Keresés

Részletes keresés

brendi2 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 179
:)
Előzmény: BBBBB (177)
Seol Creative Commons License 2003.12.23 0 0 178
hmmm, Req, csak úgy vonzod magad köré a "harmatocskaatündérkékkönnyecskéje" típusú kis ezócskákat, de jó neked
legalább előfordulnak csinosak is?:)
BBBBB Creative Commons License 2003.12.23 0 0 177
Req 999 Zealander kinyilatkoztatásaival kapcsolatban lenne néhány hozzászólásom, annak ellenére , hogy nem vagyok Fórumokba irogató és se szellemességben se írói véna tekintetében nem vehetem fel a versenyt Veletek :)Szerintem rengeteg tanulnivalótok volna Christől, ha nem emelnétek falakat magatok köré és nem hinnétek olyan bölcsnek magatokat mint amilyenek nem vagytok.
Az előadáson látottak megelégedettséggel tölthettek el Titeket,elvárásaitok beigazolódtak lám-lám mi ugye megmondtuk. Szerintem ha vizet fakasztott volna , arra is a tarsolyotokban lett volna a mindent elsöprő magyarázat, hogy miért nem volt hiteles.:) Végülis annyira jó emberismerők vagytok, hogy erről az emberről ( anélkül, hogy ismernétek,( az hogy egyszer hallottátok egy előadását az nem fedi az ismerem fogalmát) ) kialakult véleményetek lehet. Legalább egyszer is vehettétek volna a fáradtságot, hogy beszéljetek vele. Ezt már rengetegen megtették , bőven adna rá lehetőséget nektek is. Ha meg annyira nem érdekel a lénye, hogy felvegyétek vele a kapcsolatot akkor miért kritizáljátok? Könnyű úgy támadni valakit ha az nem tud védekezni. Az a különbség köztetek, hogy ő nem is akarna. Elfogadna Titeket olyannak amilyenek vagytok. Nem az a baj, hogy véleményetek van, az a baj, hogy olyanról van amiről a rendelkezésetekre álló háttérinformáció mennyisége alapján szerintem nem lehetne. Persze fontos hogy az ember egy kicsit kritikus is tudjon lenni de csak akkor ha körbejárta az a témát amiről véleményt formál.
Jaj lehet a körülöttetek élő embereknek, nem irigylem őket. Megcáfolhatatlan kinyilatkoztatásaitok vannak Azok a fajta emberek lehettek akik úgy töltekeznek fel energiával, hogy másokat lecsapolnak. Van egy másik út is ám:) Christian pl. meg tudná mutatni Nektek ha hagynátok.:)A spirituális út elég kezdeti szakaszában járhattok( erre az irományaitokból következtetek) amihez képest viszont elég sok okoskodást szétszórtok a nagyvilágba. Úgy látszik csak a lényeget nem érthettétek meg, ami elég szomorú annak tükrében amennyire tájékozottnak hiszitek magatokat.
Amit írok nem kell ám elfogadni ez is csak egy vélemény amivel igaz pont a Ti szintetekre kerültem, mert kizártam annak lehetőségét , hogy másmilyen oldalatokat is láthassam. :)
Talán annyi a különbség, hogy Én ezt tudom magamról .:)Várom megsemmisítő kritikátokat:)A kesztyűt nem fogom felvenni, nem gyávaságból csak erre a témára nem szántam több időt :)
Boldog Ünnepeket Mindenkinek!

req999 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 176
"Szerintetek mi az egó?"

Az öntudat, az én-tudat. Az az önmeghatározással létrejött pont, amihez képest minden mást értékelsz, elhelyezel a világban. A kiindulási pont, Isten. (vö. Biblia eleje, hogyan lép "színre" az Isten, milyenre teremti az embert) Ha ez feloldódik, megszűnik a szemlélő, és vagy meghalsz, vagy szerv-raktár leszel. Egyébként a modern fizika is azt mondja (amire a régi hinduk is tippeltek körülbelül): minden újrafelhasználódik, az energia/anyag mennyisége állandó a világban, csak a rendszereződése, a csoportokba, mintákba rendeződése változik. Ez azt jelenti, hogy Hitler, Buddha, Osho, A.J.C és Samu ősember itt van közöttünk, legföljebb a testüket alkotó "atomok" most nem feltétlenül ember, hanem székláb, nyúlfül és/vagy kupacnyi kozmikus szemét formájában léteznek. De megvan minden, az alapanyag leltár teljes.

