Keresés

Részletes keresés

mammamija Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7807

Ja! olyan áhítattal nézte a "mestert", hogy szétröhögtem magam:) A pasi bement a szétvert konyhába, nézegette, a csaj meg "már tervez! már ott tart!!" mondogatta -
elképesztő volt a sznobsága.

Az ötgyerekest simán megszállottnak láttam:)) .... a végén meg az volt a csattanó, hogy a sok küszködés ellenére eladta - vett egy másikat felújítani:))
Háááát, nem mondom...nem cicózott sokat:)) meg aztán munkája sem volt, így meg lett az is...
Előzmény: ARic (7804)
startmalac Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7806
abban a részben az is tök jó volt, hogy a nő nem parázott, amikor a kisebb gyerekek malackodtak vagy lábatlankodtak körülötte, amikor ő dolgozott, a nagyobbakat meg ügyesen be tudta vonni a feladatokba
Előzmény: ARic (7804)
Gömbtatu Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7805
Mindent!
Előzmény: domi_nick (7803)
ARic Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7804

akiknek 10milkós konyhabútoruk lett? (a tervezőnek kifizette a repjegyét meg extra manit, csakhogy elmenjen felmérni a "terepet")

a britisek ebben a sorozatban általában baromira el vannak szállva egyébként (maguktól meg pénzügyileg), ízlés és mindennapos gyakorlati ismeretek szinte nulla, aztán belefognak a nagy projektekbe

 

a legvalamirevalóbb, és egyben igazán tiszteletre és elismerésre méltó az a nő volt, aki beköltözött az 5 gyerekével a végtelenségig lepusztult házba, alig volt valami pénze, és a betonozástól kezdve a burkolásig ezer dolgot megcsinált teljesen egyedül

 

Előzmény: mammamija (7801)
domi_nick Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7803

Dehonnem, dógzok ezerrel:)

A héten elvileg már eltűnnek a burkolók...este rakok fel részképeket:)

Mit szeretnél látni?

Előzmény: Gömbtatu (7799)
mammamija Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7802
Én azt nem értem, miért van egy szinten két fürdőszoba?
Másrészt a mosógép pincében való elhelyezésének én nő létemre nemigen örülnék ...
Előzmény: Khelben (7765)
mammamija Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7801
:)) azt a részt én is láttam:) de legjobban az az angol házaspár tetszett a két lánnyal, akik 1:1-ben az angliai lakásukat adoptálták valahova Olaszországba:))
Előzmény: ARic (7775)
mammamija Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7800
Csak akkor tenném a szoba sarkára az ajtót, ha mögötte van annyi hely, hogy egy könyvespolc is elférjen kb. 25 cm-es. Mert ha nagyon a sarokban van, az ajtó kinyitásával holt tér keletkezik, tehát egy ajtónyit elvesz ami a könyveket tekintve elég szép mennyiség....
Előzmény: mouser (7766)
Gömbtatu Creative Commons License 2006.07.18 0 0 7799
Mivanmán? Egy hete senki nem csinál semmit?
Gömbtatu Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7798
Bármikor.:) Lételemem, sajnos.
Előzmény: CapriFun (7797)
CapriFun Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7797
Rendben, legyen fuga!:)  köszönöm a helyesbítést!
Előzmény: Gömbtatu (7796)
Gömbtatu Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7796
Ha nem lesz a kövek között fúga, legalább tokkáta legyen. Zenei neveltetésem ezt javallja. Amúgy fuga, kérlek, fuga, csak hogy a 'mesterek' is komolyan vegyenek.
Előzmény: CapriFun (7787)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7795
Nekem csináltatva vagyon, borovi fenyő, igaz, nem könyvespolc, mert azt zárhatóra (pormentesre) akarom majd, hanem a fürdőszobaszekrényemen. Kapható ún. üvegpánt, az üveget az asztalos a kívánt üvegből levágatta az üvegesnél, kifúratta a pánt és a fogantyúk helyét, aztán rárakta a korpuszra. A pánt helyét be kell maratni a korpuszba.

Ismétlem, a sima üvegajtó nem pormentes, mert az ajtók találkozásánál nem érhet össze tökig, és a pánt sem szorítja rá tökéletesen, így felülről is kap levegőt. A könyvesszekrényemet szerencsére még nem kellett eldöntenem, talán valami osztott, mikroajtóra emlékeztető dolog lesz belőle. Vagy a szokásos sima tolóüveg-ajtó.

