Hát azt nem mondom hogy mostantól a kedvenc szoftverem ez a Quatz izé lesz... Eléggé ösze van hányva. Azt árulja el nekem valaki, hogyan lehet úgy felvenni és lejátszani egyszerre egy eszközről (mondjuk a Quarz kapcsán legyen a computer), hogy mind a kettőt hallod egy erősítőben, és nem gerjed össze.
Hát, mi 3 napot voltunk kint. Az első két nap a gitárokat nézegettem, próbálgattam, a 3. napon a billentyűs dolgokat.
Volt sok néznivaló, egy-két olyan dolog, amin én is meglepődtem, pl. volt egy olyan stand, ahol egy angol cég teljesen műanyag elektro-akusztikus gitárokat állított ki. Ki is próbáltam az egyiket (nagyon "szép", csillogó lila színe volt!) és annak ellenére, hogy a gitár minden része műanyagból készült (még a fogólap is!) egész jó hangja volt és fogásra is kényelmesnek találtam.
Megnézegettem a Fender standon a nagyon régi Nocastereket meg a Time Machine sorozatú régi Stratokat (ezeknek még 3 állású kapcsolóik voltak), Teleket. Ki voltak állítva a legrégebbi Fender erősítők is, a nagyon kicsi fa dobozos (még a füle is fából volt!) kb. 8"-os hangszórós, teljesen csöves(!) kis kombók. Ki akartam próbálni a Malmsteen Strat-ot, de az nem volt kiállítva ... :-((( Volt viszont Clapton Strat, meg egy olyan Jazz Bass, amin volt a két JB pick-up, meg volt Prec. pick-up is, meg egy csomó poti, kapcsoló ... Meg hát ott voltak a Fender standon a Guild-ek is. Főleg jazz-stílusú gitárokat láttam, meg akusztikusokat.
Peavey stand: ment a metalkodás, nagy Van Halen-mánia, "százféle" Wolfgang modell, sok-sok erősítő és ment a reszelés egész nap, persze csak kis hangerőn ...
Marshall stand: Minden kurva szép, minden kurva jó, semmit nem lehet kipróbálni, legalábbis nekem nem sikerült. Ki volt állítva a Zakk Wylde fej+láda. Viszont jó kötélfüles szatyrokat lehetett tőlük elemelni, aztán azokba lehetett belepakolni a sok katalógust.
Laney: kijött egy új fej, a TT50 és TT100. Full csöves, 3 csatornás, csatornánként 2 különböző hangszínt lehet beállítani és ezeket egy MIDI-s lábkapcsolóval kapcsolgatni. Celestion hangszórókkal szerelve. A TT50-ből volt kombó is.
Igazából most nem volt olyan, ami feltétlen érdekelne, de ha majd összejön egy CD-nyi a gyűjteményből, arról kérnék egy másolatot - hja, a lustaság! ;o)))
Egyébként nekem 1 jó órával ezelőtt működött...
Off
Nem tudom mi újság a "házi studiózással", de ajánlom figyelmedbe a Computer Panoráma márciusi számának CD mellékletét, vagy a www.digitalsoundplanet.com oldalt. Két ingyenes progi, egy audio-midi szekvenszer és egy 4+4 sávos digitális "magnó" szerezhető be (utóbbival egyszere lehet felvenni és lejátszani, sőt akár csak egy részletét újra venni a kijelölt sávnak). + regisztráció után letölthető egy-egy "Gettig started" dokumentum és kapsz egy 10 megás tárterületet, megnézegetheted mások milyen zenéket tettek fel, ha akarod, legyárthatod hozzá a gitárszólót - szóval szerintem tetszene neked (is)!
Sir! Mostanában nagyon szétaprózzák a leckéket apró rövid darabokra. Alapvetően így is követem az eseményeket, igaz mostmár nem olyan lelkesen mint kezdetben, most is el vagyok maradva pár héttel, de majd behozom. Melyik lecke hiányzik?
