Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 281
Azt hiszem én már a héten időpontot kérek Ápr.-ra a háziorvosomhoz, mert ha Ápr. 1-től nem lesz vizitdíj, akkor jön a "beteg roham".

Én meglepődtem a magas részvételi számokon. Ezekszerint ennyire utálják az emberek a kormányt.....
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.09 0 0 280

Az index fórumai sem abszolute védettek, itt is kideríthető ki kicsoda. Pl Te és native 99 önkormányzat közeli emberek vagytok (legalábbis szerintem). Ha ott dolgoztok 1/80-ad esély van a beazonosításotokra. Ha csak családtagjai vagytok önkormányzati dolgozóknak akkor már romlik az arány. ;-)

 

Az index fórumokon is van moderáció itt is mőködik a régiómoderátor. Ha valaki személyeskedik, sérteget, rendszeresen offol egy pillanat alatt kitiltják. Igaz őket rettentő mód nem érdekli a politikai hovatartozás számukre nincs ciki, nincs agyonhallgatni való dolog.

 

Sokat ne reméljetek.

 

Ha rá kattintotok itt a nickemre rólam majdnem minden megtudható, a vélemyényemben semmi szégyelni való nincs, ezért nem is vagyok hajlandó névtelenül hozzászólni semmihez, sőt többször felfedtem magam a városi fórumon is, soha de soha nem volt belőle bajom. (Eddig....... :-))

Előzmény: Fekete-Vörösmarty (279)
Fekete-Vörösmarty Creative Commons License 2008.03.08 0 0 279
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Irjatok ide nyugodtan legalább látják, hogy nem vagyunk birkák, ha csak egy kicsit is visszafogják magukat már megéri. Ne féljetek mindenki kitud találni valami jó nevet, nem deríthetik ki ki vagy, mert akkor az index bezárhatja kapuit. Egyébként ez is szégyen, hogy nem vállahatjuk nevünket, mert féltjük egzisztenciánkat, állásunkat, kapcsolatainkat, ez ennek a rendszernek a szégyene.
Kettőspont Creative Commons License 2008.03.08 0 0 278

 

SZiasztok!

Olvasom a hozzászólásokat, és nem tudom, hogy merre tart ez a város. Előre biztos nem. Visza a legsötétebb 50-es évekbe. Cenzúra, fórum befagyasztása... Írjátok, hogy Rozika keresen új állást. Miért? Mert leírta az igazat? Szomorú, hogy embereknek az állásukat kell féltenie, mert nem tetszik nekik amit látnak, és esetle el is mondják.Többtől hallottam, hogy a közszolgálatban dolgozóknak (tanároknak is) "ki volt adva", hogy tartsák a szájukat, senkinek ne mondjanak semmiről semmit. A nyilvánvaló törvénytelenségeket mindenki elnézi, elfogadott dolog, hogy a törvényeket még csak figyelembe sem veszik. Akkor minek törvény? Lehet akár diktatúra is. Javaslom, hogy mindenki írjon az indexre, ha valami visszázságot tapasztal, ezt nem tudják törölni.

Fekete-Vörösmarty Creative Commons License 2008.03.08 0 0 277

Sziasztok!

 

Szerintem félreértés van. Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Az illetőt korkedvezménnyel nyugdíjazták. Tudta régebb óta, hogy menni kell, csak korábban az volt a szokás, hogy az ilyen régóta ott dolgozóktól a hivatal vezetés elköszön, a legtöbb cégnél szerintem ez a szokás megbecsülik a régóta ott dolgozókat, és nem kis cégekről beszélek. 

Tudomásom szerint van egy másik kolléga akinek korábban felvetették a nyugdíj lehetőségét, aztán sokáig nem beszéltek vele a dologról, aztán egyik nap azt mondták neki, hogy a másik naptól nyugdíjas.

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.08 0 0 276

Sajnos nem ismerem ilyen mélységig a dolgokat, itt írt róla fekete-vörös, de nem derült ki, hogy magától ment el a dolgozó, vagy küldték..........

 

Azt jól látod, hogy a vasút is mint a hivatal. Pl. Nincs érvényes vasútvállalati engedélye több jelenleg a MÁV csoportban tevékenykedő leánynak, tehát a szabályokat törvényeket ott is pont úgy mint itt :-(((((( Jó magasról le ..........

