Keresés

Részletes keresés

bátyó Creative Commons License 2002.10.17 0 0 89
...a pek arujanak nincs ideje megszaradnia a pultok mögött a nagy forgalom miatt...
Nem ezt értettem az 1 napos kenyér alatt, mivel általában frissen készültek ott a cuccok.
A tapasztalatom az, hogy a frissen, melegen megvett kenyér másnapra már széthullik, teljesen kiszárad, míg pl. a Sióból való Coop kenyér még 3 nap múlva is normálisan ehető. Persze ehol elfogy a kenyér aznap, ott ez nem tűnik fel. :)

Ami meg nagyon elszomorit az a szabadstrandok szemetessege.
Hát igen. Csak hát ebben elsősorban a tisztelt nyaraló-stardoló közönség a ludas, akik szerint az egész világ egy szemeteskuka, bármit, bárhol eldobnak, ha nem kell nekik. Én agyilag nem érem fel, hogy miért kell szanaszét szemetelni, amikor egy kis séta után ott a kuka. Bár az is igaz, hogy a kukák ürítése is hagy maga után kívánni valót. Igaz, hogy a kis kukásautó a nyári csúcsnál nem tud végigmenni a sétányon a nagy tömeg miatt.
Egyébként tapasztalatom szerint elsősorban a csikket, cigarettás dobozt, gyufát dobálnak el (sajnos a dohányosokra ez nagyon jellemő), majd jön a söröskupak, üdítős doboz, flakon, és az egyéb szemét.
Sajnos a túristák egyik jellegzetessége (ezt már többször tapasztaltam), hogy azt mondják és gondolják, hogy ők most nyaralnak, rájuk semmiféle előírás, írott vagy íratlan szabály nem vonatkozik, így szemetelnek, ami belefér, közlekednek, mint a vakbarom, körülnézés nélkül...

A strandolok helyen elszort szemetek,üvegek,csikkek ektelenkednek.
Amíg a strand tele van néppel, addig nem is nagyon lehet a szemetet elszállítani.
Valahogyan a strand tisztasága is olyan, mint amit a közterületeken lehet látni. A graffitisek nem bírják elviselni, hogy valahol van egy tiszta felület, azonnal belerondítanak.
Egyébként mit vársz a tanulatlan, primitív NDK-s ifjoncoktól, akik azt képzelik (és errefelé teszik is alájuk a lovat), hogy ők a felsőbbrangú német árja faj példányai, akiknek mindent lehet és szabad.

Szerintem takarítják a szabadstrandokat is (általában este), csak hát folyamatos az emberi jelenlét, akik bizony ész nélkül szemetelnek.

Előzmény: sera (88)
sera Creative Commons License 2002.10.14 0 0 88
Szio Batyo!

Mivel mi nyaron töltünk Siofokon több hetet,elkepzelhetö,hogy a pek arujanak nincs ideje megszaradnia a pultok mögött a nagy forgalom miatt.

Viszont a vasarcsarnoki pekhez nem jarok szivesen,mert en eppen ott vettem eszre azt,hogy az aru nem igen friss.

En mindenesetre kivanok Siofoknak ill. a környekre valamilyen nagyobb bevasarlo központot,mert szerintem a Balaton melle mar tenyleg illö lenne.Az OBI szamunkra egy aldas.Nem kell apro-cseprö vackokert rohangalni.

Elnezest,ha en "csak" turista szemmel itelem meg a helyzetet.Nem vagyok allando lakosu siofoki.

Ami meg nagyon elszomorit az a szabadstrandok szemetessege.
Harom kisgyermekünk van es szivesen megyünk a homokos szabadstrandra.Mikor kezd a nap leszallni a strand is kiürülöben van. A strandolok helyen elszort szemetek,üvegek,csikkek ektelenkednek.

Ugy gondolom,ha a szabadstrandra lehetöseg van akkor azt idönkent rendben is kellene tartani.

Előzmény: bátyó (87)
bátyó Creative Commons License 2002.10.14 0 0 87
amikor megláttam, hogy 80 cm hiányzik a vízből, majdnem rosszul lettem! ... Szerencsélje, a tisztelt polg.mesternek, hogy nem volt a közelben.
Ehhez speciel a polgármesternek semmi köze.
Egyszerűen immár 3 éve nagyon keveset esik, így a nyári párolgás nem pótlódik. Ettől még nem kell kétségbe esni. Máskor is volt már ilyen, és lesz is még.
Siófokon a turistákat ez nem tartja vissza, hiszen olyan németek nem jönnek ide, akik nem a buli- és a szexturizmus miatt érkeznek, hanem a Balaton miatt. Az NDK-s suttyókat nem érdekli a víz. Aki mást állít, az meg szokás szerint siránkozik, hogy milyen rosszul megy az idegenforgalomnak (pláne neki), vagy egyszerűen hazudik.