Jó ez valamire? Az ég világon semmire. Jó dolog az egótlanság? Egy szomszédos topicban arra a kérdésre, hogy "mi a boldogság", ezt írtam: "a hiányérzet hiánya". Nem fogalmaztam jól. Helyesebben így szól a meghatározásom: "a hiányérzet hiánya, öntudati állapotban". Szemlélő nélkül nincs érzelem sem.

"És van-e olyan, hogy egótlan ember?"

Hogyne. A kómás, esetleg az agykárosodott ember. A halottat ebből a szempontból már nem nevezem embernek.

"Az már más kérdés, hogy vajon az egója irányította-e őt vagy ő az egóját?"

Sajnálom, hogy ennyire kikiáltották az egót a modernkori ördögnek. Az ego is "testrész", vagy az "emberi élet" nevű betegség egyik tünete. Inkább szimbiózisról van szó, az ego nem csupán parazita, amitől meg kell szabadulni.

A gondolatkísérletre, ha úgy volna, a világ nagyobb bajban volna, sokkal sekélyesebb lenne, mint amilyennek most ismerem. A szeretet valamiféle mézesmázoskodó, hasznavehetetlen burok lenne csak, ami ugyanannyira tartalmatlan, mint egy alkoholista fogadkozása arról, hogy istenbizony egy kortyotsetöbbethukk, vagy amennyire komolyan veszik a kereszténységet azok, akik csak évente egyszer tolják oda a képüket a templomba, és csak akkor imádkoznak, ha éppen akarnak valamit kapni. AJC persze lehet übermester a maga világában, de annak én nem vagyok része. Abban azonban nem kételkedem, hogy megfelelő agymosással bármit el lehet érni, lásd Orwell: 1984. Nem árt végül tisztázni és sokadszorra is hangsúlyozni: nekem nem AJC személye vagy mondókája ellen van kifogásom, mert Oshót például nem nézem le, annak ellenére, hogy nem értek vele egyet. Ha már mindenáron nyájhoz akar tartozni valaki (és a többség akar, mert nekik az a jó, és ezt nem kell szégyellni), inkább kövessék AJC kolompját, semmint mondjuk a Hitgyülis emberkéét vagy valami máshogyan aktív terroristáét.

93/101

Előzmény: Angela Y. Davis (173)
Sophia_ Creative Commons License 2003.12.23 0 0 175
"Nincs a mindentlátó kristálgoló beépítve a homlokom közepibe, de a véleményem :-) szerint a külsőtök nem túl előnyös, az izmaitok sem lehetnek túldolgoztatva."

Kedvesem, azért akadnak még, akik az értelmet jobban pontozzák, mint az "előnyös" külsőt.

Előzmény: kala36 (155)
Biga Cubensis Creative Commons License 2003.12.23 0 0 174
Hát ez az....
Előzmény: Angela Y. Davis (173)
Angela Y. Davis Creative Commons License 2003.12.23 0 0 173
Jó reggelt !

Szerintetek mi az egó?
És van-e olyan, hogy egótlan ember?
Én még olyat nem sasoltam, bocs, hogy megint Osho bácsival jövök, de asszem ő elég jó orvosi ló. Na neki aztán hegynyi egója volt sztem. Az már más kérdés, hogy vajon az egója irányította-e őt vagy ő az egóját?

Gondolatkísérlet: (persze, csak ha van kedvetek)

kala36: Képzeld el, mi van, ha az összes eddigi tapasztalásod (A.J.C.-vel) ellenére ő egy bazi nagy szélhámos? Nem állítom ezt, nem kell nekem esni, csak tegyük fel egy pillanatra. És mondjuk ez kiderül. Mindenki látta ezt, csak a Te hinni akarásod, az egód törekvése, hogy mesternek lásd ezt elfedte. Akkor mit gondolsz, mi lenne azokkal a dolgokkal, amiket kaptál tőle?

req999: Mi van, ha az összes eddigi tapasztalásod ellenére A.J.C. egy nagy megtestesült mester, körülötte mindenki megvilágosodott, és ő maga a szeretet. Nem állítom ezt, nem kell nekem esni, csak tegyük fel egy pillanatra. Megváltoztathatta volna az életed, és egy teljesen más minőségen élhetnéd, ha csak egy pillanatra megláttad volna ezt, de az egód annyira akarta kóklernek látni, hogy ezért nem sikerült.

