Keresés

Részletes keresés

kbe Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4345
:-)

nahaggyábékén :-))))))

kbe

Előzmény: Semmi Cicó (4317)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4344
Lenne rá mód, hogy elhozd egy napra és kipróbálgassam a saját cuccommal?

Igazából annak örülnék, ha a felesleges cuccaimból valamit bele lehetne számítani. Megkérdeznéd, nem kell-e neki valami a felsoroltak közül?

Előzmény: Kramertom (4343)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4343
Szóval, az a helyzet, hogy az egyik ismerősöm kért meg, hogy próbáljam elpasszolni ezt a Digitech-et, mert ő vett egy másik fajta multieffektet és már nincs szüksége rá. Úgyhogy mélyebben nem ismerem, csak a típusát tudom, meg azt, hogy rack-es, meg ad hozzá floorboard-ot is az árban (meg szerintem nem adja drágán!).

Próbálj meg rákeresni Interneten ...

Előzmény: AORBandi (4342)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4342
Oké, kikerestem Neked. Neked kéne tudni, hogy ez a leírás ráillik-e a Digitechedre:

Szeretnék a cuccom felépítésén egy kicsit változtatni. Hosszú lenne elmagyarázni, miért. Amit keresek:
midiről vezérelhető (pedál nem is kell!), rack méretű, gitár multieffekt, elsősorban a torzítók/overdrive-ok sokfélesége fontos (általános multieffektjeim ugyanis vannak). Jó lenne ha patchelhető is lenne, komoly internetes forrásokkal.
Ja, és feltétlenül szeretném kipróbálgatni, de előre szólok, hogy nem biztos, hogy ami Nálatok a gitárral király, az nekem is be fog jönni, ugyanis elsősorban (az esetek nagy többségében) midis hangmodulokból jövő tiszta audiójelet kapna nálam, ritkább esetben tisztán felvett gitárhangot a hangkártya kimenetről. Szóval, javaslatokat szívesen fogadok, szívesen kipróbálgatok mindent.

Amiktől megszabadulnék (cserébe, értékegyeztetés, mittudomén, majd kitaláljuk):
- Digitech Studio 100 multieffekt: kétutas, nem kifejezetten gitárra találták ki (nincsen benne sem torzító, sem overdive, de minden más igen), énekre, billentyűkre, keverőre tökéletes.
- Roland U-110 szintiagy: rackes, 6 csatornás, standard midi hangszerekkel
- Fox 2x200-as erőlködő: szintén rackes
- Proel 150-es hangfalpár, szürke kárpitos, kicsit döntött=kontrolládának is elmegy, állványozható, hangszerekre/énekre vagy kisméretű termek teljes hangosítására is elmegy.
- Yamaha Strato utánzat gityó (ez vadi új), fekete test, fehér koptatólap, rózsafa nyak.

Mivel csak ebbe a zenével kapcsolatos topicba írogatok, ha úgy gondoljátok, hogy ismerősötök/más topic olvasói érdeklődnek a cuccok iránt, vagy meg akarnak valami olyasmitől szabadulni, ami a fent leírtak alapján nekem kellhet, nyugodtan adjátok tovább az infot.
bandi@aor-europe.com

Előzmény: Kramertom (4337)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4341
Szia Sir :)
Én kipróbáltam a szoftvert. Sokat romlik a minősége a visszajátszásnál, nem igazán értem miért, szoktam mp3-at kíséretként felvenni. De a felülete is "szétesik" nálam biztos a felbontás miatt. Egyébként mindegy.

A gerjedés (bonyolított): A digitech nem megy a számítógépbe, hanem egy keverőbe megy, és ebbe a keverőbe megy a computer kimenete is. Így hallom együtt a kettőt, és még szabályozni is tudom az arányokat ha a computer játsza a kíséretet (riffitneraktívos leckéknél nagyon jó). A keverő kimenete viszont nem csak az erősítőbe megy, hanem a computer bemenetére is. Mivel "visszakapja" a kimenetet a keverőn keresztül ezért fejhallgatóval is gerjed. Ha netán nem kapja vissza, akkor vagy nem hallom amit a computer lejátszik mert nem megy a keverőbe a computer out, vagy nem megy a digitech a computerbe, akkor meg felvenni nem tudom a másik szólamot. Az nem megoldás, hogy fejhallgatóval hallgatom a computer outot, mert akkor nem hallom az új szólamot (azt ki kéne próbálni, hogy lehet-e úgy lejátszani a gépről, hogy saját magát közben ne vegye fel az inputon, csak azt ami bemegy, viszont játsza le az outputon mindkettőt hogy halljam, de a keverőt akkor is ki kellene iktatni amihez nincs kedvem). Az igazság az, hogy a hangkártyához adott szoftveres keverővel nem sokat vacakoltam, pedig lehet hogy azzal meg lehet csinálni hogy amit lejátszik az outputon azt ne vegye fel az inputon csak egy másik jelet. Lejátszani viszont akkor is le kéne hogy halljam. Nekem jobban bejött az, hogy ha az egyik szólamot a gép játsza, a deckkel rögzítem, vagy fordítva. Így nincs gerjedés mert két eszköz van, az egyik lejátszik, a másik felvesz. Most is csak azért merült fel mert a szoftver egyszerre csinálja a kettőt.