És ez a huzavona a gyógyfürdővel, meg plázával!:(
Hát igen. Ez már érdekesebb. A prücök mindössze annyi, hogy nem lehet tudni, kinek milyen érdekeltsége van. Én fogyasztó vagyok. Az én érdekem, hogy minél több bolt, üzlet legyen, így legalább meg van az esélye annak, hogy csökkennek az árak. Ha ennek az az ára, hogy néhány kiskereskedő, butikos tönkremegy.. Az nekem még tolerálható.
A gyogyófürdő sokkal érdekesebb. Az az önkormányzat (tehát a mi, a lakosság) pénzébe kerül. Ez egy dolog. Egy másik, hogy a képviselők egy részének az az érdeke, hogy minél több, minél tovább maradó, lehetőleg télen is itt tartózkodó vendég legyen Siófokon. Abból van neki haszna bőven. Pláne, ha ennek a hátteréül nem a saját pénzét kell elkölteni...
Sajnos azt még nem gondolták normálisan végig (elsősorban műszaki szemmel), hogy minek mi az ára. Nem tudom, gondolkozott-e már valaki is azon, hogy mi történjen a napi 1000 m3 termálvízzel (ami a gazdaságosság határa). Csak úgy belevezetni a Balatonba nem lehet. Azzal már foglalkoztak, hogy ha kihűl, hát kihűl. Na és, legfeljebb majd az aranyparti hőközpont felmelegíti. És ez az 1000 m3 melegvíz nem kis mennyiség.

Miért nem lehet csak egy szinvonalas mozit csinálni, amire igény van? Miért kell hozzá a sok butik? Hisz az így is dögivel van
Ez nem ilyen egyszerű. Ki építse és üzemeltesse a mozit? Mert az nem 20 Ft. Aki erre hajlandó, van rá pénze is, az plázában meg centerben gondolkodik. Azt akarja, hogy megtérüljön a beruházása (ennek egy része, hogy eladja az üzlethelyiségek egy jó részét). Hogy utána a sok butikot megvásárló tönkremegy, mert a kutya nem hajlandó az elvetemült áraikon vásárolni? Az nem az ő gondja.
Mellesleg Kecskeméten is felépítették a Róna Plaza nevezetű műintézményt. Hamar tönkre is ment, mivel azon az áron senki sem akart vásárolni (mármint a benn levő butikokban). Most már Auchan.

Előzmény: Kardszárnyú (85)
bátyó Creative Commons License 2002.10.14 0 0 86
Az egyértelmű, hogy valamilyen normális bolt kellene Siófokra (én is legalább 2-3 boltban vásárolom meg a szükséges kaját.)
Ennek még az a kötvetkezménye is lehet, hogy a központban levő üzletek csökkentik az árukat. Pl. a Sió árai röhejesek. Meg is érdemli, aki ott vásárol.
Bár igaz, hogy hiába lesz Siófokhoz közel pl. egy Tesco, az azért nem mindenkinek 100%-osan elérhető. Most itt arra gondolok, hogy nem mindenki fog elsétálni, majd pakkokkal 1 órán át hazacipekedni. Mivel ne felejtsük el, nem mindenkinek van géperejű járműve, így nem mindenki tud kiautózni bevásárolni. (Többek között én sem, de ez más tészta.)
Ennek ellenére én drukkolok azon, hogy legyen Tesco, legyen Sió center vagy plaza.

...pekhez pedig a viztorony melle...
Én nem vagyok velük kibékülve. A kenyerük 1 napos. Másnap már szinte kővé szárad, ehetetlen.

Hogy vannak amugy a disznotartasra vonatkozo szabalyok Siofokon?
Persze, hogy van aszabályozás. Pontosan nem tudom, mi az előírás, ha valamikor erre jársz, szerintem kérdezd meg az önkormányzatnál. Az biztos, hogy Siófok övezetekre van osztva. Az egyikben lehet, a másikban még csike sem tartható.

Mikor tavaly hivatalbol is szemetetlenitettek az arkot,a felet ott hagytak,ott nyestek,ahol nem kellett volna es a nyesett agakat is hatrahagytak.
Ennek mi ertelme van???

Ezt valószínű közhasznú munkások végezték (vagy a Zöldfok Rt.). Ha ilyen történik, nem leht mást tenni, mint az eset után az önkormányzatnál bejelenteni, hogy egy nagy határ kaki, amit dolgoztak a munkások, csináltassák meg rendesen.

Előzmény: sera (84)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.10.06 0 0 85
Újra itthon vagyok, és el vagyok keseredve! Lementem a molóhoz sétálni, és amikor megláttam, hogy 80 cm hiányzik a vízből, majdnem rosszul lettem!
Egyszerűen nem értem, hogy fajulhatott ide a dolog! Szerencsélje, a tisztelt polg.mesternek, hogy nem volt a közelben. Ez elkeserítő.:(
És ez a huzavona a gyógyfürdővel, meg plázával!:(
Miért nem lehet csak egy szinvonalas mozit csinálni, amire igény van? Miért kell hozzá a sok butik? Hisz az így is dögivel van.
sera Creative Commons License 2002.10.03 0 0 84
Bar csak nyaron tartozkodunk Sifokon,ill. evente 2 honapot,de en a legjoban egy Tesconak örülnek.
Nincs Siofokon egyetlen egy elelmiszerüzlet sem,ahol szeretek vasrolni.
Husert a Molnarhoz megyek,zöldsegert a vasarcsarnokba,a pekhez pedig a viztorony melle.Azt hiszem a neve valami nemet vagy osztrak pekseg? de amit ott hianyolok az az,hogy az aru nincs nemetül feliratozva.A nemetek többsege csak mutogat vagy rosszul ejti ki a neveket.Emiatt is sokszor ertetlenkedes van es bizony "na,most melyikat akarod?"-ot is hallottam,amit az elarusito tett a nemet vasarlohoz.

Az alatalanos elelmiszert meg szivesen megveszem a Match-ban (remelem,jol emlekszem a nevere).

