'Nyilvan' mindenki probalgatott mar otthoni gyakorlo erositoket, amiknek vicces papirhangjuk volt, arban viszont csak az volt elrheto.
Nos a MARSHALL kiadott egy uj szeriat.
Ha tudajtok probaljatok ki es elvezzetek.
6" hangszoro,de felelmetesen csoves jellegu hangja es melytartomanya van.
Nem magam miatt kellett volna, hanem egy barátomnak akartam odaadni leírva, meg szaxerű tabulatúraként, hogy átlássa a kezelését, és annyira nem is bonya, max 5/6 akkord.
szvsz gcdfa...
tehat nem a leszedés lett volna a lényeg, hamem a pontosan megírt tab.
üdv
kbe
mikor akarod kipróbálni a gitárt?
most itt van nálam.
Eladnám Boss ME-6-os multieffektemet. (compressor, overdrive/distorsion, noise gate, chorus/flanger, delay/reverb)Én szerettem! Ha érdekel valakit, a mailom működik.
Sziasztok, én most szertnék megtanulni gitározgatni, és ehhez először kellene egy gitár, ezért kéne vennem. Nem elektromosat, hanem hagyományosat szertnék persze, de ezt most akusztikusnak v. klasszikusnak hívják? Nincsenek nagy igényeim, úgy értem, nem akarok nagy magasságokban szárnyalni a gitártudományommal, csak amolyan tábortüzes zenélgetéseket folytatnék.
Most kínálnak nekem eladásra 1-et, olcsó meg minden (6ezer Ft), de nem tudom, megvegyem-e, mert szét volt már szedve, és így a nyak, a hátlap, és a húrláb vagy mi vissza van ragasztva, és ez utóbbi még csavarozva is. Szerintetek nem gáz ez? Amúgy megkérdeztem 2 embert, akik úgy-ahogy értenek hozzá, az egyik azt mondta, hogy nem éri meg, mert széteshet, a másik meg azt, hogy ez tök jó, meg minden, és szépen is szól.
Én nem értek hozzá, úgyhogy most meg vagyok lőve. No?
Ha már a midifórum így ide költözött, akkor megjegyezném, hogy ez egy valóban profi kártya és a hozzáadott XG-Works2.0 is messze megbízhatóbb és kezelhetőbb mint az alábbiakban felsorolt programok. Igaz a kártya nélkül csak féltökű oriás.
Hi! Nem használok soha szoftveres effektet csak vonalból rögzítek. Most mint írtam csak egy RP100-am van, + 1 DSP, de ezt csak EQ-ként használom. Majd lesz RP300 vagy GNX2 valamikor később. Szoftverben max hangszíntállítok. A Sonar először nekem is vacakolt W98-on. De reinstall után "megjavult". Én most elégedett vagyok vele. Effektezésre a Reason-t nem próbáltad? Én ugyan letöröltem mert látszólag nem dolgozik vonalból, de szintetizátorhoz jó lehet.
Csak annyit tennék ehhez a témához hozzá, hogy pár hónapos keresgélés után arra a következtetésre jutottam, hogy hobby szintű rock gitározáshoz semmi nem veri a Yamaha SW1000XG + XGWorks3 kombinációt (ár, erő, bővíthetőség, hangszerek, platform stb). Ezt már egy éve nyúzom és még mindig örülök neki hogy megvettem (nem úgy, mint más kétséges és drága beruházást ilyen téren). Én nem vagyok érdekelve a Yamahánál, de ami cuccokat tőlük vettem (effekt processzorok, hangkártyák, ritmusgépek, szintetizátorok meg szoftvérek) azok egytől egyik megállták a helyüket a studiómban. Olvastam más fórumokon, hogy gitárosok ezt kicsit nehéznek találják elsajátítani, de szerintem megéri az időt.
Persze én is használtam Kékvalkot, de az effektek rajta bosszantottak piszokul mert ahogy tekerted, kellett várni húsz percet, hogy hallhasd is mit értél el vele. A Sonar-nak is letöltöttem a demóját (gondolva hátha az jobb), de a WinME-n vöröskeresztes hibajelentéssel mutatott fityiszt az orrom alá, amitől egyből vérszemet kaptam és leborotváltam az egészet. Régebben a Kékvalkot használtam egy Yamaha CS1x szintihez, elvont zenékre (amivel ez tök jó volt), de amikor XG programozásra került a sor akkor az XGWorks jobbnak tűnt (ver 3.05), mivel ebbe belőheted sokkal pontosabban mint egy mezei GM szekvencerbe, hogy milyen hangszertől mit vársz hallani.
GG! A Cakewalk Pro Audio elég rapszódikus... AOR Bandinak nincsennek benne tabulatúrák, nekem vannak. Ezzel szemben az én Guitar Studiom nem látja a hangkártya vonal bemenetét, míg másnál látja. Zakk-nak nem exportál stereoba csak monoba, és állítólag import menüje sincs... Ki tudja neked megy-e ami másnak?
Szeritnem: a pro audioba (már nem használom) az insert menüben van egy "Wave file..." menüpont. Ha a dobsáv nem wave, akkor is csinálj belőle valahogy wav-et (nálam: Tools -> mix down audio), utána insert...
Ajánlom a Sonar-t. Ha wav: file/import audio. Ha midi: akkor most hirtelen nem találtam meg hogyan lehet egyszerűen midi-t importálni trackbe.
kaar, hogy nincs ekezetem, lenne hozzaad egy ket szavam...
Tobbiek:
szo esett itten a Cakewalk-rol, es bar holnap ugyis konzultalok pyramyd-elvtarssal evvel kapcsolatban, de aki hasznalja el tudna mondani, hogy ha "normal" projectet inditok, hogyan tudom meghivni oda a "rock quartett" dobsavjat? nagyon halas lennek...
GG
amúgy a 9-es húr azértmég nem vajpuha... volt nekem olyan időxakom amikor kb 22-es citerahúr volt fennt nekem az e1 helyén.. és így tobább a B, és a G húron.. na az már puha volt... :)
épp most nézek Mr bungle tabulaturakat, és azt irja a gyerek az egyik számra, hogy bocs, de ez nem az egész, ezek csak a riffek (többé kevésbé), de ezt legalább a cd tempójában el tudja játszani.... amugy mr bungle lemez 4. ik szám. a SKa eleju..