Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136253

Öreg főző , nem vén főző!:)

Előzmény: norris53 (136251)
kupeci Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136252

Mondtam hát!:)

Előzmény: Csikky (136239)
norris53 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136251

Erre kicsi az esély !

3 óra autozás oda 3 vissza !

Egyedül ehhez már öreg vagyok :-(

Előzmény: Csikky (136248)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.20 -1 0 136250

Ez is lehetséges.Erre nem is gondoltam.

 

Előzmény: Törölt nick (136249)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136249

Megfordult a fejemben nekem is, de ezt nagyon durvának tartanám. Arra gondoltam, hogy az adatbázis feltöltése miatt kérik, és a szokásos gyakorlati mérőszámokhoz viszonyítva levonnak következtetéseket a kutatók. Természetesen csak a legjobb helyezetteket vizsgálják meg.   

Előzmény: foxrudi (136245)
Csikky Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136248

Ès jössz is szombaton?

Előzmény: norris53 (136240)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136247

Szerintem az univerzális erősragasztó pont jó lenne erre a célra. 

Előzmény: 1zsakkrumpli (136246)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136246

Arra gondoltam, hogy a készülő főzőmnél a tükör saválló lemez illesztéseket 20x1 mm vörösréz szalaggal takarnám el.

Kérdésesem, a következő: hogyan lehetne rögzíteni a palástra függőlegesen a 800 mm hosszú szalagokat, ha nem szeretnék csavar-, szegecsfejet, stb.. látni? (ragasztani, forrasztani stb...)

foxrudi Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136245

Nem tudom.

 Először neveztem még ide.

 Feltételezem, ez alapján is mérlegelnek talán??

Előzmény: Törölt nick (136244)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136244

A párlat nevezésekor, miért kell nyilatkozni, hogy kisüsti vagy egylépcsős? A hlf-ot még meg is értem.

 

Előzmény: foxrudi (136243)
foxrudi Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136243

Tegnap még Svájc,ma már Békéscsaba Bora iroda,s már itthon.Láttam ám sok üveget.Theodorás,kockás topjoy-os fél literes......

Van felhozatal rendesen. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2017.03.20 0 2 136242

:)) Perkáta:   "Díjazott vendégek névsora":.....X-Y-Z... a felsorolásban szembesültem én is a nevemmel. Szombaton megyek a díjátadó "ceremóniára" és az előtte lévő szakmai előadásokra.  

Előzmény: mili70 (136241)
mili70 Creative Commons License 2017.03.20 0 2 136241

Így már minimum 5 :)

Előzmény: norris53 (136240)
norris53 Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136240

Na igen a "nick név" ami a forumok sajátossága nem nagyon teszi ismerté a civil valódi neveket :-)  

 

Így én is csak két imerös nevet láttam de bitos több is lehet !

Előzmény: Csikky (136239)
Csikky Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136239

Többet nem ismerek.... Kupeci is mondta, hogy indult...

Előzmény: Csikky (136237)
Monek Tamás Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136238

Sziasztok!

Annyira nem tér el a témától a kérdésem. Egy időben lehetett kapni a szilas arománál (maxaroma) keserűlikőr aromát. 30 ml-es kiszerelés. Ez nagyon jó ízt adott az 1 liter 36%-ra beállított, karamellel ízesített szeszhez. Sajnos már kb 2 éve nem kapható a szilas féle keserű aroma. Valaki talált olyan aromát amivel ezt, a már forgalomból kivont terméket helyettesíti? Szívesen készítenék ugyanolyan keserűlikőrt. Túl komoly receptre nem szeretném rászánni magam, bőven megfelelne aroma, vagy valami egészen egyszerű, kényelmes megoldás, ami ugyanazt a keserű ízt adja. Nem árulok el titkot, hogy 70 vagy 80 ft volt ez a 30 ml-es aroma, kb. ilyen árban tervezem most is megvalósítani a likőr ezen összetevőjét..

Csikky Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136237

Én hármat magammal együtt! :)

Előzmény: mili70 (136233)
anaret Creative Commons License 2017.03.20 0 0 136236

Köszönöm, így jártam el és sikerült!

Teljesen tiszta. 

 

 

Előzmény: DrJackson (136207)
kupeci Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136235

Az jó.