Mikroajtó példa (a stílus számomra feledhető):
http://www.mubutorrt.hu/kepek/concerto_7_nagy.jpg
http://www.antique-furniture-mall.com/images/products/public/JB196b.jpg (nagyon nagy kép!)
Előzmény: altimus (7790)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7794
hehe, már az előző körben írtam, hogy a görbe falakat győzheti fizetni.
Előzmény: mouser (7789)
MC Szasza Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7793
Ezt mondom én is! :)
Előzmény: Törölt nick (7791)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7792

Az ikeában lehet kapni üvegajtós könyvespolcot, ha nincs különösebb ellenérzésed az áruházzal szemben szerintem nézz ott is körül. Elfogadható áron mondjuk csak bútorlapos megoldások vannak, nem fából. Billy fantázianéven. Nekem ilyen polcom van, bár üvegajtóm nincs rá, egész jól elbírja a 30kg-os akváriumot, úgyhogy ki merem jelenteni hogy masszív eléggé :)

A minőség nem a csúcs szerintem, bár semmi gondom nincs vele, de nem is a leggagyibbak közé tartozik, nekem 3 éve van meg, semmi gondom nincs vele.

 

Előzmény: altimus (7790)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7791

Azért írtam hogy csigaforma, mert akkor nem kell ajtó...persze hely az kell hozzá valamivel több :(

 

CapriFun: akkor köszönd a képet, ha megtaláltam :) remélem meglesz.

Előzmény: MC Szasza (7785)
altimus Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7790
Udv a Holgyeknek/Uraknak

Elso korben arrol erdeklodnek szerintetek hol lehet talalni uveg ajtot konyvespolchoz? Valami igenyesebb edzett uvegre gondoltam, lehet teljesen tiszta, enyhen maratott/homokfuvott. Fontos lenne, hogy lehessen venni hozza beszerelo csuklokat/pantokat, mindent ami ahhoz kell, hogy keszre lehessen szerelni vele a konyvespolcot. Jo lenne ha lenne valami meretvalasztek is. Az ar nem annyira kritikus mint a minoseg.

Nezegettem egy kicsit az uzletekben de meg veletlenul sem talalok olyan konyvespolcot ami nekem tetszene es meretben is megfelelne, ugyhogy arra jutottam utananezek hatha ossze lehet rakni hazilag is olyat amilyet szeretnek. Vegulis az uvegajto a kritikus pont, mert zarhato konyvespolcot szeretnek.

A korpuszra is varok otleteket, lehet fabol/fembol, igazabol maga a korpusz nemigen fog latszani. Standard 60-90 cm szeles elemekre gondoltam, a magassag jo lenne ha a plafonig erne (~270), de lehet alacsonyabb is es nem baj ha a korpuszt a falhoz kell erositeni. Ilyen magas uvegajto nyilvan nincs, es nem is tul praktikus, lehetne 2-3 reszbol is.

Amiert nem talalok megfelelo polcot az egyreszt az, hogy keskeny polc kellene, amin egy sor konyv fer csak el, es az uveg ajto is fontos lenne.

minden otletnek, web linknek orulnek, esetleg az is erdekelne ha valaki olyan ceget/szakembert tudna ajanlani aki meretre keszit konyvespolcot.

ezer koszonet,

altimus

mouser Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7789

A kiugró, szabálytalan fal dekoratív meg minden, de ki is kell majd fűteni.

 

nomeghát azért erősen megdobja a költségeket egy ilyen szabálytalan alakzat fölé ácsolt tető.

Előzmény: t3v3d3s (7788)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7788
hát, mindenkinek a pénztárcája, szociális háttere és családi körülményei függvényében :-)

3 normál méretű szoba, külön fürdő, wc, össz. 60 m2 plusz 10 m2 terasz - 2 főre teljesen jó, pedig az egyik szobában szinte csak könyv van. Na, a konyha lehetne nagyobb, így főzéskor csak egyszemélyes. Ugyanekkorában nőttem fel, hímnemű testvérrel, na, ahhoz már tényleg (nagyon) kicsi. De ne már, hogy a kétszer ekkora 120 m2 ne legyen elég 4-5 főre, még ha rendszeres vendégjárás is van. Amíg kicsi a gyerek, én nem tenném saját szobába, gimnáziumtól felfelé pedig könnyen lehet, hogy más városban köt ki, utána meg csak kajálni meg pénzt kérni jár haza :-)

Az amerikai mobilitással nem jó példálózni, mert itt csak pesten van állás, vagyis egyirányú a vándorlás, és csak a társadalom alsóbb-közép rétegeire jellemző, míg ott pont fordítva: a jól fizető állásból mennek a még jobban fizetőbe. És szerintem tök gyökértelenek, részben talán azért is, mert nincs saját házuk/lakásuk, mindenhol csak átmenetileg bérelkednek, de ez már egy másik topik.

Én pl. örülök, hogy sok-sok év albérletezés után megtaláltam azt a lakást, ahol még legalább tíz évig élni fogunk, mert addigra talán kész is lesz, de ha nyernék a lottón, nyilván keresnék egy még eszményibb családi házat bazi nagy kerttel. De igazad van, ki mennyit bír anyagilag (pl. ár, rezsi) meg időleg (takarítás stb.), amiben persze az is benne van, ki milyen háttérből jött (minimális igények), mit dolgozik, és milyen alapelvek szerint kívánja berendezni a házát (praktikum, esztétikum, egyebek).


