Szia! Én már korábban "hirdetgettem" egy Gibson Nighthawk-ot használtan itt a topicon. Szóval Závodi Janóé és azt mondta, hogy nem nagyon használta, mert ő inkább a LP Classicon vagy a Stratoin játszik. Keménytokkal 450.000,-re mondta, de lehet, hogy lehet alkudni is ...
Lentebb volt ez a gibson vs. ephipone kitárgyalva. Valaki azt bizonygatta, hogy műanyag gagyi érzése volt már akkor, amikor kezébe vette, én meg azt bizonygttam, hogy pick-up csere után nincs különbség. ( ua. a cég, ua. az a faanyag. ). Ja, nekem van is egy ephiphone LP. Ki lehet próbálni ( ezt is :-))) ).
itt egy néhány év eltelt gitár nélkül, és azt a szomorú következtetést kellett levonnom, hogy a gibson nem gyárt nighthawkot.
Ellenben ráleltem, az infóra, hogy az epiphone gyártja.
Ki tud erről bővebbet? Mert árban nem vészes a dolog, csak az a kérdés, hogy ez mennyire ment a minőség rovására. Találtam olyat is, amiben tremoló volt, meg ilyen szörnyűségek :-)
Tamásnak biztosan igaza van, de én úgy gondolom, hogy kis hazánkban elég kevés zenész engedheti meg magának (bármennyire is profi!), hogy 10 gitárja legyen, ha csak nem ajándékba, vagy féláron kapta a forgalmazóktól ...
Szerintem, ha valaki profi gitáros, majdhogynem bármilyen gitáron tud játszani, effekttel pedig többféle hangzást is ki tud hozni egyazon gitárból.
És azt tudtad, hogy Joe Satrianinak is van VC-30-as kombója, kiegészítő ládával?
Most voltam kint Frankfurtban a Musikmesse-n és a Samick standon kipróbálhattam a Gregg Bennett szériából a Flying-V-t és az Explorert. Nagyon komoly minőségű hangszer mindkettő, mahagóni test, ragasztott nyak, habos jávor fedlap, Grover kulcsok, szegélyezés a nyakon és a testen, Duncan Design humbuckerek és kurva kényelmes nyak. Tudomásom szerint lesz Magyarországon is május körül, az Eldorádóban a Flyingból, 110.000,- Ft körüli áron.
Sziasztok
Nem tudná valaki megmondani, hogy pontosan hogy juthatok el a Musik Produktiv-hez? Holnap mennék ki Bécsbe és útba ejteném a dolgot... ha tud valaki segíteni, akkor plíííz....
valóban, de ott magával a cuccal, az erősítőkkel is volt a gond. Videon is láccik, hogy többször megálltak, pakolták az erősítőket. A koncert elején hendrix még tök jó hangulatban van, aztán a koncert végén - a sok technikai malőr miatt- csak úgy lebassza a gitárt a szinpadra és kimegy. Ja, korábban volt már szó a soundról. Ezen a koncerten többnyire egy flying V-n jáccik, és nincs változás a soundban, a stratohoz képest.
Vazeg most küzdök, hogy belinkeljem a koncertfelvételt !!! Nem ér lelőni a poénomat !!! A hey joe-t jácca, de valami k. gyors tempóban kezdi az egész zenekar, aztán rájönnek, hogy ez így nem jó és valami hihetetlen módon visszaveszik a ritmust. És itt hallható kétszer, hogy a háttérben valaki kézi-radióval beszél. Nem lehet igazán érteni, hogy mit, de az első esetben tisztán hallani azt, hogy OVER.
...szerintem ez egy rossz földelésre utaló jelenség, a hangxedö ebben nem nagyon vesz részt, mivel a poti elött van, ami lehetséges, a poti csuszkája kopott, a jack aljzat rossz érintkezése, ha a cucc a kábellel egy másik gitárral hibátlan. Nagyon fontos az egypontos földelés (általában a poti házán hozzák össze), tehát ide jön a pickup, a jack, a poti, a hurláb és esetleg a belsö árnyékoló fólia földpontjai. Egyébként egy Hendrix koncertfelvételen hallani ezt a jelenséget, egy dob-basszus betét alatt (valszinü a fendert letekerte) szól a rádió :)))
z@kk (c)
Nem akarok butaságot mondani, de lehet, hogy felezhető a pickup. Ha mégse, akkor is lehet a pickupokat sorosan és párhuzamosan is kapcsolni. Annak nagyon jó hangja van! közel van a single coil - hoz ( szerintem ) .
