Keresés

Részletes keresés

kályhaking:) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2725
nem a hőtükrös szigetelésre gondoltam csak szimplán a rath sn400 ra vagy vékony kálcium szilikát lapra mondjuk az 1 cm es kivitel elég diszkrét megoldás lenne és elegendő hogy azt a hőterhelést elviselje ,de mindenképp jobb mintha semmi nem lenne:)
Előzmény: porker (2724)
porker Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2724
Nem vitatkoznék azon, hogy pl. egy Milesi mennyire fogja be az alufóliát... de ugye a használati értéke is eléggé csökkenni fog :(
Előzmény: kályhaking:) (2723)
kályhaking:) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2723
ja saJNOS A hötükör az pont olyan mint az alufólia mivel az .vedd meg simán a szigetelőt az ilyen fehér vagy talán vajszinü.aztán befested mahagóni páccal szerintem mondjuk vizes a lapúval szerintem tökéletes lesz az eredmény nem fog elütni.
Előzmény: krapulax7 (2721)
porker Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2722
Azért ilyen a felülete, mert ez egy "tükör". Egy szép matt barna felület a hőt nem tükrözi vissza.
Előzmény: krapulax7 (2721)
krapulax7 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2721

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ.... már csak 1 bajom maradt, az hogy ez a hőtükör egy fényes /alufólia szerű/ anyag, ezért elég hülyén néz ki a mahagóni színű bútoron majd... tudtok esetleg vmi olyat, amit festeni is lehet? Mégse üssön el annyira a bútor színétől, vagy vmi sötét színű anyagot?

Mégegyszer köszönöm mindannyiotoknak a gyors segítséget!

Előzmény: kályhaking:) (2720)
kályhaking:) Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2720
hello a rath-nal kapsz ilyen cuccot pesten tüzállotechnikai bolt a porcelán 1 .ben van ha jól emlékszem.kaowoll a neve 1 cm vastag is van tök jó anyag .jo lesz neked oda .szerintem:) bőven szigeteli neked azt a részt ,igaz szabványszerüen 40 cm nek kéne lenni minimum éghetö anyagtól .
Előzmény: krapulax7 (2719)
krapulax7 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2719

Szia

köszönöm a válaszod....már csak abban segíts, hogy hol kapok ilyen anyagot /esetleg Bp-en/? gondolom ezt méretre lehet vágni stb....

nem fog meggyulladni, de sajnos a fa fóliája fog feljönni, zsugorodni....

azon gondolkoztam, hogy a fa konyhabutorok is védve vannak vmivel, amikor a sütőt körbe zárják....a sütő és a fabutor közé szoktak vmit biztosan rakni....hisz az sem gyullad meg....

köszi,

Előzmény: monyesz (2718)
monyesz Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2718

Hőtükör kell, ami egy fővisszaverő fólia és alatta szivacsszerű anyag szigetelésnek.

De ennyire közel nem szabad tenni gyúlékony anyagot !

Előzmény: krapulax7 (2717)
krapulax7 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 2717

Sziasztok!

Én teljesen új vagyok itt, de a segítségeteket szeretném kérni! Van egy szobai kandallóm, amit télen szívesen használok "gázártámogatás helyett":) Viszont nem olyan rég egy beépített szekrény került mellé /elég közel/ és a kandallót már nem tudom távolabbra rakni tőle...ez kb 20 cm-t jelent...Szóval, ha bedurrantok a kandallóba, akkor a butorlap vészesen felmelegszik...ami nem tesz jót a butornak...nem attól félek,h meggyullad, hanem a butorlapon a fólia fog feljönni a meleg hatására...Tudtok valami olyan hő és tűzálló anyagot, amit a butorlapra szerelhetnék, ragaszthatnék stb /ami festhető vagy színezhető/.