Előzmény: Sir Mocke (4340)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4340
Nekem nem volt időm még túl sok mindent csinálni vele, de a Getting started-ek alapján elég jól követhető volt minden. A gerjedésre meg télleg a legegyszerűbb a fülhallgató. De nem értem mi gerjed?! Elméletileg neked uabból a szg hangszóróból kéne hogy szóljon a zenei alap és amit rájátszol, hiszen a Digiteched vonalból megy a szg-be! Vagy nem?
Előzmény: StratoFan (4333)
lepel Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4339
Uppss foldhurok,szoval mi is?Nekem a regi gityomon kicsit kattog a tone poti ha hozzaerek, de ha a hurokat is fogom akkor nem,de miert?
Előzmény: lepel (4338)
lepel Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4338
Hee Zakk mi ez a foldhur jelenseg?
Előzmény: Törölt nick (4297)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4337
Figyelj! Én találtam egy hozzászólásodat Digitech-ügyben, de ott - ha jól értettem - Te éppen eladni szeretnéd. Vagy nem jól értettem?
Előzmény: AORBandi (4334)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4336
Fülhallgató. sc.
Előzmény: StratoFan (4333)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4335
Hát, mert csak most tudtam a géphez ülni ... Bocs!
Előzmény: AORBandi (4334)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4334
Én például arra, hogy miért nem válaszolsz a mailre, amit a Digitech-hel kapcsolatban írtam! :))
Előzmény: Kramertom (4332)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4333
Hát azt nem mondom hogy mostantól a kedvenc szoftverem ez a Quatz izé lesz... Eléggé ösze van hányva. Azt árulja el nekem valaki, hogyan lehet úgy felvenni és lejátszani egyszerre egy eszközről (mondjuk a Quarz kapcsán legyen a computer), hogy mind a kettőt hallod egy erősítőben, és nem gerjed össze.
Előzmény: Sir Mocke (4328)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4332
Hát, mi 3 napot voltunk kint. Az első két nap a gitárokat nézegettem, próbálgattam, a 3. napon a billentyűs dolgokat.

Volt sok néznivaló, egy-két olyan dolog, amin én is meglepődtem, pl. volt egy olyan stand, ahol egy angol cég teljesen műanyag elektro-akusztikus gitárokat állított ki. Ki is próbáltam az egyiket (nagyon "szép", csillogó lila színe volt!) és annak ellenére, hogy a gitár minden része műanyagból készült (még a fogólap is!) egész jó hangja volt és fogásra is kényelmesnek találtam.

Megnézegettem a Fender standon a nagyon régi Nocastereket meg a Time Machine sorozatú régi Stratokat (ezeknek még 3 állású kapcsolóik voltak), Teleket. Ki voltak állítva a legrégebbi Fender erősítők is, a nagyon kicsi fa dobozos (még a füle is fából volt!) kb. 8"-os hangszórós, teljesen csöves(!) kis kombók. Ki akartam próbálni a Malmsteen Strat-ot, de az nem volt kiállítva ... :-((( Volt viszont Clapton Strat, meg egy olyan Jazz Bass, amin volt a két JB pick-up, meg volt Prec. pick-up is, meg egy csomó poti, kapcsoló ... Meg hát ott voltak a Fender standon a Guild-ek is. Főleg jazz-stílusú gitárokat láttam, meg akusztikusokat.

Peavey stand: ment a metalkodás, nagy Van Halen-mánia, "százféle" Wolfgang modell, sok-sok erősítő és ment a reszelés egész nap, persze csak kis hangerőn ...

Marshall stand: Minden kurva szép, minden kurva jó, semmit nem lehet kipróbálni, legalábbis nekem nem sikerült. Ki volt állítva a Zakk Wylde fej+láda. Viszont jó kötélfüles szatyrokat lehetett tőlük elemelni, aztán azokba lehetett belepakolni a sok katalógust.

Laney: kijött egy új fej, a TT50 és TT100. Full csöves, 3 csatornás, csatornánként 2 különböző hangszínt lehet beállítani és ezeket egy MIDI-s lábkapcsolóval kapcsolgatni. Celestion hangszórókkal szerelve. A TT50-ből volt kombó is.

Ezt csak ízelitőül. Ki mire kíváncsi még?

Előzmény: Sir Mocke (4331)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4331
Konkrétan semmi! :o))))

Általában bármi!

mesélj az érdekességekről, szép hangszerekről, jó hangszerekről, csalódásról stb.

Előzmény: Kramertom (4330)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4330
Mi az, ami konkrétan érdekelne?
Előzmény: Sir Mocke (4322)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4329
Hölgyeim és Uraim! Érdekel valakit a következő?

