Keresés

Részletes keresés

CsST Creative Commons License 2020.05.24 0 0 58552

...Mármint azok közül, akik végül végig érezték a motivációt :)

 

Megmondom őszintén, most hétvégén valahogy nem voltam én sem ráhangolódva, ebből a szempontból minden hátránya és hiányérzete mellett egy kicsit "jól is jártam" azzal, hogy idén nem feltétlenül most hétvégén kell végigmenni a Kinizsin. 

 

Asciimo? :) 

Előzmény: CsST (58551)
CsST Creative Commons License 2020.05.24 0 0 58551

Köszi Tomiwalker! :)

Közben frissítettem is a listát az eddig beérkezett teljesítésekkel, adatokkal.

 

A topikból végül kinek hogy sikerült tegnap / ma? :)

Előzmény: tomiwalker (58546)
panareaTJ Creative Commons License 2020.05.24 0 0 58550

Sziasztok!

 

Mi a páromnal egy K40-et terveztünk, de aztán mégis inkább a K100 útvonalán mentünk Dorogig :) jó későn indulva (8 óra után). Nekem ennyi most elég is volt, sajnos a késői indulás miatt nem találkoztunk senkivel, végül is nem rohanva, hanem inkább nézelődve mentünk a Molnárig. 

Gratula mindenkinek aki elindult, és bármilyen távot megtett, beszámolókat kérünk :)

Smith W. Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58549

Már itthon vagyok, ebből következik, hogy nem sikerült. De egészen speciálisan nem, úgyhogy nincs hiányérzetem. :)

Kb. 20-an indultunk 6.45-kor a rajtból,  és akkor még készülődött pár ember, de örömmel olvasom, hogy ezek szerint sokkal többen voltunk. Nos, nekem ez nem igazán tűnt fel útközben. Elég hamar szétrázódott a mezőny, az időjárás tökéletes volt, igazi kirándulóidő, reggel még sütött a nap, de aztán kb. fél tízre beborult az ég.

Nekem a pilisszántói műútig tartott a túra, kb. 10 óráig, mivel munkahelyi okok miatt meg kellett szakítanom. Ez nem jött jól.

 

De, hogy ne legyen ilyen rövid a beszámoló, és mert nagyon akartam túrázni, kora délután elvitettem magam Dorogig, és onnan "folytattam" az utat. Nagyjából pont abban az időpontban csatlakoztam be, amikor egyébként is arra jártam volna, ha nincs a megszakítás. Mondanom sem kell, hogy azért kicsit más volt így már az egész, de lelkes voltam. Mondjuk azt nem találtam ki, hogy mi is legyen, de mindenképpen akartam még menni. Az időjárás is nagyon jó volt, és elég régen fordult elő, hogy ezt a szakaszt nem perzselő napsütésben kellett végigjárni. Felmerült bennem, hogy csak Mogyorósbányáig megyek, de az is, hogy esetleg így is végigmegyek. Ez kitartott elég sokáig, a szokott időben értem Mogyorósbányára. Onnan továbbmentem, de aztán még mielőtt elértem volna a Bika-völgyet, átgondoltam egy kicsit a dolgot, és inkább visszafordultam Mogyorósbányára. Akkor már valahogy nem éreztem, hogy nekem mindenáron kell egy Kinizsi 80, ráadásul két részben teljesítve. A várható eső is inkább a hazatérés felé billentette a mérleget, ha az nincs, akkor azt gondolom, továbbmentem volna. Igazság szerint mostanában nagyon jó hangulatú túrákat csináltam, és nem akartam ezt egy olyan túrával "felülírni", amire ilyen formában nem nagyon van szükségem.

 

Jó utat, és sok sikert kívánok az úton levőknek! Remélem, hogy holnap minél több sikeres túráról szóló beszámolót olvashatunk itt-ott. Azért is volt ez így különleges, mert gyakorlatilag minden túratársat megjegyeztél, akit láttál, hiszen nem ezren voltunk.

ambox Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58548

k71

Békásmegyer-Kesztölc oda-vissza fért be ma,  tegnap esti indulással, kisebb kitérőkkel (elvétett jelzés:)

Megnyugtató volt valamiképpen mégis jelen lenni, visszafelé találkozni az indulókkal.

Az első párral már öt előtt, (a Pilisről jöttek le) találkoztam, 70-80ra saccolom a ma reggel 8-ig startolókat.

Nagy hajrá mindenkinek!

