Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2002.10.10 0 0 922
Hat.. reakcio az nincsmpedig maganban is leirtam a holgynek, hogy mi a stajsz... ugy tunik, csak sertegetni tud... na sebaj...

amugy tegnap jo volt a havazas mi :) ?

z

Előzmény: Törölt nick (921)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.09 0 0 921
Hú ez azért erős szivi... Hmmm... mi ez a szag? Hidrogén??
Előzmény: zsuzsa (919)
BZoltan Creative Commons License 2002.10.09 0 0 920
Kiscicam, laziccsa mer megharaplak... en voltma az a rosszindulatu allat, hogy feldobjam az uzenetedet a a Finnorszagi Magyarok levlistajara, hogy ne csak ebben a ket haldoklo topicba neha ellatogato negyed tucat tag tudjon a problemadrol,hanem az a 100+ tag aki a listan van... es a listagazdi kerte rajtam szamon azt amit en ide beirtam...nekem ugyan mindegy, hogy kaposztat arulnak a szmon vagy mi a fenet.

Szobval laziccsa a kotenykeden es rouljel ha megtalalod az emberta kit keresel, engem hagyjan nagy surgossegel bekibe.

Koszi, mehecc a mea-kulpaba

z

Előzmény: zsuzsa (919)
zsuzsa Creative Commons License 2002.10.09 0 0 919
de ha akarod, felhivlak ( mindenestre reg lattam ilyen rosszindulatu emebert, mint te )
Előzmény: BZoltan (917)
zsuzsa Creative Commons License 2002.10.09 0 0 918
nem mondasz igazat, mert mar 2 lany hivott es atadtam a fönökömnek ( mivel en nem vagyok HR-es )
ugyhogy ne gerjeszd a rosszindulatot, mert azokkal szursz ki akik epp allast keresgelnek
Előzmény: BZoltan (917)
BZoltan Creative Commons License 2002.10.09 0 0 917
te figyusz,

allitolag ezen a szamon kaposztat arulnak es nem finnul tudo embert keresnek...

vagy a szam rossz, vagy a hidetes fake...

z

Előzmény: zsuzsa (916)
zsuzsa Creative Commons License 2002.10.09 0 0 916
Sürgös : ha valaki Budapesten nagyon jó finn,angol ( +elöny a sved )nyelvtudassal keres munkát, hivjon fel 20 561 7592.
Felhasznalo szintö szamitogepes ismeretek szükségesek. Felsöfoku végzettség ( kereskedelmi, külker ) elöny, de a nyelvtudas a lényeg. 8 órás, állandó munka Ujpesten. Azonnali belépés ( ertelemszerüen HR interju stb lesz, en csak azert irok ide, mert gáz van elment az egyik finnes kollega és azonnal keres a cég valakit a helyére )!
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.04 0 0 915
Jah én egyszer voltam egy bemutató előadáson... Nem rossz.
Wixer Creative Commons License 2002.10.04 0 0 914
Finn nyelvtanfolyam indult a Kalevala Kör szervezésében Pesten kezdőknek és haladóknak.
A kezdő tanfolyam minden hétfőn 17.00-től 2x45 perc. A haladó tudtommal utána. A tanfolyam ára mindössze 6000 Ft, de ha belépsz a Kalevala Körbe, akkor kb 4000 Ft egy egyetemi félévre (azaz dec. közepéig) Csatalkozni sztm még lehet, az első órán nem vettünk sok érdemi dolgot. Helyszín: a Deák téri Mcdonalds-szal szemben lévő Evangélikus Gimnázium. Mindenki jöhet aki akar.
szani Creative Commons License 2002.10.04 0 0 913
Jóvanna, akkor visítanak
ahogy a könyvük címe is mondja:"Korkeelta ja kovvoo" :)
azért ez a mostani lemezekre nem igaz. Az "OiDai" hoz képest teljesen más nem csak a dalok , hanem az éneklés stílusa is pl. az "Ilmatar" albumon, és manapság koncerten a régi dalokat is máshogy éneklik.
Előzmény: taksi (912)
taksi Creative Commons License 2002.10.04 0 0 912
ugyanezt gondoltam - szivemböl szoltal ;-)
ha rokon hangzast keresel, probalj elcsipni vmi karjalai nepzenet - de inkabb ferfihangon! (ha maskepp nem megy, akkor akar egyhazit is, bar azon meg meg több szlav befolyas van) a lanyok jok, de tisztesseg ne essek szolvan: tenyleg visitanak - linket adni sajnos nem tudok, csak e'löben hallgattam.
Előzmény: longlasting (909)
szani Creative Commons License 2002.10.03 0 0 911
Ilyet mondani a Värttinäről ?!?! :-))) Melyik dal alapján írtad ezt?
de az "Azért nem rossz" bíztató, hallgasd még egy kicsit :))
Rokon hangzás tényleg nem nagyon van , de az egyik dal hátterében hallani némi magyar szöveget.("Meri - Ilmatar")
Előzmény: longlasting (909)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.03 0 0 910
11.14.-20.
Finn filmhét a Szindbád Moziban (XIII., Szent István krt. 16.), a bemutatásra kerülő filmek: Aki Kaurismäki A múlt nélküli ember, Markku Pölonen Az Emmausz útján, Jarmo Lampela A folyó, Aku Louhimies Holdfény, Péter Lindholm Sárkányok Helsinki fölött, Markku Lehmuskallio Hét tundrai dal, Lenka Hellstedt Én és Morison.