Khelben, a legutóbbi rajzon szerintem a tároló kiszögellését vedd le, ferde fallá, optikailag is jobb lesz, hogy a szemetek nem ütközik a folyosón semmibe. (Utólag vettem észre, az még a régi házrész része... szóval mindegy) Ha van legalább egy építészhallgató ismerősöd, vagy értesz a 3d modellezéshez, érdemes lenne megnézni, hogy belülről bejárod a házat, pl. nem túl hosszú-e a folyosó, túl sötét-e egy-egy zug, mennyi a holt tér stb. Amit a ház körülfog, az valami fedett terasz lesz? (ahol a pillérek vannak) Érdemes elgondolni, hogy a gyerek legfejlettebb állapotában milyen bútorok lesznek a szobáikban, és az ajtó-ablak helyzetét (a konnektorokról stb. nem is beszélve) annak megfelelően beállítani (pl. ágy, polc, szekrény, íróasztal szabványméretek figyelmbevételével, ahogy más is írta). Ebből az is kiderül, mekkora (milyen alakú) térben lehet mindezt elrendezni. ugyanígy a fürdővel.

A kiugró, szabálytalan fal dekoratív meg minden, de ki is kell majd fűteni. A bal oldali, kilógó új szobánál a bejárati, cső alakú rész bútorozhatatlan, holt tér. Az egyik szobából nyílik a kertbe is egy ajtó(?), az szerintem átjáróház lesz, és aki ott lakik majd, nem biztos, hogy szeretni fogja. Ahol az ajtó a falra nyílik, ott ha arra a falra bútort teszel, az látványnak nem túl jó, csökkenti a térérzetet.

Valaki írta, hogy belsőépítész is segíthet, hisz ő már sok ilyet látott, és olyanok is feltűnnek neki, ami a laikusoknak nem biztos. Szerintem a tervezési díjon nem érdemes spórolni, ha már felépült, és kiderül, hogy nem jó, sokkal többet veszítesz.
Előzmény: ARic (7760)
CapriFun Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7787

Előre is köszönöm a képet!

 

Egyelőre a tervek vannak kész, most kezdtem bele az árajánlat kérésekbe, árkalkulációkba... a kivitelező korrekten leszámítja az árból ha valamit nem kérek, vagy saját anyagot szeretnék. Ezzel ha nem is sok, de valamennyi lejön az húzós árakból... végülis sok extra nem lesz benne (hely és pénzhiány miatt): üvegtégla, üvegajtó a fürdőben, fényes fekete kő fúga nélkül mindenhol. A berendezés pedig annyira minimalista lesz, hogy nem lesz semmi az első időben :(

Előzmény: Törölt nick (7786)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7786

Na akkor tartom magam az előző hozzászólásomhoz, megkeresem neked az újságot (remélem meglesz) és elküldöm a képet :)

 

Most már nagyon kiváncsi leszek a lakásodra...az biztos, hogy nem keveset kell majd ráfizetned, hogyha ilyen extráid lesznek, de biztos nagyon szép lesz!!!!!

 

Előzmény: CapriFun (7783)
MC Szasza Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7785
akkor arra meg minek ajtó?

Hát hogy ne spricceljen ki a víz. Ha nincs nagyobb hely más megoldáshoz, csak kell ajtó.
Előzmény: Törölt nick (7781)
ARic Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7784

azon átsiklottam, okés :)

Előzmény: CapriFun (7783)
CapriFun Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7783
7767-ben írtam, hogy a "fürdőszobámra" szeretném az üvegajtót :) valószínű a zuhanykabin is épített lesz benne...
Előzmény: ARic (7782)
ARic Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7782
nem biztos :) nekem nem jött le, hogy hová kell nekik az ajtó, csak a homokfúvott üveg-ajtóról nekem ez jutott eszembe :)
Előzmény: Törölt nick (7781)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7781

Hooppppá, akkor lemaradtam valamiről?

Nekem nem jött át hogy zuhanyfülkére kéne az ajtó....azt hittem, hogy a fürdőszobára.

 

akkor arra meg minek ajtó? mármint a zuhanyfülkére? kell egy csigaformát csinálni aztán kész :) olyat mint a stradokon van öltözőnek :) meg Amszterdamban vizeldének :o)))

 

Előzmény: ARic (7778)
ARic Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7780
ha egyszer lesz zuhanyfülkénk, csakis épített lesz, a fehér műanyag cuccokat rühellem :)
Előzmény: MC Szasza (7779)
MC Szasza Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7779
Sőt, az átlátszó is. Mi is úgy építettük a zuhanyfülkénket, a fala üvegtégla (színtelen + néhány színes díszként), az ajtó meg teljesen átlátszó üveg. Szerintem pöpecül néz ki. :)
Előzmény: ARic (7778)
ARic Creative Commons License 2006.07.12 0 0 7778
épített zuhanyfülkéhez nagyon szépen mutat szerintem :)
Előzmény: Törölt nick (7777)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!