Előzmény: native99 (275)
native99 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 275
Titibi! Az szerintem nem normális állapot, hogy egy 35 éve a hivatalban dolgozó emberrel közlik, holnap dolgozhat utoljára. Aztán másnap négykor elmegy, és azt sem mondják neki fapapucs. A munkájával kapcsolatban soha semmi kifogás nem merült fel. A hivatalnak törvényesen kellene működni, aztán ezt teljesítve lehet szó a hatékonyságról. Gondolom ez a vasútnál is így van.
native99 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 274

A friss Ajkai Szó első oldalán ezt írja Láng György Géza az egészségügyünkről: "Feneketlen zsákként nyeli a pénzt, arányaiban annyit költünk rá, mint a leggazdagabb európai nemzetek." Erre a hazugságra építve vezeti le, miért van szükség a kormány által diktált reformokra.

Ezzel szemben a valóság: "A legtöbbet az Egyesült Államok áldoz magán-, illetve közforrásból együttesen az egészségügyre, ott a 2004-2005-ös adatok szerint 6401 dollár volt a fejenként erre költött összeg, majd Luxemburg és Norvégia következett 5352, illetve 4364 dollárral (az értékek vásárlóerőparitáson vannak számolva, azaz figyelembe veszik az árfolyamot és az árszintek közötti különbséget is). Az OECD átlaga fejenként és évente 2759 dollár, a harmincas lista 25. helyére szorult Magyarország esetében pedig 1337 dollár ez az összeg. Nálunk is rosszabb helyzetben mindössze Dél-Korea (1318 dollár), Szlovákia (1137 dollár), Lengyelország (867 dollár), Mexikó (675 dollár) és Törökország (586 dollár) van ebből a szempontból."

Természetesen szükség van átalakításokra a magyar egészségügyben, de a helyzet téves ismeretéből, csak téves következtetésekre lehet jutni.
 

Fekete-Vörösmarty Creative Commons License 2008.03.08 0 0 273

Az önkormányzatokról szóló tv alapján ki kell nevezni az aljegyzőt a községeknél nagyobb településen a jegyző helyettesítésére, ez a törvény bár Ajkán ilyennel már nem foglalkoznak. Egyébként abban a percben lesz nagyonagy gáz ha a jegyző valamiért kidől a sorból.

Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.08 0 0 272
Tegnap Úrkúton megnyilt a "Siralom Völgye" kiállítás. Elég szép számmal jelentek meg az érdeklődők. Köszönöm a szervezők segítségét. Egyben jelentem itt is találtunk leszármazottakat akik tudnak mesélni ............
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.08 0 0 271

Ha nincs aljegyző és nélküle is működik a hivatal akkor lehet, hogy nem is kell? Nem értek hozzá, de pl. azt látom, hogy a bezárt vasútvonalak nélkül is megy a vasút, de amikor bezárták a vonalakat (éppen egy évvel ezelőtt), magam nem hittem abban, hogy jó ez így, úgyfest nem engem igazol a jelen. Csak azért mert volt feltétlenül kell lennie?

 

Sajnos azt látom én is vannka koncepciók amiket nem azok irányítanak akik azt hiszik ők irányítják a koncepciót, hanem maga a koncepció irányít. Gondolok itt arra, hogy nem kiforrott még a reform, de a kilépők, nyugdíjba menők rendesen alakítják azt. Jelesül mi mikor ürül meg és mikor töltődik be teljesen bizonytalan. Pláne úgy hogy a fej nem is tudja mit mikor kivel miért akar feltölteni!

 

Amíg nem omlik össze a rendszer addig én hiszek a működőképességében, ha összeomlott legalább lesz mit újjá építeni!

Előzmény: Fekete-Vörösmarty (270)
Fekete-Vörösmarty Creative Commons License 2008.03.08 0 0 270

Sziasztok!

 