Segítségeteket előre is köszönöm,

Attila

porker Creative Commons License 2007.09.01 0 0 2716
De ez már nem ua. a "feeling" :) Akkor még romantikus volt a dolog, azóta a romantika nagyon eltünt :(

Viszont tüzeskedni mindenki szeret.
Előzmény: Törölt nick (2715)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 2714
Köszi az infot remélem ezzel a rettenetesen "nagy"informatikai tudásommal meg tudom oldani a le írtak szerint és akkor fel rakom a képeket jó.
Előzmény: porker (2703)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 2713
Helló-Monyesz temészetesen lehet minden féle házba építeni  de leginkább felújításkor célszerü és nemis olyan költséges mint a központi fütés nade hamár kivan építve akor az az olcsóbb megoldás  a radiátoros. na a lényeg botott téglágól -cserépből is meglehet építeni nameg ha van kályha csempe akkor vegyesen mivel jobb a csempe hőleadása sőt kivül álló helységből is füthető. tulajdnképp ez is központi fütés,
Előzmény: monyesz (2706)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.09.01 0 0 2712
Ha-ha nagyon vicces.vagy na- a lényeg a rómaiak még nem fémből készült tüztérbetétben tüzeltek hanem óriási kemencét építettek az volt a táv fütö vállalat elödje.csak nem vizet hanem levegőt keringettek.ezt a rendszert ahova kiépíted ott füt, és meleget is ad sőt átfüti a falakat is no persze megfelelő méretezés kell hozzá, na ezt a kályhát nem lehet panelozva építeni Telj:37kw-miért tulzás samott bélésesacélbetéttüztér telj:3850w/m2-4500w/m2-es teljesitmény t tud leadni.megfelelő kialakítás mellett.ami ha kb:4,7m2 lemezből készül ebből kivonod azt a felületet ami nem közvetlen fütő felület akkor is van 4m2-es fütőfelületed amit beszorzol 3850-elez kb 15kw,az ajtón levő üveg hőleadása:15000w/m2 számoljhozzá:40×50cm-es üveg felületet,csempe hőleadása fémbetétes esetben:1250w/m.1 csempe 0,052m2.sima falazat hőleadása:fémbetétes esetben 950w/m2.ezt a teljesitményt meglehet toldani azzal hogy ha a rendszerbe beiktatsz 1 vagy 2 szellőzőt ahol keringetni lehet a helység levegőjét  a gyorsabb fütésre van szükség de csak akkor kell keringetni,100 m-es fólia sátor fütéséhez is ijen jó nagy teljesitményü kemencéket építettem ahol a -23-27c° os hidegben is +30c°-nak kell lennie a paprika palámtáknak.főleg ahol van 800ezer db palánta, na meg aparadicsom, uborka igaz ezek nem igényelnek olyan meleget. a kályha élettartama: azért örökös mivel a füstgázok nem érintkeznek a kályha falazatával.Sőt elmondom neked 80-as években a fóliánkban levő kemencében targonca gumit égettünk fával.10-15db-ot rádobtunk este 6kor és csak hajnali 4kor kellett tovább rakni.ás akkor a tél -20c° körül volt nem mind most.és a fólia sátor nem igazán szigetel.Meg agumi sem pislákol csak előtte nagy teljesítményü olajkályhával -24 óra alatt 200l olaj. fütöttünk. de mindig befüstült mert szétégett a ventillátor meg nyomta be a füstöt. apaprika meg elszáradt,ezért a mesterem épített hipokausten kemence kályhát nekünk .Még én iskolás voltam 5-6. oszt.-os folyamatosan  a seggébe lógtam, minden nyáron mentem vele  mindenhova, csináltam  a csicska melót neki. csak hogy ott lehessek vele,Na  még ugye mielőtt irnád  az agyagot hogyan hordtam  neki -azt nem én csináltam sőt nem is azt tanultam előszőr hanem katonai középiskolát végeztem ,majd nehézgépszerelő.majd lakatos és utánna lettem csak kályhás miután 10 évvel ezelőtt megint őössze jöttem a mesteremmel,akkor jöttem csak rá hogy igazán ezért a szakmáért élek halok. mondható:munka mániás vagyok azóta mióta ezt a szakmát csinálom .otthon még baranyában évente 3 kályhát építettem magamnak amiken kisérletezgettem állandóan.Még kenyérsütő ipari kemencéket is építettűnk,görcsönyben-mohácson Nagyharsányban.lehet hogy imádok tüzeskedni.
Előzmény: Törölt nick (2702)
porker Creative Commons License 2007.09.01 0 0 2711
Végül is nem. Megváltozott a ház szerkezete, így nem tudtam volna épületen kívül praktikusan elhelyezni a szilárdtüzelésű kazánt. Azt pedig még egyszer nem akarom hogy épületen belül legyen egy ilyen "szemét-forrás".