Aztan,mire összeszedem a cuccot,addigra mar jo lenne,ha az ebed az asztalon allna.

Igen, valoszinü a vendegek elbaltaztak a bicigliutat,de azt sem tudom hol kerestek.

Mindegy,jövöre mar nem lesz kiadas,mert a csaladunk is eleg nagy lett,ugyhogy kell a hely.

Hazunk a Sio mellett van,amiböl vagy amibe egy pici patakocska folyik.Ez eppen surolja a kertünk veget.Szep lenne az ott hatul,ha sokszor nem egy szemetes mocsarra emlekeztetne.

Mikor 4 evvel etelött megvettük a hazat,kuriozum volt az,hogy "sajat" patakunk van.Nem tartott sokaig az öröm,mert hiaba kezdtünk el takaritasi akciot,a szomszedok tök hülyenek neztek minket.Mondvan azt,hogy az az önkormanyzat dolga.

A szomszed mindenfele szemetet beledobal,labasok,teglak zacskok ektelenkednek a vizben,ha van benne egyaltalan.nem is beszelve arrol,hogy belefolyik a szomszed altal tartott diszno tragyaja.Olyan büz terjed olyankor,hogy ihajj.

Hogy vannak amugy a disznotartasra vonatkozo szabalyok Siofokon?
Es mindenkire ervenyesek vagy vannak kivetelek?

Most mar az lenne az aldas,ha betemetnek vagy a föld ala vinnek azt a szakszt.Aztan maradhat szerintem tovabbra is a dzsumbuly (fakra gondolok),de igy az egesz csak egy kolonc.

Mikor tavaly hivatalbol is szemetetlenitettek az arkot,a felet ott hagytak,ott nyestek,ahol nem kellett volna es a nyesett agakat is hatrahagytak.
Ennek mi ertelme van???

Előzmény: bátyó (82)
bátyó Creative Commons License 2002.10.03 0 0 83
Hát, a vendégeid picit elkefélték.
Mert bár Siófokon belül helyismeret nélkül tényleg nem egyszerű közlekedni bringával, de idén nyárra szépen kitáblázták a Balatoni Kerékpáros Körutat.
Ezeket a táblákat követve bicikliutakon vagy gépjármű forgalomtól mentes utakon lehet tekerészni, majdnem végig, körbe a Balaton körül.

Siófokról pl. Tihanyba el lehet tekerészni bicikli, ill. bicikli barát utakon (nem a 7-es, 71-es úton).

Előzmény: sera (81)
bátyó Creative Commons License 2002.10.03 0 0 82
Valóban. Az OBI mellé akarnak építeni egy sportcentrumot.

Még az előző kormány ígért erre 500 milkát. Úgy tűnik, hogy az új is jóváhagyta ezt.
A tervek szerint lesz foci stadion (nekem felesleges, de sok embernek ez a sport), foci edzőpályák, atlétikai létesítmények, valamiféle kosár-kézi pályák és uszoda.
Természetesen ezek nem egyszerre épülnek, hanem valamiféle ütemezéssel. Az első ütemben (ha hinni lehet az újságoknak) épül fel a foci stadion és az uszoda (amire a megye is adott pénzt).
Várhatóan jövőre kezdik meg az építkezést.
A jelenlegi focistadiont (ami furmányos módon került önkormányzati tulajdonba, de ez más téma) meg értékesítik, és lehet hogy végül ott lesz egy köz-gyógystrand.

Ezeken kívül még egy halom mást is akarnak errefelé létrehozni:

A Sió áruház és a környéke helyén egy plaza szerű mozis-boltos létesítményt, Siófok és Kiliti között a volt autósmozi helyén meg a Tesco-t akarnak építeni.

Ezek mind akarások. Hogy mi lesz belőlük, majd kiderül.

Előzmény: sera (80)
sera Creative Commons License 2002.09.27 0 0 81
Szia batyo!
Biztos emlekszal ram: bicigliutttal kapcsolatban kerdeztem.
Hat a vendegeink egy tapottat sem bicigliztek sehova.Azt mondtak,hogy kesz öngyilkossag nem bicigli utakon hajtani.
Aztan igy alakult,hogy setaltak jobbra-balra,reggeltöl-estig.
Előzmény: bátyó (77)
sera Creative Commons License 2002.09.27 0 0 80
Sziasztok!
Ugy hallottam,hogy az OBI melle valahova terveznek egy sportcentrumot vagy ilyesmit?

Mennyire igaz a hir es lesz-e belöle valami?

bátyó Creative Commons License 2002.09.17 0 0 79
Azért érdekes, hogy Siófokon ennyire ismeretlen fogalom ez a féle chat.
Kis faluknál nagyobb az érdeklődés, forgalom, pofázás.
Előzmény: Kardszárnyú (78)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.09.16 0 0 78
Ha majd otthon lesz már netem többet jövök feléd dumálni, hisz akkor legalább nem csak magaddal kell dumálnod, hanem lesz kivel megvitatni, hisz én is itt illetve ott leszek.:)))
Előzmény: bátyó (77)
bátyó Creative Commons License 2002.09.16 0 0 77
Természetesen nyugodtan dumálj, elvégre ezért van.

Jelenleg úgyis meglehetősen belterjes. Én dumálok magammal, és néha hozzám szólok. Szerencsére nagy a konszenzus, ezért nem nagyon vitázok velem. :-)

Azért néha-néha megpróbálok olyan infókat is feltenni, ami esetleg hasznos lehet másnak is.