A hivatal karcsúsítása valóban nem bűn, csak a hivatal vezetői nem tulajdonosok, nem a saját pénzükkel száltak be és nem viselkedhetnek úgy a dolgozókkal mintha vállakozók lennének, mert őket megválasztották és a legfontosabb feladatuk a közigazgatás ugyan gazdaságos, de ugyanakkor hatékony az állampolgárok igényeit kielégítő münködtetése. Ha mindenbem ilyen takarékosság mutatkozna akkor nem lehetne semmit szólni, de amíg 10 milliókat költünk muskátlira túlzott fásításra, rendkívül drágán, gazdaságtalanúl működő AVAR KFT-re, addig a másik oldalon bocsássuk el az embereket, a közigazgatásból, közoktatásból, egészségügyből ez nonszensz. A jelenlegi leépítéseket semmi más nem vezérli csak a mérhetetlen eladósodottság. A másik része a dolognak, hogy a leépítések mellett veszik fel a legvidámabb barak embereinek  mindenféle szakmai hozzáértés nélküli hozzátartozóit dolgozni, most mondom előre, hogy ezek az emberek nem tudják jogszabályszerűen ellátni a feladataikat. Ezeknek az embereknek felvételének a feltétele természetesen a jegyző és a polgármester közötti alkuk eredménye, mely alkuban a jegyző a jelzett dolgok miatt  hátrányba van. Úgy gondolom, hogy olyan nem hangozhat el testületi ülésen egy polgármester szájából, hogy a dolgozók támásztják az asztalt, stb nem végzik el munkájukat, anélkül, hogy ezt a jegyző mint munkátltató ki ne kérje magának, de sajnos a hivatal dolgozói mellett senki nem áll ki. Utoljára még a volt aljegyző asszony mert ellenálni, de őt kicsinálták. De azt is mondhatom mindenkit aki vezető szinten volt, egy kicsit értett a közigazgatáshoz, és megpróbált a jogszabályoknak megfelelően dolgozni. Már csak egy régi vezető van a két iroda vezetőből aki érti is amit csinál sajnos félek tőle, hogy ő lesz a következő.

A történethez annyit, hogy 1990-től a demokrácia első éveiben elkezdték felépíteni ezt a hivatalt, ez körül-belül az ezredfordulóra befejeződött, majdnem minden a helyén volt. Ezt a rendszert mára szinte teljesen szétverték, mert az alapegységekhez nyúltak hozzá, mindenféle előre kigondolt kondolt koncepció nélkül zajlik az átszervezés. Évek óta nincs aljegyző, a két irodavezetői poszt betöltésére, meg sem próbálnak pályázatot kiírni, mondják az is lehet, hogy más lesz a felállás. Rá kellene jönni, hogy ez nem egy kisérleti nyúl, hanem egy hivatal. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy van még pár ember aki megpróbálja a hátára venni a hivatalt. Ezért az emberek még nem sokat észlelnek a repedező falakból, de abban a pillanatban amikor ezek az emberek kilépnek a rendszerből, márpedig nem sokáig fogják eltűrni, tehát abban az esetben mint egy kártyavár fog összedőlni minden.

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.08 0 0 269

Na ez már valami, így értem, hogy mitől is teljesül az összeférhetetlenség.

 

Az önkormányzat karcsúsítása nem biztos, hogy bűn. A PM mondotta az egyik fórumon amin én is ott voltam, hogy 2002-ben egy 120 fős aparátust vett át, ami addig részben családi vállalkozás volt. Érti ez alatt, hogy volt olyan dolgozó akinek szülei és nagyapja is bennt dolgozott a hivatalban. Mondja, hogy ezt megszüntette. Ma 80 (S még ezt is szeretné karcsúsítani) emberrel több munkát végez el mint anno az elődei 120-al. Több a feladat igen, akinek nem teszik mehet. (Gondolom így volt az is akit említesz, hogy 16:00-kor vette a kalapját és passz.) Ismerős ez a mondat, mintha más is mondott volna hasonlót őszödön.........

 

Persze ha az ember önkormányzati dolgozó akkor ezt a stílust nyílván nem kedveli, én mint az őket eltartó adó fizető értem, és akár még szimpatikus is lehetne. Mondom lehetne, mert ha nem tűrte meg a 2002 előtti családi "vállalkozásokat" az önkormányzatban, akkor következetesen nem kellene megtűrnie a mostani összefonódásokat sem.

 

Ráadásul egy új iroda vezető kinevezésével meg is oldhatná a dolgokat nem? Ekkor megszünne az alá rendeltségi viszony az élettársak között! Vagy ekkor sem?

Előzmény: Fekete-Vörösmarty (268)
Fekete-Vörösmarty Creative Commons License 2008.03.07 0 0 268

Sziasztok!

 

Mielőtt bárki kombinálna csak azért ezt a nevet választottam mert minden normális nick foglalt volt, tehát semmi közöm a sulihoz. Ha valaki olvassa ezt az írást úgy is rá jön hogy másnéven már hallhatott, ennek az állandó változtatásnak is meg van az oka.

 

Tehát egy adalék a hivatal felépítéséhez.

 

Jegyző  vezeti a hivatalt, a helyi választási iroda vezetője 

 

az oktatási iroda, a titkárság és a személyzeti feladatok tavaly év elején egy iroda alá került, de vezetője tavaly május óta nincs, irodavezető helyettesi feladatokat a jegyző élettársa látja el, az iroda látja el a válsztással kapcsolatos valamennyi feladatot, a megbízott vezető a hvi vezető helyettese, tehát az élettárs a jegyzőé.

