Ebben én nem lennék biztos (mármint az USA-ban történő szabadalmaztatás esetén).
"E törvény értelmében már az új és hasznos találmány feltalálójának alanyi joga volt a szabadalomra, melyet a törvény az ún. „first to invent” elv alkalmazásával juttatott érvényre. Ennek értelmében azt illette meg a szabadalmi elsőbbség, aki bejelentéstől függetlenül hi- telt érdemlően bizonyítani tudta, hogy az Egyesült Államok területén ő végezte elsőként az adott feltalálói tevékenységet, és ezt követően nem titkolja el a találmányt vagy nem mond le arról."
Az alkohol valóban nem szabadalmaztatható, de az, hogy beletegyék a benzinbe, igen. Persze, csak akkor, amikor ez még új ötletnek számított, ma már nem.
"Az ólmozott benzint a General Motors és Thomas Midgley Jr. fejlesztette ki a belsőégésű motorokban az üzemanyag optimális égését elősegítő anyagként. A hasonló hatású etanol természetes anyag lévén nem volt szabadalmaztatható, ezért a problémát inkább mérgező adalékkal oldották meg. "
Hagyományos sajtreszelőnk is az volt, meg a paradicsom passzírozó, már nem az, változnak ezek a dolgok, lehet felhagyok pálinkafőzőnél a lágyforrasztással, ha már ennyit témáztunk rajta. :)
Az íz szerintem nem rossz, biztos abból is van jobb, de az már egy jó szint talán. Up sincs, azt hiszem ezt is kijelenthetjük, az illat ami évek óta idegesít. És ha évek óta nem tudtam kijavítani.. a hiba biztosan bennem van:) ezért teszem fel évente ezt a kérdést, hátha.
Ez úgy megy, hogy aminek nem tudod a papírjait bemutatni, azt oda sem viheted.
Ez nem szted, meg sztem, ez a törvény és a gyakorlat.
A mondani valóm lényege az volt, hogy ha a pálinkafőző lágyforrasztásával kapcsolatban az iparra hivatkozni, nem jó ötlet, egy pálinka főzőt nem kötelező ilyen szabályok alapján vizsgálni,
a pálinkafőzőt azért lágyforrasztjuk, mert műszakilag sem és más szempontból sem kifogásolható, a tapasztalat is azt mutatja, hogy jól működik.
Azért tegyük hozzá, hogy a tegnapi, fórumtársakkal tető alá hozott rögtönzött hordós (és) kóstoló este alapján naivkezdo kolléga szilvái kellemes tételek, főleg az egész szemes erjesztésű változat ad egy nagyon kellemes íz komplexitást, de az illat valóban fedett, nem tódul ki a pohárból/palackból. Az 5 mikronos szűrő nyakába nem lehet szerintem kizárólagosan varrni ezt, én is használom (fagyasztó után), és nem veszik el az illat. Pont ma kóstoltam 2020-as körtémet, aminek talán mégtisztább az illata, mint új korában, az intenzitása semmit sem csökkent. De gondolom a kolléga gyorsan le tudja tesztelni, hiszen elég hozzá nem leszűrni egy adagot, és máris van kontroll minta.
Építési célra anyagot, szerkezetet és berendezést csak a jogszabályban meghatározott megfe- lelõség-igazolással lehet forgalomba hozni, megrendelni, az építménybe betervezni vagy be- építeni.
Ha erre nincs minősítéshez kötött felhasználás, mit változtat azon, ha valamire van? Ilyen alapon azt állítod, ha a hordóra nincs korlátozás, akkor semmire nincs.
Nekem van kolaj fogó edényem, régen mindig használtam, egy ideje nem, mert nem opálosodik így sem, én vissza fogok térni rá, fagyasztva szűröm, mintha nem ugyanaz lenne. Hasonlót érzek a tiedben is, a sztori is hasonló, vágom akárhogy az eredmény egy kaptafára megy, szerény illatú, fedett. Régen mindenféle barkácsolt deflegmátorral, mindig máshogy összerakott főzővel kiszámítható minőséget tudtam hozni, kutatom mi adja a különbséget, most épp erre fogom.