Mellesleg tényleg Siófok jó hely. Általában.

Előzmény: Kardszárnyú (76)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.09.13 0 0 76
Hali!
Hogy én miért nem láttam eddig ez a topicot?
Én is Siófoki vagyok, és végre hazaköltözöm.:)
Hiányzott, nagyon, még akkor is, ha olyan amilyen.:))))
Jó tudni, hogy van ez a topic. Ha hazamegyek sűrűbben leszek látható itt. Remélem nem baj.:))))
bátyó Creative Commons License 2002.09.13 0 0 75
És egy jó hír a bennszülötteknek.

Én szkeptikus vagyok, mivel az ominózus rendelet szeptember 1-től érvényes, da ha valaki éjjel végigmegy a szokásos zaj-környékeken, az égvilágon semmi nem változott, ugyanúgy üvölt a tuc-tuc. Viszont a zaj mégis kisebb lett, mivel elsejével jó néhány disco és vendéglátóhely bezárt.

Siófokon büntetik a zenét

forrás: www.somogyihirlap.hu megjelent: 2002.09.02

A Balaton-parton példa nélkül álló szigorú zajrendelet lépett hatályba Siófokon; a helyi önkormányzat betiltott a vendégek nyugalmát zavaró mindenfajta, zenével vagy egyéb zajjal járó éjszakai tevékenységet.
Ahogyan az elmúlt szezonokban, úgy az idei nyáron is számos állandó lakos, illetve üdülővendég reklamált a polgármesteri hivatalban, mert zavarta a nyugalmukat a városban működő szórakozóhelyek éjszakai, hangos zenéje. A reklamálók nem csak Siófokról, hanem Zamárdiból és Alsőörsről is telefonáltak a zaj miatt. Az pedig odébb van jó néhány km-rel, tehát valaminek csak lenni kellett. Persze semmi nem történt nyáron a zajkibocsátókkal.
A panaszok jogosságát elismerve a városvezetés határozott lépésre szánta el magát; a tóparti településeken példa nélkül álló szigorú zajrendeletet alkotott, amit a siófoki képviselő-testület ellenszavazat nélkül, egyhangúan elfogadott. Ennek a lényege: szeptember elsejétől 23 és reggel 8 óra között tilos zajjal járó tevékenység végzése, illetve olyan létesítmény működtetése, amelynek szabadtéren elhelyezett hangosítóberendezése üzemel, vagy zárt térből a zene kihallatszik a környezetébe. A dolog szépséghibája, hogy a zaj emissziós szabványban 22 órától tilos a megengedett mértéknél nagyobb zajongás.
- Kétségtelen, hogy ez nagyon szigorú szabályozás - ismerte el dr. Balázs Árpád polgármester. - Nem a szórakozás lehetőségét kívántuk betiltani, hanem azt, ami másokat zavar. A pihenéshez való jogot most előbbre soroltuk a vállalkozási szabadsághoz fűződő jognál.
A polgármester és dr. Szélyes Miklós jegyző is egyetért abban: az új rendelet érdekeket sérthet.
- A város nyugalma érdekében ez jelentős lépés - vélekedett dr. Szélyes Miklós. - A vezetéstől, az ellenőrzést végzőktől ennek a betartatása következetességet igényel.
A szigorított rendelet megszünteti a vitát: hangos vagy halk a közterületre kihallatszó zene. Ezeket az egységeket eddig zajméréssel igyekeztek "tetten érni" - kevés sikerrel. Persze, ha valaki valamit nem akar, az nem is történik meg. Lehet, hogy a zajmérős emberek reggel 8-kor próbálkoztak? Akkor tényleg nincs ilyden típusú zaj. Mellesleg a szabványi előírások is elkeféltek. Báer kíváncsi lennék, hogy mi történne, ha valaki történetesen a polgármester úr ablaka alatt robbantana félpercenként fel egy petárdát, amitől aludni garantáltan nem lehet, ráadásul a szabvány szerinti mérés sem mutatna a megengedettnél nagyobb zajterhelést.
Ezek után a közterületre kihallatszó éjszakai zaj, zene minden formája és mértéke büntethető.
Hát akor kösse fel a gatyáját az önkormányzat, mert a Fő téri fűtőmű is beletartoyik ebbe a definícióba. Az meg meglehetősen zajos. Igaz, hogy egy idő után megszokható, de ez nem indok, mivel a csatorna szag is megszokható, mégsem tűri el senki.
Nem véletlen, hogy az egységeiket nem ennek a tudatában kialakító, zömmel Balaton-parti szórakozóhelyek tulajdonosai máris érdekképviselet létrehozását tervezik.