0ff Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58547

Hajrá úton lévők! :-D

 

Ha jól gondolom most kb. a szerpentinen túl de még a nyereg előtt lehettek.

 

Nekem még 6 nap..

tomiwalker Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58546

Sanyi, ez jó! Ha nem lesz más idénre, akkor ez ad némi "jogfolytonosságot" a tavalyi és a jövő évi teljesítés között.

Jó tanulást!

Előzmény: CsST (58527)
tomiwalker Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58545

Hajrá Ascimo, Kiscsibész, és mindenki aki ma útra kelt!

tomiwalker Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58544

A múlt hétvégén mentünk egy Szuperkatlant.

Lefele a Getéről, már Dorog fele megfogalmazódott bennem, hogy a most májusi időpontot kihagyom, mert hiányozna a plusz motíváció amit a többi túratárs jelenléte szokott adni.

Van itt a forumon Kinizsi Természetbarát egyesületi tag, vagy elnökségi tag?

 

 

tomiwalker Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58543

TTT, 2020.05.19, k 18:01Kedves Teljesítménytúra Rendezők és Teljesítménytúrázók!

170/2020. kormányrendelet sportrendezvényekre vonatkozó előírásai alapján, 2020. május 4-től ismét engedélyezett teljesítménytúrák megtartása. Ezzel összhangban, engedélyezzük a Teljesítménytúra Naptárban a túrák megjelentetését.

Felhívjuk a rendezők figyelmét, hogy amennyiben a teljesítménytúráik megrendezéséhez szükséges természetvédelmi engedély (védett természeti területet, nemzeti parkot, tájvédelmi körzetet, Natura2000 területet érint a túrájuk), illetve erdőgazdálkodói engedély, vagy önkormányzati területhasználati engedély - ezeket feltétlenül szerezzék be!

Az elmúlt hetekben a TTT részéről (más rendezőkkel együtt), levelezést folytattunk az Operatív Törzs Ügyeleti Központtal, és az Emberi Erőforrások Minisztériumával, az aktuális járványügyi szabályok, korlátozások teljesítménytúrákra vonatkozó értelezéséről.
levelezés letölthető, amennyiben rendezés engedélyeztetéséhez szükség van hivatalos állásfoglalásra, akkor fel is használható.

A TTT engedélye összhangban van a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján 2020. május 18-án megjelent tájékoztatással is.

A túranaptár nyitással megvártuk több erdészet visszajelzését is. A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja szerint "Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatóak." Az Egererdő Zrt. szintén engedélyezte már 2020.05.23-án teljesítménytúra megrendezését.

A túrarendezők és a túrázók számára is javasoljuk az általános járványügyi és egészségügyi szabályok betartását a sporttevékenység közben, de ugyanúgy a rendezvényre való utazáskor is. Tömegközlekedési eszközökön szájmaszk használata kötelező! A teljesítménytúrán a sportolók számára a 1,5 méteres távolságtartás nem kötelező. Fontos, hogy csak egészséges, tünet és panaszmentes személyek vegyenek részt a teljesítménytúrákon!
A túrarendezők részére -amennyiben megoldható- javasoljuk az előzetes nevezést, a nevezési díjat előzetes utalással, vagy bankkártyás fizetéssel kérjék, továbbá a rajt-célban, ellenőrzőpontokon a rendezők használjanak szájmaszkot, kesztyűt.

Fenntartjuk a lehetőséget, hogy a járványügyi jogszabályok későbbi változásával (esetleges szigorításával) összhangban bármikor módosítsunk a Teljesítménytúra Naptárat érintő döntésünkön.
Kérjük a rendezőket és a túrázókat is, hogy figyeljék folyamatosan a tturak.hu oldalt is, mivel az elmaradt túrák helyett a megismételt rendezések időpontja külön értesítés nélkül kerülnek átvezetésre majd a Naptárban.
A TTT mozgalmaiban (Budapest Kupa, TTMR, ÉVTT) csak azok az elmaradt túrák lesznek elszámolhatók, amelyeket egy későbbi időpontban, de még az idei évben, megrendeznek! Egyéni bejárások, vagy instant túrák továbbra sem számolhatók el, nem pecsételtethetők be.

Jó egészséget és sikeres teljesítménytúrázást kívánunk!

TTT elnökség
2020. május 19.

CsST Creative Commons License 2020.05.23 0 0 58542

Hajrá Asciimo és Kiscsibész, és minden ma indulónak!