Így aztán a központi fűtési rendszertől teljesen független üzemelő zárt tűzteres kandallót telepítünk, ami képes lesz a 4 szobát megfűteni, a HMV pedig kap egy solar rásegítést. Nem mintha ez utóbbi megérné, csak ne kelljen a kazánnak "feleslegesen" és időnként fűtögetni, illetve legen meg a "két lábon állás".
Előzmény: previa696 (2710)
previa696 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2710
Üdv ! Akkor gyorsan még egy off, vettél végül is atmos kazánt ?
Előzmény: porker (2705)
cdl1 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2709
OFF:

Töltsétek le INNEN ezt a kis programot.
Install után teljesen automatikusan átméretezi az elküldendő képeket.(persze csak azokat)
porker Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2708
Na akkor megyek aludni! :)
Előzmény: monyesz (2707)
monyesz Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2707
Na de ott a smile a hsz-om után ! :)
Előzmény: porker (2705)
monyesz Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2706
És egy ilyen kályhához új házat kell építeni ? Vagy lehet utólagosan is ilyet építeni, tekintettel a spéci járatokra ?
Előzmény: Baranyai5 (2700)
porker Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2705
Mivel OFF ... mellesleg SOKKAL egyszerűbb az egér bal gombját lenyomva a kurzort végighúzni a szövegen, hogy inverzben és jól olvashatóan lásd a szöveget!
Előzmény: monyesz (2704)
monyesz Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2704
De mielőtt ezt elolvasnád, a kontrasztot állítsd maximumra ! :))
porker Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2703
Segítség:

Letöltöd innen az Irfanview-t és telepíted. Utána ezzel megnyitod a kérdéses képet, CTRL+R billentyűket nyomva új méretként szélességnek megadsz 800, magasságnak 600 pixelt (állóképnél fordítva), nyomsz egy OK-t majd "S" betűt ami után megkérdezi, hogy hová, milyen néven mentse a képet? Kiválasztod a megfelelő könyvtárat, nevet adsz a képnek és figyelsz arra, hogy a Fájl típusa JPG legyen, a JPG minősége pedig pl. 95%, végül nyomsz ismét egy OKét!
A kérdéses kép máris rendelkezésedre áll max 200 Lb-s méretben.
Előzmény: Baranyai5 (2700)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2701
Köszi szépen én is mindenféle jót kivánok és felejthetetlen élmény ez hidd el legfőképp egészséget  gyönyörü szép babát. mi csak most 1 hete tudtuk meg hogy fiu a 4d ultrahangon  de itt sem tudták biztosra mondani mivel állandóan bujócskázott  előtte normál ultrahangal hiába nézték nem látták,Magamnak is hipokausten kályhát építek fel.+a gáz marad tartalékba,addigra már készlessz a honlapom is
Előzmény: previa696 (2699)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2700
Hát a hipokausten  kályha müködési elve a zárt levegőkeringetés. a kályhában felforrósodó levegőt járatokon keresztül elvezethetjük több helységbe is esetleg tetőtérbe is ott afalazat elvonja a hőt majd a lehűlt levegő visszatér a kályha aljára kényszerítee áramlás segitségével,a folyamat folytatódik újra meg újra.ez 1 olyan megoldás ahol nem afüstgázok hanem alevegő van a csempe falazatra terelve,miközben a tüz 1 nagyteljesítményü cserépkályhabetétben ég amiben vannak azért füst járatok is meg még lehet is sima hagyományos füstjáratot hozzá kapcsolni.Ez a tipus akár 37-45kw-os teljesítményre is képes megfelelő kémény mellett.Sajnos 1 képet sem tudok feltenni mivel nagyobb mint 516kb.mindegyik, pedig akartam hogy lássátok mi is ez, ahatásfokuk jóval magasabb a hagyományosnál 1 részt a levegőt akár 600c°-ra is fel tudja füteni ahol keringetést építettemki először forrasztva voltak a falazo keretek és a forrasz anyag lecsöpögött vagyis a cink,az ijen kályhák örök életüek sosem kell átrakni öket nincs ami szerkezetileg károsodik  ugy hogy bontani kelljen a kályhát,mivel a tüztérbetétből kicserélhető minden elem bontás nélkül is. A rómaiak városokat fűtöttek ijen megoldással.még azt hiszem tácon is van maradvány belőle.
Előzmény: monyesz (2698)
previa696 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2699
Üdv sorstárs ! Gratulálok a fiadhoz ! Mi is a hétre várjuk a kislányunkat :)
Előzmény: Baranyai5 (2685)
monyesz Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2698
No ilyen hipokausten-ről még nem is hallottam, de ugye érdemes olvasni ezt a fórumot, mindig okosodik az ember ! Majd utána nézek mi is ez a hip...
Ez a lassan kihűlő cserépkályha nagyon okos dolog lehet !
Előzmény: Baranyai5 (2694)
Pirimidin76 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2697
egy jó kályhásnak (kemencésnek, kandallósnak) nincs szüksége efajta reklámra, egyszerűen szájról szájra terjed a hírük. mindenki vonja le a következtetéseket...
previa696 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2696
Üdv ! Bocs de ez így egy kicsit erős! Sokan nem ismerik a különböző kandalló tipusok előnyeit hátrányait. Kinéz valamit az internetről,újságból stb.. megrendeli a "mester" szó nélkül megépiti ,aztán az elsö szezonban rájön "apám nem ilyen lovat akartam ". Ebben szvsz sokat segit a fórum, és valóban sok hülyeség és féligazság is elhangzik a hozzászólásokban, de összeségében sokat lehet tanulni belöle. Ha mást már nem is, azt legalább hogy hogyan válasszunk kandallóépitő mestert. Ettől függetlenül azért remélem még vásárolhatok tőled sütőt.
Előzmény: Baranyai5 (2678)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2695
Köszi a jó kívánságokat a pihizéssel az a baj hogy elkell halasztani jó lenne de valamiért pl tegnap is min 2 telefon állandóan csörgött.Ja lehült a levegő. most aztán ijenkor adj uram isten de azonnal ,van.De azért bele kényszerítem magam a pihenésbe-meg a babázásba is. van 3 nevelt gyermekem is de saját ,az első most.Na készülök megyek értük a korházba hozom haza Drágaságaimat.Nagyon köszi azért eröt merítettem belőletk is fel frissítettek a válaszaitokkal  remélem megtudom majd1 szer hálálni nektek  igazán elgondolkodtam amiket írtatok nekem és segitett ám  köszi.
Előzmény: monyesz (2691)
Baranyai5 Creative Commons License 2007.08.31 0 0 2694
Hát köszi szépen az érdekes számomra értékes infot oda fogok figyelni.erre a jelenségre mivel én naiv ijenre nem is gondoltam az az igazság.ezek szerint vannak akiknek az okoz kielégülést ha valamijen forumon "szórakozhatnak emerekkel" esetleg irritálhatják hülyeségeikkel Hát igaz. ami igaz .Tavaly egy bt-megkeresett hogy legyek a cégnél mühely vezető de persze semmi sem volt a cégnél.elkezdtem a mühely berendezését szerszámok persze saját. De persze okos pénz embernek meg magyarázni nem tudtam hogy előbb befektetés aztán üzlet.Hát az okos tojás aztán mindig lecsúszott és ráadásul hónapokat elkésett mindennel.Én meg szépen ott hagytam és csinálom magam a melót.Hozzá teszem fogalma sem volt a kályhákról de vizépítő mérnök .de az sem látszott rajta egy igazi tudálékos mindenhez értő -hát erről gondolhattam volna hogy  itt is van ijen szép számmal.Na de van aki fel nyitja a szemem kálhákkal kisérleteztem 10 évet kifejlesztettem olyan tüzteret ami az eddiginél 40%-al hatékonyabban müködik Na persze nem én találtam fel mert a rómaiak már ismerték a hipokausten fütési rendszert.Meg a nagy cégek is elő álltak a tökéletes égésö tüzterekkel,de azok arany áron vannak pl:a Kondorosi honlapján megtekinthetőek:420-860 ezer ft.közt de csak tüztér semmi más. cserépkályhákat is ez elmélet szerint készítem ami így sokkal hatékonyabb nagyobb hőenergiát hasznosít.egyenletesebb hőleadás mellett mert az sem elhanyagolandó mijen a kályha hőleadása mert hanem egyenletes akkor biza miután már nem fütök nagyn hirtelen kiadja a meleget és olyan forróság lesz hogy kikell szellőztetni,a másik végletben meg csak kellemes az idő de viszonylag rövid ideig de egy komoly kályha 24c°-on tarthatja 2 napig is a házunkat ha minden klappol, 
Előzmény: Alfred (2690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!