Keresés

Részletes keresés

consono Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4375
Bocs az offért, de a nevednek van valami köze a hajdan volt Ancsa és a Semmi Cicóhoz?
Előzmény: Semmi Cicó (4374)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4374
Szupermini tali light volt ma délután. Meglátogattam Stratofan-t. Megmutatta a www.riffakármi.com ról leszedettt cuccokat. Egészen jó és használható, tudom mindenkinek ajánlani.

sc.

StratoFan Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4373
Sir! Ezt én sem tudom, de nekem csak a megtanuláshoz kell hogy halljam is ne csak lássam. Amit nem tudok bevinni azt hozzáképzelem :))

Ma próbálgattam ezeket a házistúdió szoftvereket. A többsávos felvételekhez a Cakewalk meg a Cooledit tűnik nagyon korrektnek. A Cakewalk annyival jobb, hogy ott egy csatorna lehet stereo is ha netán a forrás is stereo jól jön.

Bandi! Effektrack helyett nem próbáltad használni a Reason-t vagy a Dream Station-t? Mondjuk én nem tudok velük mit kezdeni, de midizésre jónak tűnik.

Előzmény: Sir Mocke (4371)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4372
Mondanál még pár szót erről a Midisoft Recording Session-ről. A cég oldalán nem láttam róla infót.
Előzmény: AORBandi (4359)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4371
CW Gitar Studio van nekem is. őszintén szólva nem szántam még rá sok időt, de kiváncsi lennék, hogy a kottában6tabban gitáros dolgokat, pl. egy hajlítást hogyan lehet bevinni, mert én nem jöttem rá!
Előzmény: StratoFan (4362)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4370
Bandi! Nálad már rendben vannak a levélcímek. Cicó levelét nem kaptam még meg.
Előzmény: AORBandi (4369)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4369
Hát, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, milyen címről küldted a múltkorit... nem lehetne még egyszer??
Előzmény: StratoFan (4368)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4368
Ja! Levél nem jött még. De ne a @freemailre küldd, hanem a másikra, ahonnan én is küldtem egyet.
Előzmény: Semmi Cicó (4366)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4367
Lehet, én sem használtam eddig sávos felvételekre csak kották lejátszására, ha van időd gyere, el, akár gitárral is, beizzítjuk valamivel.
Előzmény: Semmi Cicó (4366)
Semmi Cicó Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4366
Statofan,
Nem lehetne-e, hogy valahogy kipróbálhatnám ezt a Cakewalkot?

sc.

ui. mail is ment.

Előzmény: StratoFan (4362)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4365
Szerintem tudja, meg GG is.
De elküldtem arra a mailcímre, amit korábban megadtál.
Előzmény: Kramertom (4364)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4364
Oké! Megdumálom a sráccal a dolgot. Adj egy telefonszámot, hogy fel tudjon hívni (esetleg Zakk tudja a számodat?)
Előzmény: AORBandi (4363)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4363
Gondoltam. Szóval akkor ki lehetne próbálni valamikor? Lehetőleg nálam, mert nem csak gitárról, hanem szintiagyról és wav-ról is szeretnám meghajtani.
Előzmény: Kramertom (4354)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4362
Haha :) Én viszont eddig a kották meghallgatására csak a gitáros cakewalk-ot használtam, és a tab nagyon jó benne, azért nem használtam mást. Viszont nálam a gitáros cakewalk csak a midi bemenetről tud felvenni, vonalból nem. De most hogy Sir megpendítette ezt a quartz programot, elővettem a Cakewalk audió-t, és lám az felvesz vonalból is. Nálam van quicktab a rendes Cakewalk-ban is. 9-es verzió.
Előzmény: AORBandi (4361)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4361
Nem. De azt az én Cakewalkom sem. Azt csak a gitáros Cakewalk tudja, de én nem azt használom.
Előzmény: StratoFan (4360)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4360
Gitártab-ot is mutat a kotta alatt?
Előzmény: AORBandi (4359)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4359
Arra inkább a Midisoft Recording Session-t használd. Sokkal jobb és könnyebben kezelhető a kottaképe. Wav-ot mondjuk nem tud, de nem is arra találták ki, mid formátumban elmented, aztán megnyitod a Cakewalkban, ha hozzá akarsz játszani.
A Cakewalk kottaképe túl zavaros, más programoké sokkal letisztultabb.
Előzmény: StratoFan (4358)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4358
Eddig csak arra használtam hogy bevittem a kottát hogy halljam is ne csak lássam. Tegnap próbáltam vele trackeket rögzíteni Sir ötlete nyomán. A prefrencesben le volt tiltva hogy egyszerre lejátszon és felvegyen.
Előzmény: Blindmouse (4357)
Blindmouse Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4357
Mibajod a kékvalkkal?? percek alatt ki lehet ismerni... legalábbis nekem simán ment múlt héten mikor stúdióztunk Pyramyd bácsival.. :)
Előzmény: StratoFan (4356)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4356
Ah! Valami preferencesben le volt tiltva hogy egyszerre lejátszon és felvegyen. Most már jó. Talátam még egy ilyen felvevőprogramot a Cooledit Pro-t. Az is jónak tűnik.
Előzmény: AORBandi (4352)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4355
...valószinüleg a tone potid házának a földelése hiányzik, a húrlábé meg jó...
Előzmény: lepel (4339)
Kramertom Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4354
Hát, fogalmam nincs ... De az a lényeg, hogy pénz kellene a srácnak!
Előzmény: AORBandi (4346)
Trendo Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4353
Sziasztok!
Ha valakit érdekel eladó:IBANEZ SC-420DBL gitár, gyönyörűszép, nagyon jó állapotban,keménytokkal 185.000,-Ft-ért vihető.
Érdeklődni lehet:06/30/342-3690 (Bp.)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4352
Szerintem véletlenül felvételkor azt a sávot, amire felveszel szólóra is állítottad, nem?
Ha nem jelölsz ki egy sávot sem, akkor automatikusan lejátsza az egészet és egy új sávot nyit az új felvéetelnek. Legalábbis az enyém.