Éjszakai csend a Balatonnál

forrás: www.somogyihirlap.hu megjelent: 2002.09.04

Példa nélkül álló szigorú zajrendeletet fogadtak el a siófoki városi képviselők a Balaton partján: 23 és reggel 8 óra között tilos zajjal járó tevékenységet végezni. A rendelet miatt zúgolódnak a zenés vendéglátóhelyek tulajdonosai.
Annyian panaszkodtak a nyáron az éjszakai zajra a siófoki polgármesteri hivatalban, hogy a városvezetés úgy döntött: véget vet a korábbi gyakorlatnak. Eddig zajméréssel sikerült nagy nehezen bizonyítani, ha egy szórakozóhely túllépte a megengedett hangerőt. Túllépte, hát túllépte. Annyi. Szankció nincs, akkor miért ne lépje túl az illető. Egyébként Siófok 90%-át be lehetett volna zárni mindenféle zajmérés nélkül is, mindössze azért, mert este 10 után elektromos hangosító eszközöket használtak nyílt téren. De hát, ha az illetékesek nem akarják, akkor nincs zaj, és slusz.
A szeptember elsejétől érvényes zajrendelet azonban úgy szól: 23 és reggel 8 óra között tilos zajjal járó tevékenység végzése, illetve olyan létesítmények működtetése, amelyeknek szabadtéri hangosító berendezése üzemel, vagy zárt térből zene hallatszik ki a környezetébe. Balázs Árpád polgármester azt mondta: "ezúttal előrébb soroltuk a pihenéshez való jogot a vállalkozás szabadságához fűződő jognál".
Siófokon a rendelet nyomán már szervezkednek a vendéglátósok; zömmel a Balaton-partiak, akik egységeiket nem e szigorú szabályozás tudatában alakították ki.
- Nem ismerünk példát hasonlóan szigorú szabályozásra; bizonyos érdekeket ez már olyan szinten sért, ami elfogadhatatlan - mondta Varga Gábor, aki az alakuló siófoki vendéglátósok érdek-képviseleti szerveződésének egyik kezdeményezője.
Van ilyen szigorú szabályozás máshol is, csak ez így jól hangzik. Egyébként erre sem lett volna szükség, mivel elegendő lett volna a normál előírásokat betartatni.
Mint fogalmaz: sokan azt hiszik, ez csak néhány embert érint, pedig nem így van. A városban szinte mindenki, akár közvetve vagy közvetlenül az idegenforgalomból él. Ezt a demagóg dumát. A rendelet a turizmusnak is árt, még ha nem is ez volt a cél. Ez is szép mondat, még ha nem is igaz. - Mi is minőségi turizmust szeretnénk, de azt nem egy csendrendelet megalkotása fogja megteremteni. Csakhogy a zaj miatt (is) a "normális" túrista kerüli a várost, mint az ördög a keresztet. Siófokon is közel negyvenéves lemaradást kell pótolnunk különböző fejlesztésekkel, hogy végre valóban minőségi turizmusról beszélhessünk. Ez igaz. Mindent el fogunk követni, hogy ez a rendelet ne lépjen életbe! - tette hozzá. Gyakorlatilag szt lehetett várni. Az érdekelt felek mindent megtesznek, csak hogy a vélt jogaik nehogy csorbát szenvedjenek. Ugyanúgy, mint a dohányosok.
Sokan vannak persze olyanok is, akik üdvözlik a szabályozást; a képviselő-testület ellenszavazat nélkül, egyhangúlag döntött, a siófoki fürdőegylet pedig már hónapokkal ezelőtt kezdeményezte egy városi csendrendelet megalkotását.

Megkövetelik az éjszakai csendet

forrás: www.somogyihirlap.hu megjelent: 2002.09.07

Siófok most szigorított a zajrendeletén, Földváron ezt már néhány éve megtette a képviselő-testület. Ott korábban öt diszkó működött, ma pedig már csak egy-kettő.
Élénk visszhangot keltett, az érdekeltek körében pedig komoly ellenkezést, hogy a siófoki önkormányzat szeptember elsejei hatállyal megtiltotta az éjszakai, közterületre kihallatszó zenélést, zajkeltést. – Siófokra évek óta jellemző, hogy kissé zajos nyári szórakozóhely - mondta dr. Balázs Árpád polgármester. Ahol ő lakik, ott tényleg csak kissé. A belvárosban már iszonyatosan - Nyár elején minden korábbit fölülmúltak a panaszok; óriási volt a pihenni nem tudó nyaralók és a helybeliek fölháborodása. A közterület-felügyelet erőinek nagy részét az éjszakai zajok kiszűrésére vezényeltük, de így is csak hellyel-közzel sikerült kordában tartanunk. Nem kordában kellene tartani a zajt, mert azt még a legképzetteb közterület-felügyelő sem bírja, hanem az előírásokat kell betartatni -és szankcionálni, felvállalva a későbbi "véres, kemény" pereskedéseket. Az éjszakai zajokat meg nem kiszűrni kell, hanem bármerre elindulni. Garantáltan bele lehet botlani egybe 300 m-en belül. Igaz, a dolognak titka is van. Arra kell járni, amerre általában erős a túristák áradat, és amerről a bum-ci-bumm-ci hallatszik. Ezért úgy határoztunk: rendeleti úton érvényre juttatjuk a pihenéshez való jogot s biztosítjuk az éjszakai nyugalmat. Azért lépett érvénybe a szigorítás most, hogy az üzleteknek legyen idejük fölkészülni a következő nyárra. Műszaki megoldásokkal alkalmassá tehetik az egységeket, hogy a zaj, a zene ne zavarja a környéken élőket. Ha így tesznek, ezt méltányolja az önkormányzat illetékes bizottsága és engedélyezi a zeneszolgáltatást 23 és 8 óra között is. Nem akarjuk, hogy bárki is hátrányba kerüljön, de az éjszaka csendjét, nyugalmát megköveteljük. Mindennek az alapja a pihenéshez való jog. Korábban szabad volt éjszaka is zenélni, és csak azt büntettük, aki túllépte a zajhatárt, ezután azonban tilos minden, a közterületre kihallatszó éjszakai zene; erre csak ott kaphatnak engedélyt, ahol nem zavarják a környezetet. Úgy vélem, más módon nem biztosítható a város éjszakai csendje. Szerencsére így gondolta a képviselő-testület minden tagja, s remélem, az új testület sem enged majd az üzleti lobbi nyomásának.
A siófoki szigorítás nem példa nélküli a Balaton-parton: Földváron már évekkel ezelőtt hasonlóan szigorú rendeletet alkottak. - Nem akarjuk persze, hogy Siófok minden szempontból kövesse Földvárt Többek között az ingyenes parkolással, ingyenes stranddal..., de azt is tudomásul kell venni: eddig is köteles volt mindenki úgy létrehozni az üzletét, hogy az működése során ne zavarja a környezetét - tette hozzá a polgármester. - Most csak ennek a hatékonyabb kikényszeríthetősége végett léptünk. Dr. Balázs Árpád szerint a korábban zajhatárérték-túllépés miatt elmarasztalt szórakoztatóegységek közül néhány már eddig is áldozott arra, hogy a gond megoldható legyen: a vendég is szórakozzon és a környék is pihenhessen.
– Tény, hogy néhány éve szigorítottuk a zajrendeletet – mondta Berkes László balatonföldvári polgármester. - Ahol este 10 óra után zavarták a környék nyugalmát Érdekes, úgy látsyik, ők elolvasták a zajkibocsátási szabványt, azt az üzletet bezárattuk. Öt diszkóból így mára csak egy-kettő maradt. Európai példákat követünk; a fiatalok ott is szórakozhatnak, de csak bizonyos keretek között és nem féktelenül. Aki hangos tevékenységet végez, az áldozzon is arra, hogy ne zavarja a környezetét.