...akkor neked a humbi 2 tekercsének a 4 csatlakozási pontja van kihozva, elvileg 2-2 azonos szinü vezetéken. Mivel itt fontos információ a tekercselési irány az ellenfázisú bekötés miatt (párhuzamos kapcsolás ellenfázisban)ezért az ellentétes szineket kell összekötni és mindjárt két csatlakozási pont keletkezett, egy föld és egy melegpont, ahogy a rajzon van. Egyébbként mi a problémád vele?
...azt még nagyon el sem lehet rontani, felejds el a rajzrol a tone potit, a kondenzátor, a switch-et. A volume poti csuszkája egyböl megy a jack melegpontjára. Minden földelés a volume poti házán jön össze (ez fontos a földhurok kivédése miatt)...
Azért még annyit hozzátennék, hogy az év eljeén a strato visszakapta az erdeti(méretü ) bundozását és az eredeti pick-upját ( mert ott a rockra a ephipone LP ) . Hihetetlen jó hangja van újra, hisz az előző megoldást kényszer szülte.
Annyit még elmondanák, hogy az első bundozást a Medgyessi csinálta. Többet nem visszem hozzá egyetlen gitáromat sem. ( pl. nem lett volna szabad hagynia, hogy jumbo bundozás menjen bele. Most küzdünk, hogy a szétfeszített nyak újra szép legyen. Az elektronikához hozzápiszkált meglehetősen kontár módon ( testelés nem számít, szól az úgy is !!) stb. stb. Ha valakit érdekel tudok még horror storikat, hogy mik történetek ott. Nem írom le , mert nem első kézből való ( bár eléggé valószínüek )).
Na, mosmár csak kezd összeállni, hogy milyen gityó kell ...
Először is jó sok zenét kell hallgatni, utána olvasni, hogy a Te személyes gitárhőskirályod mit használ - ez egy jó kiindulási alap.
Aztán el kell kezdeni keresgélni ennek megfeleloő ( meg a pénztárcádnak megfelelő :-)) ) hangszert. Jobbha ez egy használt gitár, mert azon már láccik, hogy mi a hézag ( persze akkor egyértelmű, ha már értesz hozzá valamennyit - ha nem akkor vigyél magaddal valakit, aki ért hozzá ) .
Nyúzzad, amennyit csak bírod !!! Ismerd meg a gitár és saját korlátaidat!
Ezután jöhet vmi igényes hangszer. Alakítsd ki a saját stílusodat, a kedvenc soundodat, légy nyitott minél több stílus felé ! Ebből következik, hogy nemsokára szükséged lesz egy MÁSIK hangszerre is. Ha nincs rá keret, akkor ezt fogod alakítani ( az én stratómba jumbó bundozás került és hátulra egy király EVANS pick-up, mert rockzenét is kellett játszani, nem csak jazz-es bluesos-grunge-os dolgokat ).
Ezután jöhet a SAJÁT gitár készítéseének az igénye. Innen aszem mindent kitárgyaltunk .
sc.
ui. azt nem tudom, hogy tehetséget honnan lehet szerezni .. sajnos :-))))
Na akkor most mi a tanulság? Hogy milyen gitárt érdemes venni? :)))
Nem volt még olyan barátnőm, meg nem is lesz mert a mostani egy darab gitáromat idén januárban vettem :))). Azt persze nem tudom hány százéves fából faragták a japán mesterek :)))). Esetleg azon lehetne gondolkozni, volt-e már rövidebb ideig barátnőm mint amennyi idő alatt kiábrándultam az előző hangszeremből :)))). Amikor azt vettem tisztán pénzkérdést csináltam a dologból. A hozzánemértő "barátnőm" mondta is, hogy nem lesz ennek jó vége mert rámsóznak valamit ami nem fog megfelelni a mégoly csekély igényeimnek sem. Igaza lett. De az vesse rám az első követ, aki előre látja hogy naponta 2X szétesik a jackaljzat a saját súlyától, meg besüppednek a berakások a szárba 2mm-re...
Aszem azon kár lenne vitatkozni, hogy mennyi idős fából csinálták. Abszolult egyet értek veled, hogy érdemes idősebb, min 3 éves hangszert venni, különösen a keleti régióból, mert kb. 3 év alatt száranak ki ( szét :-) ) teljesen. Ami nem baj, ha mongyuk csak egy bundozáson múlik. Mongyuk a stratómhoz is hozzá kellett nyúlni, igaz 25 év után :-))) . Tényleg volt már olyan barátnőd, aki fiatalabb volt mint a gitárod :-))))) ( és term. a tetted nem esik a büntetési kategóriába )