RozáLIA Creative Commons License 2003.12.23 0 0 172
Kedves kala36!
Csak ennyit :)))))
:))))))
:))))))
köszönjük
Előzmény: kala36 (153)
Siphersh Creative Commons License 2003.12.23 0 0 171
Szerintem mondjuk totál egyértelmű, mert az, hogy nem vagy ilyen... egós, hogy az nincsen, az azért van, hogy akkor az olyan ember, az nem olyan smucig, hogy mindig csak magára gondol, és ad pénzt a koldúsnak, hogy őneki is legyen pénze, például. De mondjuk ezen kívül egy csomó mindenért más, és például én is ismerek olyat, aki annyira odavan magáért, hogy abszolút nem is érdekli más, és mondjuk szerintem én biztos nem lennék ilyen, mert akkor mások sem fognak jószívűek lenni vele, szerintem.
Előzmény: req999 (169)
Seol Creative Commons License 2003.12.23 0 0 170
ami fenn, az lenn, ami jobbra picit átlósan, az balra 10 óránál, ami a pincében, az a padláson is

"az eeeego a pééénz, adide és sütkérezz a fééényben"

Előzmény: req999 (169)
req999 Creative Commons License 2003.12.23 0 0 169
Nagy divat manapság az "egótlanságra" törekvés, de arra már ritkán veszik a fáradságot a megvilágosodni vágyók, hogy belegondoljanak: mi ez, vagy miért prédikálták azok, akik erre biztatták a népeket és mire is gondolhattak az egész mondókával. Ritkán értik, miért is jó az "egótlanság" vagy hogy hogyan működik, hogyan lehet felismerni, ha valaki "egótlan". Azt is ritkán értik, hogy miért ér "körbe" ez az egész.

Na, megyek fotoszintetizálni, vagy valami egész mást művelni! :]

Előzmény: Seol (168)
Seol Creative Commons License 2003.12.22 0 0 168
"a vélemény megöli az egyént"
köszönöm, Req, hogy ezt "kiprovokáltad", bár, gondolom, ki akart jönni magától is; természetesen nincs róla véleményem! böhöhöhöhö
az vélemény vajon, hogy a vélemény megöli az egyént?
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 167
Eszemben sincs másolgatni. Majd szépen kikeresed a kérdéseket. Nem lesz nehéz: kérdőjel van a végükön.
Előzmény: kala36 (166)
kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 166
Hogy minek próbálok segíteni? Hát mert annyira csúcsfejcsúcsszív vagyok :-) Persze ez nem igaz. Asszem azé, mert ha csak magamba nézek, nem látom meg anniyra a szemetet. De miközben másokkal csevelygek, vagy próbálok megértetni olyan okosságukat, amiket én már érteni vélek, jobban rálátok a nyomoraimra. Szerintem mindenki ezért segít másoknak, csak épp nem vallja be :-)
Melyik kérdésedire nem kaptál választ? Szorri, de másolgasd össze őket légy oly szívességes. Kala.
Előzmény: req999 (165)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 165
"Egyszerűen csak segíteni akarok azzal, hogy megpróbálom felhívni a figyelmet arra, hogy a vélemény nem más, mint egy szép nagy szemfedő. Mindent eltakar, és azt hiszed, hogy élsz, pedig a véleményednek köszönhetően minden pillanatban halott vagy."

Segíteni? Minek? És miért írsz olyat, ami nem jelent semmit, ami "duplagondol" próbál lenni? Ráadásul most már nem világos, miért regisztráltad ezt a nicket és minek szólaltál meg egyáltalán ebben a topicban...

Igaz is, mi a helyzet a régebbi kérdésekkel?

Előzmény: kala36 (163)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 164
Én azért járok erre a fórumra, hogy beszélgessek, amikor van kedvem hozzá. Most épp van kedvem. (és off: nagyon tetszik a cucc. természetesen többszörösen meg fogom hálálni. ;])
Előzmény: Zealander (162)
kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 163
req999 tesó :-) Félreértesz, ezért elmondom újra. C. nem érdekel. Én jó élményeket szereztem általa, de ez most teljesen lényegtelen. Az, hogy rólatok szól, amit írok, nem a személyetek elleni támadás. Egyszerűen csak segíteni akarok azzal, hogy megpróbálom felhívni a figyelmet arra, hogy a vélemény nem más, mint egy szép nagy szemfedő. Mindent eltakar, és azt hiszed, hogy élsz, pedig a véleményednek köszönhetően minden pillanatban halott vagy. De hát az előző hozzászólásaid szerint te ezt tudod :-)
S újra elmondom: nem a véleményed tartalma a lényeg! Ha a beled kilógatva, hallelújázva csápolnál C.ért, ugyan ezt mondanám. Régebben megpróbáltam C. "rajongótáborát helyretenni", de aztán hamar rájöttem, hogy a fanatikusokkal nem lehet megértetni, hogy a vélemény megöli az egyént. De a racionálisabbakkal még lehet valamit kedzedni. Kala.
Előzmény: req999 (161)
Zealander Creative Commons License 2003.12.22 0 0 162
Ugyan hagyd már. A sértettség beszél belőle. Szinte látom ahogy fogait csikorgatva próbál minél "frappánsabb" személyeskedéseket írni sikertelen és előnytelen kinézetű személyünkről:)