A deck analóg technológia, bármilyen jó is, alapból zajosabb, mint egy jó hangkártya hibátlan kábelekkel. És túl sokat kell tökölni, ha több sávot akarsz rögzíteni, nem beszélve arról, ha utólag akarod szekvenszelni őket (hogy kell ezt magyarul mondani?). A legjobb azoknak, akiknek egy jó minőségű (zajtalan) stúdiómagnót is meghajtanak a számítógép takk jelével... nálam ez csak az "álmodik a nyomor" szindróma. :((

Előzmény: StratoFan (4351)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4351
Két computerrel? Egy is sok :))). Másik felvevőnek vagy lejátszónak nem jó egy deck? Bandi te használod a Cakewalk-ot? Azzal miért nem sikerül nekem felvétel közben lejátszani a korábban felvett trackeket? Ezzel a quartz izével megy... Biztos van valahol valami beállítása.
Előzmény: AORBandi (4350)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4350
Nekem is ez a problémám az esetek 90%-ában. Ilyenkor átcipelem a barátnőm gépét hozzám (amire suttyomban felnyomtam a legszükségesebb zenei progikat) és rögtön megoldódnak a gondjaim. Macerás, de a legjobb eredményt ez szüli.
Mindig egy plusz laptopról álmodtam... :(
Előzmény: StratoFan (4348)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4349
Ja! Most még játszottam vele egy kicsit. Ha teljesen kihagyom a keverőt (náhány gombnyomás az egész :)))) akor valóban jó, nem gerjed. De nem hallom rendesen az arányokat közben. Sokat romlik a minőség is. Bár lehet hogy csak beépített feature :))). Mindegy. A lényeg hogy alapvetően jó. A reason-t használja valaki?
Előzmény: Sir Mocke (4347)
StratoFan Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4348
Sir! Azzal a cuccal ami nekem össze van rakva, az a baj, hogy ami kijön a keverőből, az min 2 helyre megy ha felveszek: 1 az erősítőbe hogy halljam az arányokat, 2 és a kütyübe amivel felveszem. Ha ugyan azzal a kütyüvel játszok le egy szólamot amivel felveszem (pl. computer) értelemszerűen összegerjed saját magával a keverőn keresztül, mert amit lejátszok azt hallanom is kell (ha lehalkítom nem poén mert akkor nem hallom) ezért egyszerűbb ha valami mással rögzítem a kettőt együtt, nem azzal amivel lejátszom. De a fejhallgató önmagában azért sem megoldás, mert seholsincs mikrofon az egészben. Ettől függetlenül biztos műxik, mert ha nem akkor minek csinálták volna. 2 külön erősítő is biztos megoldás.
Előzmény: Sir Mocke (4347)
Sir Mocke Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4347
Off

Szia! Asszem lassan nyitni kéne egy házistúdió topickot mert s..be fognak rúgni, ha szétffoljuk a gitármániát. :o)))

Sz'al:

Mp3-hoz, felülethez nemigen tudok hozzászólni.

A keverősdihez. Nincs a keverőn olyan beállítási lehetőség, hogy ne küldjön vissza minden csatornát a szgépre?

"(azt ki kéne próbálni, hogy lehet-e úgy lejátszani a gépről, hogy saját magát közben ne vegye fel az inputon, csak azt ami bemegy, viszont játsza le az outputon mindkettőt hogy halljam, de a keverőt akkor is ki kellene iktatni amihez nincs kedvem)."

A quartz studio tudja ezt. Lejátssza a kíséretet, és közben rögzíti a szólót (és csak azt). Szerintem megérné kipróbálni, hogy Digi a gép inputjára, gép output a keverőre és a keverőt nem küldöd vissza a gépbe. (Esetleg csinálsz ehhez is egy választó kapcsolót, csináltál már másikat is.:o)) De te tudod, nem vagyok én a reklámemberük, csak nekem tetszett. (Egyébként, ha waw-ot, vagy mást akarsz kíséretnek, nem feltétlenül kell importálni, ahogy írják. Ha egy másik progival lejátszod, közben veheted fel a Qstudióval.)

Előzmény: StratoFan (4341)
AORBandi Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4346
Rákerestem. Nagyjából ismerem a cuccot. Ha Szegedről származik, még azt is tudom, kié... :)

Mi a különbség az Artist és a Legend között?

Előzmény: Kramertom (4343)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!