 

2007 óta az első év, hogy nem indulok ezen a reggelen a Kinizsire... De bevallom most jólesik pihennem és tanulnom, és ebben a különleges évben megvár a Kinizsi :) (és valóban nem is lenne szerencsés, ha mindenki ma járná végig a távot).

Előzmény: asciimo (58541)
asciimo Creative Commons License 2020.05.22 0 0 58541

szia,

 

bocsi csak most olvastam, nem voltam netközelben par napot, lent voltam a telken...

 

remelem jössz!

 

üdv

asciimo

Előzmény: kiscsibesz (58523)
asciimo Creative Commons License 2020.05.22 0 0 58540

mindent kidepoztam amit akartam. Igaz 2 csomagot összekevertem, de sebaj..

 

Fejlampat ottfelejtettem Tirolban, kaptam kölcsön...

 

Hosszunadragot nem hoztam magammal, de hiaba mondjak a hideget, nem vettem a tescoban, ha mar asciimo a nevem, birjam ki :)

 

Remelem talalkozok par emberrel.

 

Nagy Hajra mindenkinek.

sistergő Creative Commons License 2020.05.21 0 0 58539

Mivel tavaly segítő voltam – és a szabályok nem változtak – még nyitva az időablak.

Előzmény: Bikk Pubi (58538)
Bikk Pubi Creative Commons License 2020.05.21 0 0 58538

Szia sissi!

A helyzetre tekintettel, engedik még teljesítened a tavalyi túrát?

Előzmény: sistergő (58536)
CsST Creative Commons License 2020.05.21 0 0 58537

Jó utat és sikeres teljesítést kívánok én is a most szombaton, az eredeti napon induló topiktársaknak :)

Valószínűleg én csak két héttel később, június 6-7-én fogok indulni.

(megj.: eddig négy idei teljesítőről már tudok)

sistergő Creative Commons License 2020.05.20 0 0 58536

Edzésként és felmérésként 16.-án szombaton, és 18.-án hétfőn is megtettem a Békásmegyer-Pilis-nyereg-Békásmegyer távot. Ezek szerint csütörtök 23:40-es indulással pénteki 22:45-ös érkezést saccoltam. Viszont ez csak terv marad. Konzultáltam a K100-as orvosi igazolásaim beszerzőjével, utánaérdeklődtem egy információnak, és eldöntöttem nem megyek most Kinizsizni. Az elveim nem engednek.

 

Sokan többször is kérdezték miért kínzom magam ilyen gyaloglásokkal (K100, CSPI), miért teszem tönkre magam? Emiatt aránylag pontosan meghatároztam a határt.

„Ha 2-4 hét alatt aránylag helyrejövök és utána sem lesz maradandó károsodásom, akkor nem érdekel, hogy addig mennyire amortizálom le magam.”

Nem érdekel hány körmöm esik le, véresre dörzsöli-e a hátamat a hátizsák, netán az izomláz miatt egy vagy két napig kúszva megyek ki a WC-re. Ez mind nem érdekel, mert ezek mulandók, az élmény és a strigula viszont örök.

 

Az idei helyzet más. Most nemcsak ezeket kell számításba venni. Most nincs garantálva a teljes felépülés. Ha érkezés után pár nappal megfertőződöm remélhetőleg még kidolgozza a szervezetem, tehát túlélem. Egy tüdő vagy vese károsodás viszont simán kinéz. Akkor pedig nem egy hónap a gyógyulás és rossz esetben nem teljes a felépülés.

Ha csak 10 évvel fiatalabb lennék nem biztos, hogy így döntenék.

 

Az élet szép, a nap mindenkinek süt. A szombati és későbbi indulóknak jó időt, jó utat és sikeres célba érést kívánok!

CsST Creative Commons License 2020.05.20 0 0 58535

Persze, ezek tényleg nehéz kérdések, egyébként is, de főleg ebben a helyzetben.

 

Némiképp módosítottam a "kiírást", hangsúlyosan beleírtam (bár ez eddig is benne volt), hogy figyelembe kell venni a járványügyi helyzetet, és hogy aki veszélyeztetett csoportba, korosztályba tartozik, ne induljon (még piros színnel ki is emeltem).

 

Amúgy abból indultam ki, hogy pl. a VérKör is újraindult, hétvégén két barátommal már teljesítettük is, és olyan nagy különbséget, sem jellegben, sem nagyságrendben nem látok a 77 km-es VérKör és a Kinizsi instant bejárása között.

