A villamoson nem láttam komolyabb sérülést, a forgalom viszonylag gyorsan megindult, de az autó még 4 óra után is ott dekkolt a kereszteződésben. A helyszínt látva vagy az autó akart szabálytalanul, tengelyben megfordulni (nincs időnk elmenni a BAH csomópontig), vagy a 61-es vezetője rántotta jobbra a villamos kormányát...
Kőbálna-Hídfalónál ma valaki letette a földre az egyik vágány felsővezetékét, azért hosszabbodott meg a Gubacsi-Ecseri pótlás Gubacsi-Liget térre. A dolog másik szépséghibája, hogy ugyan át lett adva a villamospálya a forgalomnak pár napja, de az valahogy kiment a buksijukból, hogy netán kéne valami buszmegálló is az esetleges pótlóknak. Úgyhogy az ember rögtönözhetett párat, hogy épp melyik munkagödörbe tegye le a kedves ügyfeleket, illetve a felszállók is elég jól el voltak szórva a vonal mentén, ki a villamosmegállóval egyvonalban várt, ki a régi, de hullazsákos letakarással érvénytelenített pótlómegálló helyén, ki pedig a nemrégi pótlás alatt használt új, ideiglenes peronokon akart felszállni, ahol ugye meg _már_ nem volt buszmegállótábla. Volt Unimókás Hannoveri-szabadítás is, sajna egyéb irányú elfoglaltságaim (kormánytekergetés, gombnyomogatás) miatt nem tudtam lelőni őket.
Eredetileg a IX. kerületi oldal az ideiglenes végállomás, de az útátjáró X. kerületi kezdete igencsak szögletesre sikerült, ez kapott információim szerint 5 km/h-t.
Amit itt alább belinkeltek, szerintem felsővezetékes kapcsolódású, hiszen a 62A nem Mázsán fordul. Ha csak sima vörös tárcsa lenne, ennek semmi akadálya nem lenne, mivel azonban akadálya van, feltételezem, hogy áramtalanítottak. A szakasz ott van a Liget és a Mázsa között, onnan tudom, hogy nem rég toltam vissza harmadmagammal puszta kézzel egy hannoverit 120 méterről :)
Így van, jó előre került a szánszerkezet (nagyjából a Kápolna kereszt után van azonnal), ezért nem haladhat be a követő, míg ki nem ment teljesen az előttes. A váltó azonban egy sunyi dög fajta és ha felnő, akkor használható lesz úgy is, hogy bennáll a másik villamos (állítás tárolós fajta a kicsikém, szombat hajnalban prezentálta is ezen képességeit).
Ami viszont feltünt tegnap Blaha-felé menet:a Liget téren bent állt egy 62A.
A 28as viszont amig az ki nem kanyarodott a hid alatt,nem ment be a megállóba.Olyan rossz helyen van a váltóállitó szerkezet esetleg vagy nem tudtam mire vélni,hogy miértnem állt be a 62A mögé a megállóba?
Amúgy meg megnézve a 28/37A késö esti Blaha indulásait,23:52-kor miért van végigközlekedö 37A,amikor a 28-as végigközlekedö 23:02-kor indul utoljára?Ez az utolsó 23:02-es utolsó 28-as,ami végig megy szerintem korai,hogy 23:00után semmi sem indul már....
Este végre végig mehettem a 28-assal,Tátrával,mint a régi szép idökben.Öröm volt...
Ami viszont megzavart szombat reggel:kiálló 37-es a temetö-felé.Baross mögött felszálló uatsok reggel korán 4körül,majd egy utas megkérdi a villamosvezetöt,hogy akkor vasárnap reggel mikor jön ki a villamos elöször a 37esre?
Erre azt válaszolta:nem tudja,hogy a Ganzok mikor fognak kiállni!
Ezt a város számtalan pontján megtehetnék. Rákospalota-Újpestnél elkezdték a homokot felszedni, de kb. másfél méter után "feladták". Kb. Egy hónapig jártam arra, addig nem sikerült tovább haladniuk. :( Ma nem tudom mi a helyzet, ha arra járok legközelebb megfigyelem.
Köszönöm, tökéletes jellegű válasz. Azért abban egyetértek trizs77 ttárssal, hogy ki lehetne lapátolni a homokot és a gazt a vágányok közül. Ha létezne rá technológia. (Varázsszó... :S )