Érvelhetnék, de minek? Érzelmi hullámokkal nem érdemes vesződni, mert nulla logika van benne. És ha már az ego-nál tartunk. Azok a buta indiai bölcsek mondták, hogy az érzelmek az ego hullámzásai. Barátunknál akkor nagyon nagy lehet a hullámverés:)

By the way. Müller Péter 15.000 forintos előadást tartott. De ha kiszámolod, akkor Chris jobban jár a tanfolyamával. De itt nem a pénzről volt szó elsősorban.

Na hajrá sikertelen és előnytelen külsejű egomániások!:)

Zealander

Előzmény: req999 (161)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 161
kala36: "Tesó, cimbi"... Ennyire lent érzed magad, ilyen fejlett a kisebbrendűségi komplexusod? Nem jó taktika, próbálj kicsit semlegesebb maradni, főleg amíg nem mérted fel az erőviszonyokat.

Fikáznám AJC-t? Azzal, hogy leírom a véleményemet és érvelek? És ezzel "elvesztem"? Most igazán meg vagyok ijedve, jaj az egóm! Mi is az, azon kívül, hogy egy latin szó?

Kissé "franciásan avantgarde" ez a kényszermosolyokkal díszített hozzászólásod, és mintha folyamatosan elfelejtenél reagálni az előző hozzászólásaimban -- egyezményesen -- kérdőjellel (?) megjelölt kérdéseimre. Ehelyett jössz azzal, hogy Osho mit írt, mintha ezzel valami megfellebbezhetetlen érvet közölnél, vagy viszonzásul belerúgnál az én bálványomba. Nekem "sajnos" nincs bálványom. (146) Osho tanításait is ismerem, meg még sok más tanítással, világnézettel, vallással is egész tűrhetően képben vagyok. Ahogy Zealander korábban már "fején találta a százas szegecset", AJC igen távol van Oshótól, így meglehetős tiszteletlenség vele összehasonlítgatni, amellett hogy értelmetlen is, hiszen Osho már halott.

Megkérdezted, hogy miért nem AJ Christiannek írom a véleményemet. Erre én megírtam, hogy miért nem. (158, utolsó bekezdés) Erre te most azt nem érted, hogy miért írom le erre a fórumra a véleményemet, ahova évek óta járok rendszeresen?

Minek beszélsz rólam/rólatok egy AJC-topicban? Ez a helyi szokások szerint nem jó dolog, offolásnak hívják, és ilyesmit úrinő/úriember nem csinál. Ahogy már írtam (152), nem buzdítottam senkit, hogy daráljuk be vagy égessük meg AJC-t. Sejted, hogy miért?

Ahogy nézem, ez vihar a biliben.

Előzmény: kala36 (160)
kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 160
req999 tesó, leírom újra, egy kicsit kifejtve. Nem az a lényeg, hogy szeretem vagy nem szeretem C.t. Azt vauvauznám el replayban, hogy azzal, hogy fikázod, épp úgy elvesztél, mint az, aki bálványozza. De ha jól tudom, ezt már Oshó is leírta :-)
Cimbi, az, hogy C. jó előadó vagy nem, azt senki sem döntheti el. Se te, se én, se senki. Kinek a pap, kinek a papné. Tök mindegy, hogy C. milyen előadó, mert bármit is mondj róla, az már nem igaz, bármi is a véleményed, az már nem az. Ezt sem az én gyenge érvem, ha jól emlékszem, valami Osho nevű fószer is írta :-)
S hogy ha C. kíváncsi a véleményedre akkor írjon? Miért, írt neked itt valaki, hogy kíváncsi a véleményedre? :-)
Mikor veszed észre, hogy nem C.ről beszélek, hanem rólad? Rólatok. Ha C. kókler, akkor őt azért nem érdekli ez a hajcihő, ami körülötte zajlik. Ha Isten, megvilágosodott vagy mit a cökköm tudja, akkor meg azért nem érdekli. Így hát ha én kóklernek tartom C.t, akkó azé nem fogok levelzgetni itt veled, ha meg Istennek tartom, akkó meg azé nem. Most, ebben a pillanatban magasról teszek C.re, mert ha őt szeretném rávilágítani valamire, akkor vele levelezgetnék :-) Kala.
Előzmény: req999 (159)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 159
Ejnye, találgatások helyett inkább tájékozódnál... Kevésbé írnál gyenge közhelyeket. Kezdjük a placebóval. Ha te TUDOD, hogy AJC placebo, akkor mi a fene szükséged van rá? Ne próbáld beadni, hogy nincs rá szükséged, hiszen akkor nem regisztráltál volna csak a védelme érdekében egy nicket. A helyzet az, hogy számodra AJC nem placebo, mert egy dolog valamit az értelmeddel elfogadni (ezzel talán sikerült), és más dolog az érzelmeiddel (ezzel szemmel láthatólag NEM fogtad fel). Te, rengeteg emberhez hasonlóan most ugyanúgy önmagadat győzködöd, ahogy az a fiatalember is tette a színpadon, amikor az "ez nagyon fontos" mantráját darálgatta tétován.