 

De továbbra is úgy gondolom, hogy ez alapvetően azoknak jelent némi plusz motivációt, akik már eleve komolyan fontolgatják az indulást, vagy esetleg ott, túra közben adhat egy kis plusz biztatást. Illetve a fő funkciója a teljesítések dokumentálása, rögzítése.

Előzmény: sistergő (58534)
sistergő Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58534

Azért írtam, mert a kis plusz motivációt én nem ajánlanám fel (mindenkinek).

 

Az "orvosom" engem se nem motivált, se nem fogott vissza, azaz nem szól(t) bele a döntésembe. Két látszólag ellentétes dolgot vettem ki a beszélgetésünkből.

- Most sem kisebb kockázat elindulni, mint egy hónappal ezelőtt,

- Kockázat mindennapi életben is van, elkerülni gyakorlatilag alig van esély.

Azaz én döntsem el, miért és mekkora kockázatot vállalok. Amikor közöltem vele, hogy nagyon valószínű, hogy mégse fogok indulni, akkor úgy láttam mintha helyeselné.

 

- Az immunrendszerrel kapcsolatban Ermak is írt az 58464-es hozzászólásban.

- A kockázat nagyságával az a gondom, hogy ahol titkolják a rész adatokat, ott nem bízok a valós fertőzöttek becsült számában. Pl. ha körzeti orvos kérésére egy hétig sem veszik le a tesztet, (nem egy ilyen esetről hallottam - akkor van esély, hogy az illető nem fogja növelni a fertőzöttek számát.

- Személyesen más, számomra érthetetlen intézkedésről is beszélnék, de amíg valós hír miatt is kaphatok 5 évet addig netre nem teszem fel. (hisz részletkérdésben (is) tévedhetek.)

 

Összegezve: Hiába pici a fertőzés esélye, (időseknél) a tét nagy. Mivel információkat tartanak vissza, nem tudunk biztos adatokat. Ezért én nem mernék senkit sem rábeszélni/motiválni ilyen hosszú túrára. (Az orvosom 20-40 km-re simán rábólintott.)

Előzmény: CsST (58532)
kiscsibesz Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58533

Nekem tetszik, 

 

Van még négy évem, aztán már nekem sem lesz ajánlott, az elsö K100-t 41 évesen abszolváltam, tavaly lett meg 10x, 

 

Még nem biztos hogy szombaton megyek, messze van, meg egyedül maradtam, 

 

Kösz, kcs

Előzmény: CsST (58527)
CsST Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58532

A kiegészítést és más meglátásokat ugyanakkor fontolóra veszem, de ezzel kapcsolatban nem egészen értem a hozzászólás törlésének felmerülését, hiszen bár hozzászólást valóban nem lehet módosítani, a módosítást nem is ott kérted, hanem a kiírással kapcsolatban, amit viszont adott esetben valóban tudok módosítani. :)

Előzmény: sistergő (58528)
CsST Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58531

Köszi Oczal :) 

Előzmény: Oczal (58529)
CsST Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58530

Sistergő, megértem, ugyanakkor nem egészen értek egyet.

 

Egyrészt nehéz meghúzni egy direkt határvonalat, hogy akkor most hány éves kortól nem ajánlott. 

 

Másrészt úgy tudom lassan lehet újra túrázni, stb, és ott sem terveznek ilyen korlátozást, tudtommal. Sőt egy szervezett túrán (amire lassan lehetőség lesz, vagy már van is), legyen bár rövidebb, még nagyobb az esély a megfertőződésre.

 

Az immunrendszer ilyen általános gyengüléséről sem tudok, bár az is igaz, hogy sajnos a biológiai tudásom elég sekélyes, szóval lehet igazad van benne, és ha írsz forrást, szívesen átolvasom. De egy ilyen túra után úgyis otthon tölt az ember pár napot (egyfajta karanténban ill. fertőződésmentesen), főleg ha nagyon nehezen ment neki.

 

Negyedrészt, hangsúlyoztam hogy az egész évre érvényes, nem kell feltétlenül most, éppen a járványügyi helyzet javulásának kezdetén elindulni. 

 

És semmit sem ajánlottam fel, csak hogy felkerül valaki egy listára, hogy teljesítette. Aki nagyon akar, valószínűleg az én kis listám nélkül is elindulna, aki meg amúgy sem indulna, valószínűleg csak egy lista miatt nem fog.