bátyó Creative Commons License 2002.09.13 0 0 74
Hát ez az.
Amit Te úgy érzel. hogy a város érdekében szólva jó dolog, az a helyi bennszülöttnek hátborzongató, undorító, üldözendő.

Amit írok az nagy általánosság, de azért van benne valami igaz is.

...nekem Siofok a csucs. A Beach House, a part, a kornyezet, a setanyok mind-mind sokat fejlodtek es lassan elerik egy nyugati tengerpart szinvonalat...
Hát ez igy nem igaz. A szinvonal lassan már teljesen lealacsonyodik a pejoratív értelemben rossz balkáni szintre (nyugati tengerpart esetén max Ibiza, Mallorka jöhet szóba, de az is undorító, rossz értelemben vett balkáni).

Igaz en reprezentativ kepviseloje vagyok a celkozonsegnek: 26 eves, fuggetlen, elektronikus zene kedvelo fiatalember
Igen. Ebből a reprezentatívságból következik, hogy ez a közönség általában két üzemállapotban leledzek. Este-éjjel koncert, disco, mászka-császka, üvöltözés, rongálás (az alkohol- vagy a drogszinttől függően), nappal szunya a strandon.
Igz, ez olcsón kijön, így Siófok ebből a rétegből semmit nem profitál, ellentétben a diszkó tulajdonosaival. Kára vioszont annál több van.

Sehol nem talalok vizparton 2 olyan szintu helyet egymas mellett, mint a Flort es a Palace, es sehol nem hozzak tangas lanyok olembe a sort mig a palmafak alatt heverek a nyugagyban...
Hát igen. Az igényszínvonal ilyen alacsony. Bár az is igaz, hogy Siófok sem igen töri magát, hogy tisztességesebb igények is felléphessenek. Én a Flört mellet lakom. Sajnos ha akarom, ha nem, látom a "tisztelt közönséget". És ez lesújtó.

Lehet hogy uncsi ott lakni, de oruljetek hogy ilyen szepen fejlodik a varos...
Csak éppen a fejlődés zsákutcába vezet. Viszonylag kevés egyéni érdeket szolgál ki. Mert az messze nem igaz, hogy Siófok az idegenforgalomból él. Ez süket duma, hogy bizonyos rétegek több lehetőséghez jussanak.
Egyébként nem uncsi itt lakni, de sokan nyáron -ha tehetik- elköltöznek valami csendesebb, nyugodtabb helyre. Azér ez mutat valamit.

Ez egy hatalmas kincseskamra, kar hogy a jelek szerint a varosvezetes nem igazan osztja vissza az itt lakoknak a plusz beveteleket, pedig bizonyara joval tobb penzbol gazdalkodhatnak mint az atlag magyar varoska.
Kincseskamra? Bevétel a korábban leírt hétvégi nyaralókból, pontosabban buli-turizmusból nincs. Az igazi bevétel a normális, nem NDK-s német, családdal érkező vendégektől lehetne várni, akik nem csak két napra jönnek, és normális életet élnek, azaz rendesen költenek is. Ezek azonban Siófokot kihagyják az útutartvükből, mivel elviselhetetlen nekik a zaj, a piszok, a nyomor (parkolók, boltok, a rengeteg NDK-s lepukkadt suttyó (akik bár nem szandálban vannak és nincs nyeles fésű a hátsó zsebükben, de elég azért jól felismerhetők)...).