Gondolod, hogy jó taktika, ha megpróbálod általánosságokat pufogtatva eleve irigy vesztesnek beállítani a bálványodat kritizálókat? Mit remélsz ezzel elérni? A tekintélyelvűségre hajtasz? Minden mondatoddal egyre jobban kiteregeted a kártyáidat. Azt is érdemes észrevenni, hogy nem AJC személyét vagy életviteli körülményeit, öltözködését érte bírálat, hanem az előadásmódját és az előadásainak tartalmi mondanivalóját. Egyszerűen nem érv az, hogy "azért nem igaz, hogy a főkönyvelő sikkasztott, mert a portásnak büdös a szája".

Hogy elküldtem-e Christiannek a véleményemet? Minek tettem volna? Nem tűnik ostoba embernek, biztos vagyok benne, hogy pontosan tudja, mi a helyzet (ezért is olyan unott és fáradt). Ha ügyesebb lenne (ha volna ezer forintja, ugye), nem úgy csinálná a dolgait, ahogy. De nem ügyesebb, nem jobb szónok, nem karizmatikusabb ember. Én azoknak írtam le a véleményemet, akikkel hónapok, évek óta beszélgetek itt, ezen a fórumon. Ha AJC kíváncsi a véleményemre, lesz szíves értesíteni róla, és biztos szívesen segítek neki, ha épp ráérek. Valószínűleg olcsón megszámítom neki, nem szoktam filléreskedni.

Előzmény: kala36 (155)
kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 158
req999, most már biztos, hogy nem egy előadáson voltunk :-) Teso, olvasd el mégegyszer amit írtam, mert az összes kérdésedre ott a válasz. Vagy olvasd el inkább kétszer.
Előzmény: kala36 (157)
kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 157
Igen, Angela tesó fején botozta a százas szegecset :-) Egyetlen aprócsak tévedést azé kijavítanék, mer Oshonak 96 Rollszija volt.
Ha Christiannak is lesz, elmegyek hozzá sofőrnek :-) Kala.
Előzmény: kala36 (155)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 156
kala36: Elgondolkodtál már azon, hogy miért rettegsz annyira az "ego" fogalomtól? Mert az szép, hogy az ördögnek most "ego" a neve, de érted, hogy mi az ego? Nem a szülőcsatornás maszlag érdekelne, hanem az, hogy tudod-e micsoda az ego, és hogy mi a különbség az egóval rendelkező és az egóval nem rendelkezők között?

Te most tényleg azt próbálod beadni, hogy az egész Elixír magazin meg elixir.hu meg Édesvíz kiadó valami nullszaldós kis pionyírcsapat, ahol csupa Terézanya meg Jézus gürcöl, hogy önzetlenül eljuttassa a kozmikus szeretetet az emberekhez?

Ha Christian teljesen egyedül tevékenykedik, ugyan, kik voltak azok a sárga cetlis emberkék, akik az embereket terelgették, a gyertyákat osztogatták és a terembérletet meg a könyv kiadását és a plakátozást intézték? Mindezt Maga A Mester cselekedte volna ezer alakban? És éppen hogy azt magyaráztam, hogy NINCS mögötte hatékony, profi csapat, és ezért tart még ott, ahol tart, ezért kispályázik. Gondolod továbbá, hogy ha néhány régebb óta tevékenykedő, módosabb kóklert felsorolsz, rögtön kevésbé tűnik majd üresnek és hiteltelennek A.J. Christian tevékenysége? Vakok között a félszemű a király, vagy hogy van ez?

Az meg ősidők óta ismert módszer, hogy "és majd jönnek a tévtanítók, de ti ne hallgassatok rájuk, mert csak én vagyok az út, az igazság és az élet, ez itten meg az adománygyűjtő tasakom".