Minä Ja Morison és az új Kaurismäki film.

Megtekintése KÖTELEZŐ :D

longlasting Creative Commons License 2002.10.03 0 0 909
Azt hittem, felfedezek majd valami rokon hangzást, de mintha a Népi Kína pávakörét hallgatnám. Amúgy nem rossz.
szani Creative Commons License 2002.09.27 0 0 908
Annak mindig örülök ha valakinek van véleménye a Värttinäről, főleg ,hogy még szereti is őket :))
egyébként én is az újabb albumokat kedvelem kicsit jobban. Kedvencem a "Vihma" de azért a régiek is nagyon jók. Néhány régi dalt átdolgozva játszanak koncerteken. Meghallgatható a "6.12."live albumon.
Két hete vették fel az új studió albumot és jövő év elején jelenik meg, és egy koncert DVD-t is kiadnak.
Előzmény: Törölt nick (907)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 907
És éppen ezért nekem jobban be is jön az Ilmatar. De mondjuk most nem én vagyok a tma csak mondom ;)
Előzmény: szani (906)
szani Creative Commons License 2002.09.27 0 0 906
"Itkin" nagyon jó, az egyik kedvencem. Sajnos a minta nagy részét az intro teszi ki.
itt vannak egy-két kedvencemből a jellemző részek.
www.geocities.com/varttinasite/samplek.htm
de tényleg a legjobb ha meghallgatsz néhány teljes számot. ill. a legjobb lenne megnézni élőben :))
én véletlenül láttam őket két éve a szigeten és akkor fogott meg teljesen, korábban a nevüket sem hallottam soha.
egyébként a korai lemezeik sokkal "folkosabbak" mint az "Ilmatar".

Előzmény: Iranon (904)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 905
Időnként?! Általában nincs bennt semmi...
Előzmény: szani (903)
Iranon Creative Commons License 2002.09.26 0 0 904
Atneztem az oldalt, s meghallgattam az Ilmatar albumrol nehany szamot, pld. az Itkint. Elsore az jott le, hogy az enekes holgyeknek jo hangjuk van. A tobbirol, ugy osszessegeben az egeszrol egyelore meg nem alkotnek velemenyt, mivel a szamokat egyben, teljes hosszaban szeretnem vegighallgatni. Ugyhogy most teljes szamokat keresek, mivel van egy-ket szam, amit szivesen vegighallgatnek az elejetol a vegeig. Vagyis van ami tetszik.:)
Előzmény: szani (902)
szani Creative Commons License 2002.09.26 0 0 903
Igen , kölcsönözhető. De nem ám lemásolni! :-)))
és tessék időben visszavinni, hogy más is kivehesse , mert időnként egy sincs bennt :)
Előzmény: Törölt nick (901)
szani Creative Commons License 2002.09.26 0 0 902
Sikerült találnod valamit? Hogy ,tetszett?
Előzmény: Iranon (899)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 901
Sok lemezük kapható itthon, de a Finn Nagykövetség könyvátárból az összes kölcsönözhető.
Előzmény: szani (897)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 900
Helyes helyes. Värttinä tényleg király!
Előzmény: Iranon (898)
Iranon Creative Commons License 2002.09.19 0 0 899
Köszönöm, utánanézek.
Előzmény: szani (897)
Iranon Creative Commons License 2002.09.19 0 0 898
"Minek?"

Végülis lehet hogy maradi, és konzervatív vagyok, de speciel arra gondoltam, hogy meghallgatásra töltsek le ilyen muzsikát.
Azért kosz az infot.

Előzmény: Törölt nick (887)
szani Creative Commons License 2002.09.19 0 0 897
Ha jo finn zenet akarsz, akkor probalkozz a Värttinävel
Letolteni tudtommal nem lehet sehonnan, de a honlapjukon belehallgathatsz eleg sok szamba.
raadasul nehany lemezuk Magyarorszagon is kaphato
www.varttina.com
Előzmény: Iranon (886)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 896
Na vki nézi a magyar BigBrádört Finnországban?! Nofene ;)
Előzmény: Törölt nick (894)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 895
De én meg viccesen így vettem és csináltam belőle egy viccet ;>
Előzmény: Törölt nick (894)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 894
Webberke, te nem lehetsz ilyen, muszáj minden mondatot kiforgatnod? ;o) Bocs, de nem tudtam, hogy az Astoriánál kapható, érted? Az hogy Finno-ban vagyok nagyon is örömteli, nem kérnék érte bocsánatot...
Előzmény: Törölt nick (893)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.19 0 0 893
Nekem nem baj, hogy nem élsz itthon, ne kérj bocsánatot :) És valóban ez a lényeg, hogy beszerezhető. Legalábbis elvileg.
Előzmény: Törölt nick (892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!