Előzmény: CrX (73)
CrX Creative Commons License 2002.08.19 0 0 73
Hali!
Bocs hogy igy nem Siofokikent beleszolok, de gondoltam szolok par jo szot a varoska erdekeben mielott teljesen lehuzzatok. Pesten dolgozom es sokat vagyok hetvegen a Balcsin. Korbenyaraltam mar a partot, de nekem Siofok a csucs. A Beach House, a part, a kornyezet, a setanyok mind-mind sokat fejlodtek es lassan elerik egy nyugati tengerpart szinvonalat. Igaz en reprezentativ kepviseloje vagyok a celkozonsegnek: 26 eves, fuggetlen, elektronikus zene kedvelo fiatalember. Sehol nem talalok vizparton 2 olyan szintu helyet egymas mellett, mint a Flort es a Palace, es sehol nem hozzak tangas lanyok olembe a sort mig a palmafak alatt heverek a nyugagyban...es ha mar megunod a bulizast,napozast atkompolhatsz Tihanyba kirandulni.
Lehet hogy uncsi ott lakni, de oruljetek hogy ilyen szepen fejlodik a varos. Ez egy hatalmas kincseskamra, kar hogy a jelek szerint a varosvezetes nem igazan osztja vissza az itt lakoknak a plusz beveteleket, pedig bizonyara joval tobb penzbol gazdalkodhatnak mint az atlag magyar varoska.
Minden jot nektek, hajra Siofok!
Gyuri
KisKukac Creative Commons License 2002.08.19 0 0 72
Aug. 21-én 21 órakor BOBAN MARKOVIC ORKESTRA koncert lesz a Szabadtéri színpadon!!!!Belépődíj: 1800 Ft
KisKukac Creative Commons License 2002.08.10 0 0 71
Legközelebb Aszódon lesz a Ghymes,17-én.De gondolom a közelben kéne,hogy legyen...Majd szólok,ha lesz valami jó.
Egyébként ÁKOS-KONCERT lesz,17-én, 20:30-kor a Szabadtérin.Ezen valsz megint ott leszek :-)
A Fábryn volt valaki?Miről maradtam le?
KK
bátyó Creative Commons License 2002.08.09 0 0 70
Sajnos pont akkor voltak nálam ismerősök, akik az Aranytakony fesztiválra jöttek + ráadásul az idő is rettyós volt (mint másnap kiderlt, bevonultak a DBKK-ba), így fájó szívvel, de lemondtam róla.

Mit mondasz, mikor lesz a legközelebbi koncertjük? És hol?

Egyébként "Siófok" nem ismer szinte semmit és senkit.
A nyári túristák csak a bumm-ci-bumm-ci zajért vannak oda, az öslakosság meg arról tud, hogy van néhány operett előadás. Ezen kívül van a Beach house, de az idén teljesen feledhető.
Ami egy picit is eltérő, értékes, az ismeretlen. Nem csak itt, szinte mindenhol az országban.
Azért a Pestieknek jó, mert ott van a Fonó.

Előzmény: KisKukac (69)
KisKukac Creative Commons License 2002.07.29 0 0 69
Aztán végülis elmentél?Mert én ott voltam,és cudarjó volt!Kis kulisszatitok:aki elmulasztotta,lesz még alkalma meghallgatni őket,mert szervezik őket,és még jönni fognak.Majd elmondom,mikor.Csak az volt a baj,hogy Siófok alig ismerte őket.De ezek után!!!:-))
KK
Előzmény: bátyó (67)
bátyó Creative Commons License 2002.06.25 0 0 68
Bár már elkezdődött a Coca Cola Beach House, aki még nem tudná a programját:

2002.06.15. Bon-Bon
2002.06.19. Sub Bass Monster
2002.06.22. Zanzibár
2002.06.26. Fiesta
2002.06.29. Cotton Club Singers
2002.07.03. Roy & Ádám
2002.07.06. Bikini
2002.07.10. Animal Cannibals Rap Jam Party
2002.07.13. Romantic
2002.07.17. Pa Dö Dö
2002.07.20. Venus
2002.07.24. Irigy Hónaljmirigy
2002.07.27. Charlie
2002.07.31. United
2002.08.03. Ladánybene 27+Reggae Party
2002.08.07. Back II Black
2002.08.10. Jamie Winchester & Hrutka Róbert
2002.08.14. TNT
2002.08.17. Crystal

Ez szerda és szombat.
A hét többi napjain is van ilyen-olyan party. Gondolom dugig duc-duc zajongással.

bátyó Creative Commons License 2002.06.25 0 0 67
Ghymes?
A kedvencem. Ott a helyem.
Egyébként Siófok 2 vagy 3 éve (amikor még meglehetősen ismeretlen volt a zenekear)volt egy koncertjük. Csak éppen teljesen zártkörű volt.
Ott szerettem bele a zenéjükbe.

Azért egy Los Andinos koncertet is meghallgatnék.

KisKukac Creative Commons License 2002.06.21 0 0 66
Kedves honfitársaim!
Július 4-én 21 órakor a Szabadtéri Színpadon GHYMES KONCERT lesz,kérlek titeket,gyertek el,nagyon jó buli lesz,garantáltan!!!!Gyertek el!!!
A jegy ára: 1500 Ft,a helyszínen és a Víztoronyban lehet megvenni,ha esik az eső 7-én lesz a koncert.De mindenképpen,minél többen gyertek el!!!!
KK
bátyó Creative Commons License 2002.05.15 0 0 65
Biciklitúrák Siófokról

Április végén volt egy B200 (Balaton 200) Siófokról, de az a tulajdonságaiból adódóan más tészta volt.

