Nem baj, ha rá kell fizetnem pár 100ezret, ezt tudom. Amúgy tényleg kb. 3 év után akarom eladni a kocsit.
Valamit nem értesz, Dani. Amikor 3 évesen te majd cserélni AKAROD, akkor még annyi tőketartozásod lesz (ezek a konstrukciók mind ilyenek), hogy a kocsi akkori vételára még (illetve már) NEM FEDEZI. Magyarán tényleg fizetned kell azért, hogy ÁTVEGYÉK tőled a cuccot. Nem marad utána szó szerint semmi pénz a kezedben, a most kidobott 400e kezdőrészlet és a havi kamatok is mennek a levesbe, a havi törlesztésekkel együtt, és a végén nem lesz semmid, hisz közben a spórolt pénzed a törlesztésre ment. Érted? Ezt jelenti kiszállni egy törlesztésből.
Kunyizz ki inkább több pénzt a szülőktől, add el a biciklit, telefont, bármit... és vállalj be minél rövidebb futamidőt... pl. akkorát, amíg meg akarod tartani a kocsit, mert a hitelből korábban kiszállni nagy bukó.
Mivel látom, hogy nem érted, higgy azoknak, akik igen!
Feleslegesen próbálsz a lelkére beszélni..látod még azt sem látja be,hogy nem jár jól a hitellel,neki az jóljárás,hogy kihúznak a zsebéből egy csomó pénzt,aztán még az autó is elmegy,és még fizet is.Ezek után a nagy gazdasági okoskodások után szerinted érti amit írtál? fel sem fogja..de majd megérzi...vagy nem.Még 80éves korában is az aktuális trendiautó részleteit fizeti majd..vagy buszozik,és a sarki kocsmában pityókásan képzelgi,hogy miylen autói vannak épp:)))
Egyáltalán nem lényegtelen,hogy tiéd az autó vagy sem.Ennyi erővel nekem 5autóm van,(minddel mehetek),és még fizetnem sem kell havonta,sőt nekem fizetnek,még a benzint is egypárba...namilyenkirályvagyokén a danika féle szemlélettel,majd meghalok magamtól...eh:)
Ha hitelt vesz fel az ember, azt is át kell gondolnia, hogy a későbbiekben is fizetni tudja-e a költségeit. Évekre előre kell látni és tervezni. Jó, jó, most otthon laksz, így jóformán a megkeresett pénzed egészét szórakozásra (autó, barátnő, szórakozás) költheted. Ez így rendkívül kényelmes dolog! Na de három év múlva is meglesz az a bizonyos jólfizető állásod, mint most? Egyáltalán nem biztos! Akkor is élvezed majd az otthoni ellátást? Egyáltalán nem biztos! Én többek között azért sem mernék felvenni hitelt huszonéves koromban, mert egyáltalán nem biztos, hogy mindig olyan anyagi körülmények között élek majd, mint ahogyan most, és az addig biztosnak hitt munkahelyem helyett is újat kellett keresni tavaly nyáron. Az a biztos, ami a tiéd, ne vágyj többre! Ha itt bevallod, hogy más autóra se lenne pénzed, elégedj meg azzal, ami van! Járj a szüleidével, valld be hogy az ő autójuk nem a tiéd, vagy próbálj ki olcsóbb autót. Ne finnyáskodj újgazdag ficsúr módjára, egy százezer km feletti autó egyáltalán nem hullik szét, én is olyannal járok, és imádom mert ilyen megbízható autót még nem ismertem. Ráadásul legalább megtanulsz autót vezetni, és friss jogsis kezdőautónak is ideális. Vagy ez, vagy a szülőautó, gondold át, hogy szükséged van-e ilyen damoklészi kardra, mint a hitel!
Ezenkivül a részvényeid hozama érdekesen lehet akkora,hogy fedezi a törlesztést.Vagy milliárdjaid vannak részvényben,hogy a futamidő alatt ekkorát kaszálsz rajtuk.De akkor mért kell a hitel? Tudod,mi már dánielkamugép nagyotmondásain megedződtünk itt,nem kajáljuk az ilyen csúsztatott szöveget...
Ha a spanja vagy és megvédeni jöttél döncit az szép dolog,remélem te vagy olyan gerinces,hogyha igyvan be is vallod,mert danikánk csak bujkálni tud.(ahelyett,hogy ma du. kint lett volna a pólusnál,ahova hivtuk)
Nem így van, mert nem a bank nevén van az autó. Az autó az enyém csak a BANK ad kölcsön amit én törlesztek. Az, hogy kié az autó, abból a szempontból lényegtelen, hogy a pénzt mikor és kinek fizetem.
tőlünk nyugatabbra (usaban plane) szinte mindenki hitelre vesz gyakorlatilag minden tartós fogyasztási cikket, ok van benne kockazat, de ha pár év múlva tudod vállalni az újat hitelre mi a gond? a mol részvényeimből lazán fizetem:) nekem nem kell 10-20 éves romhalmaz.
Nem baj, ha rá kell fizetnem pár 100ezret, ezt tudom. Amúgy tényleg kb. 3 év után akarom eladni a kocsit. Átgondoltam, megfontoltam, nekem ez kell. Más autóra is lenne hitel, más autó is sokba kerül, más autóra sincs pénzem.
De mire kifizeted,eladod...mindegy,hogy ez agyi vagy fizikai kényszer rajtad.Még rá is fizetsz,szó szerint...
Vagyis sok évig fizettél,se pénz se autó,a végén ráfizettél,aztán ugyanitt vagy,csak sok zsetonnal kevesebb.Akkor végülis nem bérelted? Dehogynem..a banké volt végig,nem rendelkeztél vele szabadon,te csak bérelted,ha ugy vesszük.A tied a hitel teljes kifizetése után lett volna,te viszont előtte eladod...bukóBoB:)
Nem hulladék és nem bérlem, hanem nem 1ben fizetem ki. Legalább nem hullik szét, mint a sok 100ezer kilóméteres autók. Ha meg nem hullik szét, akkor nem kell kicserélnem a fél kocsit.
mennyit is mesz vele? mondjuk havi atlag 2000-et? akkor harom ev mulva meg kell tole valnod, a hiteled akkor meg boven felidonel fog jarni. ra kell fizetned hogy eladhasd - ez az a szopo amirol en beszelek, es amibe bele raknad magad, ha nem lenne ez is csak egy hatalmas vetites:) pontosabban nem magadat, hiszen a te neved sehol se fog szerepelni.
Van kb. 20-30 kilóméternyi tapasztalatom vele, azalatt a futómű nem kotyogott, nem volt gond, minden hibátlanul üzemelt, a nyomaték rendesen megjött 1800nál, tehát a turbo rendesen betölt. Ezen felül jól ment, a fékek jók voltak, hibaüzenet nem volt. Motor szép tiszta, autó kívülről makulátlan. A tulaj vett magának 1 új SMARTot is, ebből szerintem azért látszik, hogy elégedett a típussal. Mást én nem tudok megnézni, majd a szerelők.