 

Sajnos a politikai pártok konkrétan az ellenzék valamiért nem feszegeti a dolgot, pedig az utóbbi időben úgy látszik, hogy hivatal vezetése egyre inkább kicsúszik a jegyző kezéből, mert mindent végre kell hajtania amit a pm mond, különben bukik a családi vállakozás.

 

Egyre több a hivatal működésébe komoly szerepet játszó köztisztviselő a távozás gondolatával kacérkodik.

 

Az emberekkel nem foglalkoznak megfelelően, volt olyan ember akinek 35 év után a vezetés azt sem mondta muk, négy órakor összepakolt aztán haza ment.

 

Nincsenek leosztva  a feladatok, korábbi 6 irodavezetőből csak kettő  van és négy irodából úgy csináltak kettőt, hogy lassan egy éve nincs irodavezetője egyiknek sem, csak helyettesek, az egyik a jegyző élettársa a másik személyt mégcsak kisem nevezték csak megkérték, hogy mindenféle plusz nélkül csinálja ezeket a feladatokat

 

Mindezek alapján szerintem rozikának nem kell bocsánatot kérni senkitől, ő az igazat írta. Ha bármi kétségetek van afelől, hogy miért van letiltva a helyi forum szerintem sikerült oszlatnom a ködöt, már akinek egy csepp kétsége is volt az ügyben.

balint111 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 267
Helló.Valaki tudna nekem adni élő törpeharcsát akváriumba?:D
Egy pár darab kéne.
Dydand Creative Commons License 2008.03.06 0 0 266
Igazad van! Semmilyen technikai indoka nincs annak, hogy fejlesztésre hivatkozva szüneteltessék a fórumot, ez egyszerűen etetés...

Üdv: dy
Előzmény: native99 (265)
native99 Creative Commons License 2008.03.06 0 0 265

Tegnap az Ajka TV-ben hírként elhangzott, hogy fejlesztés miatt nem működik a fórum a város honlapján. Továbbra is azt mondom, két lehetőség van, de egyik sem indokolja a leállítást. 1. Teljesen új fórummotor lesz, az adatbázisba nem töltik át a régi tartalmat. Ekkor a fejlesztés elkészültével percek alatt lecserélhető lenne a régi rendszer az újra. 2. Az új fórumba áttöltik a régi tartalmat. Ebben az esetben az adatok átkonvertálása miatt el tudok képzelni néhány órás leállást. Ehhez képest a fórum egy hete áll!  

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 264
Szerintem ha egyszer működni is fog a fórum, semmi nem lesz benne. Majd valaki "kiírtam ám CD-re hogy ne vesszen el" szöveget beírja és kész! Én azon sem lennék meglepődve, ha 2010-ig "fejlesztgetnék".

Kicsit vonatkoztassunk el a költségvetés számaitól. Van egy polgármesterünk, aki nem Ajkán lakik, és a munkahelyén kívül semmi nem köti ide. A választásokat úgyis elbukja, aztán eltűnik a város életéből. Lehet őt szidni, de azt senki ne felejtse el, hogy OTT VANNAK MÖGÖTTE AZ AJKAI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK, akik asszisztálnak a munkájához. Lehet szidni a Bélát, de azt is észre kell venni, ő egyedül nem lenne képes pénzügyileg tönkretenni a várost. Én sokkal jobban haragszom azokra az ajkaiakra, akik melléálltak és az elmúlt néhány évben a saját városuk, lakóhelyük jövője ellen vannak és szavaznak.
Mint külsős, (aki egyébként tesz az összes pártra, mert mind egyforma), nem tudom megérteni, egyesek hogy képesek a saját városuk ellen tenni, hogy képesek a hülyeség után menni és hogy képesek a saját lakóhelyüket szarba vinni.
Ott van Pápa, B.füred, Tapolca, ahol mindegy ki van hatalmon és mindegy ki vezeti a várost, akkor is fejlődik. Sajnos Ajka Veszprém és Várpalota útját követi, ahol nem a lakók a fontosak, nem a város az első, hanem a balhé, örökös viták és fafejű városvezetők!!
native99 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 263
Bombaként robbant, hogy még meg sem száradt a tinta a költségvetésen, és kiderült: a polgármester 2 milliárd forint nagyságrendben kötvényt akar kibocsátani. Ezek után csodálkoznak a baloldalon, ha a jobboldali képviselők azt gondolják, hogy az egész költségvetési vita színjáték volt?
native99 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 262