Angela Y. Davis: Én úgy tudom, bőven 90 fölötti volt Osho Rolls Royce-ainak száma, és volt jó pár marék gyémántgyűrűje, meg repülője is. De ha mondjuk kiderülne, hogy Einstein -- hasraütés -- rasszista pedofil volt, megdöntené az az általános relativitás elméletet?

Egyébként nyilván nem azzal van baj, hogy AJC pénzt kér. (Ezt írtam is.) A gond ott van, hogy gyengén, ihlettelenül adja tovább, amit előtte mások sokkal jobban, sokkal összeszedettebben mondtak el.

kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 155
Kedves req999! Azt hiszem, hogy mi nem egy előadáson voltunk :-) Christian elmondta, hogy ő semmit sem adhat. Elmondta, hogy minden rajtunk múlik. Elmondta, hogy ő csak placebo, mint ahogy minden csak placebo. Szerencsétlen mindig elmondja, de nem hallják meg sem a "követői" sem az "ellenzői".
req999 teso, jól mondod, ez egy forum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. Én a munkám miatt nagyon sok emberrel állok kapcsolatban, ismerem ezt az elmondomavéleményem embertípust, amit képviseltek. Ez az ego és elme általában azoknál alakul ki, akik gyerekként, majd utána felnőttként is sikertelenek az életben. Nincs a mindentlátó kristálgoló beépítve a homlokom közepibe, de a véleményem :-) szerint a külsőtök nem túl előnyös, az izmaitok sem lehetnek túldolgoztatva. Így hát amikor az isibe sem a lányoktól, sem a sport által a társaitoktól nem kaptatok elismerést, egyetlen lehetőségetek maradt a figyelem felkeltésére. Ez pedig az okoskodás, a vélemény minnél hangosabb kinyílvánítása. Nagyon könnyen előferdülhet, hogy nincs igazam, de kérdem én, amit itt leírtál, azt elkülted emailben Christiannak? Ha valóban kíváncsi, nyitott, értelmes ember lennél, akkor neki írtál volna. De hát persze akkor senki sem látná, hogy milyen ügyi véleményed van. Tudom, hogy nem szép dolog a sajnálat, de nem tudom nem szánni azt az embert, aki csak erre az örömre képes.
Ebben az elfogadásban Christian nagyon jó. Én nem vagyok különösebben Christian hívő, de azt tényleg csodálom benne, hogy a sajnálkozás és a lenézés helyett szeretni képes a magatokfajta szerencsétleneket, meg a magamfajta szerencsétleneket is :-) Nekem ez még sajnos nem nem megy.
Mindez csak a véleményem, semmi köze a valósághoz :-) de ha ne adná az égbolt magatokra ismertek, akkor egy picit üljetek le a csendben. Kala.
Előzmény: kala36 (153)
Angela Y. Davis Creative Commons License 2003.12.22 0 0 154
Néhány adalék OSHO papáról.
Kőgazdag volt az ipse, volt neki asszem 16 rollszrojsza. Csináltak köré egy szektát, ott mindenféle perverz dolgokat kellett megtenni, ha be akartál kerülni: oda kellett adnod az ÖSSZES vagyonodat, meg mindenféle szabályok voltak, hogy kivel kell meg lehet kefélni, stb.
Kikiáltották sátánnak, sarlatánnak, de persze a másik oldal istenként imádta, és kútba ugrott volna egy szavára.
Nem kevesen megvilágosodtak körülötte, akármit is jelentsen ez.
Volt körülötte iszonyú felhajtás, a pasi bazira megrendezte (vagy megrendezték neki? ) a színrelépéseit, díszes cucc, bevonulás, megfelelő kéztartás, amit akartok.
Aztán az amcsik meg is mérgezték egyszer.
Vajon akkor hogy is van ez? Lehet, hogy ugyanaz a csávó ennyire különböző hatást váltson ki különböző emberekből? Akkor most ő ki volt, isten, sátán, vagy valami más?

Amúgy csak azért hozakodtam ezzel elő, mert jöttök itt azzal, hogy most A.J.C. bazi sok lóvéért csaló vagy dehogy, inkább jógyerek, aki ingyen, meg fillérekért osztja a tutit, sőt, még ő fizet.

Ki mit akar látni ebből? Akinek a lóvé a fontos, az gondolom azt, hogy de genya, nem tud semmit, aztán mégis hülyére keresi magát. Akinek meg egy szent kell, az azt, hogy ez ám a fasza gyerek, mert ez ingyen teszi a jót.

