Aki viszont reggel egy szalonnás rántottával indított, délben benyomott egy nagy szelet rántott húst sültkrumlival jól megsózva, a rőf kolbásznyi vacsora után meg lecsúszott vagy két sör, hát annak teljesen mindegy, hogy volt e valami abban a másfél liter vízben amit napközben megivott.
A nátrium a víznek csak egyetlen - bár fontos - hordozott anyaga. Nem is elsősorban ez ami a legfontosabb benne, s pédául az ioncserélésnél sem csak ezt távolítják el. Ezen kívül még rengeteg egyéb kémiailag meghatározott anyagot tartalmaz, melyeket tulajdonképpen a talaj ásványianyag tartalmából "ollóz" össze a benntartózkodás alatt. Ezek java része nincs benne az általadi felsorolásban, hiányuk viszont - rövid vagy hosszútávon - komoly problémákat jelenthet. Ezenkívül a víz komoly információtárolási/hordozási/átadási képességgel rendelkezik, mely tárolt információhalmaz a fizikai, kémiai, vagy egyéb beavatkozás esetén károsodik, s ez is problémát jelent a sejteknek.(ez viszont egy másik tárgykör akár)
A kettő között. Tehát nem közvetlen a sajtárból, mert az nekem nem volt, hanem olyat, mely "gyári" kezelés nélkül, de közvetlenül a fejésből jött, s úgy árulták/árulják, mindenféle ki-, meg bevitel nélkül..
Az esővíz régen nem volt savas. Nem volt lúgos. Nem volt szennyezett. Megfelelt a mai desztillált víznek.
Azért, legalább a tudomány fórumon nem mondjunk ekkora kapitális baromságot. Az esővíz NEM desztillált víz, és az őskorban sem volt az. A szőlőszemes kísérletet elvégezted már? Tegyél bele egy szőlőszemet egy pohár deszt.vízbe, és hagyd állni egy éjszakán át. Ha még utána is iszod, akkor kedves egészségedre.
Aki viszont reggel egy szalonnás rántottával indított, délben benyomott egy nagy szelet rántott húst sültkrumlival jól megsózva, a rőf kolbásznyi vacsora után meg lecsúszott vagy két sör, hát annak teljesen mindegy, hogy volt e valami abban a másfél liter vízben amit napközben megivott.
Az ilyen életvitelű embernek viszont iszonyúan nehéz desztvizet, vagy pivizet, vagy bármi egyéb ökörséget eladni. :o))
A veszélyeztetett réteg az, amelyikben könnyű kialakítani fóbiákat, ráadásul esetleg a képzettsége sem olyan irányú, hogy kapásból felismerje a hazugságot (azért sokan vagyunk ilyenek) Tehát véleményem szerint ez nyereségvágyból elkövetett aljas hazudozás, amit szerintem hivatalból üldöznie kellene pl a fogyasztóvédelemnek, vagy a tisztiorvosi szolgálatnak, vagy mittudom én kinek.
kicsit off, de a talajon átszivárgó víz könnyebben tud CO2-t felvenni mert a talajlevegőben sokszor nagyobb arányban van mint a levegőben. Abban tulajdonkép csak vendéggáz.
Eső úgy keletkezik, hogy a telített vízpára kicsapódik a levegőben található aerosolokra. Az aerosolok a levegőben található szilárd illetve folyékony részecskék pl sószemcsék, por, korom, kénsav. Miután kicsapódik a vízcsepp még jóideig a levegőben marad felhő, pára formájában ekkor magába oldja a levegő gáztartalmának egy részét, oxigént nitrogént széndioxidot. Ennek követeztében enyhén savas lesz. A normál esővíz pH érétéke mindig 6 alatt. Csak ph 5.6 alatt beszélünk savas esőről. ph 7 es értékű esővíz nem létezik. Erről mindenki megbizonyosodhat egy lakmuszpapírral.
Egyébként a szimpla desztvíz még nem tekinthető teljesen tisztának. Bizonyos munkákhoz, ahoz tényleg tiszta víz kell, bi- vagy tridesztvizet kell használni.
Egyébként a #74-ben belinkelt összefoglalóval egyet tudok érteni. Lehet desztvizet inni, normális táplálkozás mellett. Csak desztvízen élni (kúra) nyomorékság, hirtelen sokat inni szintén (pl. agyödéma).
Igen, az ozmózis miatt súlyos károsodást okozna. Csak vannak akik mindenre rákattannak, ami "tiszta" és nem "sugároz", meg tuti "méregtelenít", meg "vegyszermentes", meg "bio".
Ezekre az emberekre egy jól prosperáló iparág települt rá és nyomják a "nagyontudományos" rizsát mert ettől megy a boltjuk.
Akik véletlenül még nem hülyültek el teljesen a dumájuktól, na azok a kekeckedők, a fórumrombolók, és nekik aztán még a Föld színén sincs helyük. (Nemhogy a fórumokon.) :o))))
"Az esővíz patakokba, folyókba gyűlik, ahol aztán fölkeményedik" - és az élőlények ezt isszák igaz? Nem fogják fel egy pohárban, vagy edényben az esővizet?
"PH értékkel mérjük a víz savasságát, -lugosságát." - helyesen pH. Nem kell okoskodni.
Az meglehet. Egy viszont biztos: én két évnyi kecsketejfogyasztás után újra "símán" tudtam tehéntejet inni. Valószínűleg "más"is lehet a háttérben. Másrészt: az a szerencsétlen, aki nem tudja, hogy 70-80 %-a víz, és desztillált vizet iszik huzamosan, : úgy kiürül ásványi anyagokból, hogy belehal.