 

Előzmény: sistergő (58528)
Oczal Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58529

Sok sikert az államvizsgán!

Lehet, hogy az eredeti tervhez képest is tolódik a privát K100, mert a mostani hétvégén nem fér bele a Sárga 70. Viszont most szombaton reggeli indulással egy Iszkiri 45 van kilátásban. Szerintem méltó lesz arra a napra. :) Új cipőt is be kell még járatni, csak tegnap próbáltam ki először egy otthon - Koldusszállás - otthon távon (15 km).

Júni 13 (ha a Vérkört kihagyom), vagy 20 lesz az egyéni K100 napja.

Nagyon jó ötlet ez az instant Kinizsi, mindenképpen jelentkezem rá!

Előzmény: CsST (58527)
sistergő Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58528

Egy kiegészítést hiányolok. Szerintem 55-60 év felettieknek kimondottan nem tanácsos elindulni.

A többieknek - nagy átlagnak - sem ajánlott, mivel ez akkora megterhelést jelent, ami 2-3, vagy akár több napra is taccsra vágja az immunrendszert, ilyenkor könnyebb megfertőződni. Bár erre kicsi az esély, de a következmény akár nagy is lehet.

Magán véleményem: Mivel itt a fórumon nem lehet utólag javítani a hozzászóláson, ha én tettem volna fel egy ilyen invitálást, én moderátorral töröltetném.

Persze aki olyan edzett, hogy ezt csípőből abszolválja, annak hajrá.

 

Ui.: A teljes menetfelszerelésem előkészítve kiterítve a szobában. Holnap fogom eldönteni, de 63 év felettiként 98 % hogy "nem merek" elindulni.

Előzmény: CsST (58527)
CsST Creative Commons License 2020.05.19 0 0 58527

Hajrá Oczal! :)

Kicsit eltűntem (most lesz az államvizsga, stb.), de lassan bennem is érlelődik a privát K-100 gondolata, szintén június elején. Sőt, lett egy ilyen ötletem is, egy kis plusz motivációképp azoknak akik tervezik még a Kinizsit :)

https://bakancsos-szurikata.hu/instant-kinizsi/

Előzmény: Oczal (58520)
panareaTJ Creative Commons License 2020.05.18 0 0 58526

Sziasztok! 

Kérésem lenne, ha vkinek lenne egy K40 itinere beszkennelnve, fotózva stb..., el tudná nekem küldeni vagy ide betenni? 23-ára ez lenne a terv, mert nem igazán vagyok felkészülve egy 100-asra, de a 40 azért menni fog, és muszáj menni valami Kinizsis túrát aznap :)

 

e-mail: judit.turtsanyi(kukac)yahoo.com

 

Előre is köszönöm és hajrá mindenkinek aki vagy aznap, vagy máskor indul :)

 

Vestmann Creative Commons License 2020.05.18 0 0 58525

Én csak tatai céllal mentem, így nekem az a szimpibb (meg Sopronhoz közelebbi is), bár most nem megyek. Szárliget nekem csak az Iszinikről van meg, nekem nem annyira jött be, de hát nyilván nem ehhez szoktam, azért is.

Bízom benne, hogy jövőre mehetünk, szorít a 10 teljesítés (meg az idő, 5-nél járok), és jövőre már az ötvenesek táborát gyengítem :-).

 

Üdv: Vestmann

Smith W. Creative Commons License 2020.05.15 0 0 58524

Köszi! A forrást nehéz szívvel hagynám ki, nagyon szeretek ott pihenni. Általában az szokott lenni az egyetlen igazi pihenős megállásom.

 

Végülis az sem nem rossz, ha Koldusszállás után ki erre, ki arra megy! Egyébként is felmerült bennem, hogy egy jubileumi Kinizsi Százast a rendezők vihetnének ismét Szárligetre (vagy lehetne két cél). :)

Előzmény: asciimo (58522)
kiscsibesz Creative Commons License 2020.05.15 0 0 58523

Hello asciimo, 

 

Irtam neked mailt (hotmail-es), de nem ment át, a teloszámodat kértem volna el, de nem sikerült, egy cimborámmal döntünk lassan, de elötte szerettem volna pár kérdést feltenni neked. 

Azt jól látom, hogy 23-án nem lesz H5 hév?

 

Kcs

Előzmény: asciimo (58522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!