Tulképp, ha kívánatos portékáról van szó, az eladó se jár rosszul, hogy egy többet fizető vevőt találva, az előleg visszaadásával a magasabb vételárat kínálónak adja el a dolgot.
ez igy tokeletesen igaz is, es annyival egeszitenem ki, hogy de danikank semmire nem menne az altala TRENDInek kitalalt vagy kikialtott dologgal, ha nem lenne legalabb egy-ket hasonloan konzumsznob ismerose, aki ne tapsikolna neki hogy juj tenyleg :)
ahogy szoktak mondani a diakcsinynek is az az ertelme hogy elmondhassa az elkoveto valakinek:)
"Tegnap már kipróbáltam, holnap megnézem tüzetesen, elviszem a Smart Centerbe állapotfelmérésre és ha OK, akkor OK"
Nem azt modntad, hogy addig amíg nem lesz meg a jogsid, már nem vezetsz. Azért is nem jössz Vasárnap a talira. Most meg azt írod, hogy már ki is próbáltad, meg viszed állapotfelmérésre.
Akkor most hogy is van ez? Szóval, akkor jössza a talira, vagy nem?
Ismerosnek ismeros hisz bemutatkoztak, de nem a haver kategoria. Amugy ez lenyegtelen. De tokmindegy, csak peldanak hoztam fel, annyira nem izgat a tema.
Danika! Tegnap este még azt mondtad, hogy minden rendben van a Smart-tal. Lefoglalóztad, és a hitel intéződik. Péntekre nálad is lesz az autó. Majd este már panaszkodtál, hogy 700 Ft-ot dobtál ki az ablakon autósújságokra, amiben Smart-okat nézegettél, mert húzta a száját az eladó. Ma délelőtt meg már úgy állt a dolog, hogy vissza is adta a foglalót, és már meg is nézted a másik Smart-ot, amit azóta kinéztél.
3 hülyegyerek valami olajkályha papáé Passatban Nagymaros felé mint az állat nyomultak. Én csak a szokásos sebességemet mentem az XX-el (hogy tiszta legyen milyen az XX: 152LE és 280-290-es végsebi, 2.5-2.7mp 100km/h kb. 8,5-9 200km/h és itt még csak 3-asban van) de még így sem értek utol. A faluban persze be a seggembe és kis idő elteltével mikor látták hogy nem lesz verseny, beelőztek. Gondolom most mesélik a többi degenere havernak, hogy otthagytak egy nagymotort. Na el tudod képzelni milyen verseny lett volna, azt hiszem a Passat annyit megy végre, mint az XX 3-asban.:))))
"Ezek mind csak másodlagos következményei annak a mindenki által belátandó objektív ténynek, hogy konzumsznobék bármit si vásárolnak, az a legtrendibb, legmenőbb, legkülönlegesebb. A kritérium az, hogy Danikának oylan legyen, avgy oylan legyen a legutóbbi dream update-jében."
Ilyenkor szomorú látni, hogy az a sok szar reklámmal mennyire megtalálták a célrétegeket. Ezek miatt van valóságsó, meg minden szarság. Danika meg feldugna magának egy tampont is, ha ez lenne a divatos a találkozások vagy mi a szar szerint. :( Amerika egyik legnagyobb betegségét sikeresen importáltuk magunkhoz, az idiótákra épülő marketinget... De mit lehet tenni, ha itthon mint a példa is mutatja, van rá vevő ?
Látom te még mindig nem kapisgálod, pedig járod körül a témát:)))
A lényeg nem az, hogy trendi, vagy tucat, vagy menő....Ezek mind csak másodlagos következményei annak a mindenki által belátandó objektív ténynek, hogy konzumsznobék bármit si vásárolnak, az a legtrendibb, legmenőbb, legkülönlegesebb. A kritérium az, hogy Danikának oylan legyen, avgy oylan legyen a legutóbbi dream update-jében.