Jó kis élő leckegyűjtemény végtelenített kísérettel, mozgó tabokkal, filmekkel. Itt van a rockosabb archívum:
http://www.theguitar.net/archived.htm Szabadalmaztattam a technológiát amivel le lehet menteni offine felhasználásra vonalszakadás vagy törlés esetére :). Nameg aki nem egésznap szélessávú online annak is hasznos a mentés :).
Azt én tudom, csak te is tudod, hogy egy idő után már csak az eleje látszik + a reklám, hogy vedd meg Cd-n. és akkor már csak az olyan netzsonglőrök tudják az oldalt "meghekkelni", mint te. (Na meg áprilistól nemigen fogok hozzáférni a nethez és be is akartam biztosítani magam ;o)))
Semmi Cicc Ó ;o)))))
www.riffinteractive.com - alap, középfokú gitárleckék, stílustanulmányok, jó formában, de nem árt a szélessávú hozzáférés. (Korábban már volt szó róla a fórumban, keress rá.)
De ha kimarad akkor sem vész el semmi, mert a böngészőben felül felismerhető a dátum, és ha a legutóbbi leckéhez képest átírod egy héttel korábbra, akkor megjelennek a korábbi leckék is!
Szia! Én már korábban "hirdetgettem" egy Gibson Nighthawk-ot használtan itt a topicon. Szóval Závodi Janóé és azt mondta, hogy nem nagyon használta, mert ő inkább a LP Classicon vagy a Stratoin játszik. Keménytokkal 450.000,-re mondta, de lehet, hogy lehet alkudni is ...
Lentebb volt ez a gibson vs. ephipone kitárgyalva. Valaki azt bizonygatta, hogy műanyag gagyi érzése volt már akkor, amikor kezébe vette, én meg azt bizonygttam, hogy pick-up csere után nincs különbség. ( ua. a cég, ua. az a faanyag. ). Ja, nekem van is egy ephiphone LP. Ki lehet próbálni ( ezt is :-))) ).
itt egy néhány év eltelt gitár nélkül, és azt a szomorú következtetést kellett levonnom, hogy a gibson nem gyárt nighthawkot.
Ellenben ráleltem, az infóra, hogy az epiphone gyártja.
Ki tud erről bővebbet? Mert árban nem vészes a dolog, csak az a kérdés, hogy ez mennyire ment a minőség rovására. Találtam olyat is, amiben tremoló volt, meg ilyen szörnyűségek :-)
Tamásnak biztosan igaza van, de én úgy gondolom, hogy kis hazánkban elég kevés zenész engedheti meg magának (bármennyire is profi!), hogy 10 gitárja legyen, ha csak nem ajándékba, vagy féláron kapta a forgalmazóktól ...
Szerintem, ha valaki profi gitáros, majdhogynem bármilyen gitáron tud játszani, effekttel pedig többféle hangzást is ki tud hozni egyazon gitárból.
És azt tudtad, hogy Joe Satrianinak is van VC-30-as kombója, kiegészítő ládával?
Most voltam kint Frankfurtban a Musikmesse-n és a Samick standon kipróbálhattam a Gregg Bennett szériából a Flying-V-t és az Explorert. Nagyon komoly minőségű hangszer mindkettő, mahagóni test, ragasztott nyak, habos jávor fedlap, Grover kulcsok, szegélyezés a nyakon és a testen, Duncan Design humbuckerek és kurva kényelmes nyak. Tudomásom szerint lesz Magyarországon is május körül, az Eldorádóban a Flyingból, 110.000,- Ft körüli áron.
Sziasztok
Nem tudná valaki megmondani, hogy pontosan hogy juthatok el a Musik Produktiv-hez? Holnap mennék ki Bécsbe és útba ejteném a dolgot... ha tud valaki segíteni, akkor plíííz....
valóban, de ott magával a cuccal, az erősítőkkel is volt a gond. Videon is láccik, hogy többször megálltak, pakolták az erősítőket. A koncert elején hendrix még tök jó hangulatban van, aztán a koncert végén - a sok technikai malőr miatt- csak úgy lebassza a gitárt a szinpadra és kimegy. Ja, korábban volt már szó a soundról. Ezen a koncerten többnyire egy flying V-n jáccik, és nincs változás a soundban, a stratohoz képest.