Ezt a város számtalan pontján megtehetnék. Rákospalota-Újpestnél elkezdték a homokot felszedni, de kb. másfél méter után "feladták". Kb. Egy hónapig jártam arra, addig nem sikerült tovább haladniuk. :( Ma nem tudom mi a helyzet, ha arra járok legközelebb megfigyelem.
Köszönöm, tökéletes jellegű válasz. Azért abban egyetértek trizs77 ttárssal, hogy ki lehetne lapátolni a homokot és a gazt a vágányok közül. Ha létezne rá technológia. (Varázsszó... :S )
A csak nagyban gondolkodni tudókat zavarni szokta a napi (rutin) munkák részletezése.
De ha nagyobb beavatkozást nem igényel a Nagy Lajos király úti villamos pálya, akkor engedtessék meg egy kis beavatkozás iránti kérelem benyújtása.
Egy = 1 gyalogos munkás végig küldése , egy = 1 lapáttal a kezében, aki a villamos megállóként felhalmozódott kb. 5-10 kg homokot kilapátolja a vágány mellöl-közül.
Most hetekig ált a villamos közlekedés a Nagy Lajos király úton.
Nem sikerült megszervezni.
Mi nem volt ?
- gyalogos munkás?
- vagy lapát ?
Egy gyalogos munkás végigküldéséhez meg kell várnunk, amíg pénteken miniszterelnökünk aláírja Brüsszelben a 2014-2021 évekre vonatkozó EU-Magyar megállapodást?
Majd a 2014-2021 között Magyarországnak juttatott EU források egy részének felhasználásával rendezzük ezt a problémát?
EU pénz felhasználásához közbeszerzés kell.
Tehát lesz nyilvános, nemzetközi tender 1 fő gyalogmunkás + 1 lapát kb. 4 munkanap alatti használatára ?
Inkább a 62-est kellene egész nap a Keletibe járatni !
Most 2 viszonylat jön végig a Kőbányai úton és mind kettő csak belvárosi kapcsolatot ad. Míg egy Keletis vonal adna lehetőséget a Városliget felé , és észak Pest felé ( 20 / 30-as busz )
Ha jól emlékszem, a Nagy Lajos 2001-ben volt felújítva. Az 13 éve volt. A jellemző üzemi körülmények között az ilyen pálya élettartama folyóvágányban tervezetten legalább 30 év, és a tapasztalatok szerint ezt ténylegesen teljesül is, sőt, inkább hosszabb élettartam jellemző, az ismert színvonalú karbantartás mellett is. A szóban forgó szakasz jó állapotban van, sebességkorlátozás nélkül járható, összefoglalva, beavatkozást alapvetően nem igényel. A pontszerűen nagyobb igénybevételnek kitett, és elhasználódott szakaszokat (útátjárók, vágánykapcsolatok, stb.) pedig javították, cserélték.
most, hogy a 37-es a keletibe járt egy ideig, elgondolkoztam, hogy egyáltalán mi indokolja a Magdolna-Dobozi hurkot, miért nem kanyarodik a 37-es alapból jobbra a a Salgótarjániról a Fiumeira, majd onnan balra a Népszínházba?
Mivel azon a sarkon kb semmilyen "utasvonzó" létesítmény (lakóház, közintézmény, stb.) nincs, élek a gyanúperrel, hogy a megálló utasforgalmát az átszállók adják, akiknek meg kényelmesebb lenne, ha mind a 3 villamos egy helyen állna meg.
Értem én, hogy régen volt 23-as, meg 36-os is, így talán nagy lett volna a forgalom egy megállónak, de ma már elférne 3 járat.
Sőt, egyáltalán miért ne járhatna a 37-es alapból a Keletihez...?
Sziasztok! A Nagy Lajos király útján tényleg nem újítják fel magát a pályát? Csak a peronokat korszerűsítették? Olyan jó lenne a vágányok állapota arrafelé? (Mert az csak egy esztétikai szempont, hogy belepte a gaz, és nem látszik ki a homok alól.) Vagy mi lesz ott?
Szóval itt is a Thököly út-szindróma valósul meg (van terv a visszaállításra, de inkább leaszfaltozzák a maradékot és építenek később új pályát, ha lesz rá akarat)... köszi a választ.
Idézem: A fenti változásokon túl a dél-budai villamosjáratokon azonos alapú követési időt vezetünk be (a hangolt közlekedés javítása érdekében): a 18-as és a 49-es villamos 7-8, a 19-es villamos 15, a 47-es pedig 3-4 percenként indul, míg a 41-es villamos a reggeli csúcsórában 7-8 percenként jár majd (!!!)
Látom már néhányan látták, de visszanéztem, és még nem került be. Ha csak nekem nem töltötte be akkor sorry, de az oltogatást legyetek szívesek mellőzni
Ha jól láttam a képeken, akkor addig, ameddig zárt a pálya. Ez elvileg egybeesik azzal is, hogy meddig nagypaneles. A negatív visszavezetés "parádés" arra felé, de a pálya így is járható.