Megfordult a fejemben nekem is, de ezt nagyon durvának tartanám. Arra gondoltam, hogy az adatbázis feltöltése miatt kérik, és a szokásos gyakorlati mérőszámokhoz viszonyítva levonnak következtetéseket a kutatók. Természetesen csak a legjobb helyezetteket vizsgálják meg.
Arra gondoltam, hogy a készülő főzőmnél a tükör saválló lemez illesztéseket 20x1 mm vörösréz szalaggal takarnám el.
Kérdésesem, a következő: hogyan lehetne rögzíteni a palástra függőlegesen a 800 mm hosszú szalagokat, ha nem szeretnék csavar-, szegecsfejet, stb.. látni? (ragasztani, forrasztani stb...)
:)) Perkáta: "Díjazott vendégek névsora":.....X-Y-Z... a felsorolásban szembesültem én is a nevemmel. Szombaton megyek a díjátadó "ceremóniára" és az előtte lévő szakmai előadásokra.
Annyira nem tér el a témától a kérdésem. Egy időben lehetett kapni a szilas arománál (maxaroma) keserűlikőr aromát. 30 ml-es kiszerelés. Ez nagyon jó ízt adott az 1 liter 36%-ra beállított, karamellel ízesített szeszhez. Sajnos már kb 2 éve nem kapható a szilas féle keserű aroma. Valaki talált olyan aromát amivel ezt, a már forgalomból kivont terméket helyettesíti? Szívesen készítenék ugyanolyan keserűlikőrt. Túl komoly receptre nem szeretném rászánni magam, bőven megfelelne aroma, vagy valami egészen egyszerű, kényelmes megoldás, ami ugyanazt a keserű ízt adja. Nem árulok el titkot, hogy 70 vagy 80 ft volt ez a 30 ml-es aroma, kb. ilyen árban tervezem most is megvalósítani a likőr ezen összetevőjét..
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Kíváncsi voltam az előpárlat mennyire mérgező? Összehasonlítható az alma pálinkámmal!
"A főpárlat minden szempontból megfelel az élelmiszerkönyvi előírásoknak: a metanol 1000 alatt van, illóanyag is elégséges Érzékszervi vizsgálatnak alávetve is nagyon jónak találtuk! Az előpárlatban a metanol még mindig megfelel, de a kellemetlen illatát és izét a magas etilacetát okozza, mivel ennek mennyisége az előpárlatban a főpárlaténak több mint 10-szerese. Az eddig bevizsgált pálinkákban 30-40 gramm/hl etanol érteket mértem, ezért úgy gondolom, hogy az előpárlatból 10-20%-ot, még hozzá lehetne engedni a főpárlathoz. Az előpárlatban túl sok a magasabb forráspontú illóanyag, pl: 3-metil butanol, más előpárlatokban ennek fele, harmada. Ennek csökkentése az előpárlatban több módon is lehetséges: 1. lassabb desztillációval 2. nagyobb reflux biztosításával 3. töltetéskolonna közbeiktatásával"
Eszköz nélkül,házilag igen nehéz lenne. Nekem csak tizenkettes (saválló) lett hajtva magán úton, de ahhoz is ketten kellettünk, pedig nem vagyok egy nádszál kisasszony... :)
Már az is ellipszis keresztmetszetű lett kissé(még nem zavaróan), a nagyobb átmérőt biztos csakis töltve szabad.