És aki a lakbért fizetni,az mért nem veszi inkább támogatott hitelre a lakást? Ő kinai illegál bevándorló?
Szeretem ezeket a hüdemilyen nagytudásu vagyok én hozzáállásokat.Ne érts félre,ha igy csinálod,biztos jol csinálod most,ha nem itt dicsekednél,még akár azt is mondanám,oké van kis pénze,kis esze a csávónak,tekeri,forgatja,jol teszi.
Csak épp ismertem olyan emberkét (ha már erről van szó)akinek nem okozott gondot házvezetőt szakácsnőt takarítónőt tartani,volt 20cége,heti akkori 200e volt csak a "konyhapénz" a háztartásában.Megdöbbentem mikor nemrég hallottam,hogy tönkrement..szimfóniát szív és a szebb napokra emlékezik.
Nem mondom,ez a ritkaság.De valahogy a tőzsdei "nagy nyerések"-ről mindig ezek jutnak eszembe..egyszer fent,másszor lent.
Mondok szégyenletesebbet: van az emlitett topic klubbjában is egy srác 14 évvel, ö sosem vezet, nem is állítja, hogy az övé a szülei kocsija. Na egyszer elmesélte hogy esett el bicajjal mert sietett valahova. Erre valaki megkérdezte tudatlanul hogy miértnem ment kocsival ha siet. Ő egyből mondta, hogy mert nincsjogsi mert tizennégy éves. Erre közbeszól danika hogy: NA ÉS?
Mondanomse kell hogy egyből lebasztuk, hogy ne bujtogasson már!
Dede. 1.) előzésnél nagyon fontos jól felmérni a távolságot és csak akkor kilépni, ha 150%san van erő befejezni 2.) Barátnővel nem szabad vagizni, úccse azért szeret, mert megelőzök 1 kamiont neccesen, felnézni sem fog rám jobban.
egyebkent meg gratula, ha ezek a dolgok tenyleg igy fognak mukodni ahogy itt papiron ki lett talalva, akkor ezt most tenyleg jol fogod csinalni.
ha most igazan gonosz lennek, marpedig most az vagyok, akkor hozzateszem: de ez nem azert van mert te olyan okos ugyes vagy hogy te ezt ilyen jol kitalaltad hogy igy legyen, csak veletlenul jo :)
1.itt csak az utas halt meg a hir szerint..soförtöl nem tudni,ha azóta ő is...
2.nem voltak bekötve,és légzsák sem volt.Ha ezek lettek volna,valoszinű kiszállnak..nem volt ez olyan kemény,ahogy a szégyentáblán is irtam tegnap este.
3.ész nélkül előztek,ahhoz képest nem bolt olyan durva csatt.160km/h (vagy több) sebességkülönbség szó szerint ugy szétpaszírozza az autót,mint a vajat,az ember aprított darabjai meg elkeverednek az autóéval..na az a durva.
(volt M0-n ilyen baleset,nagymerci eleje és utastere eltünt(5cm-re lapult emberekkel együtt),200al frontálisan kamionnak mentek)
de en mas uzenetet is kiolvastam ebbol a 'telefonomat nem en fizetem, ezert az nem erdekel' beszolasbol.
azt a telefont valaki fizeti. danika meg leszarja hogy az a valaki mennyit fizet. ha az a valaki tortenetesen a szulei kozul kerul ki, akkor szegyellje magat.
Mit sunnyogtál el már megint? _Nemrég a Megane topicban még arra verted magad, hogy a telefonodat magad vetted részletre és a számládat is magad fizeted!
Két példa: A vesz egy autót a saját pénzéből, B hitelből. B befekteti a kocsi árát, és hitelkamatot fizet. A hitel futamideje végén mindkettőjüknek van egy ugyanoylan értékű használta utójuk, ha B ügyesebben forgatta a pénzét, mint a mennyibe a hitel neki volt, akkor jobban járt, mint A, ha nem rosszabul. De egyik sem törvényszerű. Továbbá B-nek nem kellett a casht előtte generálni, tehát elvileg azonos jövedelmi viszonyok között egy autó ára összegyűjtésének idejével ahamarabb jutott az autóhoz.
A hitelben természetesen van kockázat, de attól még nem elsz konzumrabszolga valaki, ha megpróbálja kihazsnálni a pénzpiac adta lehetőségeket, és pont a VDani által vázolt hitelezési példán látszik, hogy akár jobban is ki lehet jönni belle, mint ha saját cashből beruházol.
Egy autónál, de bármi másnál is úgy kell megválasztani a hitel tárgyát, hogy a hitel tőketörlesztése gyorsabb legyen, mint az adott termék értékavulása. ehhez már csak egy megfellően alacsony kamat kell, és még nyereséhges is lehet a buli. Kétségtelen, hogy új autónál ez az eset majdnem kizárt, de egy 2-3 autó valószínűleg ideális erre, úgy, hogy 2-3 múlva ugrasz kia hitelből.
Hagyjad máá, nem bérlem. Törve remélem, hogy nem lesz.
Eladom 1.4ért, akkor 400ezer Forintom lesz. Ha 3 év múlva adom el. Akkor 991 ezret kell kifizetnem még. Addig pedig fizettem 1.098.000 (36*30500) + 400.000 HUFot. Tehát 1.500.000 Forintot. Így vesztek az autón 510ezer Forintot.
Ha megvenném, akkor perkálnék most 2.2millát majd 3 év múlva eladnám 1.4ért, tehát vesztek 600ezret. Rosszul számoltam vagy nekem van igazam? Ha rosszul számoltam, akkor hol a hiba??
Aham, szóval ha kap érte 1.2-1.3-at (mert nem fog 1.5-öt kapni érte, kifutó modell lesz addigra, meg valszeg törve is...), akkor lesz 3-400ezre. Mint a mostani kezdő befizető. Elég drágán bérli. :-/
mert sikhulye. (ha maradsz meg egy darabig a topicon Te is latni fogod, en most nem allok neki elmagyarazni) Illetve ettol meg gennyesre keresheti magat, akkor ugyse lesz az egesz erdekes amirol itt most beszelgetunk. De ha megse keresne magat gennyesre, akkor bizony baratunk addig is a szopoban fog tartozkodni amit hitelnek hivnak. Most auto hitel, kesobb lakashitel, esetleg befalcol es a leendo gyerekei 'megnyerik' a tartozasait... Szep kilatasok.