Tényleg attól függ valakinek az értéke, hogy ingyen adja-e vagy rettentő sokat kér érte? Ki a jó csávó? Aki NEKED ad valamit? És akitől nem kapod meg azt, amit vártál, az kókler? És ha nem kókler, akkor ne kérjen semmit azért, amit ad? De ha kókler, akkor se kérjen semmit?

kala36 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 153
Csigavér tesó, nem böködni, segíteni akarok :-) Itt nem a kritika a lényeg, ha ömlengenétek Christianról, ugyan úgy az egotok húzná a szekereteket. Arra botorkodnám felhívni a nagyrabecsült publikum figyelmét, hogy a tipikus szívcsakrásnyúwédzsesezoterikusfilozófusok és közöttekte semmi különbség nincsen. Mind a ketten a neveltetésetek, az agyatok rabszolgái vagytok, csak az egymással szembenálló oldalat képviselitek. De hát ezt már ti is tudjátok, nem? :-)) Ha ezt az érvet nem érted, akkor felesleget bármit is hallanod. De az érveknek semmi értelme, mert egyedül az érne valamit, ha elfelejtenétek végre azt a személyt, akinek hiszitek magatokat, és végre megélnétek azt, amit tudni véltek.
De ha már az érveknél tartunk: nektek csak véleményetek van, aminek minden tiszteletnem mellett pontosan annyi köze van az igazsághoz, mint a lókakinak a citromhoz. Az én véleményem is pontosan ennyit ér :-) De nekem a véleményem mellett némi tudásom is van Chrstianról. Amikor olvastam, hogy egy teljes csapat áll mögötte, hogy minnél több pénzt kaszírozzon, fél óráig vinnyogtan a röhögéstől :-) Tesó, mondom az á-t. Én azzal a kiadóval, amelyik kiadta C. könyvét, elég régóta üzleti kapcsolatban állok. Ezáltal pontosan tudom, hogy a kiadó vagy bármely más kör mennyire van a háttérben. Tudod, ki az a profi team, aki szerintetek megcsinálja Christian? Senki. Láttál valahol egy könyvesboltban plakátot, vagy láttál az rtl-en egyetlen hírdetést is? Úgyehogy hogy nem. Mert én sem. Emögött a srác mögött senki sincs, még a kiadója sem. Ez valahol jó, valahol pedig rossz.
Most pedig mondom a b-t. A cégem egyik marketing igazgatója C. iskolatársa volt. Tőle tudom, hogy Christian már gyereknek is ilyen volt, már legalább tíz éve kaszírozhatná a pénzt. Halottál róla eddig? Mert én sem. Pedig ha tíz éve lépett volna színre, akkor még csodagyerekként mennyit kaszírozhatott volna :-) Tesó, az édesvíz kiadótól tudom, hogy még a könyvet sem Christian vitte el hozzájuk. Christian azért áll a színpadon, mert az emberek kíváncsiak rá. Minden előadásán elmondja, hogy ő nem tanító és nem is tanít, de úgy látszik ez még a kivételesen éles fületek és elmétek figyelmét is elkerülte :-) Szerintem szombaton egyetlen embert sem géppisztollyal zavartak be arra az előadásra, még e forum mindenttudó koponyáit sem :-)
S ha már elvauvauztam a b-t, akkor elvauzom a c-t is. Chritstiannal régebben lehetett találkozni személyesen is. Én elég sok ismert "mesternél" megzsűriztam. A Padrét, a Joshi barátot, a Müllert, meg egy oltáricsomag jóst, asztrológust. Tudod, mi pénzeket kértek? A Joshi barátnál kérdésenként kellett csengetni a gyempát! Ezzel szemben Chris nem kért egy vasat se, ha adtál elfogadta, ha nem, akkor is mehettél legközelebb. S mindenzt az albérletében csinálta, ahol épp bútorok nélkül lakott, mert nem volt pénze.
Úgyhogy nem az a baj, hogy olyan a véleményetek, amilyen. Hanem az, hogy semmi köze nincs a valósághoz. Chris és sok más tanító is elmondta, hogy a vélemény csak az ego eltorzult tükre, s így semmi köze a valósághoz, de hát ezt ti is tudjátok, nem igaz? :-) Kala
Előzmény: Zealander (151)
req999 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 152
Kedves önérzetükben megbántott brendi2, kala36 és a többi rászorulók!

Ahogy mondani szokták a nagyon eredeti valóságmegmondó filmekben és könyvekben, kemény, megrázó dolog szembenézni a valósággal, megtudni, hogy mi a Mátrix, és ugyanilyen idegesítő dolog a (szellemi) felnövés is. Lehet hisztizni, hogy azok a csúnya bácsik elvették a macinkat, és az összes ellenérv-arzenált felsorakoztatva sírósan nyelvet nyújtani, csak éppen ez nem vezet sehova. Az a maci nem létezett soha, és nem "mi" vettük el tőletek: TI nem tudtok benne hinni többé!