Előzmény: mili70 (136233)
sogi01 Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136234

                                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

Előzmény: sogi01 (136217)
mili70 Creative Commons License 2017.03.20 0 1 136233

Néhány fórumos nevét olvastam a díjazottak között........

Előzmény: Csikky (136149)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136232

Én nagyon köszönöm az infót! A cefrézésről, lehetne többet tudni? 

Előzmény: körte51 (136230)
Törölt nick Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136231

Próbáld ki a borászati tömlőtisztító szivacslabdát, nekem a GAS 25, egy másodperc alatt át szippantja a Jar-os lasztit.

 

Előzmény: In Lak'ech (136229)
körte51 Creative Commons License 2017.03.19 0 4 136230

Kíváncsi voltam az előpárlat mennyire mérgező? Összehasonlítható az alma pálinkámmal! 

 

 "A főpárlat minden szempontból megfelel az élelmiszerkönyvi előírásoknak:
a metanol 1000 alatt van, illóanyag is elégséges
Érzékszervi vizsgálatnak alávetve is nagyon jónak találtuk!
Az előpárlatban a metanol még mindig megfelel, de a kellemetlen illatát és izét a magas etilacetát okozza, mivel ennek mennyisége az előpárlatban a főpárlaténak több mint 10-szerese.
Az eddig bevizsgált pálinkákban  30-40 gramm/hl etanol érteket mértem, ezért úgy gondolom, hogy az előpárlatból 10-20%-ot, még hozzá lehetne engedni a főpárlathoz.
Az előpárlatban túl sok a magasabb forráspontú illóanyag, pl: 3-metil butanol, más előpárlatokban ennek fele, harmada.
Ennek csökkentése az előpárlatban több módon is lehetséges: 
1. lassabb desztillációval
2. nagyobb reflux biztosításával
3. töltetéskolonna közbeiktatásával"

 

Illóanyag tartalom
Összegyűjtött előpárlat
g/hl etanol

metanol 585
n-propanol 55
etil-acetát 190  
n-butanol 8
bután-2-ol 24
2-metil-propanol 8
2-metil-butanol 24
3-metil-butanol 158
acetaldehid 11
acetál2
összes illóanyag 1065

Vizsgálati módszer:Gázkromatográfiás módszer, kapilláris oszloppal, FID detektálás

 

 

Illóanyag tartalom

jonatán alma
g/hl etanol

metanol 351
n-propanol 130
etil-acetát 15
n-butanol 120
bután-2-ol 14
2-metil-propanol 6
2-metil-butanol 350
3-metil-butanol 40
acetaldehid 4
acetál 5
összes illóanyag 1035

Vizsgálati módszer:Gázkromatográfiás módszer, kapilláris oszloppal, FID detektálással

 

In Lak'ech Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136229

Hát igen. A vizes homokot kicsalogatni nagy türelem kell. :-)

Előzmény: gabor0036 (136228)
gabor0036 Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136228

Így van. Ha száraz az is tökéletes. Én valahogy trutyi időben jutottam el a spiráloshoz, sarki boltban meg volt só. :) 

Előzmény: In Lak'ech (136225)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136227

Sajnos az nem elég. A lerakódást nem tisztítja ki maradéktalanul. :(

De az Otitól tanult trisós áztatás, az kiszed mindent.

Előzmény: gabor0036 (136221)
Figyelget Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136226

Ezt meg is lehet érteni.

Eszköz nélkül,házilag igen nehéz lenne. Nekem csak tizenkettes (saválló) lett hajtva magán úton, de ahhoz is ketten kellettünk, pedig nem vagyok egy nádszál kisasszony... :)

Már az is ellipszis keresztmetszetű lett kissé(még nem zavaróan), a nagyobb átmérőt biztos csakis töltve szabad.

Előzmény: raczno (136222)
In Lak'ech Creative Commons License 2017.03.19 0 1 136225

A száraz homok is kiváló, a célnak tökéletesen megfelel.

Előzmény: gabor0036 (136220)
DrJackson Creative Commons License 2017.03.19 0 0 136224

Akkor már a tányéros szerintem sokkal egyszerűbben kivitelezhető, takarítás szempontjából is jobb és nem foglal nagy helyet sem.

Előzmény: raczno (136219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!