Digitech Legend GSP 21 rack-es multieffekt, floorboard-dal, alkalmi vétel: 70.000,- Ft.

Válaszokat a blacktom@freemail.hu címre kérek.

Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4328
Igazából most nem volt olyan, ami feltétlen érdekelne, de ha majd összejön egy CD-nyi a gyűjteményből, arról kérnék egy másolatot - hja, a lustaság! ;o)))

Egyébként nekem 1 jó órával ezelőtt működött...

Off

Nem tudom mi újság a "házi studiózással", de ajánlom figyelmedbe a Computer Panoráma márciusi számának CD mellékletét, vagy a www.digitalsoundplanet.com oldalt. Két ingyenes progi, egy audio-midi szekvenszer és egy 4+4 sávos digitális "magnó" szerezhető be (utóbbival egyszere lehet felvenni és lejátszani, sőt akár csak egy részletét újra venni a kijelölt sávnak). + regisztráció után letölthető egy-egy "Gettig started" dokumentum és kapsz egy 10 megás tárterületet, megnézegetheted mások milyen zenéket tettek fel, ha akarod, legyárthatod hozzá a gitárszólót - szóval szerintem tetszene neked (is)!

On

Előzmény: StratoFan (4327)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4327
Itt pl. most be sem jön a riffinteractive. Ezért jó a mentés :) Neked?
Előzmény: Sir Mocke (4324)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4326
Sir! Mostanában nagyon szétaprózzák a leckéket apró rövid darabokra. Alapvetően így is követem az eseményeket, igaz mostmár nem olyan lelkesen mint kezdetben, most is el vagyok maradva pár héttel, de majd behozom. Melyik lecke hiányzik?
Előzmény: Sir Mocke (4324)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4325
Jó kis élő leckegyűjtemény végtelenített kísérettel, mozgó tabokkal, filmekkel. Itt van a rockosabb archívum:
http://www.theguitar.net/archived.htm Szabadalmaztattam a technológiát amivel le lehet menteni offine felhasználásra vonalszakadás vagy törlés esetére :). Nameg aki nem egésznap szélessávú online annak is hasznos a mentés :).
Előzmény: Semmi Cicó (4323)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4324
Azt én tudom, csak te is tudod, hogy egy idő után már csak az eleje látszik + a reklám, hogy vedd meg Cd-n. és akkor már csak az olyan netzsonglőrök tudják az oldalt "meghekkelni", mint te. (Na meg áprilistól nemigen fogok hozzáférni a nethez és be is akartam biztosítani magam ;o)))

Semmi Cicc Ó ;o)))))

www.riffinteractive.com - alap, középfokú gitárleckék, stílustanulmányok, jó formában, de nem árt a szélessávú hozzáférés. (Korábban már volt szó róla a fórumban, keress rá.)

Előzmény: StratoFan (4321)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4323
miez, miez ???
Előzmény: StratoFan (4321)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4322
Naná, hogy érdekel!

Mesélj!

Előzmény: Kramertom (4319)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4321
Gyűjtögetem Sir! :)

De ha kimarad akkor sem vész el semmi, mert a böngészőben felül felismerhető a dátum, és ha a legutóbbi leckéhez képest átírod egy héttel korábbra, akkor megjelennek a korábbi leckék is!

SF

Előzmény: Sir Mocke (4320)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4320
Strato Fan!

Gyűjtögeted még a Riffinteractive leckéket? (Nekem most jónéhány kimaradt.)

Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4319
Tisztelt Gitáros ill. Zenész kollégák!

Voltam kint Frankfurtban a Musikmessen. Ha valakit érdekel valami, szívesen mesélek arról, amit láttam.

To Zakk: Első utam a Fenderhez vezetett, ahol szerettem volna kipróbálni az Yngwie Strat-ot, de sajnos ez az egy nem volt nálunk kiállítva ... :-(

Előzmény: Törölt nick (4313)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.18 0 0 4318
Szia! Én már korábban "hirdetgettem" egy Gibson Nighthawk-ot használtan itt a topicon. Szóval Závodi Janóé és azt mondta, hogy nem nagyon használta, mert ő inkább a LP Classicon vagy a Stratoin játszik. Keménytokkal 450.000,-re mondta, de lehet, hogy lehet alkudni is ...
Előzmény: kbe (4314)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.03.17 0 0 4317
Hali kbe,

Lentebb volt ez a gibson vs. ephipone kitárgyalva. Valaki azt bizonygatta, hogy műanyag gagyi érzése volt már akkor, amikor kezébe vette, én meg azt bizonygttam, hogy pick-up csere után nincs különbség. ( ua. a cég, ua. az a faanyag. ). Ja, nekem van is egy ephiphone LP. Ki lehet próbálni ( ezt is :-))) ).

sc.

Előzmény: kbe (4316)
kbe Creative Commons License 2002.03.17 0 0 4316
oké oké
közi
Előzmény: A nyúl (4315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!