanúgy, meghatározott edzési eljárással készültek a vágószerszámok is, mint manapság...

 

Sőt, a régiek általában szigorúbban és lelkiismeretesebben álltak hozzá a termékeik előállításához, mint a ma működő, tömegtermelésre és profitmaximalizálásra beállított cégek többsége!...

 

Régente a minőség alap volt, ma már meg kell azt fizetni (és még így is érhetnek meglepetések! :)...

Előzmény: ronya1 (51011)
ronya1 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51028

Halkan megjegyzem tilos a halat a parton feldolgozni...

Gondolom a csónak is hasonló tiltás alá esik

Előzmény: HerrLaca (51022)
SZSVADKANKA Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51027

Úgy érzem én is.

Előzmény: bku (51026)
bku Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51026

Amúgy, ennyiért a büdös életbe nem fogod itt eladni! Kár az erőlködésért és a fellengzős dumáért ! A licitálós oldalon hirdesd evvel a dumával .

Előzmény: Anvil Bypass (51009)
SZSVADKANKA Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51025

Ebayon fut 75400ért most láttam véletlenül.U.a.

Előzmény: baowah_ (51013)
SZSVADKANKA Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51024

Úgy ,úgy!

Előzmény: HerrLaca (51023)
HerrLaca Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51023

Kivéve Ronya úr méteres nakirijével. Avval csuklóból felszeleteli ,porckorong  ide vagy oda:))) 

Előzmény: emcett79 (51019)
HerrLaca Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51022

No de urak. Én nem vagyok egy damil áztató ,de most tényleg a ponty feldarabolása egy csónakban pl a problem?  Hát nem hazaviszi a hoho a halat és otthon cafrangolja darabokra,én még olyan nem láttam,hogy a parton csinálják a halszeleteket,ey komplett késkészlettel felfegyverkezve. Bár ez lehet a témában levő jártasságom hiánya.

xlsxls. Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51021

Mikor szeleteled az egész pontyot, nem nagyon látszik a porckorong. Praktikusabb egy megfelelő késsel dolgozni.

Előzmény: emcett79 (51019)
xlsxls. Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51020

Egy grószinak általában még 10 centi sincs a pengéje. Nekem vannak ennél nagyobb bicskáim de eszembe se jutna ezekkel halat bontani ha van rendes késem.

Előzmény: Sz.G.E270CDI (51018)
emcett79 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51019

Nem értek hozzá, de egy halgerincet mindenképpen a porckorongnál (meniscus) célszerű elvágni, akkor sokkal tovább tart az él. 

Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51018

De, van másik késem is, de ezt vittem magammal, mert nem akartam 2 kést vinni. Azért ez a "bicska" nem olyan kis bicska ám.....;-)     Mondtam, hogy "emberes"!:-) Keress rá!

 

(Nem tudja senki, hogy mit jelent ez a szó?):-))

Előzmény: xlsxls. (51016)
Sz.G.E270CDI Creative Commons License 2018.01.02 0 0 51017

:-)))     Mondtam, hogy emberes.......:-D

Előzmény: ronya1 (51015)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!