Egyébként azért jól leadta két év alatt, amióta itt ámokfut...
Nem a felróhatósága foglaló esetében akérdés, hanem, hogy ki felelős az adásvétel meghiusulásáért. Adott esetben, az, hogy valaki nem hitelképes annál a banknál, amit ő maga választott ki, nagyon úgy hangzik, hogy az p felelősségi köre, de erről jogelméleti vita is folyik. Mindenesetre egy normális ügyvéd oylan adásvételit készít hitelből való vásárlás esetén, amiben a hitel meg nem kapása botofeltételként benne van, és kizárja a foglaló vissza nem adását. normális ügyvéd el is intézi, hogy foglalóról szó se legyen, csak előlegről.
Nem ugy nezett ki, azok az atlagautok csak parkoltak ott a tobbi atlagauto kozott.
Rajottem am a tutira: nem az a lenyeg hogy atlag vagy nem atlag, vagy hogy tucat nem tucat, hanem hogy TRENDI legyen. Legalabbis abban a kornyezetben, ahol danika mozog.
Errol mondjuk az jut eszembe, hogy Parizsban a Renault Thaliat nagyon megnezik az emberek, mert olyat ott nem surun latnak :)
Letett 7k foglalot, es utana megsem adta meg neki a bank a lakashitelt. Mani ugrott.
Nekem az ügyvéd azt mondta eccer, hogy ha nem a Te hibádból van a késés (tehát csak a Bank pöcsöl, nem te basztad el), akkor az nem neked felróható hiba. Mondjuk ez a "bank nem adja" nem tudom, hová tehető. :(
Hat amikor a hugom arulta a lakasat, az egyik vevojelolttel meg volt beszelve minden, adott 3k foglalot, aztan egyszercsak jelentkezett, hogy egy masikat venne meg inkabb, keri vissza a penzet. Hat nem kapta vissza. Hugom elkuldte ugyanis menet kozben a tobbi erdeklodot, szamitott ra, stbstb. Erre van kitalalva a foglalo.
Detudok jobbat. Egy cimbim meg akarta venni a szomszejdjukban levo lakast, mondvan osszenyitjak majd a kettot. Letett 7k foglalot, es utana megsem adta meg neki a bank a lakashitelt. Mani ugrott.
Nekem egy Clio már 6-7et enne, ha dCi, akkor is, ha húzott, akkor pláne.
Nem azt mondtad, hogy a fogyasztás nem téma?
És az hétköznapi, átlagautó.
Mér, a Stilótok nem az? Állításod szerint MÁR nem az. Akkor bármit azzá tehetsz. Vagy nem??? Vazze, egy dízel Clióban van ráció és tuningolási lehetőség is! (Nem akarok pont ezen a Clión lovagolni, csak hogy értsd... (Lehetne egy HGT Punto vagy egy csúcs-Ibiza is). Az lenne csak egy meglepetésautó! És ízléses optikai cuccok készülnek hozzá, valamint megy is, és nem röhögnek ki a hátad mögött. (Mert azt nem hiszem el, hogy ez ne érdekelne.)
Azért elgondoltam, hogy a haverok szólnak neki: Te Dani kiugrunk Bécsbe, jössz? Á a saját szutyokkal nem érek el odáig csak a jövőhétre, a papát meg meg még kell kérdeznem odaadja-e a MegaStilot.:)))) Ez az égés, a kis mama kedvencének. Óvodás a lelkem, és ahogy nézem nem nagyon növi ki.
errol jut eszembe: danika, a szartoddal ne nagyon menj fovarosunktol 250km-re nyugatra, mert a sok szmart kozott esetleg nem talalod meg a sajatodat. tudod, ott egy utcaban csak harom parkol belole.
hehe jo kis szot sikerult hibaznom ide. igergetuket ;) de vegulis jo, az igergeto ember, ami ugye mar onmagaban nem tul pozitiv, es meg azt se tartja be;)