Azt megnézném mennyi töke hozama 5év alatt (amig a hitelt törleszted),egy autó ára plusz a kamatok.
Ha visszaolvasnád amik itt voltak...nem védenéd ennyire az tuti.Maximum ha egy húron pendülsz vele..de ezt ismeretlenül nem tételezné rólad fel egyikünk sem.
991 212 Forint elvben 36 hónapnál a hátralevő összeg, ha jól látom. 1.5ért tudom akkor kb. eladni, tehát akkor 500ezrem lesz durván. Nem fizetek semmit, hanem kb. 4-500ezrem min. lesz.
hat ha szigoruan a sajat boldogulasodat nezed, es nem szamolod azt a kockazatot, amit mondjuk az allasod elvesztese jelent, abban az esetben igazad van. minden egyeb esetben sajnos a helyzet az hogy a hitel az szopo minden olyan embernek, akinek _szuksege_ van ra. akinek nincs ra szuksege, csak jobban meg tudja forgatni a penzt mint a bank, az nyerhet rajta...
Próbálok, de mégis én vagyok az egyik fő ellensége, csak tudnám miért?
Egyébként pedig, jobb ha tudod, hogy senkire sem hallgat,hazudik, sunnyog, ostoba, és beképzelt. Tipkus alsóközéposztáylbeli konzumsznob, akinek a pénz és a fogyazstás az isten. Senkire sem hallgat, mindenkit kioktat, és soha sem ismeri el, ha hibázott.
Én már két éve figyelem, elhiheted, hogy semmi oylan nincs benne, amiért akár csak szánni is lehetne, pedig szánalmasan ostoba.
Őszintén szólva, azt hiszem most nincs igazad, és senkienk, aki azt mondja, hogy ezen bukni fog. ha 1,4 milláért el tudja adni az 5 éves smartot, akkro a pénzénél van, visszaperkálta a hitelt, és megvan amit alapba letett.
1.) Más autót is hitelre veszek. 2.) Én 60at költök max. autóra, a telefont fizetik, azzal nem foglalkozom. Emellé még barátnő, hétköznapi és hétvégi egyéb programok (szintén a barátnővel), járkálás mindenfelé, ennyi. És nem akarom én terelni a témát.
Állj! Ő 3 év múlva akarja eladni az akkor 5 éves kocsit, míg a 72 hónapos (=6×12) hiteltörlesztési idő felénél jár majd, akkor pedig jó, ha a harmada tőke törlesztve lesz.
Biztos, hogy rosszul számoltam? Mit látok rosszul?
Az a tied amiért fizetned kell,hogy használhasd,és ha nem fizetsz szó nélkül elveszik? Sokan mondják önk. lakásra,hogy "lakásom" pedig fizetnek érte.De az elég más,onnan ritkán teszik ki az embert..szép smartot viszont ugy elveszik,hogy csak na,ha nem fizeted.
Gondold át,hogy inkább kifizeted végig.Először is,ha nem egy hulladék lenne(és vigyázánál rá),a smart is kiszolgálna 150e km-ig vagy tovább.(mint itt sok embert az autója).
Ha használtad amig letelt a törlesztés,akkor tényleg van egy autód,aztán már jól jársz,mert ha eladod másnap,hogy kifizetted,az a pénz akkor is a tied.Köszönő viszonyban nincs a megfizetett sok pénzzel,de legalább valami ami megmaradt a "bérleti díjon" kivül az autóra befizetett sokból.Egy alap,amiből ismét kezdhetsz valamit.Egy idő után már a használt autó értéke nagyon lassan csökken,plusz sokat számit,ha gondosan karbantartott,megkimélt példány.
Őszintén szólva, azt hiszem most nincs igazad, és senkienk, aki azt mondja, hogy ezen bukni fog. ha 1,4 milláért el tudja adni az 5 éves smartot, akkro a pénzénél van, visszaperkálta a hitelt, és megvan amit alapba letett. Közben kifizetett 290e Ft kamatot, azaz havi 8055 Ft-ba került neki az, hogy hitelből volt autója, plusz 800000 Ft-ot elveszített az avuláson. Nettó 400000 avulás+290000 kamatban van neki 3 évre az autó.
Ennyit akármelyik 5 évnél fitalabb autón veszítesz 3 év alatt, de leginákk sokkal többet. danika most beletenyerelt, a konstrukció valószínűleg nem lesz bukta.
Vagy úgy gondolod, hogy a havi -60 mellett még félreraksz annyit, amiből tudsz venni 3 év után (tegyük fel, hogy 0-ban szállsz ki a hitelből) egy új kocsit??
3 év = 36 hónap... laza kamatokat véve még havi 60-at kell ahhoz "kitermelned", és akkor vehetsz megint kb. egy használt Smartot. Vagy egy új fapad Swiftet. De nem többet. Te meg ennél jóval többre vágyakozol.
Havi 120 nettó. Az egyéb ktsg-ek (telefon, buli, barátnő) mellett - otthon lakva - ez egy bruttó 300ezres fizu. Na ez az, ami Neked egy ideig még nem lesz.
Érted?
Ha nem érted, kérdezz! Az nem szégyen! De ha hülyeséget írsz vissza, amiből látjuk, hogy nem érted, de terelni próbálod a témát, abból te se tanulsz, hülyeséget csinálsz, meg mindenki látja, hogy önfejű vagy.
Nem érti, nem érti. Nem mondom, hogy jól járok a hitellel, semmit sem mondok. Azt mondom, hogy havi 60ezrem van az autóra, többet nem akarok rákölteni. PONT! És ezt akarom, ebbe ez fér bele.
Hát ha bármi közbejönne, el kéne költöznöm vagy ilyenek, akkor eladom a kocsit és ráfizetem azt a pár 100ezret, nem élek az utolsó filléreimen. A tesóm is vett 1 autót, pedig azt se egészen a saját pénzéből vette. Ez az autó jól tartja az árát, nagyon jó és kicsi a fenttartása. És mindenképpen szeretnék autót, mert Anyum sokszor 36 órát dolgozik 1 huzamba, sokszor nincs itthon, jár vidékre, külföldre, tehát azért jósokszor nincs itthon a Stilo. Apumnak is sokszor kell a kocsi, a QV meg a bátyámé, nem szeretnék Vele osztozni.
viszont van rajta elidegenitesi tilalom. ez olyan mint a bill gates vagyona;) ugyan papiron sok van neki, de ha megprobalna eladni a reszvenyeit, hirtelen nagyon zuhanna;)
nem kellenek milliárdok, csak nézd meg pl a mol árfolyamát az utóbbi (fél)évben
Dani nem a haverom, de ezt a topikot olvasgatva elég gusztustalannak találom ahogy mindenki nekimegy egy talán kicsit túl lelkes gyereknek és ellendrukkerkedik (eksön legalább próbál atyai tanácsokat adni)