Ez legalább olyan ciki, mint az összeférhetetlenség: http://www.ajka.hu/main.php?ac=read_article&article=105&active_chapter=1&menu=4

A 2005.12.31-i utolsó frissítés az 5 millió feletti szerződésekről arra utal, hogy finoman fogalmazva ott sincs minden rendben. 

native99 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 261
A friss hírek között sincs egy mukk se a fórum megszüntetésének okairól. Szerintem ez önmagában is beszédes. Valószínűleg képviselőkhöz kell fordulni az ügyben.
orangesaft Creative Commons License 2008.03.03 0 0 260
Szerintem a szavazás után fog csak működni, és "véletlenül" mindent kitörölnek. Jah, alig vagyok rosszindulatú.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.03 0 0 259

Közben a honlap fóruma négy napja nem működik! Ki mire tippel mikor áll helyre?

 

S a helyreállítás után mi marad benne?

 

Semmi?

 

Esetleg minden?

 

Esetleg csak néhány kínos kérdést feszegető hozzászólás? Ha igen milyenek? Jegyző és élettársa témakör? Miért nem dolgozik a múzeum őr nyitvatartási időben? Vagy teljesen más?

Törölt nick Creative Commons License 2008.03.03 0 0 258
Már egy ideje geodéziai méréseket végeznek a városban. Valaki tudja mi célból??
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 257
Nem is hallottam róla, hogy valaha tervezték volna! Mondjuk egy olyan mint ami Pápán van milyen szép is lenne. De hát Pápa az Pápa ott vannak POLITIKUSOK akik országos szinten is sokat nyomnak a latba! Itt pedig nem igen vannak olyan karizmatikus személyek akik ezt képesek lennének elintézni! Ugye általában a perontető mellé szokott járni valami koca aluljáró is a vágányok megközelítése céljából!
Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 256
Nem esküdnék meg rá, de én valami olyasmire emlékszem, hogy anno mikor még a Stollár Mihály OGY-i képviselő volt, ő megígérte hogy elintézi a fedett peront.
Ha már fedett nem is lesz, legalább szépen újítsák fel. A Balaton parton vannak nagyon csinos állomások. Na egy olyat kérnénk ide is!:-)
Ami a vasúti kocsikat illeti, nekem már volt szerencsém 4 fajtában is utazni. A lepukkant gyorsvonati kocsiban nem ültem le, mert..... Az IC kocsi már jobb, de én annyi pénzért többet várnék tőle. A felújított német kocsik szerintem nagyon jók. Bárcsak mindenhol ez lenne a minimum az országban!! A legújabbak pedig.......mintha egy Trabiból Bentleybe ülne az ember. Nyáron valahogy mindig úgy jön össze a vonatozás a Balaton parton, hogy Desiro jöjjön!:-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 255

Ez a vasútvonal nem szerepel a fejlesztési tervekben, szerepelt de kikerült belőle. Nyílván az erős parlamenti képviselők jól lobbiztak érte:-(

Arról van információm, hogy a peron hibáit egy átépítéssel nemsokára orvosolják. De peron tető nem lesz (Nem is volt tervben soha). El kell keserítselek Ajka hazai viszonylatban korszerű vasútállomás, már ami a biztosító berendezést illeti és a munkakörülményeket. A váróterem is kielégíti az igényeket. Néhány éve a MÁV és az önkormányzat közösen újította fel az épületeket, kívülről a várótermet belülről is. Ez is eredmény.

Az új vonatok nem erre fognak járni, mert nem Bp elővárosa vagyunk és nem is az egyes vonal (Bp-Hegyeshalom) ahol az új vonatok járhatnak 140-el.

Annyi újdonság van, hogy a németektől vásárolt és felújított kocsik erre is megjelentek a személyvonatokban.

Előzmény: native99 (254)
native99 Creative Commons License 2008.03.02 0 0 254
Ha már így vasutasok közé csöppentem:-)) Én például szívesen látnék Ajkán a 100 éves emlékek mellett egy (vagy kettő) normális fedett peront, meg egy korszerű vasútállomást is. A vonatokról nem is beszélve. Ha már a dolgozóknak nem akarnak a privatizációs bevételből adni, legalább erre költhetnék.
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 253

Hallottam róla, de most sajnos nem fért bele a 2 napba. Nyáron megyek ismét, akkor feltétlenül megnézem ;)

Előzmény: Törölt nick (252)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.02 0 0 252
Sajnálhatod, hogy kihagytad a vasúti látnivalók közül a Csingervölgy gőzmozdonyt és a bányavasút tekintetében pedig a Bányászati Múzeumot!
Előzmény: Törölt nick (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!