Mint ahogy talán ti is tudjátok, ez egy fórum. Olyan hely, ahol beszélgetni lehet, ahol érvelni lehet különböző témákban. Ezzel a lehetőséggel nem kötelező élni természetesen, az is megoldás, ha valaki csak berohan, a világba kiáltja a tutifrankót, aztán elmegy sajnálkozni az ő nagy kozmikus-atlantiszi szeretetében.

Nekem inkább az a stílusom, hogy ritkábban futamodom meg, kevésbé építgetem a saját fantáziakastélyomat, ahol az énkicsipónim legel a gyémántréten a hupilila vattacukorfelhők között, ahol a "csak egy csettintés"(TM) módszerrel lehetek boldog, sikeres és kielégített adóellenőr vagy titkárnő. Én nem mindenáron bűnbakot akarok keresni. A megoldások megtalálása inkább az ínyemre van.

Elolvastam A.J. Christian könyvét, és gagyinak találtam. Ekkor szóltak nekem, hogy ostobaság csak ennyi alapján ítélkezni, jobb személyesen is meghallgatni ezt az embert, mert érezhető a varázslatos kisugárzása. Ezt a kritikát elfogadtam, és bár eddigi ismereteim alapján már akkor világosan láttam, hogy hol van A.J. Christian helye (a spirituális kisdobosok között), megadtam a lehetőséget és vettem a fáradságot: elmentem az aktuális előadásra. Ez az előadás -- amint arról már beszámoltam -- még inkább meggyőzött arról, hogy A.J. Christian egy lufi. Tartalmatlan, nem eredeti, nem mond semmi újat, és üvölt róla, hogy csakis és kizárólag a pénzért csinálja az egészet, és nincs semmi, amit saját kútfőből merítene. Amúgy szimpatikus pofa, bár elég magauntnak, fáradtnak látszott legutóbb, de ügyesebb menedzsmenttel igen komoly követői piacot lehetne mögé építeni. Sajnos ez egy kis ország, itt a kis foci a legtöbb, amit el lehet érni.

Azzal nincs probléma, ha valaki különféle trükkökkel és üres, ám bebástyázott ígéretekkel és divatos süket dumával elszedi mások pénzét, hiszen ez mozgatja a világot, ettől élet az élet. Azzal sincs probléma, ha valaki tökéletesen hiteltelen, gagyi, és gyenge előadó, mert egy újszülöttnek minden vicc új. Ez mind nem baj. És ez -- ahogy A.J. Christian mondaná, hosszú szünet után -- fontos.

Ha megfigyeltétek, nem azt írtam, hogy vessük máglyára ezt a jóembert. Nem. Fejje csak tovább azokat, akik hagyják magukat! A placebo-hatás is sokat segíthet, és nekem abból semmi hasznom nem származik, ha "lerántom" róla a leplet. Nem lehet mások helyett megváltani a világot, de nem is óhajtom magamba fojtani a véleményemet.

Ahogy már említettem, ez egy fórum, ahová bárki, gyakorlatilag szabadon leírhatja a véleményét, és az a jó, azért járunk ide a legtöbben, ha kialakulnak az érdekes beszélgetések. Ehhez eddigi tapasztalataink szerint az szükséges, hogy érveljünk. A pusztán érzelmi alapokról történő kinyilatkoztatások nem igazán hatékonyak a neten.

Még az is lehet, hogy maga Christian is elismerné, ha valaki megkérdezné tőle, hogy ő teljesen fölösleges, és a legjobb esetben is maximum valamiféle placebóként működik. Csakhogy ekkor elvesztené a hatását. És megszűnne a bevétel. Vissza kellene menni kapálni. Az kényelmetlen. Én se tenném.

De most látom, lejárt az időnk! Legyetek tehát olyanok, amilyennek sikerül lennetek vagy akármi, és ne feledjétek: minden adományt szívesen fogadok. Kontakt: req999@scythe.hu

Mottóm: "Nekem a te pénzed SEM büdös!"(TM)

Zealander Creative Commons License 2003.12.22 0 0 151
Látom nehéz elviselni amikor a guru-t kritizálják. Érveid nincsenek? Jó poén mindent az egóra fogni. Igyál még egyet és fogd az egómra.

A szánalmadat meg vidd oda, ahol szükség lehet rá.

Zealander

Előzmény: kala36 (149)
brendi2 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 150
legyen igazad :)
most jó?
nyertél?
Előzmény: req999 (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!