A bankoknak a kihelyezett hiteleikre kockázati céltartalékot kell képezni. Ez a hitel nagyságától, és a kockázat mértékétől függ. A kockázati céltartalék viszont a bank tőkésjét köti le, és kiszámítható, hogy bizonyo kockázatú hitelekhez mekkora céltartlékot éri m,eg képezni. A rentábilis céltartalák nagyságából visszafelé számítva eljutunk a kiadható maximális hitel nagyságáshoz. A kockázatot erősen befolyásolja, hogy a hitel kényszerlikvidálása esetén a bank azonnal a pénzéhez akar jutni. .Ezt például úgy éri el, hogy a zálogtárgyat az azonnal elérhető legjobb áron eladja. Egy normális országban a piacon kevésbé pörgős autóknál ez egy viszonylag alacsonyabb ár lenne, ezért a kockázati céltartalék normál szintjének fenntartása miatt csak kisebb hitelt adnak rá.
Tegyük hozzá, hogy ezta számítási módszert Mo-on is alkalmazzák, de mivel a bankok által kényszerlikvidált hitelek biztosítéákainak mélyen piaci ár alatt való átjátszására a bankok vezetői komplett maffiában vannak az ingatlan és autónepper társasággal, ezért nálunk az egész dolog nem érvényes. Nem véletlen, hogy az ingatlanhitelezésben olyan alacsony a hitelhányad, hiszen a likvidáláskor valamelyik nepper fogaj eleve 50-60%-os áron megvenni az ingatlant.
Ha már érdekel, nekem mind1, kinek fizetem a pénzt. Anyutól kértem, majd visszaadom Neki. Ha máskor nem, akkor, mikor eladom a kocsit, 3 év múlva. Elvan Ő így is... Amúgy nekem sem "nem gond" kat, de nincs más választás, minden banknál veszélyes besorolású a Smart. Tényleg, mint a Cabrio, a Ferrari, a Porsche, stb... Meg a Smart. Amúgy nemtom, mi a bibi vele, de mind1, nekem ez is jó!
Mondjuk régebben azt írta, hogy többet is ki tudna csengetni, csak nem akar, hogy maradjon még zsé. Ha ez igaz, akkor nem most kell összekaparnia, csak többet kell egyből befizetni a tervezettnél, cserébe kisebb a kezdőrészlet és valszeg olcsóbb a casco is. Szerintem most az egyszer korrekt akart lenni, ebbe ne kössünk bele. A pénz értékét majd megtanulja később.
Hat az a 11% 300k... hala az egnek en a nagy magyar atlagnal talan szerencsesebb helyzetben vagyok, de hirtelen +300k nekem biza nem a "nem gond" kategoriaba tartozik. Lehet tenyleg igaza volt action kolleganak, hiaba kapsz "fizetest", kurvara nem erzed a penz erteket. Nem akarok demagog lenni de basszus... van aki diplomaval es 30 ev munkaviszonnyal a hata mogott keres 80k t egy honapban. Nem gond.
Azt elintézem azt a 11%kot, nem gond. Holnap viszi a papírokat a futár Anyumnak ki. Aztán aláírja majd küldi vissza. És utána irunk adásvételit és hozzuk a kocsit.
Akartam is kérdezni, hogy mi lett, mert ugye azt írta, hogy 20% önerőre végül nem adott hitelt a bank, csak 33%-ra, ami 726K, nem pedig 400. Most összekapartak annyit, vagy papíron ócsították a Smartot, vagy megborult az egész, ki tudja?...
2 darab 1xű oka van. Tetszik a zene és van 3 megszokott ember, akivel megyek. Barátnőm, 1ik barátom és a Barátnőm 1ik barátnője, akit szintén bírok. Velük is vagyok a bulin, a többi arc nem érdekel. Velük viszont naggyon jól érzem magam! Megtippelheted, hogy a 3 közül melyiktől jöttem most. :)
De jó is lett volna ha ennyit elment volna a Yoko AVS Sport 215/45R17-es gumim. Olyan 15-20ezer között már nem nagyon volt rajta minta. Nem kellene annyit Dobogókőre járnom.:))))
Azon az autón nekem sem tartott volna eddig:-) Valszeg a tiéden magasabb sebességindexű, puhább gumik vannak eleve (a Kuvikra elég volt a T-s, max. H-s, ha biztosra ment az ember). Integrások mesélték, hogy 15K-nál nekik nemigen bírt többet az első gumi úgy, hogy még jól tapadjon. A hátsó 2x annyit bírt, úgyhogy azt csinálták, hogy 15K-nként előre új, a régit meg hátra. Nem olcsó mulatság, de a sebességnek és a kerék gyakori kipörgésének ára van:-)
Az a 180K-s kocsi nemrég volt 5 éves, és ennek majdnem a felénél (egy kicsit a téliekkel is ment) cseréltem a gumikat Michelinre. A mostani tulaj viszont télen nem mászkál az autóval, mert terepjárója is van, a Civic a 2. autó, ezért rajta hagyja egész évben a Michelint. Amúgy 6 évet bírnak a gumik (elvileg). Egy 1.4-es Kuvik az 1000 kilójával azé' nem koptatja annyira a gumikat. Plusz akkor ez volt a csúcsgumi, ez a maga 44K-s árán is látszott, ami a 185/60 R14-hez képest ma sem lenne olcsó. És ez kedvezményes ár volt.