Viszont 2002. május 25-én szombaton lesz az l. Juventus-Avanglion Tour de Pelso nyílt Balatoni Tókerülő Teljesítmény-túraverseny.
600 - 830 - h-ig regisztráció, rajtszámok, frissítő csomagok átvétele, 830 - 900 - h-ig a rajthely elfoglalása (rajtszám szerint), 900 - Rajt.
Mindez Siófokon.
Nyereményeső, tombola, 2500 Ft nevezési díj van.
És 8 óra a szintidő a 200 km leküzdésére.
Másnap Balatonalmádiból egy kevésbé rohanós B200 fog indulni (már akit érdekel).

Viszont lesz egy kellemes kis Tihany-túra is. Szintén 2002. május 25-én szombaton.
600 - 1045 - h-ig regisztráció, rajtszámok, frissítő csomagok átvétele
Tihany Túra 830 -1100 h-ig folyamatosan
Táv: Tihany Túra 72 km, Siófok - Tihany (59 km) Szántód-rév - Siófok (13 km)
Szintidő nincs, de az ellenőrzőpontokon át kell haladni, és az utolsó ingyenes komp Tihany-révből 1630 h-kor indul.
Nevezési díj 500 Ft.

Ezt lehet, hogy a másnapi B200 előtt megejtem. Már csak az ingyen kompolás miatt is. :-)
Még valaki?

bátyó Creative Commons License 2002.04.17 0 0 64
Ha esetleg valakit érdekel:

Fórum a Sió Centerről
A Sió Áruház helyén és a mellette lévő néhány ingatlanon Sió Center bevásárló és szórakoztató központ építését tervezik.
Erről szakemberek bevonásával az önkormányzat fórumot szervez 2002. április 18-án, 18 órakor a Városháza Balaton termében.

bátyó Creative Commons License 2002.04.16 0 0 63
Hát ha a néni kb. 60 éves, akkor Tihanyba Szántód felé a legjobb eljutni (kb 14 km, míg körbe kb 60 km).
Átkompolni, majd azután lehet ismerkedni Tihany szépségeivel.
Húsvétkor hasonló korú, német biciklis emberekkel már találkoztam a Balaton déli partján. Tekertek, nézelődtek, beszélgettek és élvezték a jó időt.

Esetleg lehet menni hajóval is Siófokról (akár Badacsonyba, Füredre is). Némelyik hajóra fel lehet tenni a biciklit (csak előtte persze le kell tisztázni a lehetőségeket).

Előzmény: sera (62)
sera Creative Commons License 2002.04.11 0 0 62
Szia Batyo!
Igen,a Sio melletti rövidke bicigliutat en is ismerem,a Dobo Katica utcaban lakunk,ha otthon vagyunk.
Vegül is csak megerösitetted a bicigliutakkal kapcsolatos gyanuimat,hat akkor ajanlom majd nekik menjenek a mellekutcakon.Ugyanis auto nelkül jönnek es a neni kb.60 eves lehet.
De ezt a tihanyi utacskat feltetlenül megemlitem,erre mar en is gondoltam.
köszi:sera
Előzmény: bátyó (61)
bátyó Creative Commons License 2002.04.11 0 0 61
sera
Nem tudom, hol van a külhon, de akárhol is van, az ottani bicikliutak helyzete nem hasonlítható össze a siófokival.

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy nincsenek. Pontosabban valódi, épeszűen használható, nem a járdára felfestett vagy ott kijelölt, Siófok környékén nincs (pontosabban van egy a Sió partján, de az nem vezet sehová, ráadásul a végén csak úgy lehet kihatolni, ha leszállsz és keresztültolod a gépet a vasúti átjáróknál szokásos csalingán).
Ez különös gondot nem okoz, hiszen rengeteg mellékutca van, ahol nem a büdös autófüstben lehet tekeregni, és még nézelődni is érdemes.
Mondjuk a teljes déli parton végig lehet menni úgy, hogy csak egy kb 2 km-es szakaszon kell Fonyódon a 7-es főúton menni. Siófokról különösebb megpróbáltatások nélkül (néhány km csak a 71-es főúton) el lehet kerekezni körbe Tihanyba is, és onnan akár komppal is vissza lehet jönni.
Szumma szummárum, kiépített bicikliút nagyon kevés van, de ez ne szegje senkinek a kedvét.
Húsvétkor például a déli parton rengeteg német, csalingázó biciklissel találkoztam. Vagy az autó tetején vagy a lakókocsi végére akasztva hozzák a gépet. És hát biciklivel sokkal jobban körbe lehet nézelődni, mint autóval vagy gyalog.

Előzmény: sera (60)
sera Creative Commons License 2002.04.10 0 0 60
Szia Batyo!
Köszönöm az informaciot,azota en is kaptam a siofoki informacios irodatol felvilagositast.Azt hittem fennakad az allam amikor lattam a napi berlesi arakat.A helyzet az,hogy nekünk vannak otthon biciglieink (innen külhonbol a cipeles 5 szemely reszere nehez lenne),csak vendegeink szeretnenek berelni es egyben azt kerdeztek,hogy milyenek a bicigliutak Siofokon es környeken.
Mi nem sokat biciglizünk otthon,ezert nem nagyon ismerjük az utakat.Kölcsönadni a bicigliket sem szeretnem,mert felek a lopasoktol.
köszi megegyszer:sera
Előzmény: bátyó (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!